30 November 2011

Senjata Rahsia Kekal Langsing!

td i sempat lah melawat OhBulan,jumpa satu entry OB yg sgt menarik.rahsia Syafinaz kekal langsing.mmg langsing betul badan dye.suka giler tgk.kalau lah badan i mcm tu kan bagus.

lepas kawen ni pp i makin tembam.ohhh tidak.mana tak nya,selera mcm hantu.makan pulak tak henti-henti.mmg hebak lah kan.dorg pon dh tegur kata pp i dh nmpk tembam.badan i mmg jenis cepat naik n cepat turun.tapi nk turun tu yg tak turun-turun.seksaaaa zahir dan batin rasanya.





mengikut kata Syafinaz dye ni hantu air suam.wahhhh hantu air suam.hebatttt tu.tapi kan,dorg kata kalau kita rajin minum air suam,mmg bagus utk badan langsing.i ni,bawak je air berbotol-botol.tapi minum nya.nan hado! ada lah 2 3 teguk.tu pon kalau ingat.kdg-kdg sampai 2 3 hari tak minum air suam.

“Saya jarang makan nasi, kalau makan pun hanya sesenduk dua dan melebihkan pengambilan sayur-sayuran dalam makanan. Saya tidak suka minuman berkarbonat, mujurlah saya ini ‘hantu’ air suam. Kalau ada masa terluang, barulah saya melakukan sedikit senaman Pilates, yang ini pun agak jarang dilakukan kerana jadual seharian memang sibuk,”

then lagik satu Shafinaz ni pakai produk Shieseido no wonder lah kulit nya cantek.pelaburan nya pon agak bagus.org banyak duet.apa pon boleh kan.mcm i ni,pakai jelah produk safi balqis je.hehehe.

tapi takpelah.my mom kata even kita tak pakai produk mahal-mahal or g pusat pelansingan ke or tak g buat facial tiap-tiap bulan pon.kalau hati iklas selalu,muka tetap akan nmpk cantek n bersih.

p/s : tapi muka i naik jerawat balik.cane ni.hehehe

so ubat terbaik untuk langsing,minum air suam and kurangkan nasi, and banyak makan sayur.huaaaaaaaa sayur?ngeri dengar.erk! 


Read More ->>

Lisa Surihani & Baju Pink


wuuuuhuuuuuu mesti ramai yg berseday smlm kan sbb ingat kan dpt tgk Cinta Elysa smlm kan?i pon smlm yo yo oooo lah balik awal smlm,kul 9 dh terduduk depan tv,ingat kan tak nk miss even sesaat pon cite Cinta Elysa tu,tibe-tibe apa yg keluar.

LAGU PUTERI UMNO.ceeessssssss!

perhimpunan agung UMNO ropenya.menyesal balik umah kelamkabut taw.adehhhhh rasa mcm nk tepuk dahi sendiri.en bambam punye lah marah.bile i tgk update kat facebook pon sume org maki hamun sbb tak dpt tgk Cinta Elysa.hehehe.mmg fenomena btol cite tu kan.

pasal Lisa Surihani ni pulak,i amik piccy ni dr page KAMI.vahhhhhhhh Lisa Surirumah ni puteri umno ropenya.so sape  yg nk pikat dye,leh lah masuk pemuda umno eh.leh erat kan hubungan.heee.tgk akak-akak yg tgk Lisa tu,mcm teruja habes je.mcm tak penah jumpa artis.akk lekkkk laaaaa.

sape puteri umno kat sini?jgn marah eh.hehehe.

rini i xsempat lah nk update n BW.dpt BW sket-sket je sbb banyak giler video nk upload.mana tak nya.tinggal keje nk dekat sebulan.so kena cover balik mana-mana yg tak siap tu.rasa nya minggu depan dh stable balik kot.leh BW mcm biasa balik.heeee.

mlm ni en.bambam nk balik manjung dh.nk start keje balik dh 1hb ni.seday gile.mata pon dh kedip-kedip dr td.tu tandanya mcm nk nanges jee.jgn sok mata bengkak sudah.

tu lah nasib PJJ kan.xpelah.moga kami baik-baik saje.chill yaw!

Read More ->>

WW : hadiah AWESOME & SUPER DUPER BIG


Read More ->>

29 November 2011

review MUA majlis NIKAH & SANDING

hai-hai,jom sambung review majlis Nikah and Sanding kat ipoh ritu.ritu i sempat review photog je kan.rini nk review makeup lak.MUA i ni dye cover semua makeup,pelamin,backdrop meja makan pengantin,baju for nikah n sanding.

harga sume boleh runding,yg besh nya,baju yg i pakai dijahit khas ikut bentuk badan i.yg penting i org pertama pakai.heeee.






for nikah n sanding i amik both kaler pink,sbbnya?i loiiikkeeee pink.hehehe.tu satu,lagik 1 i mmg nk buat lain dr yg lain sket.busan lah asek putih je kan.tu i nk buat pink.soft pink for nikah.sweeet jugak kan?but org sume naik pening bila tgk album i,sbbnya sume kaler pink.hehehe.

pelamin pon sama gak cm tu,pelamin tu i jugak org pertama yg pakai.awesome huh.

karpet merah depan ni my mom yg bubuh,sbbnya depan tu jalan tar,nmpak sgt jalan tu kosong n nampk tak cantik,so my mom pon merelakan karpet dye dipijak.hehehe

gambar tak terang.sory ;(

yg atas ni pelamin nikah (batal air sembahyang) i,simple n nice.i suke sgt combination glass yg MUA i pakai,sgt nampak fresh kan.

pelamin,tema sume i bincang sket-sket je ngan MUA i,then sume dye yg tentukan.masa tu i mmg bz sgt-sgt,discuss pon pakai fon je,but THANKS to MUA i sbb its great! i mmg suke sume pelamin,deko meja makan pengantin,makeup,baju.sume i suke sgtsgt!

