Image and video hosting by TinyPic

08 November 2011

review majlis BATAL AIR SEMBAHYANG

lepas entry review photog  &  video nikah last week,jom kite review kes ni pulak.kes?kes apa pulak?kes batal air sembahyang.ritu kadi pesan,kalau nk batal air sembahyang ke,nk bergambar ke,better buat kat rumah atau di luar masjid,jgn duk tergolek,tertonggeng dlm masjid,tak elok.tok kadi tu kata mmg ada kes org yg bergolek-golek dlm masjid tu masa batal air sembahyang.adehhhh x manis rasanya kan.tu rumah Allah.kalau nk golek g padang sebelah tu,golek sampai malam.hehehe.



lepas je i nikah,kami semua balik rumah n batal air sembahyang kat rumah,i mmg dh ready mini pelamin utk batal air sembahyang,kalau tak pelamin tu untuk nikah,but bile tak leh nikah kat rumah,mini pelamin tu just utk batal air sembahyang jelah.

mini pelamin
masa batal air sembahyang,en.bambam bagi i se,se,se apa eh untuk gelang?seutas jugak ke? bantai lah labu,apa-apa jelah,en.bambam bg gelang n sebentuk cincin.cincin tu i nk sbb ntah lah,rasa tak sempurna majlis nikah kalau x de cincin.cincin diamond sebijik.hehehe.impian tu.dapat jugak,thanks to en.suamy.

piccy dr sape ntah ni,i curik,official piccy tak dpt ag.
masa otw nk balik rumah tu,i tak jumpa lagik en.bambam,dh masuk rumah baru nampak muka dye.mmg segan sgt nk tgk muka dye,tak tau lah knp kan.hehehe.kelakar pon ada,lepas salam-salam,dye pon senyum-senyum kambing,i pun buat lah senyum-senyum meow,tak nk nampak sgt yg kite malu.hehehe.tp dlm hati,Allah je tahu.but sgt best masa tu,dgn peluh-peluhnya,cium pulak dahi,aduhhhh terbaek lah.kalau rasa masin-masin tu nasib lah kan.heeee~


en.suamy punya mama :) yg pegang fon tu,ngah snap piccy,baju coklat tu my kakak ipar ;)
masa ni kami ngah membebel sbbnya payah beno nk kancing gelang ni.hehehe,lama gak amik masa nk tunggu siap pakai gelang.hehehe.kelakar giler.


akhirnya siap jugak pakai gelang.hehehe

lepas siap sarung cincin i n pakai gelang,turn i pulang sarung cincin untuk suamy,heeee.yeay! Alhamdulillah,nasib suamy suka cincin yg i pilih tu,but besar sket,lepas nikah dye terpaksa pakai kat jari hantu,sbb takut tercicir lak nanti kan.kalau hilang mau nanges i,dh lah cincin nikah.mmg kena simpan hingga ke akhir hayat tuuuuu.


Alhamdulillah lagik sekali,selamat sudah semua nya,dlm hati gembira,dlm perut pon berkeroncong,lapar giler kot weyhhhh.korg tau lah kan,pakai korset tu ketat giler,mmg tak rasa lapar,but lepas bukak,perut mula bunyik-bunyik,i pon before g nikah tu mmg tak makan.huh mendapat lah.

menu malam tu papa i tempah kat kwn dye je,menunya,ayam masak merah,gulai lemak terung + ikan masin ulam-ulam n sambal belacan.menu mmg simple,BUT ayam msk merah dye sume org puji,mmg sedap sgt.tapi mmg sedap pon korang.seyes tak tipu.ramai yg tambah sampai 2 kali,ada yg tapau bawak balik pon ada gak.hehehe.i will miss that ayam masak merah.



bayangkan ayam masak merah tu dlm periuk besar ni.mmg puas lah makan.


