29 December 2011

randomly 2011 ( bittersweet )

dh sampai ke penghujung 2011 kan?




Alhamdulillah masih bernafas.menghirup udara
segar pada tahun 2012 pulak.hopefully segar lah.heee.

jom kite korek-korek balik entry 2011 nk x?
apa yg besh apa yg tak besh.randomly 2011 banyak kenangan
pahit manis dlm hidup i.ajal,maut,jodoh,pertemuan, di tgn Allah.
ye,disaat i taip entry ni i dh menjadi istery kepada suamy tersayang.
menyulam cinta selama 3tahun,akhirnya bersatu.

sapa kata bercinta dr zaman belajar x boleh kekal?
boleh! bile sabar dan setia menjadi tunggak! eceh~heeee
tapi btol lah,bila niat nk menjadikan DIA suamy,cinta mesti semakin kuat.
hanya Ajal dan Maut yg memisahkan.Alhamdulillah kami bahagia.

cerita bout blog pulak.
sejak i keje GOV ni lah yg i aktiv berblog neh~
kalo dulu masa kerja intel,xde masa lah nk jenguk blog.
now follower pon dh 1K lebih.heeee.bukannya nk kejar followers.
just nk readers.tambahan pulak ni blog personal.nk followers ramai-ramai buat apa
kalau xde readers ye x?dulu ingat lagik,masa dpt followers 100org pon
nk buat entry.hahaha kelakar.biasalah,baru nk naik,jakun jap bile ramai
org follow.neways thanks sbb follow blog i yg cabuk ni.

dalam tahun ni i bz dgn kerja kawen jelah.
seronok sebenarnya buat kerja kawen ni.
feeling-feeling bz lah konon kan,DIY sibuk sana sini.
search-search sana sini.mmg sgt best,suke sgt.sampai skrg i
still miss dats moment.n till now i still search-search pelamin n baju cantek-cantek.
hehehe.dh kawen pon sebok kan.tapi apa salah nya.boleh suggest kat
member-member ye tak?

dalam saat-saat bahagia kawen pon,
banyak jugak berita mengejut yg berlaku dlm life sepanjang 2011 ni.
kematian ofcourse.ayahnda suamy pergi buat selama-lamanya.
mcm tu jugak pakcik i n atok sedara i.moga mereka ditempatkan di tempat 
org-org soleh.Amin.

masa bulan puasa pulak i diserang oleh penyamun yg xde civik.
1st tyme baby myvi kesayangan i kena pecah.mmg sgt down masa tu.
masa tgk kete pagie tu,rasa mcm nk pengsan.ahhhhh.
dh lah bulan puasa,nk raya,nk pakai duet.
mmg dugaan sungguh lah.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------

efa's family
housemate lama? lepas kawen i pindah duk umah mentua.
rumah family suamy.tak jauh pon dr umah sewa lama.
kadang-kadang mmg rindukan mereka.saat-saat gelak bersama,
nanges bersama.sgt best saat tu.tu lah org kata kan,bila duk sama ada je
cerita yg tak puas hati,bila dh jauh kita akan terkenang kan mereka,
and pasti rindukan gelak tawa mereka.

miss akhil.efa niece =(
efa : bff from poly till now.
hopefully will be bff forever.dye pon dh nk kawen tahun depan.
i pasti akan buat something DIY for her. *oh excited oke!



and kenangan yg tak boleh lupa bila dpt g singapore.
USSingapore mmg best.thanks to Arwah Abah yg belanja.
tu lah last percutian kami.masa kami g tu just dgn family suamy,
*masa tu belum jadi suamy,just tunang.heee.
suamy xdpt g sbb masa tu dye g Vietnam.oh pity him.hehehe
lain kali kite g lain eh syg!



even Singapore seberang lautan je dgn Malaysia,
but best sgt sbb boleh g tgk NEGARA org.hehehe.
singapore sgt bersih oke! payah nk tgk sampah.