  


ni pulak hiasan meja makan i.cantek x?cantek kan.hehehe.this is my fav,i suke sgt-sgt,warna.hiasan arrrggggghhhhhh mmg suke sgt.xtau nk describe cane.tapi sayangnya i sempat duduk kat kerusi makan tu 10mint je,sempat makan satu suap je nasi.lepas nk buat suapan kedua,sume panggil utk bergambar.mmg tak sempat nk duk lama-lama,tapi xpelah dpt jugak merasa duduk kat tempat yg dihias cantek tu.mmg kenangan seumur hidup.



ni pulak dress i masa sanding,dress masa nikah dh tunjuk ritu kan,kalau tunjuk banyak kali nt korg marah lak.hehehe.so sekian lah review for MUA i,mmg dorg sgt bagus.kerja mmg tiptop.besh~

to contact my MUA.search 


korg mesti akan puas hati.chill yaw.
Read More ->>

Hati-Hati kalau nk naik BECA

hai semuaaaaaa,amacam?lemau x badan?ke sihat je?yelah,mana x lemau,confirm sume g kenduri berderet-deret last weekend kan.jgn nk tipu lah.hehehe.even i pon giler ada banyak kenduri,sabtu lepas je 3 kenduri sekali gus.beshhhh giler dpt mkn nasi kenduri.i mmg suke mkn nasi kenduri.xtau knp.stgh org tak suke kan.heee.


ni i nk sambung cite entry lepas ni,pasal pre-honeymoon i tu lah.eeeiiiii kalau ingat balik.mmg sampai skrg rasa sakit je hati ni taw.entry ni panjang sket taw.hehehehe bluweeeekkkkssss.

i jugak takkan lupa pakcik yg bernama KAMARUDIN yg dh tipu duet kami sebanyak 120rm.can u imagine naik beca je kena bayar 120rm?

kes nya mcm ni,lepas kami mkn cendol kami ingatkan nk lah jalan-jalan kat tepitepi river cruise tu,kami park lah kat tepi muzium.dh lah masa kami park kt jam besar utk mkn cendol je kena beli kupon 1 buku,dye tak bg beli sekeping-sekeping,dye kata kena bli 1 buku trus.kami pon bli lah.mentangmentang lah org luar,nk cekik darah eh.

tu tak pe lah.ingat kan nk g tempat-tempat lain leh lah guna kupon tu,but! g tempat lain x guna lak,kena bayar kat guard yg jaga parking tu,then kupon yg kami beli sebuku tu nk guna kat mana pon x tau lah.

lepas je kami keluar kete,nk g jenjalan,ada lah sorg pakcik beca ni begitu ramah yg amat ngan kami.senyum nya sampai ke telinga dh i tgk.nk tau apa masalah pakcik ni?

ni lah beca pakcik tu! huh.black list
"nak,nak dr mana?"
"dr KL pakcik"
"owh pak cik namanya kamarudin,anak?"
"saya Lan (i mmg tak pandang sbb tak nk naik beca pon)"
"ohhh Lan,jom lah pakcik bawak jalan-jalan naik beca,pakcik bawak g mkn tgh hari,pakcik bawak pusing-pusing kota,xde lah penat nk jalan kaki"

dalam hati i,mmg lah niat kami nk jalan kaki,dye lak nk ajak naik beca.adoiiii laaaaa.

"ala takpe nakkk,pakcik charge murah je,satu kepala 10rm"
(pakcik tu mmg takde tunjuk apaapa pamphlet or kertas yg menerangkan pasal harga beca tu,juat ckp 1 kepala 10rm je)

kami pon naik lah,sbb kesian kat pakcik tu merayu-rayu,dh lah beca sempit,tau lah en.bambam i besar mana kan,i smpai sakit punggung sbb berhimpit,sgt lah tak selesa.

dipendekkan cerita,pakcik tu bawak kami pusing satu melaka,boleh dikatakan 1 melaka sbbnya dye bawak kami g sampai ke telaga HANG LI PO.apa ke jadahnya bawak kami smpai sana.bukan ada apa pon.rupanya ada muslihat disebalik nya.adoooiiiii laaaaaaaaaaaaaaaa.tension kot.

yg en.bambam bengang tu bukan apa,dye bawak beca dh lah jauh,dgn wrong way nya.dgn kereta dr arah bertentangan dh lah laju.i yg naik tu yg risau,kalau kena langgar kang,satu hal pulak.siap naik bukit turun bukit.masa kejadian naik bukit tu......

"pakcik berat ni nk kayuh,nk kami turun ke.xpelah kami turun"
"eh tak payah tak payah,pakcik leh tolak,kamu duduk je"

dgn susah payah pakcik tu tolak beca kami.mmg sgt tak sampai hati,en.bambam kata kita bayar lebih sket lah kat pakcik ni,dlm 30-40rm ke.kesian dye tolak beca n jalan jauh.dalam hati i kata,logik ke 20rm,bawak beca sampai jauhjauh cm ni.almost 3hour dh.hati i mmg dh tak sedap.

dipendekkan cerita lagik,pakcik tu berentikan kami kat rumah merdeka kat tepi river cruise tu.pakcik tu kata,g lah masuk xpe,sume ni kawan pakcik,dorg dh kenal dh ngan pakcik,masuk lah rumah merdeka tu.pakcik dlm rumah tu pon cite lah mcm-mcm,pasal tok nenek moyang dye segala lah.

tgh pakcik tu cite pasal rumah dye,dtg lah lagi satu family,naik beca jugak,dr pahang katanya.akk tu lepas tgk-tgk rumah tu,dye pon ckp kat tuan rumah tu.

" pakcik,kami nk balik dulu,beca kami tu sewa,1jam 40rm,so kami tak boleh lama,kalau lagik lama nt dye cas lagik mahal"

en.bambam pandang i,i pon pandang dye.DAMN! mmg dh terkena ni.i mmg dh tak sedap hati.en.bambam pon trus ckp kat tuan rumah tu,kami nk balik jugak.sbb kami nk balik KL dh.cukup lah dtg melawat je.

lepas tu korg nk tau tuan rumah tu ckp apa?

