Image and video hosting by TinyPic

30 December 2011

Tutorial : DIY Wedding Badge


owh nk masuk 2012 dh.hal wedding tak habes-habes lagik.heee.
biasa lah tu.wedding akan jadik kenangan sepanjang hidup.so mana boleh lupa.
mana yg boleh dishare tu i nk lah share sket-sket.sekurang-kurangnya
boleh bg idea kat B2B lain kan kan kan.

ni lah wedding badge i masa wedding kat ipoh ritu.comels x?
senang je kalau nk buat ni.meh i ajar meh meh~

pic 1 : korg just need span,nipis je.i beli seringgit je sekeping.
: net,utk buat hiasan.
: of course lah badge tu sendiri kan.i design badge i sendiri,pakai adobe je.
then print pakai kertas keras yg wangi tu. ( ikut lah korg nk buat bentuk apa pon.
i buat petak sbb senang nk potong nt )


pic 2nd : bunga kecil,utk hiasan. ( recycle bunga masa tunang )

step-step : 1st, korg stapler bunga n net tu atas span yg dh dipotong mengikut ukuran badge yg korg nk.asal nya i jahit net n bunga tu.but jahit lambat.bila nk siap kan.i dh lah jenis tak sabar.so last-last i stapler je.mudah.kikiki.

2nd : korg gam kertas yg korg dh design tu atas span yg dh distapler bunga n net td.pakai gam biasa pon ok.dye lekat.sbbnya korg kena pakai kertas keras sbb nt takut gam tu tembus ke kertas,kalau pakai kertas keras,so tak tembus kan.



3rd : korg kena bli pin kecik yg kaler gold tu.tau kan? ( piccy takde.sory.hehe )
korg pakai gam pistol tu,letak gam tu kat belah blakang span tu,then lekatkan je pin tu.
then,its done! dh boleh pakai dh.kejap je siap kan?

so selamat mencuba oullsssss~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com