Image and video hosting by TinyPic

15 December 2011

Janin lahir pada usia 15MINGGU berjaya HIDUP!


Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.







Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?


kredit : mamaluv

Ya Allah,terkejut sgt masa baca ni td.mmg kuasa Allah kan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 comments:

  1. wahhh~ kuasa Allah kan :)
    camne lah org yg dok gugurkan baby tu kan ... ntah2 dah bole jadi camni :(

    ReplyDelete
  2. ya Allah , kuasa Allah , bayi tu hidup

    ReplyDelete
  3. menitis air mata....ALLAHU AKBAR...kuasa ALLAH...

    ReplyDelete
  4. waaaaa......mmg tekejut...igtkan baby ni jangka hayatnye xlama...

    ReplyDelete
  5. Sy menangis baca entri nie. Sy terkenang harapan tinggi yang diberikan oleh ibubapa Kimberly. Dan sy teringat ibu-ibu muda yang hilang harapan krn terlajak perbuatan.

    Mmm...

    ReplyDelete
  6. hebatnya kuasa Allah kan..sapa sangka janin ni boleh hidup..

    ReplyDelete
  7. subhanaAllah...

    kuasa allah melebihi segalanya!

    ReplyDelete
  8. ya allah.. besarnye kekuasaan ALLAH kn.. rase sgt terkejut ble bce entry u nie rara..

    ReplyDelete
  9. subhanallah..
    kuasa Allah S.W.T

    ReplyDelete
  10. subhanallah, besarnya kuasa Allah SWT!

    ReplyDelete
  11. Bayi tu terus hidup kerana Allah membenarkan ia berlaku. Supaya kita sama2 fikir betapa hebatnya kuasa Allah dalam menjadikan sesuatu...subhanallah...

    ReplyDelete
  12. ya allah. macam tak percaya je. subhanallah.

    ReplyDelete
  13. cerita ni dah lama tak salah...
    akak tengok kat blog kari ngeri.

    ReplyDelete
  14. ya Allah. mengucap pjg bila baca ni.

    ReplyDelete
  15. kuasa Allah SWT kan...sungguh luar biasa...

    ReplyDelete
  16. subhanallah...ianya terbentuk sendiri diluar rahim ibunya...

    ReplyDelete
  17. kalau dh ALLAH kate hidup.. hidup lah die....

    ReplyDelete
  18. yang Maha Berkuasa..

    begitulah org yg nak sgt baby
    berusaha ...

    org yg tak nak ni..
    buang saje :(

    ReplyDelete
  19. alamak keciknya diaaa...
    besar betul kuasa Allah SWT. kalau dia kata belum ajal bayi ni, maknanya hiduplah bayi ni. sihat walafiat je dia.. :)

    ReplyDelete
  20. masa kite tengok gambar first tu, kite rasa macam tak ada harapan je.

    tp, tengok gambar last, dah jadi manusia yg sempurna.

    kuasa Allah kan.

    ReplyDelete
  21. subhanallah.
    macam tak percaya kan.
    baru 3 bulan lebih tapi boleh survive.

    ReplyDelete
  22. ini lah kebesaran allah siapa sangka kan janin itu lahir ketika berusia 3 bulan dan terus hidup

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com