"nakkk pakcik bukan apa,ni pakcik nk mintak lah sesuatu,nk mintak derma,tapi anak jgn salah sangka,derma ni utk pakcik baiki rumah,tapi bukan untuk pakcik ye,ingat,jgn salah sangka,untuk rumah ni je"

DAMN! lagik sekali terkena dgn tuan rumah tu.masa mula-mula kami sampai,kami ingat lagik pakcik tu kata,

"mari-mari masuk,boleh je tangkap gambar kat mana pon awak nk,pakcik tak kena kan bayaran,semua FREE jeeeeee"

i bukan nk kata apa lah,kalau dr awal pakcik tu ckp kena bayar utk masuk @ tangkap gambar kat umah dye takpe.kami bayar,tapi bile dh nk balik baru mintak duet org apa cite nya?kalau nk derma kat surau ok gak,but utk rumah dye,baiki rumah dye.i tgk umah dye dh ok dh,lagi pon dorg kata umah dorg ni menteri melaka biayai semua kos baiki rumah.tapi xpelah,en.bambam derma jelah.dh org mintak kan.kang dye tak bg kite keluar umah tu kang satu hal pulak.

lepas je keluar rumah tu,kami pon ckp lah kat pakcik tu,pakcik,jom balik lah.dh lama sgt ni.tapi pakcik beca tu kata apa.alaaaa xpe.pakcik tak kesah.ada nk g mana-mana lagik x?kami ckp TAKDE! hehehe.

dipendekkan cerita lagik,sampai je kami kat kereta,pakcik tu kata,ok semua skali kita jalan-jalan 3jam30mint,tapi takpelah 30mint tu pakcik tak kira,pakcik kira 3jam je.3 jam sume skali 60rm,so 2 kepala 120rm.

masa i dgr je 120rm tu mmg rasa mcm nk terduduk.korg bayangkan lah,pegi balik KL-Melaka pon rasanya cukup 120rm tu,ni naik beca je 120rm.en.bambam kata kalau cm tu dye pon nk kerja bawak beca.untung oooo.

lepas tu i bengang,i tanya lah pakcik tu, 
"tadi pakcik kata 10rm je 1 kepala.ni dh 120rm knp?"

pas tu tau tak pakcik tu ckp apa?
 "eh pakcik ckp 1jam 10rm,pakcik ada ckp,ni dlm kotak ni ada pamplet dye,ada ni ada dlm ni" 

padahal pakcik tu mmg tak tunjuk pon,masa kami nk bukak kotak kat depan kami tu pon pakcik tu trus kunci,mcm tak bg,yelah mana tak nya,takut rahsia dye terbongkar lah tu kan.

i tgk en.bambam diam je,trus kua kan wallet then bayar je 120rm tu kat pakcik tu.tapi status duet tu,ikhlas tak ikhlas i pon tak tau lah.dgn cara menipu n mengainiaya org cm tu,sampai 120rm.bayangkan lah.kalau lah kata masa tu kami tak de duet.miaslnya tak de cash,cane?kejam kan pakcik tu.

moral nya kat sini : kalau nk naik beca lepas ni,tanya habes-habesan,bape kos naik beca,sejam bape n bape dye charge,kalau x tanya mcm ni lah.jd mcm i,kami ni mmg takde pengalaman.then tak tanya,yelah kan,mana nk tanya kalau dh dye kata satu kepala 10rm,kami pon diam jelah.

tapi pakcik tu sepatutnya bagi tau btol-btol,bape harga sume,tak leh buat org mcm ni,kalau sekali org kena mcm kami,org akan ingat sampai bile-bile,org akan fikir lain bout beca ni.

mcm kami jugak,tobat sampai bila-bila TAKKAN naik BECA dh.mmg fobia sgt.

lepas je kami bayar duet beca tu,kami trus gerak balik KL,tak de mood nk g tempat lain dh.sadis!so yg lain,kalau nk naik beca.ingat pesan i k oke! daaaa.
Read More ->>

25 November 2011

Our Pre- HONEYMOON

lepas susah payah kenduri-kendara semua.i n suamy decide nk g pre-honeymoon.nk rehat-rehatkan badan lah konon,bukan lama pon,2 hari 1 malam je,sbb i nk habeskan sisa-sisa cuti i.hehe.nk berdua-duaan lah kononya kan.cehhh~

mulanya nk g genting,but skrg ni kan ptg je hujan,so mls lah nk g,karang sejuk sgt kang nk berpeluk je pulak kan.heee.lg pon i check hotel sume fully book.cessss.then nk g bukit tinggi.but adik ipar i ckp sana xde apa sgt,xbest.harapkan rumah english style tu je.yg lain nan-hado.lepas fikir-fikir,i kata kat suamy i nk g melaka lah.sbb i tak penah sampai sana lagik.kesian kan kat i,melaka pon tak penah sampai lagik.hehehe.

sepanjang 2 hari kami kat sana,fuhhhh banyak sgt dugaan yg kami lalui,sesat tu tak lah,sbb nya melaka tu kecik je kan.tapi kami kena seleweng.mcm-mcm penyelewengan yg berlaku di melaka.nk tergelak pon ada,nk nanges pon ada,nk marah pon ada.mcm-mcm ada lah senang cite.

kami bertolak dr kl dh tgh hari,sampai melaka around 3pm cm tu,sempat lepaklepak kat rnr jejantas dorg.ok lah kat situ,ada kfc,mcD,A&W pon hado.sedap kan kalau dpt float dye.yummehhhhh!

R&R jejantas.motif air tin tu?kembalikan tenaga =)
sampai je melaka trus g cr hotel.nk check in kat holiday Inn,fully booked,mahkota pon full.sume full.tension giler.then kami pusing-pusing n tawakal jelah.suamy siap ckp lagik,jgn risau,pape pon jadi kita tetap tido kat melaka mlm ni.hehehe.yelah kan,takkan nk balik KL balik kot.lagi pon,check in lah kat mana suke pon,tak de sape nk tangkap.hehehe.halal lah katakan.

lepas je pusingpusing melaka town tu,lalu sebelah equatorial,kami nmpk lah satu hotel ni.quite nice,betulbetul dekat town.nk jalan kaki g jalanjalan pon boleh.suamy pon try lah g tanya.harganya ok lah.tempat pon bersih,cantek sgt,siap ada Jacuzzi lg taw.but kami tak amik suite tu,sbb nk tito satu mlm je kan.rugi kalau amik.kami amik bilik deluxe je.

sume berasakan kayu.nice sgt!


lepas je letakletak barang,kami pun keluar balik,sbb nya ptg tu Alhamdulillah tak hujan.mmg kami trus je ke satu destinasi.MAKAN CENDOL! kalau g sana tak makan cendol mmg tak sah kan.suamy makan sampai 2 mangkuk cendol kot! i makan cendol eskrem.kebelakangan ni,mmg suke giler mkn eskrem.dulu pon suke gak.tp skrg ni suke melampau.kalau sunday mcD tu.bg tiap-tiap hari pon boleh makan.peliks.

ane-ane cendol yg sgt peramah.hehehe

lepas makan cendol.pusing-pusing lah kami town tu.snap piccy sini.snap piccy sana.sampai camera pon dh tak larat dh rasanya.masa kami g tu,ramai gak pelancong.budakbudak sekolah punye rombongan pon banyak.cuti sekolah kot kan.tu ramai tu.

even pre-honeymoon pon,even g melaka je pon,cost belanja kami almost 600rm jugak taw.haih~ ada story disebaliknya tu.tunggu sambungan story i ni eh.heeee.

