28 December 2011

Geng Popular Sekolah

kalau terkenang kan zaman sekolah dulu mmg kelakar kan.


dari sekolah rendah,sampai sekolah menengah,sampai lah ke poly,
mst ada kumpulan-kumpulan yg akan dpt gelaran.
like geng toilet lah,geng hot lah,geng gedik lah,geng kipas lah,
geng bodek lah.GiPang pon ada."gila pangkat"haihssss mcm-mcm lagik lah.

mcm i dulu masa sekolah rendah biasa je,sbb i ni bukan lah
jenis popular pon,duk pon kelas tgh-tgh,pandai x,bengap sgt pon x.hehe
i ngan geng geng i buat hal sendiri je,waktu rehat je main getah.hehe.
sape tau main getah cane?ala yg mula-mula getah tu letak bawah skali,then kat pinggang,
then kat telinga,then kat kepala pulak,pas tu lompat lah.ahhhhhh
sweet nya.lama giler x main,rasanya budak skrg tak main dh kot.

masa i sek menengah pulak i ada lah geng.
ustazah panggil geng kami geng towel.
hahaha.sbb kalau g sekolah mst bawak towel panjang.
ala mcm towel good morning tu.
motif?

ah i pon tak tau apa motif bawak towel tu.
masa tu dh form 3,konon dh senior sgt lah tu kan.
so nk bg budak-budak junior takut lah.
ahhhhh geli kotiak bila ingat balik.kikiki.
masa tu pulak kami xleh tgk budak yg gedik sket ke,
lawa sket ke,mengada ke,nt kami g kat budak tu,
kena sound lah setepek.motif? i pon xtau knp.
konon senior kan.heeee.

sampai poly pulak dh xde dh nk buat cm tu.
masuk poly pulak motif lain,nk blaja.hehe.
tapi nekad nk blaja pon xde gak dpt 4flat.
i yg flat ada lah.heee.tapi masa kat poly belagak jadi
aweks yg sweet-sweet lah kan.masa tu kan dh agak dewasa sket.
misi gedik-gedik depan abg-abg senior yg hensem
hahaha.sabo jelah.but xde lah gedik sgt.biasa je.

kredit : google
agaknya zaman skrg ada lagik ke geng-geng cm tu eh?
budak budak skrg i rasa mana nk heran dh ngan org lain.

g skolah pon mst bwk ipad,bawak bb,pg-pg
dh update status.adehhhh~ untung lah kan.
but kesian gak kat dorg sbb tak dpt nk merasa
keseronokan zaman budak-budak n remaja.

p/s : teringin nk main lompat getah lagik =)

15 comments:

Jay said...

dulu jay ada geng juga masa sekolah..memang satu sekolah kenal kiteorang..geng seni..haha...habis semua tempat kat sekolah pasti ada hasil seni kami..:P..

Ati Masrif said...

selamat pagi puan :)

kak ati kat sekolah dulu
kena panggil orang estet
sbbnya dok dekat dgn estet..huhu~

♥ wawawawa ♥ said...

saya ada geng tyme skola mngh..tp xdk laa dapat nama geng...cuma geng2 sy mmg cikgu2 x suke..hehe...byk kali kene komplen n jpe ckgu disiplin..hihihi

::EIDA:: said...

Dulu ida pun main getah gak... cukup teror lah tu kalau dapat lepas bahagian sejengkal dari kepala tu.. hihihi..

YOUsoF said...

Orang panggil kitaorang geng skema, padahal kitaorang biasa, sama je dengan student lain.. hehe

Gadjet sekarang memang canggih dan mahal.. Tapi tak mungkin dapat melebihi 'harga' permainan tradisi yang super duper cool tu kan... ;)

Anak sedara main getah tu dalam rumah je, tu pun kekok sebab dah susah nak tengok budak² main lagi.

ieda said...

ekekke kenangan di sek nie

akak masa di sek pengawas dari sek rendah sampai menengah
kira x berpeluanglahh ada geng2 nie .. membenteras geng adalah ;))

Munnafendy said...

GENG towel??? hahahaha ai dulu ade geng azalea, nama dorm, sbb orang lain semua satu dorm 20 org...kitorg 1 dorm 4 org je..special case..hahaha

yana halim said...

akak ada jugak geng2 nie....hehe. Siap kena cop gangster sekolah lagi. Ada ke patut kami yang comey2 nih dicop gangster? haishhh...

Bitt (double IS) said...

heheheheh kannn...mesti derang tak rasa main pas tiang...main baling selipar...akekkekkekee cuba tanya main batu serembann pandai ke tak tuh...akakakakkakaaka opsss double IS pon congkak pon tak tahu ape...ngeeeeeee

Bui Junaidi said...

masa sekolah rendah paling happening..bui kawan dgn geng2 pandai..hehe..dh masuk sekolah menengah masuk geng nakal..nasib baik nakal sekejap jer..sekarang dh baik balik..hihihi

Fathiah Hamim said...

budak2 sekarang dah terlalu obses dengan teknologi.

syu said...

lompat getah?he3... part yang sejengkal dari kepala tu a bit funny... bila dah jadi orang yang tak sedor diri tu pendek...he3..beria - ia la lompat... ingat kan lepas...rupanya tak...kih3..getah tak gerak pon sebab lompat tak lepas...ha3..

cik fadh said...

huuuu dulu men lompat getah smpai tang kepala lompat pon lepas, perghhh melentik gile badan . skang takat kt pinggang tu, kiter balik sakit pinggang..haha

KAMIHIDUP said...

geng tangga, hahaha.

La dOLcE mEa_nAtt said...

kami pun ada geng jugak gabungan nama tymyz....ingat2 balik lawak sangat....buat hal sendiri je,cikgu2 pun bengang kantoi meniru exam la apa la, msg2 bendol xtau nak kaver line kan hamek!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...