Image and video hosting by TinyPic

31 July 2011

khairul fahmi - elia : putus tunang

lepas post ni pasal pasangan ni,i agak terkejut beruk pas baca metro td.dorg dh putus tunang.hah!

sape nk baca metro sini eh.
sbb i mmg trus g bli metro td,muahahaha kejam.
adik en.bambam ada ckp ptg td dorg dh putus.
but i mcm hmm yeke! bukan kate gaduh je ke.
cane sampai leh putus.huh!

kalau dlm metro tu,apex kata dye syg lagi si elia ni.
tapi bagi memuaskan hati semua pihak,so dye putus kan hbgn dorg.
kalay syg knp putus?knp?kalau syg bukan patutnya kena 
berbaik-baik ke?i x paham lah.

kalau seseorg tu dh popular,dh banyak duet mmg cm tu kot kan.
tgk mcm kes mawi,pas dh kayes,trus bercinta ngan ekin.
alahai.kejam.tapi nk salah kan apex xboleh jugak,sbb
nya dye muda lagik,baru je 22,dh nk tunang.
dye baru nk mencapai kejayaan,nk pegang duet byk,
nk bg family merasa duet dye.

salah nya mereka myb *bg pendapat i lah,
elia nk ikat apex sbb takut dye larik ke gurl lain,
sedangkan apex belum bersedia.so bile dh tunang,
hati apex plak memberontak,mula lah jd kes mcmmcm.

tapi apex kata mmg bukan sbb Dahlia teck tu,
dye anggap dahlia tu mcm adik je.heh,yeke adik abg,
mulamula je adik abg,then jd abg syg.heee.

hmm ntah lah kan,dlm masa yg sama i kesian
kat elia,mesti ngah kecewa giler skrg ni,
sbr lah yek.moga kamu ditemukan jodoh yg lagik bagus.
"jika kamu syg kan seseorang,kamu lepaskan lah dye,
jika dye kembali kepada kamu semula,
maknanya dia adalah milikmu selamanya"

selamat berpuasa!


hai kawan kawan.ecehhhh.hehe.
comfirm ke kita puasa sok?dh tgk anak bulan ke?
alaaaa skrg ni jarang kan kite tgk anak bulan.kita dh ikut kalender je kan.so kalau ikut kalender,sok jatuh lah 1 ramadhan.ramadhan kali ni amat bermakna rasa nya bg i sbb berpuasa dlm status tunangan org,dan lepas ni akan berpuasa sebagai seorg isteri pulak.wekkkkkk *sila muntah.heee.

eh tapi btol lah kan,taun ni je last 
tahun ni jelah berangan nk beraya sbg
BUJANG!
pas ni tak de doooooo.hehehe.
neway im hepy,super hepy sbb dpt merasa 
sume step-step ni dlm hidup i,berpuasa sbg sorg kanak-kanak,
sbg remaja,sebagai dewasa,sebagai tunangan org,pas ni sbgai isteri,
pastu ibu,pastu opah,pastuuuuuuuuuuuuu....................
ah tak larat lah nak taip dh.banyak sgt pastu nya.hehehe.

so,disini,heeee.saye zarith safura bt zahari,
ingin mengumumkan mengucapkan,
selamat berpuasa.namau
ponteng ponteng taw,yg lelaki
jgn nk meyusur belakang kedai mamak lak.
yang pompuan takpe kan.ada excuse kan.heeee.
then jgn sebok-sebok nk buat lupa yg kite ngah puasa.
jgn gatai nk g rasa makanan-makanan lak.hee ingat sket.

semoga ramadhan kite diberkati Allah.ameeennnnn~

p/s : jap g nk update bout nilai 3 lak.heeee.eh eh jgn lupa g terawikh.daaa

boyfie baru i : mohd taQif nazhan





my new cousin.but i dipanggil aunty.tak adils kan.heee

30 July 2011

jemputan perkahwinan.

yeay kad kawen dh siap.beshnya.


comelsss je kad kawen i.
*puji diri sendiri.heeee.

nanti i nak alamat korg eh eh.
nk anta kad kawen.heee.
jgn lupa bg taw.mesti kena dtg.
*paksa ni.

thank you tag pon dh siap dh.
jenuh nk menggunting.manyak ooo.
sape mao tolong neh.
meh lah offer diri.

tu lah,gatai nk DIY lagik,
so mendapat lah kan.heee.
but kepuasan menDIY mmg besh.

sok nak g nilai lak g cr brg kawen lagik.
debaran makin terasa.ecehhhh~

more piccy : jimmy shanley daughter comels!