Read More ->>

manusia kartun.


wahhhhhhh sgt lama saye telah meninggal kan blog saye ni kan.adakah anda rindukan saya?maaf lah uollssss mak bz sesangat lepas balik dr kursus last week.sampai je KL petang jumaat tu,amik album wedding kat epoh,g makan,g refitting baju,then malam pakai inai.huaaaaaa penat sgt!

kawen mmg penat.seyes! tak tipu!

tapi BEST.hehehe.

isnin lepas kami sempat g pre-honeymoon.beshhhh sgt.but masa cepat sgt berlalu.tak puas.tahun depan baru nk g honeymoon btol-btol pulak.ada pulak honeymoon btolbtol n tipu-tipu yek!hehehehe bantai lah labu.

ikut kan hati nk je buat entry panjang-panjang.tp kena buat keje dulu lah.xsempat nk taip ni.review wedding kat ipoh pon tak habes lagik.nt i sambung.bye korg.nt jumpa lagik eh =)

Read More ->>

17 November 2011

biar PAHIT dari HANYIR!

Alhamdulillah,rini dh kames,sok jumaat.dh nk balik.sgt tak sabar neh!



cerita pahit n hanyir ni,i nk cite sket pasal service makanan kat suria cherating ni.pengalaman di saat-saat terakhir kursus ni sgt lah mencabar,cabaran dr segi fizikal dan mental,sama-sama mencabar,mana tak nya,dgn aktiviti,dgn tugasan,dgn majlis sume buat i kelam kabut,nasib lah tak demam.but i nk story pasal service makanan kat sini.

makanan nya pagie tgh hari n mlm sedap.boleh lah.mmg puas hati,but i tak suke penyediaan kueh mueh kat sini.

sape lah ni n apa lah hak i nk complain kan,makan free.but yelah,kena gak bgtau apa yg tak kena kan.takkan lah kueh hanyir pon kita boleh nk bedalll je makan.

mcm i,i mmg tak boleh masuk langsung kalau makanan tu ada bau telur.hanyir telur.trus rasa nk muntah.tiap-tiap petang kueh talam,puding,n apa saja jenis kueh yg lembik-lembik tu sume hanyir.kalau bau je mmg nk muntah,but i pelik ngan lelaki ni.hanyir ke tak hanyir ke sume bedal.sume habis,licin plak tu.dorg tak bau ke eh.pelik giler.

smlm lagik lah.dorg sedia kan kueh apa ntah,lembik-lembik,konon nya mcm kueh cara berlauk,but masuk je mulut,dgn hanyir + manis.korg bayangkan rasa dye cm ne.mmg sgt tak menaikkan selera.eeeuuuuwwwww mmg geli.member sebelah i siap nk muntah kan balik.

lagi pon.masa dorg sediakan makanan tu.dorg tak rasa ke eh.takkan lah tak bau pon hanyir tu.takkan makan je.ke hidung chef nya tersumbat.i pon tak tau lah.tapi jgn lah bg kita-kita ni makanan cm tu.bg lah elok-elok sket btol x?

hmm hopefully chef nya prihatin lah sket kan.tapi makan lain mmg sedap.dh ok dh.keep it up.ecehcehcehhhh.hehehe.kalau x sedap takkan lah i jd tembam mcm piccy kat bawak ni ye x.hehehe

heeee tembam dh kan.
Read More ->>

14 November 2011

mata dicucuk ikan TODAK

dgr tajuk mcm kelakar kan.but kali ni i mmg tak buat lawak.kes nya cm ni,masa raya haji ritu,lepas kami ke masjid,ke kubur,mcm biasa lah kami akan terus ke rumah atok,but sampai-sampai depan umah atok.atok xde umah,rupanya atok dh selamat balik langkawi.



kes nya atok balik langkawi sbb pagi tu kul 4am atok dpt emergency call,anak sedara nya kena cucuk todak.anak sedara atok i tu @ pak Lan,dye g kelaut malam tu,masa ngah tgk-tgk kelaut dgn lampu,tibe-tibe je ikan todak menyerang dye,nasib tak baik,todak tu tercucuk mata dye.ngeri kan.mcm mana lah kta kalau kat tempat dye masa tu,i can't imagine mcm mana perasan i,i yg mendengar ni pon naik semua bulu-bulu roma.

bayangkan mcm mana ikan ni tibe2 menyerang.huh ngeri.
lepas tu td,my mom msg,dye kata pak Lan tu dh operate,doktor terpaksa buang biji mata dye.kesiankan.cuba bayangkan dgn sekelip mata korg takde biji mata.aduhhhhh~ sedih sgt i rasa.

i tak tau lagik mcm mana perkembangannya.selalu nya dlm kes mcm ni doc akan buh mata batu kan.i penah tgk kwn yg pakai mata batu.nampak mcm mata kita ni,but kaler dye lain sket lah.tp Alhamdulillah lah,sumenya selamat.

dugaan Allah datang dlm pelbagai bentuk kan.insan yg Dia syg sememangnya akan selalu diuji.moga kita tabah.
Read More ->>

13 November 2011

Treasure Hunt + pakcik kelakar xde gigi

harini ahad,sok isnin.yeay! dh nk balik dh nt.beshhhhh nya.
lagik 5hari.



today punye ceramah besh,tak lah bosan sgt,pegawai tu umur dh 57 tahun,dh takde gigi,bile dye ckp mmg lawak giler lah,mcm atok-atok.besh gak.but dye suke jerit-jerit.lalu depan meja,menjerit.terkejut mak nyah.hilang mengantuk trus.

i bukan apa,cume risau air liur menyembur je,yelah,mana tak nya,dh lah gg nya sume dh takde,jarang-jarang.hehehe.jahat kan,mengata orang pulak.but i suke bile atok-atok cm ni bagi ceramah,sbb dorg banyak pengalaman,mcm-mcm story dorg cite.mmg besh lah.bab yg paling beshnya bile dye suke bg balik awal.hehehe.tu yg paling besh sbnrnya.

lepas klas 4.30 td ingat boleh balik bilik trus n rest,tapiiiiii urusetia boleh pulak kata.............

