05 December 2011

review Wedding Hand Bouquet

hai hai semua.segmen review kembali.hehehe.poyos *pangggggg sepak pp sendiri.




rini i nk share pasal hand bouquet i.before wedding,i mmg dh niat,i nk pakai fresh flowers masa hari sanding i.i tak nak pakai HB bunga plastik.sbb nmpk cm biasa je.kalau pakai fresh rose nmpk cantek sket.*yeke cantek????


then lepas bincang ngan en.photog kami,dye pon ckp,kalau nk HB nmpk cantek dlm piccy,better amik HB kaler merah.so mmg dh kena lah ngan taste i.excited oke!

i choose HB rose merah.i just bg tau kat MUA i,i nk rose merah.kita tak payah susahsusah nk cari merata,cume sediakan duet je.hehehe.ada duet sume boleh jalan.hari sanding dh ready rose merah.awesome!


seriously lepas dpt album,mmg nice sgt HB rose merah tu.kaler dye nmpk meyerlah sgt.HB rose merah tak mahal.harga area IPOH just 60rm.tempat lain i tak tau lah.maybe lagik murah kot.bg i 60rm tu reasonable lah sbb fresh kan.wangi lagik tu.


tapi yg seday nya,my mom bagi jatuh bunga i,then habes patah sume rose tu.terpaksa cocok-cocok je balik,yg lagik menyedih kan nk tau apa?

lepas i balik dr outdoor,i bg lah sepupu-sepupu i bunga tu,ingat kan dorg nk tgk,rupenya dorg cabut sume rose tu,balingbaling kelopak dye kat atas bumbung kereta.masa i tgk tu rasa mcm nk pengsan.

60rm korg buang cm tu je.adehhhhhh~lagi pon baru je ngat nk keringkan rose tu then nk simpan,kenangan kan.tapi nk kenang kan hape,dh habes dh dijahanam kan budak-budak tu.adoiiiii nk marah pon xboleh.yg boleh sabo jelah. 

yang tinggal just batang pemegang rose tu.simpan batang tu pon jd lah.nk buat cane.bukan boleh kutip balik kelopak tu kan.so redha jelah.



cantek kan kalau pakai rose merah.korg pon pakai lah jugak taw.mst cantek.heeee.

35 comments:

Fariza said...

ros merah mmg cun tau. alalala. comel

Hafizaradi said...

ha'ah...mmg cantek giler.....sesuai sgt...

shaFazie said...

rara...serius bunga tu cntik + pulak 2 photo terakhir nie.....nice sgt2

Syuxer said...

cantik rara..:)..memang tepat pilihan rara pasal bunga rose tuh..balance dengan warna tema

azam said...

nice couple...... :)

cantiklah

cik fadh said...

hehe nice sgt2..bile tgok hubby akak angkat akak, terfikir plak rase mcm xdpt je nk posing angakt2 ni..bukan ape, bakal suami kecik je orgnyer..cik fadh yg kene angkat die agaknyer..sob sob sob...

Rtp Farra Arisha said...

CANTIKKK! lagi bertambah 'hOt red' jika ratu sehari memegangnya..hehe.

Aeen said...

canteknya gambar nieee...sukanya tengokkkk.....rara nmpk cute.....(bukan nak bodek...ikhlas ni..heheh..)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..mmg cntek la sis!!

K.I.N.A said...

Salam, hai safura..first time kina jejak kat blog ni..u look gorgeous on ur wedding! jom exchange link..

http://our-wedding-journal.blogspot.com

mas saari said...

memang menyerlah, cantik sangat!

akak suka gambar yang last tu, so lomantik lorrrr..

✿ pink velvet ✿ said...

alolo~ suke tgk pic last tu ... sweet je ... tp aku mimpi sajork lah nak b'gambar camtu ... gemok, hahaha

khairul akmal bin azman said...

hot n spicy......!
tahniah

bile nak de baby safura?

UyaRayza said...

cntikkkk hehehe..nk buat jugak tp uya nk buat bunga artificial yg nampak mcm bunga betul..nk buat tuk deco rumah terus hehehe

Schaz said...

the last two photos are very classically outstanding!! i love black n white photo! btw, u looks so pretty dear!

アヌムちゃん said...

2nd pic mmg sgt cantik n sweet..

Myera Nyera said...

cantik la ^^,

C i k P i p i T e m b a m said...

heee serius cun gila ! hehe... yup ros merah mmg mnyerlahh.. cntik sgt.. x terlmbat kan nk ucap SELAMAT PENGANTIN BARU ! :D

ieda said...

aloor bunga x cantik
rara yg cantik
dah macam artis tau ..
eiiii jelesss akak :)

Cik Kamoo said...

rose tu cantik ... akak suka rara ... cantik sangat dalam pic nie. awak berseri2

J.Syazwana said...

wah bestnya !!

nak jugak tapi entah bila lah kan.
hehehe

J.Syazwana said...

wah bestnya !!

nak jugak tapi entah bila lah kan.
hehehe

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

Err err .. Akak nak tanya tapi jangan marah. Kenapa nampak berisi ni masa kahwin? Ni mesti makan tak hengat ni? Hihihi.

diana said...

kelebihan ada abang besau ye kawan..
boleh ambik gambo dukung2..
nak pusing2 pun boleh..
ekekeke...

Muna rahimah said...

wowwwwwwwwwww . meletup !

syirayu said...

sangat canteq.. :)

YAYA AZURA said...

cantinya rose merah..akak kawen dulu bunga plastik saje..haha..
baju pun cantik..mekap cantik..semua cantik la!

YAYA AZURA said...

cantinya rose merah..akak kawen dulu bunga plastik saje..haha..
baju pun cantik..mekap cantik..semua cantik la!

Sofya said...

serius cantik... kena ngan tema

KAMIHIDUP said...

tak sabar pula rasa nak kahwin.

Mama Gee said...

naik seriii :)

minah senget said...

cantekkkk !

:)

Cik Azizah said...

cantiknyaaaaaaaaaaa sis!! menyerlah merah tu..kene dengan semua baju!!

CIK MIN - MIN said...

semoga berkekalan hingga hujung nyawa.....


sweet sangat

suka tengok

:)

mama leen said...

cantik sgt raraa... bunga pun cantik... hehe.. komen gambar lama2 pulak.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...