08 December 2011

HADIAH wedding yg AWESOME!

seday nya masa nk buat entry ni.ni lah entry last wedding review utk reception kat ipoh.sedihnyaaaa.dh xde modal nk story dh.lepas ni baca entry b2b lain lah pulak.



lepas ni even dh takde review pon jgn lah lupa dtg blog usang i ni eh. heee.ayat nk touching je kan.ecehhhh.no lah i tak kisah.taste lain-lain,ada yg suke blog kita,ada yg tak suke.

so jom story bout hadiah.lepas je wedding kat ipoh ritu.belah mlm kami x buat pape acara pon.just acara family je.bukak hadiah n makan-makan.pengantin nk balas dendam makan balik ayam golek yg tergolek-golek kat meja pengantin haritu.geram jeeee tgk.


tapi hadiah i masa wedding kat ipoh ritu mmg banyak.banyak sgt.i terkejut giler.i ckp kat suamy,biar betul hadiah kita banyak ni.i tak penah tgk wedding yg hadiah dye banyak cm ni.mmg sonok giler lah.

can u imagine,i dpt oven sampai 3,yg biasa,yg kecik,lagik 1 yg boleh buat ayam golek punye tu.giler ah.kwn-kwn i mmg suruh i memasak kaw-kaw punya masa lepas kawen ni.hehehe.

cawan n pinggan mmg banyak,tapi sume cantek-cantek.i suke sgt.dpt iron,dpt periuk nasik nk tau bape? 4buah periuk nasik i dpt.pas ni nk buat kenduri pon boleh.then i dpt vacuum, water heater,dpt tempat air yg ada cool,warm,hot tu.coffee maker and mcm-mcm lagik lah.tak ingat dh nk list.

jam pon ada,cadar pon ada,buku-buku motivation pon ada.brgan tupperware pon ada,ich banyak lg lah.mmg best lah kawen ni kan.hadiah tak yah nk bli.sume org bg.hehehe.

yg paling best nk tau apa?dapur masak pon ada org bg.dapur yg  tu.ala yg tempat masak tu lah.cuma tabung gas je takde org bg.kalo ada tabung gas mmg dh perfect dh dapur kami.hehehe.


tapi skrg ni barang-barang tu sume dlm kotak,ada letak atas almari,ada yg letak kat bawah katil.sbb banyak sgt.kami pon xde rumah ag.so kena simpan dulu lah.nt dh masuk rumah baru nt baru angkut sume barang-barang tu.so excited nk deco rumah sendiri nt.hope kami cepat-cepat dpt beli rumah.Amin.

sekian,habes sudah review wedding belah Ipoh.lepas ni review belah KL pulak =)

34 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..byk hadiah!! syiok kan..hehe..

✿ pink velvet ✿ said...

wahhhh~ gile banyak ... semua kelengkapan dah ade, jimat, hehe :)

cik fadh said...

yaAllah murah rezeki akak..bestnyer dpt bnyak adiah!!!

lengkap da dapur akak kan, dpt oven banyak, jgn lupe lepas ni bt kek banyak2..hehe

Asfiza said...

perggghh..best giler...:)

maszmadi said...

tahniah..... alhamdulillah rezeki org kawen kan, dah jimat kat ctu.. hehe tp jgn lupa masak yerk..

nuraien said...

OH MY..SERONOKNYE RARA..dapat semua yang best2..time aien kompom ckit.huhu

kaklong said...

jgn la sedey, kak long tetap akan baca entry pe pun dlm blog cik rara tau...

kita kan fren blogger..mcm ne pun, kwn2 nyer entry la buat kita tak rasa kesunyian kan..btl tak darl..:)

pe pun, hepi2 ye dgn berblog..love ya'

Aeen said...

kitep pun mase wedding ari 2 complete semua ada.....dapur masak pun ade..cume tong gas je xde org nk bg....hahahha.......

Diana @ bilakukatacinta said...

akak pon dpt dapur gas....hehehe...tp still tak guna sbb kat rumah kami dah ada dapur..tu pon makcik husbnd yg bagi.. yg paling bestnya... Kami sewa rumah baru (baru siap)...dan semua perabot adalah dari rumah mertua.. (sbb mertua tukar semua brg/perabot baru sebelum wedding kami..so, yg lama..bg kat kami...)

Jerr said...

Selamat pengantin baru ,
semoga kekal abadi ,
bahgia , ke anak cucu ~
(eh terover plak nyanyi )

banyaknye hadiah :)

Ernee Azmn said...

waaaaahh..besttnyerr >_<

bobiedanbad said...

rezeki pengantin baru :)

Munnafendy said...

amikkk periuk nasi smpai 4 biji....selang sehari la pakai..haha

erin moshimoshi said...

perghh jeles gila banyak !!

Cik Azizah said...

wowwwwww banyak giler! untunglah sis! nak jugaaaaaaakk!

mas saari said...

untunglah, hadiah semua best2! tak payah susah2 nak beli..

YAYA AZURA said...

wow..banyaknya hadiah! jimat kos 10 tahun nie!..hihi...

cik hijau purple VS nur faie said...

waaa , untung nye kakak , , btw , congrats . :)

merahitujambu said...

bestnyaa dpt hadiah banyak..alhamdulilah

Cik Kamoo said...

seronoklah dia dapat byk hadiah....

mOoN said...

bestnya dapat hadiah banyak... :)

moon tag rara tau... :)

http://www.munirahizzan.com/2011/12/1st-giveaway-little-dreams-life.html

shedameor said...

tu belom sampai lagi hadiah sheda. sheda ade anta sebijik myvi kak :P

diana said...

tu yang bestnya bila kawen..hehhe

umie naziera said...

waa..jelesnya tngok..tp sy lmbat lagi kawenyerr..huhuhu

Juliet_iRa~" said...

bestnyaa kak!

byk hadiah akk..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

vaccum ada lebey x? bg akak 1 haha

アヌムちゃん said...

bestnyaa byk hadiah..huhu.kte punya hadiah kawen dlu sume x sempat guna pn tggl je dkt umah mak sebab lps tu dah ke jepun dh.huhuu

Cik Bambam said...

ada oven lebih kannn.. meh lar bg adiah besday kat kita rara.. ahhahahah.. :D

Cik tikah said...

bestnya dpt hadiah free!

Cik Nasha said...

bestnyee byk hadiahhh.. :) untung! ;p

aimi said...

kalo rse ade yg xnk 2 pas kt aimi lah kak =)

Wanie said...

eh2 sis dah kahwin?tahniah2..lame betol la wanie tak singgah ni..semoga berbahagia..
banyak gile hadiah..huhu..yang tak tergune tu boleh agi kat hadiah awan sis kahwin nanti :)

J.Syazwana said...

wah banyak nye !!
untung badan
rezeki kan. hehe.

best2 !

siti kektus said...

ni bukak kadai barangan elektrik pon dah boleh ni kak. haha


tak sabar lah kawen mcam ni. hehe =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...