Image and video hosting by TinyPic

24 December 2011

Tutorial : cara PING blog ke GROUP

before ni i dh buat tutorial cara utk keluar kan button utk ping ke FB,Twitter tu kan.
now cara utk guna kan button tu pulak.

1 : lepas buat entry mcm biasa,kita selalu view post kan?ok,then trus scroll ke bawah entry,korg akan nmpk button utk ping.mcm piccy kat bawah ni.

yang ada anak panah ni.button utk ping

2 : then klik je kat button yg ada lambang F tu.stand for FB,kalo nk post kat twitter korg klik lah button twitter tu oke! lepas klik dye akan pop out cam ni.




3 : ok lepas klik button F tu,dye akan kua cm piccy kat atas ni.then klik pada "TYPE A GROUP NAME", taip lah nama group yg korg nk ping tu.


dye ada banyak tempat yg korg leh ping,boleh ping kat wall korg,boleh ping kat wall org lain.
n ping ke group.so senang je kan.selamat mengeping yek! heheehe.

p/s : jgn ping banyak-banyak sgt,nt kawan-kawan korg marah pulak
sbb nt dye akan keluar kat home dorg.heeee~


love~




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. jarang dah bukak FB skrg nie huhuhu

    ReplyDelete
  2. akak selalu ping kat fanpage akak je!

    ReplyDelete
  3. aku dah takde pon nak ping entry ke mane2 group sbb nowdays dah takde privacy ... kang ade pulak kepochi dlm frenlist aku yg baca blog aku *sobs sobs*

    ReplyDelete
  4. Salam, klu blogskin cmne nk ping ek???
    =)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com