Anak Jimmy Shanley & Suhaila

Anak Jimmy Shanley & Suhaila

Anak Jimmy Shanley & Suhaila


heee comels kan,tp tak mcm muka jimmy pon kan kan.

p/s : tak sempat update,ni pon update laju laju yg ada dlm draft smlm.huaaa.super bz.

29 July 2011

safura.online diary banner.akhirnya!


huaaaa banner i.comels ke comel?
baik ckp cepat.cepat pujik.hehehe.
thanks you so much kat
sbb buat banner ni kat i.kalau nk 
harapkan i buat.tunggu anak dh 5 mmg tak buat-buat.
bukan sbb mls.sbb tak reti nk buat secomels ni.heee.

now leh lah letak banner ni kan.
sape nk exchange banner ngan i?jom lah,
jom lah nak x?ehehehe.

to CS.trimasssss sgt sgt taw.nt akk kawen jemput dtg k.
akk bg goodies vip.hehehe.vip lah sgt! heeee.


penat + seronok!

salam,hai hai.rindu i x? o___0 mcm lah ada org nk rindu.heee
rini 1 hari i tak update.hahahaha,kejam kan.kesian blog
i tak diberi makan.mesti lapar dgn entry-entry baru.

rini i tak masuk opis dr pagi,sampai opis,
punch then trus g kelana jaya,
ada kusus Autocad kat sana.mmg menarik
sgt software dorg.hebak lah.

then habes kusus kul 12.30,kami larik
balik umah trus,tak masuk opis pon,
jahat kan kami.malas lah nak masuk opis tu dlm
keadaan yg kucarkacir.sakit jiwa rasanya.
dpt tau pulak en,bambam g klcc shoppink.
huaaaa mmg tak nak lah kena tinggal.
mao ikut,trus balik then g pavilion.

shoppink mcm giler.now sume brg hantaran nk complete.
beshhh nya,tak yah pk dh.nk tgk tak hantaran i?
heee x bolehhh.wekkkkk.ok lah.bye,nk BW jap eh =)

28 July 2011

TAHNIAH kak.lydiamiza

wahhhh patut lah lame tak nampak akk LM,


rupenya dh bersalin.kak LM dh selamat
lahirkan baby boy,berat 2.65kg.wahhh tahniah sis.
nama nya akk LM x bgtau lagik.heeee.

apa lah namanya kan.akk bg nama sedapsedap eh kak.
neway lagik sekali nk ucap tahniah.
moga akk hepy-hepy berpantang =)

sape nk melawat kak LM boleh lah g melawat.hehe
saye disini melawat blog je boleh lah.

p/s : akk nt post piccy baby eh eh.

bola dan gile

aduh update pantas+cepat ni.


tgh semangat tgk bola ni.mmg giler ah.
mmg giler,dh jerit mcm org giler dh ni.
jgn lah sampai jd giler.
tp tgk permainan ni mmg boleh giler.

dorg mcm main-main je depan pintu gol tu.
nasib kite ada APEX,fuhhh~
apex,lupakan lah keberantakan hubungan mu.
perform bebaik eh.heeee

pray for harimau malaya!

