Image and video hosting by TinyPic

09 December 2011

Lagu Mengimbas Kenangan Lama

betullah lagu banyak memainkan peranan dlm hidup kita kan.

bile dgr lagu ni ingat kwn ni,bile dgr lagu ni ingat kwn tu.
bila dgr lagu ni ingat mak,bile dgr lagu tu ingat suamy.heee.
sweet kan.

tadi dlm hotfm sembang pasal lagu ni.
bg i hidup i mesti dgn lagu,kalau xde lagu mmg tak best.
dr kecik sampai besar mmg asek dgr radio.
celik mata radio,sebelum tutup mata pon radio.

masa kecik-kecik dulu my mom meniaga,
masa masak kat dapur,my mom akan pasang radio kuat-kuat.
kat rumah kami mst ada radio kat dapur,
kat ruang tamu n satu radio kecik dlm bilik mak.
mak i kalau g pasar mlm,jumpa radio mini tu,
yg kecik pakai batery tu dye suke sgt lah bli.
katanya nk dgr dlm bilik sblm tidur.

so bile my mom kat dapur,i tolong-tolong,
i pon mesti dgr skali kan?so lama-lama jd dh biasa.
zaman i kecik dulu mana ada radio Hot Fm,Era lah,Sinar lah,mana ada.i dulu dgr PERAKFM je taw.hehe.

DJ dulu pon skema je.
pas tu pasang lagu pon lagu lama-lama.
tu sbb kalau tny i lagu lama,sume i tau,tipu lah kalau tak tau.
sume lirik pon i hafal.bile duk kl ni,kalau g karoke lagu
lama-lama kwn sume tny,eh lagu apa ni.tak penah dgr pon.
ala kau mana nk dgr,kau kecik-kecik tak dgr radio cm aku.hehe.

masa i kecik dulu i ingat lagi,popular lagu SPOON,
sume lagu spoon i tau.pas tu kua lah SPIN lah SCOIN lah.
mcm-mcm lagik lah,pas besar sket masa form 3,
i suke dgr lagu omputih,
yg paling i sume masa tu M2M,
wahhhh mmg best lah lagu dorg masa tu.
lagu Preety Boy,The Day U When Away.
lagu tu mmg hantu lah.lyric mmg hafal.
then kumpulan Westlife,Backstreetboy,Linkin park.heee


pas tu kat sekolah ingat lagi,buku latihan tu siap buat buku lirik,
tampal lyric yg amik kat paper tiap hati ahad tu.hehehe.
penuh satu buku.then tukar-tukar dgn kwn.
budak skrg ni rasanya tak buat dh mcm i,skrg ni dh ada ipod,
ada mp3,ada lappy sendiri,takde susah-susah nk tampal-tampal dh.kan kan.

dh masuk sekolah menengah pulak kua kumpulan
Newboys,hahaha.lawak lah.sume giler tomok masa tu.
lagu dye sejarah mungkin berulang,i ingat lagi kalau g asrama,
mmg atas tin biskut,belakang katil,kat baldi,
dlm buku sume muka tomok.
bile jumpa balik bile dh besar ni mmg kena bahan lah.hahaha.

sampai lah i masuk poly,lupa dh lagu apa yg i suke,
sbb masa ni banyak lagu-lagu moden dh,
lagu moden ni satu je,best mula-mula je,bila dh jemu mls nk dgr dh.
kalau lagu dulu,bile dgr balik skrg rasa best je.mst bnyk kenangan.

untuk my mom lak,kalau dgr lagu Uji Rashid tu,i mst ingat dye.
kalau karoke,lagu tu yg dye nyanyi dulu.hehehe.
kalau papa i pulak,kalau nk ajak i karoke mst lagu sayang menyanyang.
lagu siti sarah n jamal tu.heee.sweet je.


skrg ni pulak kalau i dgr lagu Selena Gomez.
LOVE U LIKE A LOVE SONG tu,
i mst ingat suamy i.dye suke bebeno lagu tu.hehehe.

korg lak? lagu apa yg buat korg ingat kenangan dulu?jom share?
k.Diana,shura,ekinyusri,cik fadh,and daddyliciouse jom lah buat entry ni jugak ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. wahhhh pnjang entry kenangan lagu akak ni . fadh ni da la pelupo ! haha tp skit2 bole je share..fadh try ;)

    ReplyDelete
  2. betul2.
    actually lagu lama lagi best dari lagu sekarang. hehe

    kalau g karok kompem pilih lagu lama jugak. hehe

    ReplyDelete
  3. suka gak lagu 'love u like a love song'..ingat lg tjoget2 dnga lagu nie dlm kereta..pastu tibe2 minyak keta hbis tengah jln..btol kenangan..hihi

    ReplyDelete
  4. :) best la.....cuma sekarang jarang dgr radio...hehehe

    ReplyDelete
  5. kite tau lagu zaiton sameon-manaruh harapan. lalala :p


    lagu dulu2 memang best, tp kebanyakan yg kite tahu, lagu2 rock kapak lah. hehe

    ReplyDelete
  6. haha..betol..kalau ta de lagu sumpah boring..

    ReplyDelete
  7. zaman sekolah-sekolah dulu pun saya ada buku lagu
    dan lagu yang paling suka lagu Backstreet boys "All I have to give"

    ReplyDelete
  8. akak lagi suka lagu lama2 dari lagu sekarang ni..

    ReplyDelete
  9. ALAMAK,

    kak long kne tak kongsi lagu yg buat kak long kenanagn ??

    ade la kan, kak long nyer lagu, pacha ungu la...Dealova! lagu fvrt en tunang kak long, kalo kuar lagu tu sama akan pandang satu sama lain..pastu masing2 teringat masa mula2 bercinta dulu..

    lagu tu la mnguatkan lagi kisah kasih kami bedua, sweet kan? :) lagu tu la pengubat kami berdua tika kami suka duka..lagu cinta kami la kata kan..heheheh :)

    ReplyDelete
  10. ha'ah..suke kan lagu2 bsb..westlife..banyak agi mase tu..kalau sekarang dengar balik mesti teibe feeling teringat dolu2 mase sekolah..:)

    ReplyDelete
  11. sekarang orang layan lagu PITBULL lah . dulu mase weslife best jugak

    mat jiwang ramai nyanyi lagu uptown girl . hahahaha

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com