02 December 2011

review WEDDING CAKE 3-tier

hollahhhhhhh review wedding lagik.jangan marah eh.heeeee~



rini nk review wedding cake i,kek i masa wedding ritu i pilih kek 3 tingkat,i mmg nak sgt kek 3 tingkat,tak tau knp.dr dulu lagik i dh berangan,kalau i kawen i akan pilih cake 3 tingkat,tak kira dgn apa cara sekalipon.hehehe.


dr kecik i mmg suke cake,tambah lagik kalau kek kawen.kalau tgk tgk cite omputih tu,kek dorg sume 3 4 5 tingkat.mana ada kek setingkat-setingkat ni.mcm besh je kan kalau dpt potong kek yg bertingkat-tingkat kan.so tu yg i pilih kek 3 tingkat.kalau 5 tingkat kang melampau pulak kan.hehehe.


before wedding,i ada lah cari-cari n survey harga kek,i tanya banyak gak tempat,kalau kek fondant 3 tingkat nk dekat 700rm.vahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh mmg sgt terkejut.mahal giler.700rm untuk kek saje,i rasa mmg tak berbaloi.bukan kata nk berkira dgn benda makan,but kalau kek sampai 700rm i rs better i cr yg lain.kalau i kawen ngan Tan Sri takpe lah kot kan.bukan 
700rm,7000rm punya kek i cr.hehehe.tapi tak payah lah kot,buat apa nk membazir kan.amalan syaitonnnnn tu.


lepas survey online puas-puas n tak dpt gak apa yg diingini,i nekad g kat kedai kek berhampiran ngan umah i.i mmg selalu bli kek kat situ,mmg sedap.krim dye sume pakai fresh cream.tu yg i suke.i xsuke fondant sgt sbb fondant kan keras n manis.i more to fresh cream lagik.sedap n tak muak.


i pon tny lah kat aunty tu.kek 3 tingkat how much.then dye suruh bgtau nk bape kg,nk design cane,nk kaler apa,n mcm-mcm lagik lah.yg best nya dye kata kalau kita nk design sendiri pon boleh.bg je kat dye gambar,dye boleh buat kan.

so i ckp i punya tema pink + hitam,so i nk kek coklat 3 tingkat,pakai fresh cream,n design pakai design i.so korg ce teka bape harga kek tu?

just 200rm taw.i jimat 500rm.i percaya kek aunty tu mmg sedap.

and! masa i rasa kek tu pon mmg sedap sgt.kwn-kwn i yg mkn kek tu pon kata "wehhh kek ko ritu sedap lah,aku nk tambah,tapi malu nk amik" hehehe.aunty i pon suke kek tu.mmg sedap.

i sampai x sempat nk rasa kek tu,dh habes.i rasa nt mcm nk tempah lagik kek tu nt.kat sini i tak boleh nk bg link kedai kek tu sbb i tak tau lah aunty tu ada buat Fan Page ke tak kat FB ni.rasa mcm tak de.hehehe.kalau yg duk Ipoh maybe tau lah kedai ni kat mana,kat Bercham.

korg nk tau tak apa kes yg terjadi masa i nk potong kek?i tak tau lah ramai ke x yg mengalami kes mcm i ni.kes nya apa taw,LUPA NK SEDIA KAN MEJA UNTUK LETAK KEK.hahahaha sgt kelakar taw.kitorg sume mmg tak ingat langsung pasal meja kek.lepas je mkn biadap beradap,kami g snap-snap piccy dgn kwn-kwn,then my mother in law kata,cpt potong kek sbb ada sedara mara belah suamy dh nk balik.

so i panggil lah adik lelaki i bawak keluar kek,lepas bwk kek keluar adik i tny "kak mana meja nk letak kek?" ah sudahhhhhhh damn! lupa,tak ingat langsung pasal meja kek.then i suruh adik i tny my mom,tapi my mom pulak hilang masa tu,tak tau ke mana dye g,sampai hilang tak dpt dikesan.sabo jelah kan.

then jiran i pon amik meja bulat kecik dye,bg kami untuk letak kek,dgn tak de lapik meja nya,dgn tak de hiasan nya togol je mcm tu.hahahaha.sgt kelakar.kek dh cantek,tp bile tgk meja.adooooiiii mimpi ngeri btol.hehehe.but takpelah.xpenting pun,cuma kelam kabut giler lah masa tu.

diningatkan kepada bride to be.JANGAN LUPA KAN MEJA UNTUK LETAK KEK! ingat tu.kalau x nt jd kelam kabut mcm i.hehehe.


p/s : masa potong kek mmg besh.rasa mcm princess sgt-sgt.heee.

