31 December 2011

SAMSUNG vs BLACKBERRY

galaxy NOTE




samsung SII

samsung S

bold 9790

ni semua hp idaman i.kalo boleh nk pakai semua fon ni.
tapi tak mungkin dpt semua T_____T"
kalau boleh i nk dpt kan salah 1,
niat hati ni teringat sgt nk pakai BB,
tapi rasa mcm nk pakai samsung,

bila tgk suamy punye Galaxy Tab,
application samsung lagik besh dr BB,i rasa lah.
sbb kalau tgk review dr org lain pon,
dorg sume kata apps samsung lagik besh dr BB.

so,i need to choose! ahhhh benci btol bila kena buat pilihan ni.
biasalah,i kan tamak,kalau boleh nk 2 2 skali.heee.

tapi tak baik,tamak kan amalan syaiton...
so kena pilih.

kalo cm ni kena amik dadu lah,hehehe,

korg punye hp mesti sume hebak hebak kan?
korg rasa which one better?



Read More ->>

kepanasan

Sume dh keluar lepak datran ke?

Yelah kn nk tgu countdown new year,

Tgk bunga api.


I suke sgt bunga api.

Masa kecikkecik dulu kalau merdeka ke,

New year tu mmg suke sgt lah,

Sbb nk tgu bunga api.

Bile.tgk bunga api tu.rasa sonok sgt,

Sampai menjerit jerit.hehe


Tp tu ms kecik,now xde lah cm tu,

Kalau buat cm tu mau kena tempeleng.hehe.


Now i nk ke shah alam ni,

Nk g tgk niece i yg comles u.

Rendu sgt ngan dye.

Tp panas nya skrg ni.hanya Allah yg tau.

Mmg panas sgt.air cond pon xrasa.

Tp xpelah,syukur lah panas.


Ok lah.bye.hepy new year!


Published with Blogger-droid v2.0.2
Read More ->>

takut kepada 2012

kadang-kadang aku takut nk melangkah ke tahun 2012.




aku tak tau knp aku takut.
tahun hadapan? kita tak tau apa cabarannya.
apa dugaan nya.

kalau lah ada senarai flow kehidupan untuk tahun depan.
mudah! sblm ditimpa kesusahan,kita dh tau apa nk buat.

tapi ni takde,semua akan berlaku secara mengejut.
tanpa kita sedari.
ahhhh takut.

tapi even aku takut mcm mana pon,
jauh mana aku lari dr 2012,
masa tu tetap mengejar aku,
dye tetap dtg melangkah dekat dgn aku,
dan akhirnya sampai pada aku tarikh dan tahun 2012.

nk tak nk aku kena terima tahun 2012 dgn hati yg terbuka.
suke duka aku kena hadapi.
aku kena kuat.

aku kena tabah mengharungi kehidupan
sebagai isteri,sebagai menantu,sebagai anak,sebagai kawan,
sebagai sorg IBU InsyaAllah,
sebagai pekerja GOV,sebagai hamba ALLAH.

permudah kan jalan ku Ya Allah.
semoga segala nya tidak tersasar dr landasan hidupku.
AMIN.
Read More ->>

30 December 2011

2012 CikPuan Rara Wishlist!

semua org dh buat wish list kan?
i pong nk buat jujak,jgn ketinggal oke!

  • 1st , nk masuk kelas menjahit.azam tahun depan nk jahit baju sendiri.mcm mana lah agaknya gaya baju i tu nt.hahaha.i cant imagine.
 
  • 2nd , nk buat spek,ritu i cek mata,i rabun jauh,belah kanan banyak lah rabunnya tu.heee.
 
agak-agak i boleh jd comels mcm heliza helmi ni x kalau pakai spek.heee.

