Image and video hosting by TinyPic

14 November 2011

mata dicucuk ikan TODAK

dgr tajuk mcm kelakar kan.but kali ni i mmg tak buat lawak.kes nya cm ni,masa raya haji ritu,lepas kami ke masjid,ke kubur,mcm biasa lah kami akan terus ke rumah atok,but sampai-sampai depan umah atok.atok xde umah,rupanya atok dh selamat balik langkawi.



kes nya atok balik langkawi sbb pagi tu kul 4am atok dpt emergency call,anak sedara nya kena cucuk todak.anak sedara atok i tu @ pak Lan,dye g kelaut malam tu,masa ngah tgk-tgk kelaut dgn lampu,tibe-tibe je ikan todak menyerang dye,nasib tak baik,todak tu tercucuk mata dye.ngeri kan.mcm mana lah kta kalau kat tempat dye masa tu,i can't imagine mcm mana perasan i,i yg mendengar ni pon naik semua bulu-bulu roma.

bayangkan mcm mana ikan ni tibe2 menyerang.huh ngeri.
lepas tu td,my mom msg,dye kata pak Lan tu dh operate,doktor terpaksa buang biji mata dye.kesiankan.cuba bayangkan dgn sekelip mata korg takde biji mata.aduhhhhh~ sedih sgt i rasa.

i tak tau lagik mcm mana perkembangannya.selalu nya dlm kes mcm ni doc akan buh mata batu kan.i penah tgk kwn yg pakai mata batu.nampak mcm mata kita ni,but kaler dye lain sket lah.tp Alhamdulillah lah,sumenya selamat.

dugaan Allah datang dlm pelbagai bentuk kan.insan yg Dia syg sememangnya akan selalu diuji.moga kita tabah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments:

  1. ngerinya. Ya allah, pedihnya mata kan?:( semoga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  2. bahaya nya dicucuk ikan todak. dekat mata pulak tu..

    ReplyDelete
  3. wah..bahaya..
    takut nya..

    moga baik2 semuanya..

    ReplyDelete
  4. ya allah dik .. x terfikir nak baca kisah mcm nie dari rara .. mcm x percaya mcm dlm kisah dg sahaja ..

    yelah kan teringat kisah singapura dilanggar todak ..

    semoga pakcik rara semakin sembuh .. aminnnn

    ReplyDelete
  5. Dia berhak mengambik apa hak Nya..
    semua tu pinjaman je kan..
    ada masanya kita kena kembalikan semua..

    ReplyDelete
  6. pergh... dilanggar todak tu.. hehe.. seb bek selamat kan..

    p/s : xpernah lg nengok ikan todak secara live :)

    ReplyDelete
  7. hilang bijik mate??
    wa takutnye..
    ngeri

    ReplyDelete
  8. besar ke todak tu? takut dengar... harap pak lan n family tabah...

    ReplyDelete
  9. perghhh..sakit wooo kena cucuk kat todak..dahla kat mata..antara risiko bila turun ke laut huhu..apapun alhamdulillah dia selamat..

    ReplyDelete
  10. salam Safura,

    Ngerinya Kak Ros dengar ni....tentu sakit sangat kan...Kak Ros harap dia dapat terima dan bersabar dengan kehilangan mata dia tu...

    ReplyDelete
  11. wah...bahayo yer...ish jadi takut lak nak ke laut lagi...huhu

    ReplyDelete
  12. ishhh igt xwujud dah ikan todak serang menyerang mcm ni . Tuhan tu Maha Berkuasa..

    ReplyDelete
  13. hadoi... ikan todak dah x langgar sinapore ker.. berhijrah ke langkawi pulak.. ngeri betol..huhu

    ReplyDelete
  14. ujian dan dugaan adalah asam garam kehidupan..

    ReplyDelete
  15. ikan todak tu dok laut ek? bru tau ni... hihihih..

    ReplyDelete
  16. eh,btul ke ni? ya Allah kesiannya..

    ReplyDelete
  17. it hurts the eyes actually. semoga perkembangan matanya bertambah baik after been operated..

    ReplyDelete
  18. semoga dia selamat. aminnnn :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com