30 November 2011

Senjata Rahsia Kekal Langsing!

td i sempat lah melawat OhBulan,jumpa satu entry OB yg sgt menarik.rahsia Syafinaz kekal langsing.mmg langsing betul badan dye.suka giler tgk.kalau lah badan i mcm tu kan bagus.

lepas kawen ni pp i makin tembam.ohhh tidak.mana tak nya,selera mcm hantu.makan pulak tak henti-henti.mmg hebak lah kan.dorg pon dh tegur kata pp i dh nmpk tembam.badan i mmg jenis cepat naik n cepat turun.tapi nk turun tu yg tak turun-turun.seksaaaa zahir dan batin rasanya.





mengikut kata Syafinaz dye ni hantu air suam.wahhhh hantu air suam.hebatttt tu.tapi kan,dorg kata kalau kita rajin minum air suam,mmg bagus utk badan langsing.i ni,bawak je air berbotol-botol.tapi minum nya.nan hado! ada lah 2 3 teguk.tu pon kalau ingat.kdg-kdg sampai 2 3 hari tak minum air suam.

“Saya jarang makan nasi, kalau makan pun hanya sesenduk dua dan melebihkan pengambilan sayur-sayuran dalam makanan. Saya tidak suka minuman berkarbonat, mujurlah saya ini ‘hantu’ air suam. Kalau ada masa terluang, barulah saya melakukan sedikit senaman Pilates, yang ini pun agak jarang dilakukan kerana jadual seharian memang sibuk,”

then lagik satu Shafinaz ni pakai produk Shieseido no wonder lah kulit nya cantek.pelaburan nya pon agak bagus.org banyak duet.apa pon boleh kan.mcm i ni,pakai jelah produk safi balqis je.hehehe.

tapi takpelah.my mom kata even kita tak pakai produk mahal-mahal or g pusat pelansingan ke or tak g buat facial tiap-tiap bulan pon.kalau hati iklas selalu,muka tetap akan nmpk cantek n bersih.

p/s : tapi muka i naik jerawat balik.cane ni.hehehe

so ubat terbaik untuk langsing,minum air suam and kurangkan nasi, and banyak makan sayur.huaaaaaaaa sayur?ngeri dengar.erk! 


16 comments:

ieda said...

memang dia langsing x hinggat ..
akak pun memang suke minum air suam .. bawa ke pejabat 3 liter .. minum 2 liter .. 1 liter minum dirumah .. x tahan buang air kecil je

makan nasi tuu , memang wajib .. tapi nasi lahh karboo paling tinggi .. agaknya kalau amalkan mcm dia jarang makan nasi .. boleh slim dari dia rasanya ekekke :)

Cik Bhulat said...

kurus nya dia..hani pon mcm u..kuat mkn..tapi berat susah nak naik..mana larinya lemak pon ntah la =]

nuyui a.k.a miss YUI said...

air suam tu la yg liat yui minum..huhu..

shedameor said...

alaaa, baca memang senang. nak ikut ? hadoii. hehe

Ardini Humaira said...

dia memang dah sedia kurus hehe... :D

aimi said...

akk xmkn sayur??? hihiihiihi


air suam ek?? nk wt lah =)

budak penjara said...

langsing x sdp nk peluk la..haha

diana said...

dulu akak buat gitu..jadi tau rara..
sekarang???akak rasa akak masak makin sedap pulak..muahahhaha..
paham2 sendiri je la..:p

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin xdelah selansing tue
tp jenis badan memg susah nak naik
mknlah byk mane pon
xde pantang2
huhuhuhuhu

syaz@rozelt said...

rara x suka makan sayur eh..hihi....x sehat la...

siti kektus said...

air putih tu mmg biasa minum dah. tapi, nasi tu kalau tak makan sehari, rasa macam tak sedap bdn pulak. huhu

hira said...

air suam? ehem ehem. selalu dengar juga. tapi tak pula amalkan. haiyoo

cik fadh said...

haha kalo minom air takat 500ml sehari jgn harap la nk langsing fadh nih . kikiki

kaklong said...

thnks darling sharing utk kak long jugak...

baik la, mulai sekarang, kak long akan minum air suam, bukan air dlm peti ais ok! :)

heheheh

Anonymous said...

adoiii i pura tue la ak pon ssh nak minum ari suam or mkn sayur lg la....hahahah..mcm ne la kurus kan klo dah slalu minum ais...mmg pon org2 kt minum ais perut buncit ssh nak trn tau...ltih2..fikir pasal brat bdan nie kan kan kan

Sofya said...

mmg susah la nak jumpa hantu air suam ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...