  • 3rd , nk bli SUGAR Glider.huaaaaaa ingat nk bli pakai bonus bulan 12 lepas,but suamy tak bg,dye suruh kumpul 50rm sebulan.sadis T____T  kalau paling murah harganya 250rm,that mean bulan 5 nt baru dpt bela SG ni.ohhh mu suggie, wait for mommy oke~
 user posted image
  • 4th , nk bli purse baru.purse lama dh rabak sgt,halal lah bli guess tu sampai beratus,i pakai sampai bertahun,dh jadik buruk dh purse tu.so wajib tukar baru.i dh survey-survey dh yg pekenan.coach,499rm.gulppp~ simpan duet dulu,mesti tu yg diucapkan suamy i....

tapi kalau xdapat wallet,dpt wristlet pon jadik lah.
i minat coach poppy punye wristlet ni.comels kan kan kan?

gold pon cantek!

so.ni jelah wish list buat masa ni.
kalo ada penambahan kite buat entry lain oke.hehehe.
selamat menyambut tahun baru 2012 semua!

Read More ->>

End Year Quote!

Here’s to 2011:


The year where friends became strangers and strangers became friends. 

Where lovers became haters and haters became lovers. 
The year where mistakes were made and lessons were learnt.
Where stories were shared and memories were created. 
Where people hit rock bottom and where people raised back up.

Here’s to 2011: the drama, the fights, the memories, the laughter, the tears, and the craziness.
Bring on 2012!



Read More ->>

tutorial : tukar "post a comment" kepada gambar comels.

lepas tukar "post a comment" kepada gambar,ramai yg suruh i buat tutorial.
heee.korg pon nk buat jugak kan? ok ok.jom buat sesama nk x?
i pon bukan pandai sgt,search banyak tutorial jugak ni.
kdg-kdg dorg buat tutorial tak lengkap.kite kena
pandai-pandai sendiri adjust coding tu.

1st : korg create gambar yg korg nk letak.
" mcm gambar i,i pakai gambar pompuan ni.search kat google sudah"

2nd : post pic ni ke photobucket utk amik "direct link" dye.

3rd : korg punye komen box mesti lah kena pakai POP OUT WINDOW.
kalau yg bukan pop out tu sila lah tukar dulu kat setting tu eh.

Setting & Comments & Pop-up Window & Save Changes

lepas dh settle sume,ikut je arahan ni.thanks tu lyssa comels.

important : jgn lupa save dulu full template oke.
kalo tak jd sekurang-kurangnya ada backup.

lyssa punye tutorial ni salah satu rujukan yg i buat.kalo nk renovate blog i,i suke rujuk tutorial dye.sbb simple nk senang paham.korg pon kalau rajin nk renovate.follow lah lyssa oke! heeee
Read More ->>

konon berTUDUNG,tapi pakai SKIRT! cano?


------------------------------------------------------------------------------------------------

Ini adalah gambar sebuah pertandingan fesyen tempatan. Menurut pengirim gambar ini, bukan si baju merah yang dia nak tunjukkan, tetapi si baju biru di belakang yang berpakaian agak weird.

P/s: Jauhi dari berpakaian yang memburukkan imej diri sendiri dan paling penting, imej agama. Sama-samalah kita
.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kredit to : oh media.

memang kelakar kan.org nk berfesyen,kite pon nk.tapi agak-agak lah cik akk oittt.
kamu ni tau ke tak hukum hakam,baik tak payah lah nk bertudung kalo
dh betis tu nampak cm tu.buat malu kaum perempuan je taw!
adehhhh~

Read More ->>

Tutorial : DIY Wedding Badge


owh nk masuk 2012 dh.hal wedding tak habes-habes lagik.heee.
biasa lah tu.wedding akan jadik kenangan sepanjang hidup.so mana boleh lupa.
mana yg boleh dishare tu i nk lah share sket-sket.sekurang-kurangnya
boleh bg idea kat B2B lain kan kan kan.

ni lah wedding badge i masa wedding kat ipoh ritu.comels x?
senang je kalau nk buat ni.meh i ajar meh meh~

pic 1 : korg just need span,nipis je.i beli seringgit je sekeping.
: net,utk buat hiasan.
: of course lah badge tu sendiri kan.i design badge i sendiri,pakai adobe je.
then print pakai kertas keras yg wangi tu. ( ikut lah korg nk buat bentuk apa pon.
i buat petak sbb senang nk potong nt )


pic 2nd : bunga kecil,utk hiasan. ( recycle bunga masa tunang )

step-step : 1st, korg stapler bunga n net tu atas span yg dh dipotong mengikut ukuran badge yg korg nk.asal nya i jahit net n bunga tu.but jahit lambat.bila nk siap kan.i dh lah jenis tak sabar.so last-last i stapler je.mudah.kikiki.

