Image and video hosting by TinyPic

07 December 2011

Kelebihan Rahim Perempuan

Beruntungnya perempuan yang mempunyai rahim
6sebab :

1.) Dia bekerja denganTuhan..jadi 'kilang
'manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..
7sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah
anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang
lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib
baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita,sepanjang dia
mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi,seluruh
dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi
kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali
Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin,itu dianggap
mati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..Untuk orang kafir dia
tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami:seluruh
kebaikan suaminya,semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-
dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat
dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan
suaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengah
terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa
suaminya,jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk
lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam
kesusahan isteri boleh bantu tambah
lagi di akhirat.Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut
selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra
ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat
didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri
yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan
dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua
wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka
denganNya. Dan semua lelaki fahami hati
naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA- FaceBook

Moga kita semua akan menjadi isteri yg solehah.Amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. tertarik la entri ni..
    buatkan sy menangis.. aduii
    emo betollllll..
    thnks 4 sharing rara..

    ReplyDelete
  2. aminn. untung jadi perempuan kan.

    akak cantiknya mekap kawen tuh.
    nampak macam ayu sangat. huhu.

    ReplyDelete
  3. moga kita semua menjadi isteri yang solehah ... amin

    ReplyDelete
  4. raraaaa! cantiknyeee baju kawen... :) sewa ke cemna ni rara..? berkenan sgt2.

    ReplyDelete
  5. nice info 4 kaum hawa




    p/s: entry piccy cik epal ek? suke tgk dia bertudung simple dan menutup seluruh bahagian sepatutnya.. bergaya tapi tudung labuh2..hehe..

    ReplyDelete
  6. tu la untungnya jadi perempuan ni..
    banyak ganjaran pahala..tapi entah kenapa dalam neraka lebih ramai perempuan..mu8ngkin iman tak kuat kot..

    ReplyDelete
  7. itu dia.. rara dah mula cerita pasal rahim2 fmly bagai.. tak lama lagi blog ni bertukar tema pulak hahahahahaha
    semoga dimurahkan rezki rara..aminn..

    ReplyDelete
  8. itulah keistimewaan kita sebagai seorang wanita... bersyukurlah!

    ReplyDelete
  9. Byk kelebihan wanita, tapi kita selalu tak ambil kelebihan ni.... rugi...

    Suka la header baru dia....

    ReplyDelete
  10. itu la kelbihan wanita..seronoknya pregnant..xsabar nak lalui masa tu..hani suka baby..suka sgt..tapi now nak kejar cita2 dulu...

    ReplyDelete
  11. thnks cik rara,...kak long suke sgt entry u kali ni...

    thnks coz sharing bersama kami...love ya' :)

    ReplyDelete
  12. sayu nyeee dikk bila akak baca nie ..
    tersentuh hati .. insyaallah kita akan cuba jadi yg terbaik kepada suami kita :) aminnnnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  13. beruntung jadi perempuan terlalu banyak pahala dan ganjaran.jadi jangan sia2kan semua kelebihan tu..

    ReplyDelete
  14. InsyaAllah...semoga kite semua akn mjd isteri yg solehah....terharu bile baca nie....;)

    ReplyDelete
  15. ni lah kelebihan jadi orang pompuan kan kak. =)

    psstt, akak nampak cantik dalam gambar tu. :)

    ReplyDelete
  16. antara kelebihan menjadi wanita :)alhamdulilahh..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com