07 December 2011

Kelebihan Rahim Perempuan

Beruntungnya perempuan yang mempunyai rahim
6sebab :

1.) Dia bekerja denganTuhan..jadi 'kilang
'manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..
7sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah
anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang
lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib
baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita,sepanjang dia
mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi,seluruh
dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi
kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali
Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin,itu dianggap
mati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..Untuk orang kafir dia
tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami:seluruh
kebaikan suaminya,semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-
dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat
dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan
suaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengah
terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa
suaminya,jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk
lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam
kesusahan isteri boleh bantu tambah
lagi di akhirat.Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut
selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra
ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat
didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri
yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan
dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua
wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka
denganNya. Dan semua lelaki fahami hati
naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA- FaceBook

Moga kita semua akan menjadi isteri yg solehah.Amin

23 comments:

Cik Nasha said...

tertarik la entri ni..
buatkan sy menangis.. aduii
emo betollllll..
thnks 4 sharing rara..

J.Syazwana said...

aminn. untung jadi perempuan kan.

akak cantiknya mekap kawen tuh.
nampak macam ayu sangat. huhu.

✿ pink velvet ✿ said...

semoga cepat dpt baby, hik3~~

Cik Kamoo said...

moga kita semua menjadi isteri yang solehah ... amin

Cik Yuyu said...

raraaaa! cantiknyeee baju kawen... :) sewa ke cemna ni rara..? berkenan sgt2.

khairul akmal bin azman said...

nice info 4 kaum hawa




p/s: entry piccy cik epal ek? suke tgk dia bertudung simple dan menutup seluruh bahagian sepatutnya.. bergaya tapi tudung labuh2..hehe..

aimi said...

seronok menjadi perempuan

diana said...

tu la untungnya jadi perempuan ni..
banyak ganjaran pahala..tapi entah kenapa dalam neraka lebih ramai perempuan..mu8ngkin iman tak kuat kot..

ABU said...

itu dia.. rara dah mula cerita pasal rahim2 fmly bagai.. tak lama lagi blog ni bertukar tema pulak hahahahahaha
semoga dimurahkan rezki rara..aminn..

mas saari said...

itulah keistimewaan kita sebagai seorang wanita... bersyukurlah!

msredcheesecake said...

Byk kelebihan wanita, tapi kita selalu tak ambil kelebihan ni.... rugi...

Suka la header baru dia....

Cik Bhulat said...

itu la kelbihan wanita..seronoknya pregnant..xsabar nak lalui masa tu..hani suka baby..suka sgt..tapi now nak kejar cita2 dulu...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Amin...

cik najihah said...

so sweet gamba akk tu..

kaklong said...

thnks cik rara,...kak long suke sgt entry u kali ni...

thnks coz sharing bersama kami...love ya' :)

ieda said...

sayu nyeee dikk bila akak baca nie ..
tersentuh hati .. insyaallah kita akan cuba jadi yg terbaik kepada suami kita :) aminnnnnnnnnnnnnn

saffiya_aleesya @ echa said...

beruntung jadi perempuan terlalu banyak pahala dan ganjaran.jadi jangan sia2kan semua kelebihan tu..

iffah imani said...

suka baca ni...thankz..

Aeen said...

InsyaAllah...semoga kite semua akn mjd isteri yg solehah....terharu bile baca nie....;)

siti kektus said...

ni lah kelebihan jadi orang pompuan kan kak. =)

psstt, akak nampak cantik dalam gambar tu. :)

cik fadh said...

antara kelebihan menjadi wanita :)alhamdulilahh..

.:shura shushi:. said...

Ala ala comelnya gambar tu yee..!

Cik tikah said...

awak sgt cantik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...