Jimmy Shanley : Suhaila nekad cerai & tuntut anak

Majlis Cukur Jambul Anak Jimmy Shanley Suhaila
Majlis Cukur Jambul Anak Jimmy Shanley Suhaila
Majlis Cukur Jambul Anak Jimmy Shanley Suhaila
Berikut ialah kenyataan dari Suhaila semasa majlis cukur jambul anaknya semalam:-
Buat masa sekarang anak dengan saya. Dan saya juga telah melantik peguam untuk menyelesaikan hak penjagaan anak dan saya mahu membuat tuntutan cerai dengannya. Saya nekad untuk bercerai kerana beranggapan kami sudah tidak bersefahaman. Saya tidak takut kalau ada perkara-perkara yang dia bongkar. Saya tidak kisah apa yang dia akan lakukan dan apa yang akan berlaku sekali pun. Saya memang tidak ada kawan luar, kawan-kawan yang saya ada pun semuanya kawan semasa di sekolah dahulu. Dia memang tidak benarkan saya keluar rumah, malah semua kena ikut cakap dia. Padanya, dia lebih sukakan suasana ‘privacy’ yang tidak perlu bercampur dengan orang ramai. Tidak bagi saya yang lebih sukakan suasana ramai, seperti malam ini. Dia mahu saya ikut cara dia, tetapi kenapa dia tidak mahu terima cara saya dengan keluarga yang sememangnya riuh
Malah bapa mertua Jimmy juga kecewa dengan kenyataan Jimmy Shanley berkaitan majlis cukur jambul cucunya:-
Jujurnya, saya tidak maafkan dia berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan. Nama saya tercemar sehinggakan saya jadi malu dengan kawan-kawan yang bertanyakan kesahihan sama ada majlis cukur jambul cucu saya jadi atau tidak. Bila ramai yang bertanya, saya jadi terkejut kerana majlis yang dirancang akan dilaksanakan dan dia sendiri tahu majlis ini akan dibuat pada 27 Julai. Bila itu terjadi, saya jadi sangat marah dengan tindakannya. Pada saya, jadi atau tidak majlis tersebut tidak perlu keluarkan kenyataan. Bukannya kita jemput satu stadium. Apa motif dia untuk keluarkan kenyataan sedemikian. Ini adalah majlis saya.
Ibu mertua Jimmy, Datin Muniroh juga turut kecewa dengan Jimmy Shanley:-
Memang Jimmy merancang untuk mengadakannya pada 23 Julai lalu. Tetapi, suami saya beritahu yang dia tidak boleh kerana ada mesyuarat dengan stokis. Justeru, Jimmy sendiri yang berikan tarikh 27 Julai kerana dia kata hanya hari Rabu dan Khamis sahaja dia ‘free’. Agak terkejut bila dia cakap majlis ini tidak jadi. Itu yang saya dan suami marah sangat. Apabila saya hubungi dan bertanyakan hal berkenaan kepdanya, dia tidak jawab pun. Kalau dia cakap dia tidak tahu menahu soal majlis ini, dia tipu. Malah, sebelum majlis ini berlangsung pada sebelah petangnya saya ada ingatkannya.
Dan nampaknya Datin Muniroh kini menyokong penuh anaknya Suhaila selepas pendedahan mengenai kisah sebenar yang terjadi:-
Memang sebelum ini saya sebelahi dia, tetapi bila saya dapat tahu yang dia bertindak sedemikian, saya rasa sangat kecewa. Sebelum ini, saya hanya diamkan sahaja kerana ingat anak saya yang bersalah sehingga sanggup memarahi anak sendiri kerana percayakan dia. Sehinggalah sidang media yang dilakukan anak saya, baharulah saya mengetahui hal sebenar. Anak saya memang tidak pernah ceritakan kepada kami apa yang berlaku. Cukup banyak yang saya lakukan untuknya, tapi dia balas seperti itu pula - beautifulnara + ohbulan

Majlis Cukur Jambul Anak Jimmy Shanley Suhaila 

Majlis Cukur Jambul Anak Jimmy Shanley Suhaila

just untuk bacaan umum.now no komen dh. =)

spontaneous Thursday : artis x artis sgt la kan.

ni edisi mengata org sikit lah eh.


heeee.so terbuat dosa kering sket.
bila kerja di bidang penyiaran ni kan,
(even i juruteknik je)
sllu lah jumpa artis-artis yg hot,
yg suam-suam kuku,
yg sejuk "gedi" pon hado.
tau sejuk gedi tu apa? kalau nk tau,
cr kamus lograt perak k.
heeeee.jgn marah~

bile g kafe je nampak lah org-org ni.
kdg-kdg yg menyampahnya bile kat kafe sbb apa taw.
kalau jumpa artis,dorg melaram tu,
ok lah kan.kite tau dorg artis,celebriti,
but ni yg bukan artis ni,yg belakang tabir ke,
DJ yg suam-suam kuku ke,pengacara segmen-segmen
yg "ala-ala" x fofular tu ke yg melaram mcm 
DIVA cane nk komen eh.
Marilyn Monroe
kdg-kdg naik menyampak gak tgk dorg ni,
tergedik-gedik,bajet HOT.
baju jgn sembang,
baju merah + seluar biru turqoise
glassess bingkai merah,kasut belang-belang.
ouch, color blocking lah sgt!
tapi kau tu LELAKI.

rasa mcm tak perlu kot kan.
pas tu bajet je,gelak kuat-kuat.eeuuuwwww
nak makan pon x senang oke!

bukan lah nk menyibuk,but sakit telinga ni.
 mcm korg pon mesti penah jumpa geng mcm ni kan.
so korg rasa apa?rasa x apa yg i rasa?
bukan nk jeles.but perilaku kau tu org tgk.
i rasa tak perlu kot mcm tu.biasa-biasa je sudah lah.