2nd : korg gam kertas yg korg dh design tu atas span yg dh distapler bunga n net td.pakai gam biasa pon ok.dye lekat.sbbnya korg kena pakai kertas keras sbb nt takut gam tu tembus ke kertas,kalau pakai kertas keras,so tak tembus kan.



3rd : korg kena bli pin kecik yg kaler gold tu.tau kan? ( piccy takde.sory.hehe )
korg pakai gam pistol tu,letak gam tu kat belah blakang span tu,then lekatkan je pin tu.
then,its done! dh boleh pakai dh.kejap je siap kan?

so selamat mencuba oullsssss~

Read More ->>

zaman sekarang ni nk DIDIK anak sendiri pon kena KUTUK!

sape baca harian metro?pasal sorg bapa merantai anak dye tu?
dlm hot fm pon skrg ni dorg buat HOT chat pasal topik tu.
i yg dgr ni,sakitnyaaaaaa telinga taw x!
ich,bukan sakit telinga sbb pasang radio kuat sgt,
tapi sakit telinga pasal komen-komen pendengar.

KEJAM...dua beradik dirantai di dalam tandas rumah mereka.

knp semua kata bapak tu kejam!
knp semua kata bapak tu tak berperikemanusiaan?
sape kata? kita tak berada di tempat dye.
kita tak tau apa yg dye rasa,maybe hidup dye susah.
bini lak larik tinggalkan dye,
anak pulak nakal yg tahan dewa punye.
so he has no choice selain ikat anak dye.
mmg salah sbb di toilet.i pon rasa toilet kejam.
but kalau setakat nk mendidik n mengajar anak tu supaya jgn noty,
i rasa tu bukan kejam!

kalau zaman i dulu,stakat dgr cerita kena ikat kat pokok,
lepas tu bapak lepas kan kerengga kat pokok tu,
dh biasa dh dgr,sume tak heran pon,tak de pon
berita tv3 ke,harian metro ke,berita harian ke dtg nk buat liputan.
elok je budak tu,tak de pulak sume org nk marah marah,
tu sbb buat pengajaran kat budak tu,biar elok perangai,
biar jd manusia di masa depan nt.

i ni dulu,bukan nk ckp lah,jenuh dh kena pukul.
tau tak jenuh tu apa? jenuh = puas dah (ayat org perak,biasalah)
hah,kalau kat dapur kena hempuk ngan periuk,
kalau kat depan dgn hanger,
kalau kat luar rumah dgn batang paip.
tu menjadikan kami baik,tak nakal mcm budak-budak skrg,
dh besar sekurang-kurang nya beringat,jadi manusia elok,
bukan nya mak bapak tu pukul or ikat sbb tak sayang anak,
sbb nk bunuh anak.BUKAN!
tp sbb nk mengajar.

sape tak sayang anak,betul x?
tp bila dlm keadaan tertekan mcm bapak td tu,
mybe dye akan buat tindakan mcm tu.
nk bg kat sedara mara? sape nk nk tolong bela anak yg nakal?
tolong ckp sket! sape yg nak jaga?
mst tak de yg nk punye.

hmmm ntah lah kan,tu lah zaman skrg ni.
org tak paham perasaan kita n apa yg kita rasa,
org hanya tau nk mencemuh,panggil harian metro.

harian metro ni pon satu,
kalo bab bab story yg mengaibkan org,
suke sgt nk buat liputan.
suke sgt nk besar-besar kan.
adoiiiii masalah tol.

so i rasa,kite tak boleh lah nk salah kan bapak tu 100%
mcm ada caller tu ckp td,selagik dye tak cedera kan anak dye,
maybe tu tak salah,
buat nya dye potoh kaki org tgn anak dye tu,
suh menggemis,tu yelah KEJAM!
ni tidak,cume salahnya budak tu dibiar lapar,tu je.

hanya Allah yg tahu keadaan sebenar.
Read More ->>

29 December 2011

suke lah tu mlm jumaat!

ehem ehem,rini kat status update kat fb sume keluar ayat-ayat cintan.

ayat-ayat nk tido awal lah,dh ngantok lah,menguap lah.
adehhhh~ sabo jelah kan. mlm jumaat lah katakan.