"ok jgn lupa,kul 5.10 berkumpul tepi pantai,kita buat aktiviti.aduhhhhh nan hado.terbantut hasrat nk tido.cisssss"

nak tak nk kena g lah,besh jugak tak de lah badan lemau je.game nya simple,treasure hunt n buat baju dr paper.i lak org yg paling banyak gelak rasanya,tak boleh blah ngan dorg ni.mcm-mcm gaya.kelakar kot.rasa mcm nk terburai isi perut dh gelak td.

dah lah treasure hunt nya kena cari nyamuk lah,belalang lah,but sian kat belalang td,habes putus kepala dye sbb i kejar-kejar nk tangkap,pas tu dorg berebut trus terputus kepala dye.sian sgt.tak pasal-pasal mati.hehe.kejam kan.


mula-mula rasa mcm tak besh kursus ni,but dh lame-lame ok lah.dh ramai kawan,sume ok-ok.but i still rasa tak sabar n dh tergedik-gedik nk balik dh ni.rindu sgt dh kat bantal pelukssss i.heee~


chill yaw!
Read More ->>

12 November 2011

cara-cara GAM mata tanpa menggunakan GAM

cara-cara :

1. attend kursus.
2. bawak fail modul yg diperlukan.
3. masuk kelas.
4. tunggu penceramah masuk.
5. tunggu lepas 15minit,tu paling cepat lah tu.
6. selepas tu anda akan dpt rasa seperti mata anda gi GAM-gam,tapi anda xletak pun gam.



entry ni agak merepek kan.hahahaha.mmg merepek pun.mana tak merepek,smlm kursus ni ada lah aktiviti,but rini dr pagi ada ceramah.1st psychology,then sambung dgn ceramah organisasi.perrrggghhhhhh xbleh blah.masalah nya kami semua ok,but penceramah tu.mendatarrrrrrrrrr je suara nya.dye tak nampak ke muka kami yg bosan ni.dh mcm-mcm gaya dh duduk,dye buat bodoh jeeeee.suruh lah bangun ke.buat lah lawak sket ke.ni apah pun xde.dye buat muka tak bersalah je.pas tu suke-suke hati je nk mintak tambah masa untuk dye bg ceramah.eeeiiiwwwww.sabo jelah.

i ni kalau nk tidur boleh je.but dh lah duk depan skali,kalau tido kang ada gak yg kena halau dr dewan.nk tak nk kenalah buat-buat tak ngantok kan.kalau boleh menconteng,conteng lah apa yg patut.dh abes dh sume kertas dlm fail tu i conteng.hahaha.bantai lah labu.ni nk menempuh lagik 5hari ni.argggggghhh tekanan.

bekalan coklat yg ada tu i nk simpan untuk masa hadapan.mana tau lagik mengantuk ke kan.hehehe.korg mst rasa cm ni gak kan masa kursus.ke kursus korg besh?tapi masalahnya,lepas habes je ceramah.knp ok.mengantuk pon tak.ni yg boleh siapkan satu entry ni.hehehehe.terukkan!daaaaa~
Read More ->>

11 November 2011

Artis Malaysia,apa kata mak ayah dorg?

gambar zarina an joulie fhm indonesia



gambar nabila huda berbikini

gambar sambutan hari jadi dahlia teck

bile tgk gambar kat atas ni mst korg dh tau isu hangat skrg kan?hmm yg heroin drama pontianak tu skrg ni hot dgn story piccy dye yg ala-ala model porno tu.alahaiiiii mmg malu giler masa tgk piccy dye kat entry abg.nara.i malas lah nk attach sume,sbb nya......malaslah.sakit mata kot tgk!

piccy kedua lak pasal nabila huda,anak amy search tu,ayah nya dh cukup ok lah skrg kan,mcm alim sket,but anaknya mmg sgt tak boleh blah,dh lah baru je bercerai kot,dh g sana-sini,siap sambut hallowen lagik,pakai plak bikini je.wahhhhh mat saleh kau jah,dh mcm fasha sandha plak eh.nk pakai mcm tu biar kat lua malaysia,dlm malaysia jgn pakai,bak kata mak fasha sandha.hehehehe oppppsssss.

piccy ketiga lak pasal apek ni.alahaiiiiii kau ni mengaku jelah yg kau tu dh couple ngan dahlia teck tu.ni nk sorok-sorok lagik,padahal mmg dh kemana-mana sume bersama je.ichhhhhh skrg ni zaman cyber kot.kejap je info-info tersebar.setakat pemain bola sepak ni,dh tau dh agenda nya.sian kat cik jejari runcing tu kan.hmmm xpelah,moga cik jejari runcing jumpa teman yg lagik baik.

but,yg i nk ckp kat sini,masa piccy-piccy ni kua,mak ayah dorg tak tgk ke sume piccy ni eh.mak ayah dorg tak marah ke eh?kalau i rasanya dh lama kena cincang 18 kot.bukan rasanya.mmg kena dh.kena tanam hidup-hidup pon mau kot.ich ntah lah kan.but dlm hati kecil mak bapak mana yg tak kecewa agaknya kan.hanya Allah je yg tau.moga dorg ni fikir-fikir lah sket kan.

ok lah.nk tidur dh.ni selingan je.hehehe.chilll yaw!