25 comments:

::EIDA:: said...

Ida dulu, orang khemah dah siap siapkan meja kek.. HEHE~

erin moshimoshi said...

rara : kek u sgt comelness .. i suke fairytale tue ... msti grand wedding laaa fairytale .lalla...

btw ur henna i loike deyh .ukiran bunga dye tu !!

mas saari said...

akak suka baca pasal wedding rara, comel je!

hehehee..patutlah akak tengok lain macam je meja kek tu!

Cik Aish said...

seyes comel kek tu!!!! murah la klu camtu..bestnyaaaa

Fariza said...

comel :)

bobiedanbad said...

cantiknya kek....
baju kahwin pun cantik
pengantin lagi cantik :)

cik fadh said...

kan dah tetibe teringin nk makan kek . 1 hal plak nk kene cri kek balik keje nnt . haha..

kak, suka pic 1st tu..pandangan mata tu wowwww..hehe

Munnafendy said...

ok..noted! jgn lupe meja kek! haha

J.Syazwana said...

aww bestnya !!
so sweet.

rasa tak sabar nak kawen jugak.
apekan daya kene habeskan study dulu.
wuwuuuu..

nanti saya nak tingkat2 jugak lah.
hehehe

shaFazie said...

sgt b'patutan harga kek tue...
corak henna tu cntik sgt.....

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..kek..xmerasa aritu..waaa.. ^__^

syaz@rozelt said...

gamba meje togel tu x de ke? hihi..murah tuu.. hrp nnt ade yg sudi wat kek untuk syaz ble kawen nnt..hihi

diana said...

patut la meja lain daripada yang lain..hehheheh

Cik Azizah said...

haha mesti sedap. tengok pon dah tahu! tapi sayang lah pengantin makan kek sikit je tengok2 da habis. alahai...macamner ni. huhuhu

EZAN IDMA said...

nice. slmt pengntin baru. tak terlmbt lagi kan.

Cik Bambam said...

terliur tgk kek rara..

nasib baik besday kita nk dkt dah..
nak beli kek 5 tgkat wat besday kek..
mampu? hahahaha

Rtp Farra Arisha said...

very awesome cake you got there!

syakey said...

ewahh!

eh,slamat pengantin baru sis. moga insyaAllah berkekalan sepanjang hayat ;)

ieda said...

dikk hiasan tangan cantik .. inai tuu

akak dulu potong kek gak tapi satu tingkat je .. tuu pun buat sendiri .. antar kedai ubuh ising je :)

cik najihah said...

nak main potong2 kek jugak hee

InaAchik said...

vahhhhhhhhhhhhhhhhh~~~~ u vouge vesgedevas... kek memang kerlussss abes! :)

nway, hope tak terlewat lagi i nak wish u HAPPY MARRIAGE yer...
May Allah bless ur cinta HALAL...
Salam kenal from cik kaki yg hakikatnya dah nak masuk 5 tahun jadi puan tp tatap verangan CIK... :P

Cik Bhulat said...

cantiknya dia kawen..pink lagi..tahniah...nway, kek nampak sedap..nak mintak sikit, sure dah habes kan..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

la..pengantin tak merasa kek ke?hehehe..

miss farhah said...

kelmarin wedding kazen taw, lagi pelik. meja kek ada, tp kek nye xde. haha. pelik jgk. maybe pengantin x semat cari ke ape. malas nak tanye. hehe. kak rara plak ade kek xde meja. haha. terbalik sungguh !

KAMIHIDUP said...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...