14 December 2011

Perbualan Antara MAK & ANAK

" ra,percaya x tahun depan mak dh masuk 50tahun?"

"hmm percaya,knp?"

"hmm dh tua dh mak ni kan ra?"

"aah,agak lah,dh tua dh"

hehehe.smlm my mom call,eh eh silap,my mom msg je,suruh i call balik,selalu mcm tu lah.hehehe.but i ok je.pakai line,gayut lah lama mana pon nk gayut.kalau dgn my mom biasa lebih dr 30mint,sbb nya banyak topik yg harus kami cover,banyak liputan-liputan berita yg i tak tau kat ipoh tu.so my mom lah pelapor nya.heee.#wajibtayang

ok berbalik pasa story td,my mom tibe-tibe ckp cm tu.i pon baru teringat yg my mom dh masuk 50an tahun depan.mcm tak percaya je.i masih rasakan yg my mom masih 30an.tapi terima lah hakikat bahawa my mom dh 50tahun.heeee.tua dh mak ek!

ramai yg tak percaya my mom 50an,sbb my mom nmpk mcm 40an lagik.ni bukan siri memuji mak sendiri eh.tp ramai yg ckp cm tu.tambah lagik makcik-makcik kat kawasan perumahan i tu,i tak tau lah dorg bodek ke hape.tp mcm tu lah.#bersangka baik lah kan.

my mom sgt memikir kan pasal umur dye,tiap-tiap tahun dye akan count,dan taun depan dh masuk 50an,sikitsikit kang dye tanya,pas tu tanya lagik.mesti kita pon dh tua nt mcm tu kan.risaukan umur yg makin meningkat.bg i,umur just a numbers,yg penting my mom sihat walafiat.i selalu doa my mom selalu sihat je.Amin.

i nanti dh 50an mcm mana lah gayanya kan.

"org kata kalau nk tgk muka pasangan kita dimasa akan dtg,tgk lah muka mak dye sekarang,so bile tgk muka my mom sekarang i lega,my mom nk masuk 50tahun pon still cantek lagik.hehehe"
so i tak yah risau lah.kannnnnnnnnnnnnnnn! yes setuju! heeee.


my mom n papa masa wedding.

26 comments:

mizzkechique said...

wahh, nmpk muda la...

azam said...

50 muda lagi tu.....hehehe

epf pun belum kuar lagi...hahaha

iizla said...

a'ah la..x nampak macam 50thn.. awet muda mak awak.. mesti awk pon sama nt.

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg nmpk muda..cntik..camnila akk nanti kan..hikhik..

shedameor said...

hehe. comel lahh gambar ni :)

nurul diana said...

50 but msih nmpk muda . ank dan emak dua2 cntik :)

Shawn Razaleigh said...

awet muda..

suka anak dgn mak yg suka bersembang n gosip2. comel.heee

sarah mohamad said...

Siyesly kak memang napak muda ok! Tak tipu ini :D

Aeen said...

ur mum nampak muda....nanti rara da tua pun mcm emak rara gak...still look young...hehe...

Fara said...

Alhamdulillah.

Psst, mak awak ke tu? Awet muda eh?

Ati Masrif said...

anak sulong ke?

memang awet mudalah
bergetah lagi tu :)

Daddylicious said...

wow segak betul berbaju melayu kaler pink....ohsem!

✿ pink velvet ✿ said...

even aku pon terkejut ko ckp mak ko dah nak 50 ... ingatkan 40 something, x cecah 45 lagi, hehe~~

kim salam mak ko ye :)

cik fadh said...

mak fadh lg tua setahun dr mak sis rara . nmpak muda belia je even nk cecah 50-an .

gandingan warna kt atas tu sedondon sgt . husband n ur mum itam, then sis rara ngan ayahnyer pink...cantik !

Ahmad Syuxer said...

ur mum nampak muda dari umurnya..mesti mak awak banyak makan ulam2 ni

mas saari said...

betullah, mak rara memang nampak muda! tak macam 50an pun..

kaklong said...

muda lagi la u mum darling...cik rara jgn wsau, yg penting kita sebagai anak sentiasa mendoakan kesihatan dan kebahgiaan mereka dunia n akhirat ye/...:)

mOoN said...

ari tu tiba2 terfikir,, lagi 5 tahun umo dah masuk 30 tahun... huhu...

syaz@rozelt said...

hehe..best la ada keturunan awet muda~

naf. said...

hehe insyaallah bole kekal jelita dan muda ble tua nti. wahh cantiknya pelamin mak awk:)

Cik Saila said...

eh,nice la pulak bila mummy rara sm kaler dgn hubby rara..rara lak sm kaler dgn ayah rara.. wahh,byk nya perkataan 'rara'.. hikhik!

Cik Saila said...

eh,nice la pulak bila mummy rara sm kaler dgn hubby rara..rara lak sm kaler dgn ayah rara.. wahh,byk nya perkataan 'rara'.. hikhik!

Pia said...

"oh dah jadi cik puan rara....bkn cik rara lagi kan...smga hepi dn bahagia selalu...mak kamu tu mmg nmpak muda..mcm adik ngan kakak jer korang ni..yr dad pun sama gak..awet muda..."

Juliet_iRa~" said...

memang nampak muda la kak..:D

InaAchik said...

ur mum mmg look younger la...

J.Syazwana said...

my mom dah 53 taun depan. wuwuwwuuuu cepat betul masa berlalu. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...