17 November 2011

biar PAHIT dari HANYIR!

Alhamdulillah,rini dh kames,sok jumaat.dh nk balik.sgt tak sabar neh!



cerita pahit n hanyir ni,i nk cite sket pasal service makanan kat suria cherating ni.pengalaman di saat-saat terakhir kursus ni sgt lah mencabar,cabaran dr segi fizikal dan mental,sama-sama mencabar,mana tak nya,dgn aktiviti,dgn tugasan,dgn majlis sume buat i kelam kabut,nasib lah tak demam.but i nk story pasal service makanan kat sini.

makanan nya pagie tgh hari n mlm sedap.boleh lah.mmg puas hati,but i tak suke penyediaan kueh mueh kat sini.

sape lah ni n apa lah hak i nk complain kan,makan free.but yelah,kena gak bgtau apa yg tak kena kan.takkan lah kueh hanyir pon kita boleh nk bedalll je makan.

mcm i,i mmg tak boleh masuk langsung kalau makanan tu ada bau telur.hanyir telur.trus rasa nk muntah.tiap-tiap petang kueh talam,puding,n apa saja jenis kueh yg lembik-lembik tu sume hanyir.kalau bau je mmg nk muntah,but i pelik ngan lelaki ni.hanyir ke tak hanyir ke sume bedal.sume habis,licin plak tu.dorg tak bau ke eh.pelik giler.

smlm lagik lah.dorg sedia kan kueh apa ntah,lembik-lembik,konon nya mcm kueh cara berlauk,but masuk je mulut,dgn hanyir + manis.korg bayangkan rasa dye cm ne.mmg sgt tak menaikkan selera.eeeuuuuwwwww mmg geli.member sebelah i siap nk muntah kan balik.

lagi pon.masa dorg sediakan makanan tu.dorg tak rasa ke eh.takkan lah tak bau pon hanyir tu.takkan makan je.ke hidung chef nya tersumbat.i pon tak tau lah.tapi jgn lah bg kita-kita ni makanan cm tu.bg lah elok-elok sket btol x?

hmm hopefully chef nya prihatin lah sket kan.tapi makan lain mmg sedap.dh ok dh.keep it up.ecehcehcehhhh.hehehe.kalau x sedap takkan lah i jd tembam mcm piccy kat bawak ni ye x.hehehe

heeee tembam dh kan.

28 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

muke seri pengantin baru
hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

lau sy pon,sy xmkn..huhu..

erin moshimoshi said...

laen org len rasa kan dear rara ..

wah hati senang ek .. mkin bambam

azam said...

erk.....smell fishy

boleh bedal kira tak memilih lah tu...hehehe

syaz@rozelt said...

hehe..bgambar dpn2 mmg nmpk tembam..hehe..rmainye staf gomen pegi kursus erk sekarang,,hehe

hakamah hamyadi said...

hehehehe...hati dah senang, itu tembam 2...hehehe....iyek, betul kalau hanyir telur rasa nak muntah je,chef xperah lemon ke letak esen vanilla ke...wangi sikit

cik fadh said...

ermm fadh suka kueh2 talam ni, hehe.. yg akak mkn tu mmg bau hanyir telor kuat sgt ke ? kalo bau telor mmg loya la nk mkn..

merahitujambu said...

lepas kawin ni jgn tembam2 eh..=p

diana said...

akak pun tak berapa suka kuih lembik2:p

hanyir telur??
ei....
cemana depa boleh jamu kat orang tu??
ish...

mamaNoriz said...

kena saman chef tu sbb uat pipi rara tembam...hehehehehe

UyaRayza said...

berseri muka pengantin baru kn hehehehe

mai said...

me plak tak bleh mkn ikan yg hanyir...telur tu tak sangat la koot

a'ah la rara dh tembam...apa kes? hehe

Daddylicious said...

bersabar je laa...:)

Ardini Humaira said...

huhu kalo dni pun tak leh nak nelan gak bila ada bau gitu.. sobss

~~Ticer Wann~~ said...

tak tembam pn :)

Syuxer said...

laki tuh main bedal makan kuih mungkin hidungnya sumbat agaknya hehe..hilang deria bau hehe

msredcheesecake said...

Makanan kat hotel camtu... Isk...isk..

Diana @ bilakukatacinta said...

safura.sae ngan akak lah..akak pantang menda hanyir. Kat rumah ni, kalau menyiang ikan jek..rase meloyar..tu belom lg kalau nak masak sardin (terus ttup hidung)..

akak memmang tak mkn lauk ikan kat kedai2...selain ikan goreng..sbb diorg masak tak hilang hanyir..pernah sekali akak try nak mkn ikan patin tempoyak kat s.alam ni (igtkan same sedap mcm katu uitm jengka dulu)..hanpeh..keluar segala isi perut... Sekor2 ikan yg gedabak tu akak tak makan..tinggalkan kat pinggan....

ayleencutegirl said...

tu tembam sebab super duper hepy lepas kawen.. heheh

Ros said...

Salam Safura,

Halai balai betoi la depa ni masak,tu yang selalu kita dok kena keracunan makanan ni...

Niena Pengembara Ilahi said...

mgkin sbb free kot dia wat cenggitu hehe

msredcheesecake said...

Pelik la serve makanan hanyir pulak... Hotel kan sepatutnya quality check dia superb.... Sabar je la...

♥e'in♥ said...

agaknye chef tu xreti masak kot,. huhu..

Papa Mifz said...

harap tukang masak nyer alert la bab2 nih...

Liyana Zahim said...

Sape pun tak mau mkn mknan ade bau2 cmtu.. Takyah mknan, tmpt ktor pon da tak lalu nk mkn kt situ.. Yeekkk!

Cik Bambam said...

lepas mkn tuh..tnggal nota cinta sikit kat chef..biar dia tahu..ehehhe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ha'ah, takkan buat main muno mcmtu kan untuk bg makan kat org-,- hish, tak concern lah tu ms buat..ataupun dh tahu tak jd tp mls nk buat lain-,-

hira said...

hanyir? -.- akak happy sangat tu lepas kahwin. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...