07 December 2011

Bila boyfriend CEMBURU tahap gaban.

selamat pagi semua.Assalammualaikum.dh sarapan?mesti belum kan.ramai yg baru sampai opis kan?hehehe.sama lah mcm i,sampai opis,on lappy,on pc utk buat keje.but update blog dulu.heeeee.



topik kt HotFm rini pasal cemburu.sorg girl nama dye Sarah,dye ada boyfriend,but cemburu giler.sehari call nk dekat 10kali,asek tny kat mana,dgn sape.lunch pon hari-hari kena ngan dye je,tak boleh kua lunch dgn org lain.so Sarah ni jd stress dgn bf dye ni.

alahaiiiiii baru call 10kali,tu pon dh tension ke?

meh i nk story cite i masa bercinta dgn suamy i dulu.

masa kami bercinta dulu,suamy i ni mmg sorg yg cemburu.yang amat-amat.i rasa dye pon tau yg dye mmg seorang yg cemburu.setakat sarah ni bf dye call 10kali,i lagik hebak,bf i ntah bape juta kali call sehari,msg jgn ckp lah.celik mata je kena msg dye.setiap apa yg i nk lakukan kena bg tau.kalau x siap lah.

nama lelaki dlm hp,sume kena siasat sape dan sape.msg lagik lah,tiap kali msg masuk,dye org pertama yg akan tgk msg tu.dye buat mcm hp dye.lak kan.hehehe.

kesimpulannya suamy i dulu mmg sorg yg cemburu dye tahap maksima.sampai kadang-kadang boleh gaduh dibuatnya.

BUT!

mcm ada caller ckp td.cuba fikir baikbaik.kalau kita just nk bercinta ngan dye,n tak nk buat dye as a suamy,just let him go.kalau kita nk buat dye sebagai suamy,cuba ikut rentak dye.dan jgn jadikan benda tu satu bebanan bg kita.

dulu i pon mcm rimas.mmg rimas,tu tak boleh.ni tak boleh,but lama-lama i accept it.kdg-kdg ada kebaikan nya,dye nk menjaga kita,nk mengawasi kita.kalau dye call kita angkat,kalau dye tny,kita jawap,yg penting bawak berbincang.tapi i ni panas baran,suke mengamuk x tentu pasal.so lepas merajuk sket,gaduh-gaduh sket.then ok lah balik.heee.

lepas lama kelamaan,bile dye tak call kita,tak msg kita,kita pulak yg rasa lain,kita lak yg tertunggu-tunggu.knp dye x call,knp x msg.

then kalau korg nk tau,lepas tunang,dye trus berubah.dye tak cemburu mcm masa bercinta,dye cool je.i mula-mula pelik,but lama-lama baru i tau,maybe dye terlalu syg kan kita dan takut kehilangan kita.

then sampai lah dh kawen skrg,kalau call pon pg,tgh hari,sblm balik keje n malam.and kalau ada benda-benda penting.kalau tak senyap lah hp ni.hehehe.

so moral ni kat sini,kalau dpt bf yg cemburu tahap gaban,jgn lah tension.layan kan jelah bf tu.dye cemburu sbb syg.percayalah.kalau kita tak buat benda yg salah,buat apa nk takut.cuma kita kena terus-terang,kat mana yg salah n kat mana yg betul.kalau dye salah paham,paham kan dye.jgn diam.kita ada hak pertahan kan diri.tu je.

lama-lama bf kita akan faham sendiri,dan percayalah,cemburu melampau boleh merosakkan hubungan anda.

29 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

stuju tu sis..

sy pon terasa nak bncg topik ini nanti..hehe..

beselah tu..
cemburukan..jgn over sudah.

e k i n ♥ y u s r i said...

setuju sgt
tp kes ekin,ekin yg cemburu....
die cool je
tp die boleh terima
dan dah kawin pon skrg
still mcm dulu
die dah biase,die oklah
hehehehe

myzamar said...

lelaki yg setia mmg akan buat begitu..so kalau nk setia ikut la cara die..sinar fm gelak xkering gusi..hehehe

Fariza said...

:) cemburu itu harus berpada. stgh lelaki atau perempuan, mmg ada mcmtu. hik3. itulah istimewanya sesorang yg kita kenal. lama2 benda tu akan pulih. sbb x terdaya.

Zuewairy said...

yeah.. btoi2.. ;)

shaFazie said...

btol2 kata rara tue..."kalo cmburu melampau boleh rosakkan hbgn"

Adat bercinta kalo xcmburu tk best lak :D

azam said...

:) memang......

kalau terlebih sayang camtulah....
bukan cemburu tapi takut disambar orang

saffiya_aleesya @ echa said...

yer echa setuju..layankan aje.kang ckp byk jadi bergaduh plak..

saffiya_aleesya @ echa said...

jom singgah blog echa..echa follow yer

Sofya said...

cemburu tanda sayang...
ala cuba kalau tidak tak tepon kita.. kita plak tak leh nak duduk sebab pk entah2 dia tak ingat kita padahal dia tengah sibuk..

