Image and video hosting by TinyPic

28 December 2011

Geng Popular Sekolah

kalau terkenang kan zaman sekolah dulu mmg kelakar kan.


dari sekolah rendah,sampai sekolah menengah,sampai lah ke poly,
mst ada kumpulan-kumpulan yg akan dpt gelaran.
like geng toilet lah,geng hot lah,geng gedik lah,geng kipas lah,
geng bodek lah.GiPang pon ada."gila pangkat"haihssss mcm-mcm lagik lah.

mcm i dulu masa sekolah rendah biasa je,sbb i ni bukan lah
jenis popular pon,duk pon kelas tgh-tgh,pandai x,bengap sgt pon x.hehe
i ngan geng geng i buat hal sendiri je,waktu rehat je main getah.hehe.
sape tau main getah cane?ala yg mula-mula getah tu letak bawah skali,then kat pinggang,
then kat telinga,then kat kepala pulak,pas tu lompat lah.ahhhhhh
sweet nya.lama giler x main,rasanya budak skrg tak main dh kot.

masa i sek menengah pulak i ada lah geng.
ustazah panggil geng kami geng towel.
hahaha.sbb kalau g sekolah mst bawak towel panjang.
ala mcm towel good morning tu.
motif?

ah i pon tak tau apa motif bawak towel tu.
masa tu dh form 3,konon dh senior sgt lah tu kan.
so nk bg budak-budak junior takut lah.
ahhhhh geli kotiak bila ingat balik.kikiki.
masa tu pulak kami xleh tgk budak yg gedik sket ke,
lawa sket ke,mengada ke,nt kami g kat budak tu,
kena sound lah setepek.motif? i pon xtau knp.
konon senior kan.heeee.

sampai poly pulak dh xde dh nk buat cm tu.
masuk poly pulak motif lain,nk blaja.hehe.
tapi nekad nk blaja pon xde gak dpt 4flat.
i yg flat ada lah.heee.tapi masa kat poly belagak jadi
aweks yg sweet-sweet lah kan.masa tu kan dh agak dewasa sket.
misi gedik-gedik depan abg-abg senior yg hensem
hahaha.sabo jelah.but xde lah gedik sgt.biasa je.

kredit : google
agaknya zaman skrg ada lagik ke geng-geng cm tu eh?
budak budak skrg i rasa mana nk heran dh ngan org lain.

g skolah pon mst bwk ipad,bawak bb,pg-pg
dh update status.adehhhh~ untung lah kan.
but kesian gak kat dorg sbb tak dpt nk merasa
keseronokan zaman budak-budak n remaja.

p/s : teringin nk main lompat getah lagik =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. dulu jay ada geng juga masa sekolah..memang satu sekolah kenal kiteorang..geng seni..haha...habis semua tempat kat sekolah pasti ada hasil seni kami..:P..

    ReplyDelete
  2. selamat pagi puan :)

    kak ati kat sekolah dulu
    kena panggil orang estet
    sbbnya dok dekat dgn estet..huhu~

    ReplyDelete
  3. saya ada geng tyme skola mngh..tp xdk laa dapat nama geng...cuma geng2 sy mmg cikgu2 x suke..hehe...byk kali kene komplen n jpe ckgu disiplin..hihihi

    ReplyDelete
  4. Dulu ida pun main getah gak... cukup teror lah tu kalau dapat lepas bahagian sejengkal dari kepala tu.. hihihi..

    ReplyDelete
  5. Orang panggil kitaorang geng skema, padahal kitaorang biasa, sama je dengan student lain.. hehe

    Gadjet sekarang memang canggih dan mahal.. Tapi tak mungkin dapat melebihi 'harga' permainan tradisi yang super duper cool tu kan... ;)

    Anak sedara main getah tu dalam rumah je, tu pun kekok sebab dah susah nak tengok budak² main lagi.

    ReplyDelete
  6. ekekke kenangan di sek nie

    akak masa di sek pengawas dari sek rendah sampai menengah
    kira x berpeluanglahh ada geng2 nie .. membenteras geng adalah ;))

    ReplyDelete
  7. GENG towel??? hahahaha ai dulu ade geng azalea, nama dorm, sbb orang lain semua satu dorm 20 org...kitorg 1 dorm 4 org je..special case..hahaha

    ReplyDelete
  8. akak ada jugak geng2 nie....hehe. Siap kena cop gangster sekolah lagi. Ada ke patut kami yang comey2 nih dicop gangster? haishhh...

    ReplyDelete
  9. heheheheh kannn...mesti derang tak rasa main pas tiang...main baling selipar...akekkekkekee cuba tanya main batu serembann pandai ke tak tuh...akakakakkakaaka opsss double IS pon congkak pon tak tahu ape...ngeeeeeee

    ReplyDelete
  10. masa sekolah rendah paling happening..bui kawan dgn geng2 pandai..hehe..dh masuk sekolah menengah masuk geng nakal..nasib baik nakal sekejap jer..sekarang dh baik balik..hihihi

    ReplyDelete
  11. budak2 sekarang dah terlalu obses dengan teknologi.

    ReplyDelete
  12. lompat getah?he3... part yang sejengkal dari kepala tu a bit funny... bila dah jadi orang yang tak sedor diri tu pendek...he3..beria - ia la lompat... ingat kan lepas...rupanya tak...kih3..getah tak gerak pon sebab lompat tak lepas...ha3..

    ReplyDelete
  13. huuuu dulu men lompat getah smpai tang kepala lompat pon lepas, perghhh melentik gile badan . skang takat kt pinggang tu, kiter balik sakit pinggang..haha

    ReplyDelete
  14. kami pun ada geng jugak gabungan nama tymyz....ingat2 balik lawak sangat....buat hal sendiri je,cikgu2 pun bengang kantoi meniru exam la apa la, msg2 bendol xtau nak kaver line kan hamek!!!

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com