Read More ->>

Pengantin Hitam

2nd day kat cherating,awal pagi dh breakfast,biasanya kul 9am baru i bf,but rini 7.30am dh bf dh.fuhhhh awal giler.duk sini rasanya mmg tak sempat nk lapar,belum pape makannnnn je keje,jgn lah gemuk.hopefully.hehehe.



lepas bf td,mula lah aktiviti berkumpulan.i dpt kump 1,kump merah.hehehe,xboleh blah,nama kump pulak red warrior.mmg terbaek lah,buat aktiviti pulak gelak je lebih,jalannya idak jugak,but kump kami banyak kali menang,menang pun bukan nya jujur sgt pon,main tipu je banyak.jahat kan.but ok lah.just for fun.kalau nk jujur sgt mst asek kalah je.heeee~

lepas aktiviti dlm dewan,aktiviti tepi pantai pulak,ni yg paling x boleh blah,bayangkan tepi pantai,korg cuba bayangkan panas tepi pantai mcm mana.huaaaaa i tak nk jd pengantin hitam nt.nt kalau en.bambam yg lagik putih dr i,habes lah.mst kena kutuk punye.huaaaa sadis.sun block pulah mmg tak bawak,tp rasanya kalau bawak pon mcm xsempat je nk pakai,blum pape dh terkejar-kejar.

nasib aktiviti tak lama sgt,matahari pon mcm xnk kua sgt,so x peluh,just seluar je basah.tau x aktiviti apa kami buat?kami kena pacakkan 25 batang paip n letak bendera malaysia kat atas sekali,bayangkan 25 btg paip kita nk naikkan,dgn 70 org pengarah.fuhhhhhh mmg agak lama lah kan nk naikkan.banyak tgn n banyak arahan.sana tarik sini tarik,mana lah nk kukuh kan.korg bayangkan lah mcm mana.i ni jd pak pacak jelah,tgkkkkk je and jd tukang pegang tali.kalau ckp lebih kang payah gak.

but akhirnya bendera boleh gak naik,but bila dipandang dr sudut positif,sesebuah negara tu boleh jatuh bila banyak arahan but tak banyak org nk ikut.so jatuh kan dgn mudah.hmmm aktiviti yg kami buat rini ada jugak kebaikannya.ada moralnya.so just amik yg positif sudah lah kan.

tapi paling kesian kat kakak-kakak yg agak berumur tu lah.dorg kan dh tak larat sgt,so agak payah dorg nk buat aktiviti-aktiviti lasak sgt.nasib lah i pegi skrg,kalau g lewat-lewat mst payah kan.

jap lagik start balik aktiviti kul 2.45,sampai lah kul 5.30,then mesti ada makan lagik.aduhhhhh makan je keje.kalau lah ada penimbang kan sini mst bertambah-tambah berat badan.

p/s : miss my suamy already,tak leh dgr suara dye,kalau x mst nk nanges.
Read More ->>

10 November 2011

Suria Cherating Beach Resort

Alhamdulillah,just arrive Cherating.perjalanan yg jauh dan menakutkan.yelah,mana tak takut nya,driver busnya bawak bus bagai nk giler,laju nk mampus,then jalan nya kalau tgk kat luar tingkap,mak aiiiiiii GAUNG kot!

but Alhamdulillah lagik skali,kami selamat sampai,tempat nya sgt nice,i dpt bilik bwh skali,lucky lah jugak awal check in,sbb i tgh cuba bayangkan mcm mana nk bwk beg yg giler bapak besar kalau bilik jauh.


tadi masa nk naik bus,en.bambam yg bawak naik beg tu dlm bus,masa sampai td kena bawak turun sendiri.ahhhhh berat,nasib i kuat.hehehe.mana x nya,sume benda nk bawak.abes 1 almari tu i angkut.kalau boleh bawak almari tu trus kan senang.heeee.

tau x?depan bilik i betul-betul swimming pool,then depan sket ada laut,nice giler view dye taw,kalau nk g terjun swimming pool ok lah jugak,hehehe.but tak nk lah.keadaan mcm tak mengizinkan.celup-celup kaki ok lah kot.

bilik pulak,i dpt katil queen,untuk 2 org,selesa jugak lah.tv pon ok,nasib bukan tv pesen dulu-dulu punye.hehehe.siap ada astro ag.

ok lah,jap g ada minum petang,then taklimat start malam,kul 8.30pm,kalau nk BW pon sempat ag kot.daaaaa~



Read More ->>

09 November 2011

perempuan banyak TANGAN

harini i lah insan yg super bz rasanya.dari dtg keje td,sampai skrg baru boleh tgk blog balik.pg td update jap sbb geram,then buat keje balik.dah lah banyak pulak keje rini.smlm nasib dh buat sket.



rini sebok ready kan barang utk ke kursus sok,kalau ada yg tak bawak naya lah,dh lah jauh ke cherating nun.lepas je kursus Ahad (20.11.2011) tu pulak i sanding rumah lelaki.huaaaaaa sgt bz,i dpt rasakan,balik je kursus tu mst mlm tu sibuk nk pakai inai,then nk fitting baju lagik skali.

ni pun harini i half day sbb nk g fitting baju,kalau tak g rini bila masa pulak nk g fitting lagik kan.aduuuhhhh sgt lah pack masa i.tyme kenduri belah Ipoh pun kelam kabut,belah KL pun kelam kabut jugak.penat badan pun tak hilang lagik,balik ni nk kena cari pearl kacip fatimah ni.ngeeee~

kalau tgk calendar i pon mcm kelakar je,sume clash gara-gara kursus induksi ni.tapi xpelah lah kan.maybe ada hikmah disebalik yg terjadi.doakan yg terbaik untuk i yek!


review wedding belah Ipoh,lepas induksi i sambung balik eh.tak sempat lah.banyak lagik yg tak di review.hehehe.bye sume ;)  doakan i baik baik je kat cherating nanti eh.muaxxxxxxxxxxxxxxxx!

sweeetttt from me for u! ;p
Read More ->>

jom g jumpa BOMOH

ingat tak lagik post yang i seday sgt tu.pasal kereta i kena pecah tu.habes semua barang dlm kete i,mmg down sgt-sgt masa tu.tak tau nk ckp cane,i nanges 1hari sampai demam-demam trus.argggghhhhh tak boleh kenang btol.



knp i ungkit balik cerita tu,sbb nya rini,lagik sekali kereta kat rumah family en.bambam kena pecah.ntah lah.payah nk cakap,tak tau nk tuduh sape.kereta adik perempuan en.bambam lak kena pecah.masa i keluar rumah pg td,i tak perasan pon kete adik ipar i kena pecah sbb i tak lalu kat sebelah kete dye,i tau pon masa call en.bambam td.nasib lah takde apa yg hilang sbb mmg kereta kosong masa tu,xde barang yang berharga.