ARTIS yg fofular pun relax je,xmcm kamu!haih.

spontaneous Thursday : keji & puji

Suka bila membenci
duka bila diuji
tawa bila mencaci
hiba bila dikeji



2nd GA Pearl bY mOoN


hai moonnnnnnn.heeeee.
nak tau x?sejak i start berblog ni,moon ni salah
sorg blogger fren yg rapat ngan i,tak lah rapat sgt,but
selalu berkunjung balas lah.heeee.
so ni 1st tyme nk koin GA moon.beshnya.
thnks moon sbb tag =)

sbb nk join GA ni sbbnya mesti lah sbb nk menang pearl.yeay!

so i nk tag org lain lak.heee


moon im done!

Malaysia VS Singapore

BENGANG...gelagat penyokong negara yang kempunan selepas tiket menyaksikan perlawanan Malaysia menentang Singapura habis dijual, semalam.

sape tak dpt tiket lagiik?
angkat tangan.
sape nak tiket?
huahahaha g mintak kat HOT FM.
dorg ada tiket lagik.
kul 3 ni g lah terpacak kat kl central tu.
nt dapat lah tiket.heheheh.

tapi i mmg tak de keje lah.mls.
tak addict sgt ngan bola ni,tgk tu tgk lah jugak
tapi tak lah smpai nk bersesak ke stadium.tp sape yg
minat tu mmg sanggup kan kena kemari cr tiket.haih~

3hari i dgr hot FM,sume cite pasal bola,
bayangkanlah 2hari tiket bola sold
85,000.
mmg semangat waja lah org malaysia.
suke giler i dgr,1st tyme rasa nya hebakkk cm ni.
mmg exited nk tunggu perlawanan mlm ni.

kalau malaysia nak menang kena kalahkan singapore kan?
2-0 kan? tapi i rasa tak mungkin singapore akan 0,
tapi Allah menetukan semuanyakan.
let's us pray for them.

MALAYSIA BOLEH.

p/s :soalan pagie khamis
antara telur dgn ayam,mana yg dulu?

27 July 2011

oh xboleh bli baju pink!

alamak,bile wordless bosan lah pulak.kdg-kdg nk jugak membaca.



nk bukak minda ni.tp nk cite yg ada joke-joke je oke.heee.

rini i takde topik lah nk sembang.
nk buat story,but xde cite besh.

tapi kan my aunty baru je lepas bersalin td,
kul 12tgh hari kot.tapi operate.
kalau tak bulan 8 dye bersalin.
tapi td mak call tibe-tibe,
"maksu kena bersalin rini,sian dye sorg-sorg,
paksu otw"
huaaaa sian maksu i,kalau i dekat nk je i teman dye.
takpelah,dh selamat dh pun.
yang besh nya dye dapat baby boy!
kami mmg kekurangan baby boy.

alaaaaaaaaaaaaaa tapi bile boy tak leh lah
blikan baju kaler pink kan.huaaaaa.cane ni.
i nk bli baju baby kaler pink jugakkkk!

p/s : tak sabar nk balik nk tgk baby!

APEX & ELIA berantakan?

td i jalan-jalan kat blog aien ni.


i terbaca pasal apa yg sedang hangat diperkatakan
sekarang ni,hubungan APEX & ELIA berantakan.
huaaaaa.sedaynya.dorg baru sgt tunang.
seriously dulu masa elia ni kecoh-kesoh and sgt banggakan
bf dye si apex ni,i mmg sgt tak setuju,sbb nya jgn terlalu
percaya sgt,dye muda lagik,baru nak naik,
org baru nk kenal.so myb akan dpt "kejutan"
sket si apex ni.i mmg tak suke.

bile baca blog elia pon mmg entry nya sadis je.
seday je i baca.ntah lah kan.mls nk ulas panjang,moga 
Allah tunjukkan elia jalan yg terbaek.amin.

bawah ni lah piccy skandal terbaru APEX yg hangat dikatakan




huaaaa sedaynya.elia kata dye sanggup tengking mak dye,
kalau i lah.mmg meraung dh.

miera Liyana dengan boyfienya pulokkkk!

