13 December 2011

Jadi GILA bila Hujan turun

tajuk entry agak kasar.maaf lah yek!

actually i xpaham dgn warga KL ni.
KLrians going crazy when raining!

bila hujan je jd gila,bila hujan je jd xbetul.
ke kereta dorg tu mmg dh setting jd GANAS bila hujan turun.
ahhhhh sakit hati.

tambah lagik kalau taxi,suke-suke hati
mak ayah dorg je nk jd gile.
nk cilok sana sini,kekiri kekanan.
dh lah signal xbg,tapi pantang ada celah nk masuk.
dushhhh tombok pakcik taxi

lagik satu kalau nk masuk simpang.
kereta-kereta belakang tu,kalau lampu dh hijau,
dorg kelam kabut nk jalan mcm nampak hantu kat blakang.
bayangkan lah,hon sana hon sini.
kau dh tau kan hari hujan,mmg jem.
tak boleh sabar ke.

kalau boleh sume nk berpusupusu nk masuk satu simpang.
dh lah simpang tu satu je.
bayangkan 10 kereta nk masuk jalan yg sama,
berhimpithimpit.kalau kete tu leh dikecikan i xkesah.
ni x,sume kete beso gedabak.lain kali kalo dh tau nk
mencelah,bawak kete kecik-kecik je sudah.
jgn bwk kete beso.

tu lh sbb i kata bile hujan je warga KL jd gilak.
mmg btol pon.even hujan renyai pon leh jem
mcm ada rasaksa turun dr langit kat depan nun.
adehhhhh~

nk buat cane kan.i akan keje kat KL ni lagik 35tahun.
so redha jelah.doa-doakan lah i dpt pindah keje kat tempat lain.
Amin~

p/s : adakah aku insan yg selalu merungut?
 bukan merungut,just luahkan perasaan je.
 sebab kadangkadang pelik sgt dgn perangai manusia ni.
 

10 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

perangai lelaki bawak keta memang mcm tu.. even laki akak pun. tak larat nak bebel dah. Dia plg suka hon.. mencelah.. dulu satria kecik ok la.. skrg dh tukar. nasib baik dia pandai guna signal.. membuka pekung didada ni. wakakakakaka

nuyui a.k.a miss YUI said...

beselah tu sis..

mangsa keadaan...

Ahmad Syuxer said...

bila sejuk maybe otak pun jadi beku dan nak berfikir pun dah tak peduli dah nasib orang lain hehe..

apapun hati2 time hujan2 gini..nanti lain pula jadinya..manusia sekarang banyak mementingkan diri sendiri

umie naziera said...

kesian..kesian..biarlah,jalan tu kan mak bapak dyiorang yunk punya..hehhe

Niza Romli said...

biasa la tu... kalo hujan mesti jem. sama je dgn Penang. menciiii hon2 up2 lampu lagi.

HARITH ISKANDAR said...

ehehe,mujur sy bkn golongan hampas.td mmg jem giler kt KL..rase nyesal pula jumpe klien kat sane tadi.kalau tau nak hujan mmg jumpa dkt opis aje la.ape pun syg mmg nampak kegilaan warga KL tadi..memang betul2 terserlah..mujurlah sy pun xgila same sbb sy bukan warga KL..mangsa keadaan juge lah adanya ehehe :)

msredcheesecake said...

Kalau drive masuk kl boleh stress... Tak hujan pun cam tu gak....

e k i n ♥ y u s r i said...

kesianlah kat pengguna motosikal cam ekin nie....huhuhuhu

YAYA AZURA said...

macam diorang je bayar road tax...

nasib saya duk desa saje ^^

ieda said...

huhuh mencik bila jem .. huhuh

dikk cantik layout baru nie .. kemas je .. suke akak tgk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...