30 December 2011

Tutorial : DIY Wedding Badge


owh nk masuk 2012 dh.hal wedding tak habes-habes lagik.heee.
biasa lah tu.wedding akan jadik kenangan sepanjang hidup.so mana boleh lupa.
mana yg boleh dishare tu i nk lah share sket-sket.sekurang-kurangnya
boleh bg idea kat B2B lain kan kan kan.

ni lah wedding badge i masa wedding kat ipoh ritu.comels x?
senang je kalau nk buat ni.meh i ajar meh meh~

pic 1 : korg just need span,nipis je.i beli seringgit je sekeping.
: net,utk buat hiasan.
: of course lah badge tu sendiri kan.i design badge i sendiri,pakai adobe je.
then print pakai kertas keras yg wangi tu. ( ikut lah korg nk buat bentuk apa pon.
i buat petak sbb senang nk potong nt )


pic 2nd : bunga kecil,utk hiasan. ( recycle bunga masa tunang )

step-step : 1st, korg stapler bunga n net tu atas span yg dh dipotong mengikut ukuran badge yg korg nk.asal nya i jahit net n bunga tu.but jahit lambat.bila nk siap kan.i dh lah jenis tak sabar.so last-last i stapler je.mudah.kikiki.

2nd : korg gam kertas yg korg dh design tu atas span yg dh distapler bunga n net td.pakai gam biasa pon ok.dye lekat.sbbnya korg kena pakai kertas keras sbb nt takut gam tu tembus ke kertas,kalau pakai kertas keras,so tak tembus kan.



3rd : korg kena bli pin kecik yg kaler gold tu.tau kan? ( piccy takde.sory.hehe )
korg pakai gam pistol tu,letak gam tu kat belah blakang span tu,then lekatkan je pin tu.
then,its done! dh boleh pakai dh.kejap je siap kan?

so selamat mencuba oullsssss~

16 comments:

Fariza said...

comel sgt :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg kretip sis rara ni!!

cik fadh said...

manarik idea ni ;)

Juliet_iRa~" said...

comelnyaa..heee

nt nk kahwin kena dtg blog sis..:)

QASEH ALYN said...

comey nyer...tapi alyn cm tak pndai la...huhu

Ainie Maydie said...

wow kreatifnya :)

nuraien said...

memang cantik sgt..sker..

saharinasaharudin said...

pink pulak.tu.suka suka :)

syaz@rozelt said...

wah x perasan pon menda2 comel nie dekat gambar kawen2..hihihi..rara patot ade blog b2b..kreatif!

erin moshimoshi said...

simple nice

diana said...

PANDAI RARA..:)

Dalila Hamid said...

cute la

LAici KAng Ais said...

comey lah

gdsbnga said...

comelllnyeee pink pink .
nak buat jugaklah mase wedding sy nanti .
haha ceh , lame lagi ~

eLLa said...

xgie mane2 pown..
just malas nk update blog dah skrg nie..uhuhu

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh...gud idea :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...