06 December 2011

Perkara yang paling DIBENCI bila selsema!

 

ini lah nasib org demam,selsema tu perkara yg paling 1st akan kena.2nd batuk pas tu badan panas tetibe.aduhhhhh itu lah yg alami,cume batuk kurang sket lah.selsema yg paling teruk,selsema + bersin-bersin,mmg sgt terbaek kan.aduhhhhhhh i paling x suke selsema.

1- hidung confirm menggelupas sbb asek lap hidung je.i rasa dr mlm td tak tau bape banyak tisu yg i dh guna.bedak,makeup sume dh hilang gara-gara lap muka.heeee comot je rasa harini.

2-sebelum selsema mesti bersin-bersin kan,but i paling benci kalau bersin x jadi.boleh jd tension taw,sbb tu je.hehehe.kalo fikir mmg tak logik,tp mst korg penah rasa gak kan.dh feeling-feeling nk bersin,tibe-tibe slow je tak jd.ahhhhhhhhh rasa nk hentak kepala kat dinding.hehehe.

hopefully cepat lah baik selsema ni,tak larat dh ni.nk kata demam teruk sgt tak lah.now dh ok sket.but tak tau mlm karang cane.i suke demam mlm.siang ok,tp mlm kang siap lah.mst xboleh tito.besh nya kalo suamy ada disisi.heeee.

p/s : suamy tak bg makan ubat.dye kata takut ada isi.kalo ada besh kan.heeee~ ramai yg suh i g cek doc.but xnk lah g.nt lah.awal lagik kot.nt org ckp x sabar-sabar lak kan.tp kalau ada,yeeehuuuuuuu~ heeee




10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

lau sy slsema,bermggu2..

xtahan!

mas saari said...

siannya dia...
minum 100 Plus, tapi campur ngan air suam... kalau confirm ngandung tak efek apa2 pun! akak dah biasa buat..

J.Syazwana said...

pernah jugak rasa bersin tak jadi. memang geram je. haha.

get well soon :)

Cik Kamoo said...

Alhamdulillah kalau ada "isi" .... jaga elok2lah nanti ye dear!

ieda said...

makan ubat & get well soon dear ! .. :)

kiz said...

sabar je lah...

dOdOt_ShyG said...

sbr ye yunk...

So Shy Lady said...

dik, akk amalkan vit C everfesence redaxon. slama 4 thn ni alhamdulillah t.pnh dmm/selsema

Aeen said...

kite pun selsema gak...pdhal mgu lepas baru je baik...ni dtg balik selsema...huh...kite pun mmg xmkn ubt pn..hehe..

::EIDA:: said...

Ida kan tengah complete set macam rara juga, memalam hubby yg tolong sapu ubat panas itu ini.. Tetiba terpk, cmne la rara hadap semua ni sorang sorang.... Strong ok bebeh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...