UyaRayza said...

setuju..lgpun bile kite sayangkn seseorang tue kite tak rase terbeban pun dgn apa yg die buat..die nk makan dgn kite tiap2 hari...if kite sayang die kite lagi suke adela sbb dot la jmpe tiap2 hari kn..i suke jer hahahah..dpt berkepit setiap masa pun suke..pada i bile die call slalu tue tue maknanye die sayamng n risaukan kite..so i think its sweet ;)

Cik Yuyu said...

best jugeks bleh jeles-jeles. makin erat gtu rlationship. hehe

YAYA AZURA said...

setuju setuju..ikut je rentak dia..belum hak dia yg mutlak..harus la dia bimbang...kan nanti dikebas orang..

ieda said...

setuju semua

kalau dah suke kena acceptlah kan .. merungut tuu tandanya bukan jodoh kita .. berserah ..

nak2 kalau awek@pakwee kita sempurna wajah dan sifat , siapa x susah ati kan :)

kira beruntung ada org yg care .. mcm akak hubby memang jenis bukan suke tanye itu dan ini .. mula2 dulu akak duk fikir dia nie suke kat aku ke ?? bila dah rasa mcm dekatt je dgn dia dan dah nampak ini jodoh kita , akak accept as kelebihan dan kekurangan dia ..

kerana percaya semua org x sempurna .. kalau boleh terima seadanya alhamdulillah , kalau tidak let it go dan insyaallah ada yg terbaik menanti :)

diana said...

betul la..
kalau kita tak buat salah
buat apa nak rimas dengan cemburu dia kan??
lain la kita ni memang ada hati nak keluar dengan lelaki itu ini..bila dia tanya kita rasa rimas tak tentu pasal..ha..sesuatu tu!

mas saari said...

betul tu...husband akak dulu pun camtu masa bercinta! nak borak ngan lelaki lain pun tak boleh, cemburu gila dia!

bila dah kawin hilang ntah kemana sifat cemburu tu... kadang2 kita pulak yang tanya "abang tak cemburu ke?" heheheeee..

aTy _faRed~ said...

samer ar ngan hasben saye...semua tak ley..nak gi kuar gi mall sendiri pon tak boleh..memule tu memang marah n rimas..tapi lame2 dah biase biler kite boleh ikut rentak die..:)

lavera said...

tp sis..sy yg kuat cmburu..ngeee..tiap2 hari saya call n nak sms dye.. risau pnyer psl.. huuu ~ dah hmpir sthn jugak lah .. dan klau tpup mmg habis kredit dekat dye jerk ..alhamdullilah dye boleh trime cara sy .. dn fhm isi hati sy.. :)

misz sheyla said...

hoh..memang lelaki ni jenis mcm ni kot...bf kite pun kuat cemburu.. lebey kurang la perangai ngan asben kamu..msg masuk die dulu yg cek.. . maybe kalau kawen die jadi cam asben kamu kot..huhuhu.

*Ms.Serry Shah said...

sama la dgn perangai mr boyfie sy tu.. no contact sume kena check, sms masuk dia yg check, mula2 memang tension, tp lama2 dh biasa.. memang kena always report ape yg nak kita nak buat...

Munnafendy said...

bf ai masa study dulu mmg jenis mcm ni lah...cemburu tak hengat...mmg bleh wat gaduh.lama2 ai tak tahan,yelah tgh study group pun dok call2 msg2..lama2 ai blah gitu je..

nak cmburu boleh, tp biar btempat.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Cemburu bole tpi yang tahap gaban no way... Ahahaaha

Papa Mifz said...

Jgn cemburu buta sudah la

H.J said...

kan best baca pengalaman orang dah kawen..haaha

siti kektus said...

Tu dia. Org berpengalaman. Hehe

bagi kite, cmburu tu penting juga. Barula warna warni sket hubungan. :)

nazirah said...

aah tula kte pun dgr gak topik ni kat hot fm pagi tadi huhu dashat ek.. tak kesah.. la.. cemburu tu bia betempat kan stkt ni .. bf kte punye cemburu so so la heee ;)

ayleencutegirl said...

hee.. sme je ngn hubby I. dari becinta smpai dah kawen bertaun ni pon jeles tak sudahh.. tapi nak buat cemana dah jadi hubby pon. just accept it. ;)

Qaseh said...

Sya lak ,ada bf yg sgt2 cmburu,nak pegi kdai ,kna bgtaw,nak p mna smua kna bgtaw ,bg msa lak to ,law dlm 10mnt xsmpai umah lg ,siapla...law dya col dgar bnda plik2 ckit ,smuanya tnya spa,bnyi to apa ,mcj ngn org laen ka ??pdahal xda papa pn...dya slalu cmburu dgn bkas suami sya...pdahal kmi dah lama berpisah ,dan dh lma xjmpak ,...sya plak mmg jnis yg x cmburu ,lpas to dya ckp sya x sygkan dya ....sya sgt2 sygkan dya..dan kerana cmburu dya,kmi berpisah...apa slh sya??smua yg dya srh sya bt...sya bnty kja,sbb dya.sya lgsung xkluaq rumah sbb dya xbg.nak p bli nsik lmak pn kna bgtaw.apa lg yg dya nak ...sya sdih.sya x blh trima...

Qaseh said...

Y

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...