23 December 2011

Tutorial : DIY Wedding Guest Book

haiiii mood pengantin masih belum hilang.jgn marah yek kawankawan.heee.


ritu i dh kata nk buat tutorial guest book i masa wedding kan?rini baru sempat nk buat.
yelah,i kan bz je memanjang.kalah PM.haihs~

i punye guest book ritu biasa-biasa je,i buat ikut citarasa i sendiri je.
nk tiru mcm org lain,tapi bahan tak cukup,so guna kan jelah bahan
bahan i yg dh ada tu.so let start it!

1 : kena ada buku nya.of course! i beli buku lukisan je,sbb kertas dye tebal sket.
kalau tulis pakai marker pen tak tembus sgt ink dye.murah je 3rm je.


2 : then i bli kertas balut hadiah  utk balut buku,i pilih warna gold.konon nk nmpk exclusive lah konon.
tapi tak pon.sadis! heee.korang balut je buku lukisan tu pakai kertas gold.sbb nnti
nampak cover dye tak cantek pulakkan. ( pembalut hadiah 1rm )

3 : korg print lah nama korg n nama pasangan utk lekat kat atas buku tu nt.then i bli dollies,dollies ni yg selalu korg jumpa dlm bekas kueh raya tu kan.dorg lapikkan kueh. ( benda ni pon boleh buat hiasan kan ) heeee.

4 : quilling tu mengikut kreativiti korg lah eh nk buat cane.


5 : lepas dh balutbalut n lekat nama tu,lekat lah quilling yg telah dibulat-bulatkan mcm dlm piccy kat atas ni.



6 : untuk nmpk kan menarik sket i buh manik ada quilling ni.kalau x nmpk buruk sgt pulak.then amik bunga kecik-kecik tampal kan mengikut creativiti oke! ( bunga tu recycle masa tunang punya bunga ) heee~

7 : then siap! bli marker pen,then ikat reben kat marker tu.DONE! jimat n senang. ( trademark! )


so selamat mencuba.bila lagik nk tunjukkan kehebatan anda.

29 comments:

Fariza said...

KREATIF. fariza diy lg hentam. hahaha

Hypo Chan said...

nmpak cool je,.dekat nak kwin boleh buat sendiri dah ni..hehee


follow sini^^

diana said...

kreatif..:)

PinQib said...

heeee.. idea untuk kawen... limas tahun lg

cik fadh said...

hehe bru smlm jalan jusco nmpak guestbook ni, ckp kt bf, nnt syg decorate buku ni bg cntik tuk majlis kiter nnt . kikikiki

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg ptg tndtgn yui dah ada kan sis..hikhik.

nurul diana said...

kreatif , simple n menarikk :)

✿ pink velvet ✿ said...

chomelnyer ... nak tempah? hehe~~

Gadis said...

kreatif n cantik...=)

shaFazie said...

sgt Cantek + kreatif ..
suke corak daun tu nice sgt

Aeen said...

cantek la guestbook dye...kreatiff...:D

maszmadi said...

wah!! mabeles... thanx 4 sharing...

Ati Masrif said...

dah lah cantik..
kreatif lak tu :)

J.Syazwana said...

ish orang kreatip ni buat ape je pon jadi cantik. hihihi

kakchik@ella said...

menariklah, Rara. Kreatif.

ieda said...

hurmmm rumah sepupu akak yg kawin baru2 nie punn ada guest book .. hurmm zaman akak dulu x der punn mender2 nie :(

kretif jugak rara nie .. baguss :)

syaz@rozelt said...

chanteq! nnt syaz nak buat quiling2x nie plak..hehe

Rtp Farra Arisha said...

interesting.

cikpia said...

pergh!!! cantik............

Juliet_iRa~" said...

kreatif dan cantik...:)..

akk camne buat quilling tu?dah wat xjd..heeee

Cik Yuyu said...

alallalalalaaaaa..comelll.tolong buatkan.. :P

Miss Nadya said...

kreatifnyer..dapat belajar dari kakak..:)

kalau nk cari sugar glider dan belajar...join group ni..

nad nk cakap pon tak tahu sebab nad beli mmg murah...sepasang dan sangkar RM400 je..:)

http://www.facebook.com/groups/94746575178/

Cik Azizah said...

kak rara kreatifnya..nak tiruuuu!

Dalila Hamid said...

simple tapi menarik... kreatif

Cik Nasha said...

cantiknya.. kreatif betul rara ni..

nuraien said...

jimat dan cantik..total x sampai rm20..dah ok..cayalah rara..=)

corat coret sendiri said...

quilling paper ni buat sendiri ke eh?
kat mana nak cari yang ada jual quilling ni..nk buat tak sempat da

CaDLyNN said...

cantik!!!!
nak tirula :p

SweetPretty Elly said...

simpple tapi cantik... :)

jom singgah n follow blog sy..
sweetprettyelly.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...