Dhiyaa Zahraa my 1st niece. *belah suamy.


owh sgt rindukan dye.sbb k.zila *SIL dh balik berpantang umah mak dye.
so kami dh hilang punca untuk main-main ngan baby.sgt sedih oke!
rasa rumah mcm sunyi je.kalo x ada jugak baby nk kacau-kacau nk bg
dye nanges.lepas nanges baru kelam kabut nk cr susu.

yg palik best ayahngah lah *suamy,dye yg over excited cm baby dye.
ohhh sgt seronok bila tgk suamy pegang baby.
hope we can get it soon.
bila org tanya "nk baby cepat ke?"
oh YES! kami mmg nk baby ASAP.but tak nk mengharap sgt.
still menharapkan rezeki dr Allah.

kenangan berbuka puasa kat D'Palma.masa ni
Zahra dlm perut lagik.

lagik menguat kan rasa nk baby sbb apa taw?
sbb kawan-kawan sume dh ada baby.
dh nk masuk 2 3 dh.huaaaa sonoknya.bila tgk baby fieza
comels kan? aunty eh bukan baby.hehehe. ni lah bff dr sekolah.love them!
bila tgk anak ecah ~ si sinchan malaysia ni.aduhhhh mmg aktif yg amat.
tgk lah pp dye yg sgt tembam oke!suke giler main ngan dye.
kalau jaga dye ni i rasa kompom kurus.


tahun ni jugak lahirnya Thaqif Nazhan.ahhhh moodak suke nanges ni.
nasib chomels taw.ni anak maksu i.sgt syayang dye ni.


last but not least Yana son,Yana kawan sekolah i jugak.
dye kawen lagik awal dr i,n dh ada baby dh pon.baby dye tembom giler.
mmg sgt geram masa tgk dulu.ahhhhh nk baby cepat.tak sabar nyaaaaaaaaa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
rasa mcm dh tak tau nk cite apa dh ni.
cite pasal wedding i,rasa sume dh tak larat nk baca dh kan.
hehehehe.kawen mmg seronok,so kawen lah cepat.
bila dh kawen ada org jaga kita,take care kat kita.
dulu pon ada org take care,but now lain sket.take care lebih sket.
like suamy ckp kat i, "dulu sayang" tapi skrg " lebih lagik sayang"
hehehe.and dye still treat i like a baby oke! adehhhhh~

rasa mcm dh panjang sgt entry ni.
so cukup lah kot sampai sini.random lah kan.
so teruskan hidup untuk tahun depan!
chaiyok chaiyok!

semoga hidup kita diberkati ALLAH.dunia hanya sementara.

18 comments:

syaz@rozelt said...

sweetnyer entry nie..rase mate mcm masok habukk plak..hihi..all da best rara tuk thn depan plak..syaz suka sangat bce entry2 rara dgn gaya bahasa rara yg bersahaja..keep it up dear!

ieda said...

wah dik , banyak sweet memory nie :)

cik fadh said...

ok done bace skrip 2011..hehe ade rase nk reveal hidup 2011 jugak la tp tgok mase dlu free ke x o rajin ke xx...ngeeee;)

diana said...

seronoknye tengok orang dapat baby...
rumah ada baby dengan tak de baby ada bezanya..
tau..
nanti dah alami tau la bezanya apa..:p

insyaallah..
semoga rara dan encik bambam akan dapat baby yang comel nanti..
sabar menanti ye..
heheeh

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 yg berlaku kan..

sume kngn..

ad pht ad manis..

shaFazie said...

baby tue chomey...
insyaallah thun dpn rezeki wt rara&suami pulak :D

saffiya_aleesya @ echa said...

kesian kan kete kena pecah..eemm sabar jela

kaklong said...

mcm ner ni...sume gambar mcm byk gambar baby jer...ahaks! :)

pe pun, hepi1 selalu....utk tahun 2012

aTy _faRed~ said...

yeah...same ngan ai..2011 banyak kenangan jugak...satu perkare yg tak boleh lupe -keguguran masa awal tahun :( tapi lepas tu hikmah yang datang sepanjang tahun lebih indah..:)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

suka duka 2011,
moga 2012 ni byk lg kenangan manis tercipta, InsyaAllah!

dear,
shawl nur kasih tu kain lycra.. =)

mOoN said...

pas ni boleh timang baby sendiri pulak kan? :)

nazirah said...

banyak kenangan ek.. suke dan duke.. tp yg psl kte pecah tu mmg fobia tgok gmbr pun fobia.. je rsanye..

mas saari said...

moga segala kenangan pahit manis 2011 lebih mematangkan kita kan... jadikan ia sebagai pengalaman berguna untuk menempuhi tahun baru!

Prettywrite said...

wuaaaa nak kawin dengan siapa ni?hahaha..rara ada calon tak?keh keh..

geramnya tengok baby comel2..suka gomol budak kecik2..hehe

PinQib said...

peminat babies tegar ni..heheh.. cepat3 timang babiesss

fierrasofea said...

best je bace entry rara. suke sgt2... :D

misz sheyla said...

shomel tol..ase nk picit2 je

cik najihah said...

ceria je bace hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...