masuk kali ni i tak tau dh bape juta kali dh kete kat umah tu kena pecah,n masih tak dpt dikesan lagik sape yg buat benda terkutuk tu.benci giler,selfish giler.kalau nk ikutkan hati nk je g jumpa bomoh kan,nk tgk sape kah insan durjana tu.mmg tak guna sungguh lah kan,apa nk jadi lah.hidup berpaksikan dosa.sampai bila.bukan boleh kaya pon.tapi en.bambam xsuke benda-benda cam tu,dye kata syirik.hehehe.

nak ckp pape pun susah skrg ni,tunggu je lah polis-polis buat kerja n cari insan dujana tu,tapi BILA? "itu yang kita tak tau tu"
tettttttttttttttttttttttttt.................
Read More ->>

08 November 2011

teringin DAGING DENDENG

sape tau daging masak dengdeng tu cane?ramai gak yg tak tau.dan ramai gak yg tahu.daging masak dendeng ni fav i taw,dulu masa kecik-kecik mak suke buat,makan ngan nasi panas-panas.sedapppppp nyaaaaaa.



ntah piccy sape aku curik ni.soorrryyy tuan gambar.tp cm ni lah.sedap taw.
mula-mula hiris daging tu,lepas tu rebus sume,mak akan goreng dgn kunyit garing-garing,tak yah garing pun xpe.then mak akan panggil i untuk tumbuk daging tu sampai nipis.sambil tumbuk daging sambil i ratah daging tu.hehehe.sedap taw,then lepas tumbuk tu bagi balik kat mak,mak pun masak.mak masak mcm mana i pon tak tau,rasanya pakai halia,bawang,kicap,sos tiram n cili boh.awesome sgt rasa dye.huaaaaaa teringin lah tetibe.dh terasa-rasa kat lidah ni.cane ni?padahal baru je lepas makan nasi briyani mama masak td.heee.

daging ni boleh disimpan berhari-hari taw.mmg tak basi n rasa dye stilll sedap bila dipanaskan balik.so korg try lah masak,then bg i rasa k.eheheheh.nt i rekemen korg masuk master chef tu.


MAKKKKKK! tolong lah masakkan.
Read More ->>

review majlis BATAL AIR SEMBAHYANG

lepas entry review photog  &  video nikah last week,jom kite review kes ni pulak.kes?kes apa pulak?kes batal air sembahyang.ritu kadi pesan,kalau nk batal air sembahyang ke,nk bergambar ke,better buat kat rumah atau di luar masjid,jgn duk tergolek,tertonggeng dlm masjid,tak elok.tok kadi tu kata mmg ada kes org yg bergolek-golek dlm masjid tu masa batal air sembahyang.adehhhh x manis rasanya kan.tu rumah Allah.kalau nk golek g padang sebelah tu,golek sampai malam.hehehe.



lepas je i nikah,kami semua balik rumah n batal air sembahyang kat rumah,i mmg dh ready mini pelamin utk batal air sembahyang,kalau tak pelamin tu untuk nikah,but bile tak leh nikah kat rumah,mini pelamin tu just utk batal air sembahyang jelah.

mini pelamin
masa batal air sembahyang,en.bambam bagi i se,se,se apa eh untuk gelang?seutas jugak ke? bantai lah labu,apa-apa jelah,en.bambam bg gelang n sebentuk cincin.cincin tu i nk sbb ntah lah,rasa tak sempurna majlis nikah kalau x de cincin.cincin diamond sebijik.hehehe.impian tu.dapat jugak,thanks to en.suamy.

piccy dr sape ntah ni,i curik,official piccy tak dpt ag.
masa otw nk balik rumah tu,i tak jumpa lagik en.bambam,dh masuk rumah baru nampak muka dye.mmg segan sgt nk tgk muka dye,tak tau lah knp kan.hehehe.kelakar pon ada,lepas salam-salam,dye pon senyum-senyum kambing,i pun buat lah senyum-senyum meow,tak nk nampak sgt yg kite malu.hehehe.tp dlm hati,Allah je tahu.but sgt best masa tu,dgn peluh-peluhnya,cium pulak dahi,aduhhhh terbaek lah.kalau rasa masin-masin tu nasib lah kan.heeee~


en.suamy punya mama :) yg pegang fon tu,ngah snap piccy,baju coklat tu my kakak ipar ;)
masa ni kami ngah membebel sbbnya payah beno nk kancing gelang ni.hehehe,lama gak amik masa nk tunggu siap pakai gelang.hehehe.kelakar giler.


akhirnya siap jugak pakai gelang.hehehe

lepas siap sarung cincin i n pakai gelang,turn i pulang sarung cincin untuk suamy,heeee.yeay! Alhamdulillah,nasib suamy suka cincin yg i pilih tu,but besar sket,lepas nikah dye terpaksa pakai kat jari hantu,sbb takut tercicir lak nanti kan.kalau hilang mau nanges i,dh lah cincin nikah.mmg kena simpan hingga ke akhir hayat tuuuuu.


Alhamdulillah lagik sekali,selamat sudah semua nya,dlm hati gembira,dlm perut pon berkeroncong,lapar giler kot weyhhhh.korg tau lah kan,pakai korset tu ketat giler,mmg tak rasa lapar,but lepas bukak,perut mula bunyik-bunyik,i pon before g nikah tu mmg tak makan.huh mendapat lah.

menu malam tu papa i tempah kat kwn dye je,menunya,ayam masak merah,gulai lemak terung + ikan masin ulam-ulam n sambal belacan.menu mmg simple,BUT ayam msk merah dye sume org puji,mmg sedap sgt.tapi mmg sedap pon korang.seyes tak tipu.ramai yg tambah sampai 2 kali,ada yg tapau bawak balik pon ada gak.hehehe.i will miss that ayam masak merah.



bayangkan ayam masak merah tu dlm periuk besar ni.mmg puas lah makan.