Miera Liyana & Teman Lelaki, Lash Mokhtar



alahai cik adik.romantik ye kamu yek.

Miera Liyana & Teman Lelaki, Lash Mokhtar

ohhhhh kaki apa parut!

Miera Liyana & Teman Lelaki, Lash Mokhtar

ohhhh lelaki.

Miera Liyana & Teman Lelaki, Lash Mokhtar

ohhh rosak budak ni.

Miera Liyana & Teman Lelaki, Lash Mokhtar

ohhh comels lah tu,tapi................

Miera Liyana & Teman Lelaki, Lash Mokhtar

haiiiiiii ntah lah.dh jd cm xsuke lak kt dye ni.
pas 1 1 kontrovesi - ohbulan

WW : banana choco roll


p/s : nk jugak bubuh word nya.hehehe.
nak bg tau je,cookies ni mcm kepek pisang,
tapi disalut coklat.sgt yummeh oke!

nk oder? g sini belog cik drama


WW : si comelssss biru!




KAD MERAH!

mcm biasa,hot chat pagie~ 
even today wordless rasa nya besh jugak kalau dpt membaca pagie pagie kan?heee.ala entry ni pendek je.jom lah bace.

pagie td dgr hot chat,topik nya.
"kalau kita ada kuasa pegang KAD MERAH,pada siapa kita nak bg kad merah tu"

ada pemanggil yg kelakar pagie td,dye nk bg kad merah dekat kucing dye,sbb kucing dye suke gesel-gesel kepala kat kaki dye,eeeuuuwwww tu mmg adat kucing lah kan.mmg manja-manja gitu.heeee.
then ada jururawat call.dye kata nk bg kad merah kat pelawat yg tak paham bahasa,melawat lebih dr waktu melawat.eeuuuwwwww kejam.tak suke kena halau masa kite tgh melawat.

kalau i lah diberi kuasa pegang kad merah,
i nk bg kad merah kat taxi-taxi kat KL ni.
sbb kurangajar sume nya,
kalau dorg tak de atas jalan mesti aman 
je jalan kat KL ni.heee.sorry pakcik taxi!

hah lagik satu lori,kalau lah leh bg kad merah kat lori-lori kat atas jalan ni,alangkah bahagianya.bencik lori besar.

hah lagik satu kalau lah i boleh bg kad merah kat opis ni,
nak tau tak i nk bg kad merah kat sape.
i nk bg kad merah kad org suke KIPAS bos-bos ni.
eeeuuuwww tak suke,
nk bg kad merah suruh dorg jgn jadi kipas!
jenis org macam ni mmg jenis kipas susah MATI punye.
kalau lah tak de dorg.mst lagik aman kita nk keje.

p/s : mlm ni kena stay buat ot.huaaaaaa.....

26 July 2011

menangis itu UBAT!


big girls don't cry oke!

ada setengah org kata,menanges takkan mengubah apa-apa.
tapi tidak bg i,bg i menanges adalah ubat bagi HATI.

jika kita down,runsing,ada masalah,i rasa nanges tu sama mcm
half from masalah kite dh mengalir bersama-sama
air mata yang keluar.

lepas menanges kita akan rasa 
dada kita lapang dan masa tu boleh berfikir secara waras.

bg yg ego! 
menanges mmg bukan perkara yg mereka suke.
air mata mereka mahal,hati mereka keras.
but not for me.menanges itu seronok.

so,menanges lah.
menanges lah,meraung lah.
tapi jgn sampai jd mcm kasim selamat pulak yek.

ambil bahagian yg +ve buang yg -ve oke!





jgn pernah rindukan "yang dulu"

jika kamu tersenyum harini.


adakah kamu akan tersenyum begitu juga esok hari?

jika kamu rasa begitu bahagia semalam,
adakah harini kamu akan rasa bahagia spt semalam?

