15 December 2011

Janin lahir pada usia 15MINGGU berjaya HIDUP!


Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.







Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?


kredit : mamaluv

Ya Allah,terkejut sgt masa baca ni td.mmg kuasa Allah kan.


31 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh~ kuasa Allah kan :)
camne lah org yg dok gugurkan baby tu kan ... ntah2 dah bole jadi camni :(

Daddylicious said...

maha besar kuasa allah...:)

nurul diana said...

ya Allah , kuasa Allah , bayi tu hidup

Golden Rose said...

menitis air mata....ALLAHU AKBAR...kuasa ALLAH...

Aeen said...

waaaaa......mmg tekejut...igtkan baby ni jangka hayatnye xlama...

Fara said...

Sy menangis baca entri nie. Sy terkenang harapan tinggi yang diberikan oleh ibubapa Kimberly. Dan sy teringat ibu-ibu muda yang hilang harapan krn terlajak perbuatan.

Mmm...

アヌムちゃん said...

hebatnya kuasa Allah kan..sapa sangka janin ni boleh hidup..

mamaNoriz said...

subhanaAllah...

kuasa allah melebihi segalanya!

dOdOt_ShyG said...

ya allah.. besarnye kekuasaan ALLAH kn.. rase sgt terkejut ble bce entry u nie rara..

kakchik@ella said...

Kuasa Allah SWT, kan.

Suria said...

subhanallah..
kuasa Allah S.W.T

wanie wonek said...

subhanallah

hakamah hamyadi said...

SUBHANALLAH..kuasa tuhan..

e k i n ♥ y u s r i said...

ya allah....
kuasa allah

mas saari said...

subhanallah, besarnya kuasa Allah SWT!

syu said...

Bayi tu terus hidup kerana Allah membenarkan ia berlaku. Supaya kita sama2 fikir betapa hebatnya kuasa Allah dalam menjadikan sesuatu...subhanallah...

Rtp Farra Arisha said...

OMGOSH! :')

shedameor said...

ya allah. macam tak percaya je. subhanallah.

diana said...

cerita ni dah lama tak salah...
akak tengok kat blog kari ngeri.

sailaaf said...

ya Allah. mengucap pjg bila baca ni.

Papa Mifz said...

kuasa Allah SWT kan...sungguh luar biasa...

cik fadh said...

subhanallah...ianya terbentuk sendiri diluar rahim ibunya...

aimi said...

kalau dh ALLAH kate hidup.. hidup lah die....

Ati Masrif said...

yang Maha Berkuasa..

begitulah org yg nak sgt baby
berusaha ...

org yg tak nak ni..
buang saje :(

Cik Nasha said...

alamak keciknya diaaa...
besar betul kuasa Allah SWT. kalau dia kata belum ajal bayi ni, maknanya hiduplah bayi ni. sihat walafiat je dia.. :)

siti kektus said...

masa kite tengok gambar first tu, kite rasa macam tak ada harapan je.

tp, tengok gambar last, dah jadi manusia yg sempurna.

kuasa Allah kan.

J.Syazwana said...

subhanallah.
macam tak percaya kan.
baru 3 bulan lebih tapi boleh survive.

normala_ali said...

Ya Allah besarnya Kuasa MU...

msredcheesecake said...

Subhanallah..... Speechless....

minah senget said...

SubhanALLAH terkejut jap tgok...

aku adalah aku said...

ini lah kebesaran allah siapa sangka kan janin itu lahir ketika berusia 3 bulan dan terus hidup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...