Image and video hosting by TinyPic

23 December 2011

Asal Birthday Artis dpt pangkat DATUK


untung laaaaaa~
asal buffday sultan pahang je dpt DATUK,asal birthday je dpt datuk.
asal artis dpt DATUK je birthday sultan kan.untunglaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
tapi i pelik lah,apa yg seronok nya dpt pangkat datuk bila semua senang je
nk dpt pangkat tu.ce bayang kan,dlm tahun ni je bape artis dh
yg dpt pangkat Datuk.

best kan artis,asal popular sket je dpt pangkat datuk,
kalau mcm Siti Nurhaliza tu i tak heran lah sgt sbb dye popular sampai luar negara.
siap penah buat concert kat royal Albert hall lagik,but yg lain-lain ni,
stkt concert kat warung pak Jabit je wat pe.heee.
opppsssssss terlebay sudah kan.


i pon bukan lah nk pangkat Datuk pon,stkt blog cikai ni kan.sape lah nk pandang.
i tau blog i dibaca sampai luar negara,but .............................

hehehe mulalah nk merepek ni.kikiki.tp tu jelah yg i nk katakan,
negara kita skrg ni dh bersepah-sepah dh yg dpt pangkat Datuk.
bila Datuk tu dh sewenang-wenang nya dpt,
apa lah lagik keistimewaan nya kan.
cume boleh bermegah je kot lah!

untung laaaaaa bini dpt pangkat Datin,boleh g spa bersama datindatin lain dihujung minggu ni ye dak.heee.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. eizlan yusof ? ermmm ape je yg die da sumbangkan selain berlakon ek ? tertinggal plak perkembangan tntg die..

    ReplyDelete
  2. cik syue pon nk datuk,, ade sape2 nk bg, kah3

    ReplyDelete
  3. tulah kan, senang sangat dah nak dapat pangkat datuk sekarang... padahal sumbangan pada negara tak seberapa pun!

    ReplyDelete
  4. Sy tak ada isu psl hal datuk nenek nie (eh, silap...datuk datin).

    Byk kali sy berdepan dgn datuk waima bos sendiri (klu ada, bos sy bukanlah datuk pun...cuma bg cth)...sy takkan pgl mrk DATO'/DATUK!

    Sy akan pgl uncle atau nama (dimulai encik atau mr)...

    Terpulang klu nak kene tegur pun sbb sy rs, DATO'/DATUK bukan jurang darjat (kot klu ade sesetengah pk mcm tu ke)...

    =D

    ReplyDelete
  5. Hanya pada nama. nk bg nama Datuk biarlah sumbangan untuk negara. setakat hiburan je kurang baik. mcm ct tu oklah

    ReplyDelete
  6. hahaha..untooongggg la jd artie..huhu

    ReplyDelete
  7. alah dikkk x der ape2 punn yg istimewa datuk nie .. still kena cari kerja .. cari nafkah .. cuma dpt elaun datuk jelah .. situu je untung sikit ..

    ReplyDelete
  8. patut kaji laa balik knp perlu bagi pangkat dato' tu..senaraikan balik apa sumbangan diorang pada negara ni sampai nak dpt anugerah macam tu..

    ReplyDelete
  9. biasalah artis skrg xmcm dlu. artis dlu dh nk evergreen baru dpt. artis skrg janji ada duit jek confirm dpt...

    ReplyDelete
  10. ekceli sbnanye sultan terpaksa bg gelaran datuk kepada artis sbb xnk bg kepada org biasa example : pakar motivasi, engineer ke ape yang telah contribute byk kepada negara.

    As u all know, datuk ini akan menerima income every month. So xnk disalahgunakan oleh org biasa tu jd pembangkang negara. Cthnye : Datuk Hassan Ali

    Well nk bg gelaran datuk mmg senang tp nk tarik blk kne ade reason y musabah baru rakyat dapat terima.

    Kdg2 kite kne alert dengan pkembangan negara ;)

    ReplyDelete
  11. sampaikan dah tak nampak nilai datuk tu..kan??

    ReplyDelete
  12. Senang dapat pangkat Datuk.. Tapi ada je yang ditarik balik pangkat tu.. Ternyata bukan senang nak pegang tanggungjawab tu..

    ReplyDelete
  13. betul. sultan pahang memang suka sangat bagi artis gelaran datuk. rasanya gelaran datuk tuh dah tak berapa nak best lagi. hmmm

    ReplyDelete
  14. Di sebabkan dah terlalu ramai Datuk, kita dah tak heran dgn diaorg, kan.

    Entah apa lah jasa dan bakti diaorg sampai layak dan patut bergelar Datuk tu.

    ReplyDelete
  15. hahaha..
    sangat best entri ni..trkjut plak muka eizlan yusof dpt datuk? ada apa2 jasa dia ke utk negara ya? maklumla.. i ni mmg x tau sgt psl artis2 ni..

    ReplyDelete
  16. lor.. nanti dah tua.. ada cucu.. korang dapat naik pangkat sbg datuk bagi yang lelaki.. bagi yg perempuan.. sila jangan nangis k.. korang jadi opah/tokmak je.. keke..

    ReplyDelete
  17. perlukan mereka2 ini dpt datuk?... heran tul

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com