skrg ni geng geng i ramai yg dh kawen.so usik mengusik tu mmg kemestian.
tak larik,kalo kata tido awal ke,hari mendung nk hujan,nk balik awal ke,
hmm siap lah.mst kena perli kaw kaw.

dulu i segan jugak bile org ckp hal-hal cm tu.
tp bila dh kawen ni,hmm dh lali dh dgr ayat cm tu.
dh lali dh kena perli n jd bahan gurauan.hehe.
tambah lagik budak lelaki.
jahat sungguh mereka kan.

alaaaa tp jahat jahat pon suke kan,
suke kan hari kamis.hehehe
lagik untung kalo suamy istery selalu bersama
dan bukan PJJ.

kalo yg PJJ ni.diam diam jelah eh.
tido lah sorg-sorg.heee~

takpe lah.semua tu dugaan kan.sabar je!
jom tido!

p/s : xhabes sedih lagik ke dgn ending TENTANG DHIA?
Read More ->>

ok x button KOMEN bergambar?


sape perasan i punye comment button ni?
klik je piccy manusia tu trus keluar komen box kan?
ok x?
ok x?

i actually nk letak comment button ni kat belah atas mcm
dlm blog cik aish tu.tapi tak reti lah......

perasan x perbezaan? komen cik aish kat bawah,i punye komen kat atas.


kalo mcm blog cik aish tu,
org yg nk komen tak payah nk scroll sume komen kebawah,
button komen ni mmg ada kat atas skali before komen-komen lain.
cane eh? korg reti x?kalo reti tolong buat tutorial utk i eh eh.
tolon eh.heeeee~ 


Read More ->>

kamu adore saya ke?

saya tahu kamu adore saya,

tapi tak payah tiru saya.

kamu dgn cara penulisan kamu,
dan saya cara penulisan saya.

saya buat ni kamu pon buat ni,
saya buat tu,kamu pon buat tu.
WTFishhhhhh?

can u create ur own style?
ahhhhhh dh banyak kali dh jumpa org cm ni.
mula-mula mcm xkisah.
tp kalo dh lama-lama bengang lah jugak kan.
then buat mcm xbersalah je.grrrrrrrrrrrrrr!

hmm apa nk buat ngan org yg cm ni eh?
nk buat bodoh je ke?
maybe lah boleh buat.
tapi hati ni sakit lah.hmmm nk tegur kang,
ich mmg xboleh lah.kang sentap lak.

so rasa nya biar jelah kan org cm ni.
dorg nk tiru pon tiru lah.nk copy pon copy lah.
aiman xkesahhhhh~

ouhhhh besh nya ada org adore kite kan.hahahaha. * gelak sadis T_____T"
Read More ->>

tutorial : jom tukar SHOUTMIX ke FIBOX

sejak shoutmix nk kena bayar ni,ramai yg dh buang shoutmix kan?


mcm i,i bukan buang,tp terbuang.konon nk adjust template,
tapi last-last terdelete.damn! hehehe.

so dh alang-alang takde,biarkan je,
but bila blog takde box utk shout-shout rasa mcm xbesh kan?
so bila tgk kat blog k.Diana punye blog ada shoutbox baru,
nampak cm besh je.k.diana pakai FIBOX,
beshnya fibox ni sbb korg boleh signup pakai FB je.
korg sume mst ada FB kan?tipu lah xde.

kalau tak pon boleh je pakai url blog.
senang nk jejak balik.kan?



1st : korg g je kat FIBOX
then sign up,masuk email sume,tak pon korg sign up je pakai FB,
mudah! then amik code, paste je kat page element korg.
simple kan?so jom lah pakai FIBOX!
Read More ->>

randomly 2011 ( bittersweet )

dh sampai ke penghujung 2011 kan?