BFF dr secondary school.love both of u :p  sepatutnya ada lagik ni,but tak dpt dtg,xpelah.tyme sanding
nasib dorg dtg.special thanks to sally *yg baju kuning sbb dtg dr jauh,sanggup tu lepas kena ugut.hehehe


BFF yg datang.thank u so much ;)


last but not least,piccy with siblings =) love them so much
mereka yg banyak sekali membantu tambah lah twins i berdua tu,sampai tidur lambat sbb tolong i buat goodies.nt kalau korg kawen kakak buatkan pulak eh.hehehe.tp ntah bila tahun pulak lah korg nk kawen kan.

papa n mak.i LOVE u so damn much.
even org dah kawen.org tetap akan ingat mak n papa sampai bile-bile.seday ;(  *mesti lah ingat mak ayah kan,takkan nk lupa pulak,ada ke org yg lepas kawen lupa mak ayah dye eh?mesti ada kan,ala yg mcm dlm drama yg kite tgk tu.jgn lah mcm tu,buruk baik,miskin kaya,dorg tetap mak ayah kita,pesanan penaja,sayangi lah mak ayah anda sehingga ke akhir hayat kita.hidup kita pasti diberkati Allah.Amin~

p/s : tunggu next review okea!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 comments:

  1. dear, sweet la mini pelamin u.
    congrate ye..^^

    ReplyDelete
  2. waaa...canteknya rara..btwn, congrats..hv a good life wif ur hubby..amin :)

    ReplyDelete
  3. kak sha teringt pulak time kak sha...ahahha

    ReplyDelete
  4. nk nikah gak lh ahhahahaha :)

    ReplyDelete
  5. dikk u look great at pink colour tuu
    dan en bambam looks cute ekekek :) jarang org lelaki suke pakai pink .. :)

    ReplyDelete
  6. ehh! jarang pulak tgk adek ko yg sorang lagi tu, yg rambut pjg, hehe~

    ReplyDelete
  7. cantiklah mini pelamin rara....huhu...seronoknya....malu-malu meow eh ngn en.cik bambam

    ReplyDelete
  8. cntiknya pelamin nikah rara...!!
    yg bunga2 besar tu bantal ke? cantik la...suke tgk =)

    ReplyDelete
  9. cantik lukisan inai ditangan kamu tu...

    ReplyDelete
  10. oooiiiiiiiiiiii
    kenapa cntik sgt pelamin nikah tu.

    ReplyDelete
  11. suker ar mini pelamin rara..cantik sangat....

    ReplyDelete
  12. ada lagi gambar rara???
    tak sabar nak tengok lagi..:p
    nak tengok gambar katil pengantin lak..:)

    ReplyDelete
  13. Salam Safura,

    Cantinya Safura...abg Safura pun hansem macam pinang di belah dua.Selamat menempuh alam berumahtangga semoga kekal ke akhir hayat.

    ReplyDelete
  14. .u look so gorgeous dear.mini pelamin cantek sgt......hope kamu bahagia sampai ke hujung nyawa...amin

    ReplyDelete
  15. dear, mini pelamin tu sgt ohsem!!!

    ReplyDelete
  16. Serious Rara. cantik sgt both pelamin. Lbh2 lg pelamin time sanding tu. Sangat adorable k. I love it so much.

    ReplyDelete
  17. cantik
    pengantin
    baju
    pelamin
    cantik :)

    ReplyDelete
  18. AMBOI.SAPELAH YG SIAP BERGOLEK DLM MASJID TU.HAHA BTW,CANTIK SGT. :D

    ReplyDelete
  19. selamat pengtin baru..homaigot.. cam mana aku boleh miss blog pengatin baru ni.. just married

    cantek dan tampan pasangan pengantin.. dah namanya pink rara.. baju semua harus tema pink..

    abu doakan semoga berbahagia ke akhir hayat, anak cucu cicit..

    sekarang nak tunggu babay pulak hik hik..:D

    tahniah rara..

    ReplyDelete
  20. siyesly u look soo gojes dear sis..

    ReplyDelete
  21. Cun betul la pengantin pomuan tu... Bini sape la gaknya ... Hheee

    ReplyDelete
  22. selamat pengantin baru dear ;)

    ReplyDelete
  23. mini pelamin tu cntik dgn adenyer bunga2 tu . mane dpt bunga ?

    ReplyDelete
  24. maaf ya terlambat wish..

    selamat pengantin baru...semoga berbahagia ke akhir hayat...

    berseri2 dlm persalinan pink tu.. ;)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com