Image and video hosting by TinyPic

23 December 2011

Tutorial : DIY Wedding Guest Book

haiiii mood pengantin masih belum hilang.jgn marah yek kawankawan.heee.


ritu i dh kata nk buat tutorial guest book i masa wedding kan?rini baru sempat nk buat.
yelah,i kan bz je memanjang.kalah PM.haihs~

i punye guest book ritu biasa-biasa je,i buat ikut citarasa i sendiri je.
nk tiru mcm org lain,tapi bahan tak cukup,so guna kan jelah bahan
bahan i yg dh ada tu.so let start it!

1 : kena ada buku nya.of course! i beli buku lukisan je,sbb kertas dye tebal sket.
kalau tulis pakai marker pen tak tembus sgt ink dye.murah je 3rm je.


2 : then i bli kertas balut hadiah  utk balut buku,i pilih warna gold.konon nk nmpk exclusive lah konon.
tapi tak pon.sadis! heee.korang balut je buku lukisan tu pakai kertas gold.sbb nnti
nampak cover dye tak cantek pulakkan. ( pembalut hadiah 1rm )

3 : korg print lah nama korg n nama pasangan utk lekat kat atas buku tu nt.then i bli dollies,dollies ni yg selalu korg jumpa dlm bekas kueh raya tu kan.dorg lapikkan kueh. ( benda ni pon boleh buat hiasan kan ) heeee.

4 : quilling tu mengikut kreativiti korg lah eh nk buat cane.


5 : lepas dh balutbalut n lekat nama tu,lekat lah quilling yg telah dibulat-bulatkan mcm dlm piccy kat atas ni.



6 : untuk nmpk kan menarik sket i buh manik ada quilling ni.kalau x nmpk buruk sgt pulak.then amik bunga kecik-kecik tampal kan mengikut creativiti oke! ( bunga tu recycle masa tunang punya bunga ) heee~

7 : then siap! bli marker pen,then ikat reben kat marker tu.DONE! jimat n senang. ( trademark! )


so selamat mencuba.bila lagik nk tunjukkan kehebatan anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 comments:

  1. KREATIF. fariza diy lg hentam. hahaha

    ReplyDelete
  2. nmpak cool je,.dekat nak kwin boleh buat sendiri dah ni..hehee


    follow sini^^

    ReplyDelete
  3. heeee.. idea untuk kawen... limas tahun lg

    ReplyDelete
  4. hehe bru smlm jalan jusco nmpak guestbook ni, ckp kt bf, nnt syg decorate buku ni bg cntik tuk majlis kiter nnt . kikikiki

    ReplyDelete
  5. yg ptg tndtgn yui dah ada kan sis..hikhik.

    ReplyDelete
  6. sgt Cantek + kreatif ..
    suke corak daun tu nice sgt

    ReplyDelete
  7. cantek la guestbook dye...kreatiff...:D

    ReplyDelete
  8. wah!! mabeles... thanx 4 sharing...

    ReplyDelete
  9. dah lah cantik..
    kreatif lak tu :)

    ReplyDelete
  10. ish orang kreatip ni buat ape je pon jadi cantik. hihihi

    ReplyDelete
  11. hurmmm rumah sepupu akak yg kawin baru2 nie punn ada guest book .. hurmm zaman akak dulu x der punn mender2 nie :(

    kretif jugak rara nie .. baguss :)

    ReplyDelete
  12. chanteq! nnt syaz nak buat quiling2x nie plak..hehe

    ReplyDelete
  13. kreatif dan cantik...:)..

    akk camne buat quilling tu?dah wat xjd..heeee

    ReplyDelete
  14. alallalalalaaaaa..comelll.tolong buatkan.. :P

    ReplyDelete
  15. kreatifnyer..dapat belajar dari kakak..:)

    kalau nk cari sugar glider dan belajar...join group ni..

    nad nk cakap pon tak tahu sebab nad beli mmg murah...sepasang dan sangkar RM400 je..:)

    http://www.facebook.com/groups/94746575178/

    ReplyDelete
  16. kak rara kreatifnya..nak tiruuuu!

    ReplyDelete
  17. cantiknya.. kreatif betul rara ni..

    ReplyDelete
  18. jimat dan cantik..total x sampai rm20..dah ok..cayalah rara..=)

    ReplyDelete
  19. quilling paper ni buat sendiri ke eh?
    kat mana nak cari yang ada jual quilling ni..nk buat tak sempat da

    ReplyDelete
  20. simpple tapi cantik... :)

    jom singgah n follow blog sy..
    sweetprettyelly.blogspot.com

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com