11 November 2011

Pengantin Hitam

2nd day kat cherating,awal pagi dh breakfast,biasanya kul 9am baru i bf,but rini 7.30am dh bf dh.fuhhhh awal giler.duk sini rasanya mmg tak sempat nk lapar,belum pape makannnnn je keje,jgn lah gemuk.hopefully.hehehe.



lepas bf td,mula lah aktiviti berkumpulan.i dpt kump 1,kump merah.hehehe,xboleh blah,nama kump pulak red warrior.mmg terbaek lah,buat aktiviti pulak gelak je lebih,jalannya idak jugak,but kump kami banyak kali menang,menang pun bukan nya jujur sgt pon,main tipu je banyak.jahat kan.but ok lah.just for fun.kalau nk jujur sgt mst asek kalah je.heeee~

lepas aktiviti dlm dewan,aktiviti tepi pantai pulak,ni yg paling x boleh blah,bayangkan tepi pantai,korg cuba bayangkan panas tepi pantai mcm mana.huaaaaa i tak nk jd pengantin hitam nt.nt kalau en.bambam yg lagik putih dr i,habes lah.mst kena kutuk punye.huaaaa sadis.sun block pulah mmg tak bawak,tp rasanya kalau bawak pon mcm xsempat je nk pakai,blum pape dh terkejar-kejar.

nasib aktiviti tak lama sgt,matahari pon mcm xnk kua sgt,so x peluh,just seluar je basah.tau x aktiviti apa kami buat?kami kena pacakkan 25 batang paip n letak bendera malaysia kat atas sekali,bayangkan 25 btg paip kita nk naikkan,dgn 70 org pengarah.fuhhhhhh mmg agak lama lah kan nk naikkan.banyak tgn n banyak arahan.sana tarik sini tarik,mana lah nk kukuh kan.korg bayangkan lah mcm mana.i ni jd pak pacak jelah,tgkkkkk je and jd tukang pegang tali.kalau ckp lebih kang payah gak.

but akhirnya bendera boleh gak naik,but bila dipandang dr sudut positif,sesebuah negara tu boleh jatuh bila banyak arahan but tak banyak org nk ikut.so jatuh kan dgn mudah.hmmm aktiviti yg kami buat rini ada jugak kebaikannya.ada moralnya.so just amik yg positif sudah lah kan.

tapi paling kesian kat kakak-kakak yg agak berumur tu lah.dorg kan dh tak larat sgt,so agak payah dorg nk buat aktiviti-aktiviti lasak sgt.nasib lah i pegi skrg,kalau g lewat-lewat mst payah kan.

jap lagik start balik aktiviti kul 2.45,sampai lah kul 5.30,then mesti ada makan lagik.aduhhhhh makan je keje.kalau lah ada penimbang kan sini mst bertambah-tambah berat badan.

p/s : miss my suamy already,tak leh dgr suara dye,kalau x mst nk nanges.

16 comments:

mOoN said...

kat induksi kena makan 6 kali sehari but me selalu escape minum pagi,, petang and malam... huhuhu...

Diana @ bilakukatacinta said...

ala..ala.....safura...windu kat abg ek? pengantin baru lah katakan..saba yek../.hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

hikhik..besh aktiviti yer kak..

erin moshimoshi said...

erin pun risau lau itam ..
tapi dh sememang kulit i hitam .
redha saje la

Cik Azizah said...

alololo pengantin baru..nak berkepit yer..hehe :p

Cik Bambam said...

pengantin baru rindu husband ek.. :)

ieda said...

bila ada xtvt mcm nie bila ber bengkel x lah ngantuk dik .. happening kan :)

✿ pink velvet ✿ said...

kire mcm ko pegi sane honeymoon sorang2 pulak dah ye daq, hahaha~

mizzkechique said...

alolo..jauh dr asben yer.. hehe

diana said...

boleh kurus tu rara..tak pe la hitam asal kurus..ekekekek

Phat said...

induksi umum ke..?under KPKK ke..?

cik fadh said...

hehe nape nanges plak kak ? shahdu bile berjauhan ea ?

Papa Mifz said...

harap tak hitam sgt la yer...hehe

kaklong said...

nasib dah kawin...(maksudnyer, majlis dah selesai kan)...ooooh lupe, mjlis btandang blm lagi kan cik rara?

redha je na...

bobiedanbad said...

sian nya dah miss kat hubby :)

Daddylicious said...

p/s tu bukan main lagi yer...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...