sekali kamu rasa seronok,
hargailah,
kerana ianya takkan dtg buat kali kedua.

percayalah,jgn pernah rindukan suasana dulu,
dulu akan jadi sejarah.

kamu hanya boleh terkenangkan peristiwa dulu.
kamu tak boleh mahukan yg dulu.

jika ia dtg kembali sekali pun,
ianya takkan jd same seperti yg dulu.
TAKKAN SAMA.

jika harini kamu bahagia melihat iklan nuffnang 
melentok liuk di blog kamu,
kamu lihat lah sepuasnya
kerana ianya takkan dtg begitu lagik esok hari.
mungkin akan dtg iklan lain.

bersabar lah syg.
bahagia lain akan dtg.
tapi bukan seperti yang dulu.
hmmm sabar selagi mampu.

beshnya naik kete baru~


the owner of kereta baru.heee

si penumpang yg poyos

hah pose gitu.penumpang 2

huaaaaa i naik bli kete tempatan je u!

waaa tak payah bli external tempat letak air,mmg dh ade.uyooo
heee sila abaikan entry poyos ni sbb entry ni saje di create untuk menyakat office mate i yg baru je keluar kete baru.hehehe.yelah,jd perak sket sbb kite naik myvi je.dye bawak viosssss.hahaha.k adiossss!


bila isteri JIMMY SHANLEY dedahkan rahsia rumah tangga.

 Setelah sekian lama berdiam diri, isteri kepada pengacara Jimmy Shanley Norjahan Saleh, iaitu Nursuhaila Eliani Suhaimy, mendedahkan faktor utama berlaku keretakan rumah tangga mereka adalah disebabkan suaminya itu pernah memukulnya serta terlalu mengongkong.
"Saya tidak suka Jimmy kerana perangainya pelik yang bukan seperti orang biasa. Semasa majlis pertunangan kami, rombongan pihak lelaki yang hadir hanya lima orang sahaja dan semasa majlis akad nikah, rombongan pihak lelaki tak sampai 10 orang... itu pun di kalangan ahli keluarga sahaja.
"Tidak ada artis atau selebriti yang hadir bagi pihak dia (suami). Untuk pengetahuan umum, itulah perangai Jimmy Shanley yang tidak mempunyai kawan," ujar Nursuhaila dalam satu kenyataan bertulis yang diedarkan kepada para wartawan dalam satu sidang akhbar khas yang diadakan di syarikat milik keluarganya, Perwanza Enterprise (M) Sdn Bhd, di Damansara Damai di sini, Isnin.
Suhaila, 25, berkata, sejak berumah tangga pada 1 Oktober tahun lalu, kehidupannya tidak tenteram kerana mereka sering bertengkar disebabkan Jimmy,32, enggan membenarkan dia keluar bersama rakan-rakan.
Malah dia menyifatkan Jimmy sebagai seorang yang "pelik" dan enggan bercampur gaul dengan ahli-ahli keluarganya yang lain dalam apa-apa majlis yang diadakan.
"Dia ingat dia tu superstar tak layak untuk bergaul dengan sanak saudara saya. Setiap kali majlis kenduri diadakan oleh bapa saya, Jimmy jarang bertegur sapa dan bersalaman dengan sanak saudara kami.
“Paling teruk saya pernah dipukul lebih kurang empat hingga lima kali sepanjang sebulan bersamanya. Sebelum akad nikah dan semasa berbulan madu di Koh Samui (Thailand) saya juga mengalami peristiwa yang serupa.
"Selama ini saya berdiam kerana tak nak publisiti murahan...saya orang bisnes dan tak suka publisiti macam ni.Banyak lagi yang saya pendamkan dan tak perlu dihebahkan kepada umum," ujarnya.
Tambah Suhaila, dia tidak faham mengapa Jimmy tidak cuba untuk berkomunikasi dengannya setiap kali mereka menghadapi masalah tetapi pengacara itu lebih senang mengadu kepada ibu Suhaila, Muniroh Kasim.
Dalam pada itu, Suhaila juga mendakwa, Jimmy tidak membuat sebarang pembayaran kos rawatan bersalinnya, bayaran mengurut mahupun wang untuk membeli lampin untuk anak mereka Zahrah Shanley yang lahir pada 24 Jun lalu.
"Dia kata dia seorang yang bertanggungjawab... semestinya dia sudah membuat persiapan tersebut dan bukan cakap kosong di media sahaja.
"Selepas bersalin, saya tidak pernah pun menghalang dia untuk berjumpa anak kerana saya tahu, Zahrah juga memerlukan Jimmy dan saya tidak akan halang kasih ayah terhadap seorang anak," ujarnya.
Sementara itu Jimmy yang dihubungi mStar Online bagi mendapatkan reaksi ke atas dakwaan-dakwaan yang dibuat isterinya itu tidak menafikan yang dia pernah memukul Suhaila.
Tetapi katanya, dia berbuat demikian kerana isterinya telah mengingkari nasihatnya.
Peristiwa itu kata Jimmy berlaku sebanyak dua kali sahaja iaitu selepas perkahwinan dan semasa berbulan madu.
"Ya, memang benar. Saya pernah memukul Suhaila pada hari ketiga perkahwinan dan hari kedua kami bulan madu. Kejadian itu disebabkan dia mengingkari nasihat saya. Tetapi saya tidaklah memukul sehingga mencederakan dirinya,” ujar Jimmy.
Tambah Jimmy, dia tidak pernah mengongkong kehidupan Suhaila sebaliknya cuba mendidiknya menjadi seorang isteri yang baik selain memintanya mengurangkan aktiviti yang sering dilakukan semasa hidup sebagai seorang bujang.
Paling menyedihkan kata Jimmy sepanjang sebulan selepas perkahwinan, dia hanya sempat bersama Suhaila selama 10 hari sahaja dan selepas itu isterinya cuba mengelak untuk meluangkan masa bersama selain lebih pentingkan rakan-rakan berbanding suami sendiri.
Mengenai tuduhan Suhaila kononnya Jimmy tidak membayar kos bersalin, katanya masalah itu timbul kerana dia sendiri tidak diberitahu mengenai hari kelahiran anaknya.
"Saya hanya diberitahu menerusi SMS pada hari kedua bahawa anak saya sudah dilahirkan tetapi dia tidak beritahu saya bila dia akan keluar (wad) jadi macam mana saya mahu menjelaskan bil perubatannya itu?" soal Jimmy.
Mengenai dakwaan isterinya yang majlis perkahwinan mereka tidak dihadiri oleh rakan-rakan artis yang lain, Jimmy mengakui memang dia tidak ramai kawan rapat.
Jimmy juga bertegas, setiap kenyataan yang diberinya selama ini bukan kerana ingin meraih publisiti murahan sepertimana yang didakwa kerana sepanjang tujuh tahun bergelar selebriti, dia tidak pernah mencetuskan sebarang kontroversi murahan.
Tambah Jimmy, dia juga mengakui, sepanjang masalah rumah tangganya berlaku, dia sering mengadu kepada ibu mertuanya tetapi itu berlaku kerana kesukaran untuk berhubung dengan Suhaila sendiri - mstar

