24 December 2011

Tutorial : cara PING blog ke GROUP

before ni i dh buat tutorial cara utk keluar kan button utk ping ke FB,Twitter tu kan.
now cara utk guna kan button tu pulak.

1 : lepas buat entry mcm biasa,kita selalu view post kan?ok,then trus scroll ke bawah entry,korg akan nmpk button utk ping.mcm piccy kat bawah ni.

yang ada anak panah ni.button utk ping

2 : then klik je kat button yg ada lambang F tu.stand for FB,kalo nk post kat twitter korg klik lah button twitter tu oke! lepas klik dye akan pop out cam ni.




3 : ok lepas klik button F tu,dye akan kua cm piccy kat atas ni.then klik pada "TYPE A GROUP NAME", taip lah nama group yg korg nk ping tu.


dye ada banyak tempat yg korg leh ping,boleh ping kat wall korg,boleh ping kat wall org lain.
n ping ke group.so senang je kan.selamat mengeping yek! heheehe.

p/s : jgn ping banyak-banyak sgt,nt kawan-kawan korg marah pulak
sbb nt dye akan keluar kat home dorg.heeee~


love~




7 comments:

Daddylicious said...

o macam tu yer...:)

ieda said...

jarang dah bukak FB skrg nie huhuhu

mas saari said...

akak selalu ping kat fanpage akak je!

✿ pink velvet ✿ said...

aku dah takde pon nak ping entry ke mane2 group sbb nowdays dah takde privacy ... kang ade pulak kepochi dlm frenlist aku yg baca blog aku *sobs sobs*

pendakwah-bebas said...

oo... macam tu ye....

iMBobo said...

thanks for sharing! :)

Shukor said...

Salam, klu blogskin cmne nk ping ek???
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...