Image and video hosting by TinyPic

13 December 2011

RM 1,000,000 Money Drop

Ep1 Money Drop Malaysia

sape penah tgk rancangan astro terbaru ni? mesti semua dh tgk kan.kalau yg blum tgk tu -
 "knp?rumah xde astro eh?" 
hehehe (ni dialog Wahid Senario eh,bukan i)




i dh tgk 2 3 kali jugak rancangan ni.tapi tak ikut sgt lah.kalau terbukak channel nya baru lah tgk.kalau x idak leee.

td terbaca kat entry kak.mas pas main Money Drop ni secara online.mcm best jugak kan main online.bukan saje-saje main,leh dpt hadiah taw.korg try lah main,i nk main gak online,tapi internet kat rumah tu mcm siput,siput lagik laju rasanya.adehhhh~

i just nk cerita pasal rancangan tu lah.masa kami tgk satu keluarga mlm tu,rasa geram sgt dgn pemain-pemain dye.kalau bg jawapan tu mmg mcm tak logik je.kita yg kat rumah ni dh menyumpah seranah dh.geram sgt.soalan rasanya kalau bg budak tadika pon boleh jawap kot.yeke?boleh ke?boleh lah kot.

yelah,kalau korg korg geram x? soalan nya mcm ni.

antara semua binatang ni,binatang apa lari paling laju.
semut / cengkerik / lipas / dgn apa ntah lagik 1 jawapannya.lupa sudah.

tapi dye boleh jawap semut.

aduhhhhh sah-sah semut tu slow motion kan.lipas lagik laju.tu pon boleh salah ke? ni belaja sains ke x dulu ni? ke cikgu sains selalu tak masuk kelas? kikiki~

then yg i tgk last week,yg 2 org lelaki tu.sorg rambut panjang n sorg lagik rambut pendek.dorg org pertama yg menang 100,000rm tu.

soalanya pasal matahari n bumi tu.sape tgk? sape tgk? gerammmms je i tgk lelaki rambut panjang tu.dye nk jugak letak kat "besar", dh sah-sah matahari lagik panas dr bumi,takkan lah bumi lagik "panas" dr matahari kan.adehhhhhh~geramsssss!

rasa nk tarik-tarik rambut dye.hehehe.nasib lah kawan dye cool je jwp soalan tu.kalau tak mst dorg tak dpt 100,000rm tu.

100,000 wooooo sape nk bg?boleh kuar myvi sebijik wooooo.kalau x pon boleh buat bayar downpayment rumah wooo.hehehe.

i nk tau lah cm ner cara nk masuk,rasa mcm nk masuk je.dpt 20,000 pon jd lah.hehehe.jom kite masuk ramai-ramai nk x?

tapi permainan ni i rasa ada bahayanya tau,yelah mana x nya,
silap haribulan bergaduh pulak.tambah lagik kalau perempuan.hehe.perempuan kan selalu emo sket.kalau kwn kita x nk terima jawapan kite,kite pon mst naik hangen,tambah lagik pulak kalau jawapan kite tibe-tibe betul pulak tyme tu.mau tarik muncung 14cm.hehehe.

tambah pulak lagik kalau i yg masuk permainan tu,dh lah mmg baran.heee.

tapi teringin lah nk masuk.tp mst dh tak boleh kan?

en.suamy ada kata masa tgk cite tu taw,dye kata kita mcm berjudi,sbb kite pertaruhkan duet untuk jwpn-jwpn tu,but ntah lah kan.kalau berjudi takkan rancangan tu boleh release kat tv.mst dorg dh sekat awal-awal.hopefully duet yg dorg menang tu halal lah.sbb kite bukan niat nk berjudi pon kan.

p/s : ckp pasal duet,baru teringat,duet mas kawen ritu i xbli pape ag.heee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. aien tgh bkk on9 nie rara..tp loadingnye lama giler..=)

    ReplyDelete
  2. akak pun geram kat peserta perempuan yang dua orang tu..
    mak sedara akak dengan sepupu2 kemain ngutuk dia..
    heheheh///

    ReplyDelete
  3. heheheee..akak pun geram, jawapan senang gila pun takleh jawap! pastu ada yang over confident...

    ReplyDelete
  4. soklan lauk masak lomak cili api berasala dr mano pown peserta xpat jawab . bole plak die bahagi duit 1juta(soklan 1st) kepada 3 negeri ! lahabau nak amattt ! hahahaha

    ReplyDelete
  5. Ida tengok!

    Aah sib baik abg baju kuning tu cool nak jawab betul.. Geram je tengok kawan dia!

    Sorang 50k tu!! pergh!! Tapi kesian sangat dengan pasangan india tu..... Confident terlebih terus tak dapat ape...

    ReplyDelete
  6. Astro ado,tapi tak minat la rancangan mcm nih..

    ReplyDelete
  7. gabra sangat kot sampai jadi bodoh ...hehe

    ReplyDelete
  8. memang sakit ati betul tgk. jwpn sengal. agaknya astro ni mmg sengaja amik org2 yg macam ni kot???

    ReplyDelete
  9. yg masuk kebnykkn xtau pengtahuan..kalau semua yg pandai cnfrim la nnt astro bnkrap..huahua

    ReplyDelete
  10. panik mase tu kot..tak sempat pikir...huhu.. tapi memang geram..jawapan tah ape2..membazir..lepas tu letak banyak2 lak tu kat jawapan merepek tu..memang kite tengoknyer sakit hati ar..:)

    ReplyDelete
  11. tak pernah tengok sebab umah sewa takdak astro.
    Y__________Y

    ReplyDelete
  12. MTT boikot astro tak habeh lagi :P

    ReplyDelete
  13. aku pon setuju dgn en suami ko tu.. cam men judi je.. sape yg lagi arif, tlg betolkan kalo aku salah..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com