Image and video hosting by TinyPic

25 November 2011

Our Pre- HONEYMOON

lepas susah payah kenduri-kendara semua.i n suamy decide nk g pre-honeymoon.nk rehat-rehatkan badan lah konon,bukan lama pon,2 hari 1 malam je,sbb i nk habeskan sisa-sisa cuti i.hehe.nk berdua-duaan lah kononya kan.cehhh~

mulanya nk g genting,but skrg ni kan ptg je hujan,so mls lah nk g,karang sejuk sgt kang nk berpeluk je pulak kan.heee.lg pon i check hotel sume fully book.cessss.then nk g bukit tinggi.but adik ipar i ckp sana xde apa sgt,xbest.harapkan rumah english style tu je.yg lain nan-hado.lepas fikir-fikir,i kata kat suamy i nk g melaka lah.sbb i tak penah sampai sana lagik.kesian kan kat i,melaka pon tak penah sampai lagik.hehehe.

sepanjang 2 hari kami kat sana,fuhhhh banyak sgt dugaan yg kami lalui,sesat tu tak lah,sbb nya melaka tu kecik je kan.tapi kami kena seleweng.mcm-mcm penyelewengan yg berlaku di melaka.nk tergelak pon ada,nk nanges pon ada,nk marah pon ada.mcm-mcm ada lah senang cite.

kami bertolak dr kl dh tgh hari,sampai melaka around 3pm cm tu,sempat lepaklepak kat rnr jejantas dorg.ok lah kat situ,ada kfc,mcD,A&W pon hado.sedap kan kalau dpt float dye.yummehhhhh!

R&R jejantas.motif air tin tu?kembalikan tenaga =)
sampai je melaka trus g cr hotel.nk check in kat holiday Inn,fully booked,mahkota pon full.sume full.tension giler.then kami pusing-pusing n tawakal jelah.suamy siap ckp lagik,jgn risau,pape pon jadi kita tetap tido kat melaka mlm ni.hehehe.yelah kan,takkan nk balik KL balik kot.lagi pon,check in lah kat mana suke pon,tak de sape nk tangkap.hehehe.halal lah katakan.

lepas je pusingpusing melaka town tu,lalu sebelah equatorial,kami nmpk lah satu hotel ni.quite nice,betulbetul dekat town.nk jalan kaki g jalanjalan pon boleh.suamy pon try lah g tanya.harganya ok lah.tempat pon bersih,cantek sgt,siap ada Jacuzzi lg taw.but kami tak amik suite tu,sbb nk tito satu mlm je kan.rugi kalau amik.kami amik bilik deluxe je.

sume berasakan kayu.nice sgt!


lepas je letakletak barang,kami pun keluar balik,sbb nya ptg tu Alhamdulillah tak hujan.mmg kami trus je ke satu destinasi.MAKAN CENDOL! kalau g sana tak makan cendol mmg tak sah kan.suamy makan sampai 2 mangkuk cendol kot! i makan cendol eskrem.kebelakangan ni,mmg suke giler mkn eskrem.dulu pon suke gak.tp skrg ni suke melampau.kalau sunday mcD tu.bg tiap-tiap hari pon boleh makan.peliks.

ane-ane cendol yg sgt peramah.hehehe

lepas makan cendol.pusing-pusing lah kami town tu.snap piccy sini.snap piccy sana.sampai camera pon dh tak larat dh rasanya.masa kami g tu,ramai gak pelancong.budakbudak sekolah punye rombongan pon banyak.cuti sekolah kot kan.tu ramai tu.

even pre-honeymoon pon,even g melaka je pon,cost belanja kami almost 600rm jugak taw.haih~ ada story disebaliknya tu.tunggu sambungan story i ni eh.heeee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 comments:

  1. x sabar nak tgu..comel bangat..rindu entry rara.hihi

    ReplyDelete
  2. wawawa...kelasss...jari berinai lg nokkkk...haha

    ReplyDelete
  3. hotel tu berasakan kayu ek..nasib katil tk patah... kih kih kih kih

    ReplyDelete
  4. Rara stay kat malacca straits hotel, kan? memang best pun kat situ. Lagi best dari hotel besaq kat sebelah tu. hehe...

    ReplyDelete
  5. wahh bestnya..
    err tetiba teringin nk makan cendol kat jam besar tuu..^^

    ReplyDelete
  6. wahhh~ lepas kawen je terus bole pegi pre-honeymoon, mmg best gile simpanan duit korang, hehehe!

    ReplyDelete
  7. erm, 1st time dgr pre-honeymoon nieh.. hehe, lepas ni yg btul2 nyer kat obesi yerk..

    ReplyDelete
  8. :) hehehe
    tahniah sekali lagi ye....

    ReplyDelete
  9. hotel tu nampak best..mahal dekat situ ke rara..x pe yg penting happy!

    ReplyDelete
  10. haaa akak dtg melaka xnk bgtau . bole cik fadh jd pemandu pelancong..hehe

    ReplyDelete
  11. elok la ke melaka dr bkt tinggi. Bosan sangat kat sana..

    ReplyDelete
  12. hehehhe..tahniah...dapat jgk bermalam at melaka kan...actly kat bukit tinggi tu nice lah utnk honeymoon..hihihi privacy..

    ReplyDelete
  13. your pre-honeymoon seems great! hehe. arisha pun sudah lama tak singgah melaka..what's new in melaka?

    ReplyDelete
  14. wah .. jalan jalan makan angin ye . best lah . thumb up :D

    ReplyDelete
  15. bestnya. nak kahwen jugak ! hehe

    ReplyDelete
  16. best gi melaka...
    ane2 cendol tue memang sangat peramah ehehehe

    ReplyDelete
  17. terserlah kemerahan inai di jari =)

    ReplyDelete
  18. dikk berjalan nie walau dekat x kuar duit x sah tau ! :)

    ReplyDelete
  19. ayuh jalan-jalan tengok kain lawa kat sini!!!

    http://dewarisankami.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. wah,,dah kahwin.. tahniah.. pengantin baru.

    ReplyDelete
  21. i pun nak pre-honeymoon gak lah nanti..boleh honeymoon byk kali..hikhikhik :)

    ReplyDelete
  22. Alahai .. Rara dah kawin. Moga berbahagia dan kekal bersama sampai bila-bila Rara ku syg.

    ReplyDelete
  23. wow, jalan melaka, jammed kan, sakit kepala, terlampau ramai orang! grrr! KAMI orang melaka sendiri menyirap! hahahaha.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com