BFF dr secondary school.love both of u :p  sepatutnya ada lagik ni,but tak dpt dtg,xpelah.tyme sanding
nasib dorg dtg.special thanks to sally *yg baju kuning sbb dtg dr jauh,sanggup tu lepas kena ugut.hehehe


BFF yg datang.thank u so much ;)


last but not least,piccy with siblings =) love them so much
mereka yg banyak sekali membantu tambah lah twins i berdua tu,sampai tidur lambat sbb tolong i buat goodies.nt kalau korg kawen kakak buatkan pulak eh.hehehe.tp ntah bila tahun pulak lah korg nk kawen kan.

papa n mak.i LOVE u so damn much.
even org dah kawen.org tetap akan ingat mak n papa sampai bile-bile.seday ;(  *mesti lah ingat mak ayah kan,takkan nk lupa pulak,ada ke org yg lepas kawen lupa mak ayah dye eh?mesti ada kan,ala yg mcm dlm drama yg kite tgk tu.jgn lah mcm tu,buruk baik,miskin kaya,dorg tetap mak ayah kita,pesanan penaja,sayangi lah mak ayah anda sehingga ke akhir hayat kita.hidup kita pasti diberkati Allah.Amin~

p/s : tunggu next review okea!
Read More ->>

1 hari lagik!

kursus induksi,ohhhh kursus induksi,ramai yg kerja GOV mst mengalami perkara ni kan.huaaaaaaaaa.lagik 1 hari je i nk g induksi,barang-barang keperluan semua dh bli.baru oke! hahaha,yelah mana tak nya sblm ni x penah g kursus-kursus ni,kasut sport pun xde,ada pon yg lame dulu,mak siap dh buang dh kasut tu.hehehe.



dgr cerita office mate yg dh balik dr kursus mcm besh,but mcm takut pon hade,yelah,i dh lah tak gemor bebeno kalau ada aktiviti-aktiviti lasak ni,aissshhhhhh mcm mana lah gayanya nt nk memanjat-manjat tu,nk terbang-terbang.hahaha.mst muka i paling kelakar nanti.
ada ke aktiviti ni nanti?takmoooooooo
hmm rini rasanya mcm xde benda sgt lah nk cerita,office pon mcm sunyi je,ramai yg cuti lagik ni.nk buat keje jap,bye koranggggggg =)
Read More ->>

07 November 2011

tidurku tanpanya

 "seseorang hadir di hidupmu krn sebuah alasan. Mereka datang mneawarkn k'bhagiaan juga k'kcewaan, ada yg hanya s'saat, ada pula yg setiap saat. Mereka datang silih berganti meninggalkn kasih dan terkadang perih.
Namun percayalah, akan ada s'seorang yg datang dan menetap sepanjang masa di hidupmu. Allah sengaja membiarkanmu bertemu dengan beberapa orang yg salah, sebelum akhir'nya mempertemukan'mu dgn orang yg tepat dgn cara dan waktu yg indah "



insan yg indah dalam hidup i sudah pulang ke manjung.so malam ni i tidur sorg selepas seminggu kawen.rasa mcm x biasa pulak.selalu sebelum tidur ada org pok-pok.heeee.rini takde.seday pon ada,insan tu pun merasakan yg sama.aduhhhhh sampai bila lah akan hidup cm ni kan.bila lah rasanya nk hidup macam pasangan lain.ni baru beberapa jam kena tinggal,kalau bertahun.tepuk dada tanyalah diri.




Read More ->>

raya Haji pertama with suamy and with baby raya Haji

ehem ehem.manyak makan daging nampak.udah-udah lah tu.nt takut sok tak leh nk bangun g keje nt.hehehe.cane raya korg?besh x?



raya haji i kali ni dgn suamy.ecehhhhhh sweettt je dgr dgn suamy,bangun pg,siap kan dye pakai baju melayu.heee.*malu. but besh.g sembahyang raya same-same.then g kubur sama-sama.but kami x kemana sgt pon sbb atok i balik langkawi,ada kecemasan.just balik kg papa je kejap.makan-makan then balik rumah trus.
smlm kwn en.bambam nikah lepas asar,en.bambam pon attend lah majlis tu,tp i tak g,sbb nk g melawat school mate i dulu,baru je bersalin sehari sblm raya Haji.mmg baby raya haji lah tu.huaaaaaaaaaaa comels sgt ok.tau tak berat bape? 3.7kg taw.besar kan?comels je Aryan Danish.


rasa mcm besh je tgk n dukung baby kwn-kwn,lepas ni nk dukung baby sendiri lak.mst besh kan.hehehe.ok lah,i pon nk siap-siap balik KL balik ni.daaaa.selamat hari raya korban korg =)
Read More ->>

04 November 2011

selamat hari raya korban dan kerana sayang aku korbankan

hai semua.dah layan video nikah i kan?hehehe.amacam?ada yg gelak x?kami yg tgk 40 kali ni pon gelak giler-giler taw.



rini entry suam-suam je kan sume org,i rasa ada yg dh balik kg kot.rini amik cuti.kan kan.xramai yg update,i kalau ikutkan hati nk halfday rini,but suamy kata balik ipoh esok lah,sbb baru je balik kl selasa ritu.awal sgt kalau balik rini,lagik pon mst jalan jem kan.balik esok pon ok sbb isnin kite cuti.yeay!


i nk amik kesempatan rini dlm entry ni nk ucapkan selamat hari raya KORBAN.jgn mkn daging banyak-banyak taw.hehehe.

but i ada berita seday ni,minggu depan 10hb i kena attend kursus induksi,ingat x i bgtau dlm entry sblm nikah tu i dpt induksi,but i tolak.kali ni dpt lagik.yg best nya,induksi dr 10hb-18hbnov.then i sanding belah KL 20nov,terbaek kan?mmg dugaan sungguh induksi ni.apa lah nasib.

but lepas bincang ngan suamy mlm td,dye kata g jelah,pas ni tak yah susah-susah dh,so pergilah.betul gak kan,kalau pas ni plak dpt.dh mengandung ke apa ke,payah pulak kan.but agak rush sket lah,jumaat tu balik,kena trus berinai n fitting baru.sabo jelah.

part yg paling sedih sbnrnya sbb kena tinggalkan suamy selama 8hari.hmmm dh lah mmg kami ni PJJ,then kena g kursus lak.alahaiiii kesian kami kan.dugaan pengantin baru kot.xpelah,nk wat cane.layan kan je.chilll.

so,pada yg nk memandu pas ni.pandu hati-hati eh.jgn laju-laju,tak lari kg awak tu.and selamat hari raya haji.
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...