i xfaham kenapa wife dye nk bukak semua hal rumah tangga dorg kat media,knp nak cerita buruk suami pulak ke media,bukan ke tu dikira mcm membuka pekung didada?
i maybe tak berumah tangga lagik,but yg i tahu,hal rumah tangga ke,pukul memukul ke,takkan sampai nk cite ke media? lagi pun jimmy pukul isteri dye krn nk mengajar.
nak mendidik seorg istri agar jgn terlalu sosial dgn rakanrakan.dye tak sedar ke dh berumah tangga tak sama hidup mcm bujang?ich tak faham btol i bini mcm ni.ada ke ckp suami sendiri berlagak diva.ckp suami dye tak nak bergaul dgn org.sblm kawen takkan tak faham btolbtol perangai suami.
then sempat ag nk buat tuduhan yg jimmy tak byr kos bersalin dye.tu bukan memalukan suami ke.benda tu pun nk jd isu ke?mmg lah masa dye dipukul tu dye bersalah.tp ntah lah.biar lah dorg yg tau apa sbnrnya yg terjadi.
Suhaila akhirnya "membuka mulut" kenapa dia enggan bersuamikan Jimmy.
-enggan bersuamikan jimmy?knp sblm kawen tak nak batalkan?
batalkan sblm kawen i rasa lagik kurg aib nya dr jdkan isu mcm ni lepas kawen.
p/s : dorg ni tak cerai lagik kan?



Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com