Alhamdulillah masih bernafas.menghirup udara
segar pada tahun 2012 pulak.hopefully segar lah.heee.

jom kite korek-korek balik entry 2011 nk x?
apa yg besh apa yg tak besh.randomly 2011 banyak kenangan
pahit manis dlm hidup i.ajal,maut,jodoh,pertemuan, di tgn Allah.
ye,disaat i taip entry ni i dh menjadi istery kepada suamy tersayang.
menyulam cinta selama 3tahun,akhirnya bersatu.

sapa kata bercinta dr zaman belajar x boleh kekal?
boleh! bile sabar dan setia menjadi tunggak! eceh~heeee
tapi btol lah,bila niat nk menjadikan DIA suamy,cinta mesti semakin kuat.
hanya Ajal dan Maut yg memisahkan.Alhamdulillah kami bahagia.

cerita bout blog pulak.
sejak i keje GOV ni lah yg i aktiv berblog neh~
kalo dulu masa kerja intel,xde masa lah nk jenguk blog.
now follower pon dh 1K lebih.heeee.bukannya nk kejar followers.
just nk readers.tambahan pulak ni blog personal.nk followers ramai-ramai buat apa
kalau xde readers ye x?dulu ingat lagik,masa dpt followers 100org pon
nk buat entry.hahaha kelakar.biasalah,baru nk naik,jakun jap bile ramai
org follow.neways thanks sbb follow blog i yg cabuk ni.

dalam tahun ni i bz dgn kerja kawen jelah.
seronok sebenarnya buat kerja kawen ni.
feeling-feeling bz lah konon kan,DIY sibuk sana sini.
search-search sana sini.mmg sgt best,suke sgt.sampai skrg i
still miss dats moment.n till now i still search-search pelamin n baju cantek-cantek.
hehehe.dh kawen pon sebok kan.tapi apa salah nya.boleh suggest kat
member-member ye tak?

dalam saat-saat bahagia kawen pon,
banyak jugak berita mengejut yg berlaku dlm life sepanjang 2011 ni.
kematian ofcourse.ayahnda suamy pergi buat selama-lamanya.
mcm tu jugak pakcik i n atok sedara i.moga mereka ditempatkan di tempat 
org-org soleh.Amin.

masa bulan puasa pulak i diserang oleh penyamun yg xde civik.
1st tyme baby myvi kesayangan i kena pecah.mmg sgt down masa tu.
masa tgk kete pagie tu,rasa mcm nk pengsan.ahhhhh.
dh lah bulan puasa,nk raya,nk pakai duet.
mmg dugaan sungguh lah.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------

efa's family
housemate lama? lepas kawen i pindah duk umah mentua.
rumah family suamy.tak jauh pon dr umah sewa lama.
kadang-kadang mmg rindukan mereka.saat-saat gelak bersama,
nanges bersama.sgt best saat tu.tu lah org kata kan,bila duk sama ada je
cerita yg tak puas hati,bila dh jauh kita akan terkenang kan mereka,
and pasti rindukan gelak tawa mereka.

miss akhil.efa niece =(
efa : bff from poly till now.
hopefully will be bff forever.dye pon dh nk kawen tahun depan.
i pasti akan buat something DIY for her. *oh excited oke!



and kenangan yg tak boleh lupa bila dpt g singapore.
USSingapore mmg best.thanks to Arwah Abah yg belanja.
tu lah last percutian kami.masa kami g tu just dgn family suamy,
*masa tu belum jadi suamy,just tunang.heee.
suamy xdpt g sbb masa tu dye g Vietnam.oh pity him.hehehe
lain kali kite g lain eh syg!



even Singapore seberang lautan je dgn Malaysia,
but best sgt sbb boleh g tgk NEGARA org.hehehe.
singapore sgt bersih oke! payah nk tgk sampah.


Dhiyaa Zahraa my 1st niece. *belah suamy.


owh sgt rindukan dye.sbb k.zila *SIL dh balik berpantang umah mak dye.
so kami dh hilang punca untuk main-main ngan baby.sgt sedih oke!
rasa rumah mcm sunyi je.kalo x ada jugak baby nk kacau-kacau nk bg
dye nanges.lepas nanges baru kelam kabut nk cr susu.

yg palik best ayahngah lah *suamy,dye yg over excited cm baby dye.
ohhh sgt seronok bila tgk suamy pegang baby.
hope we can get it soon.
bila org tanya "nk baby cepat ke?"
oh YES! kami mmg nk baby ASAP.but tak nk mengharap sgt.
still menharapkan rezeki dr Allah.

kenangan berbuka puasa kat D'Palma.masa ni
Zahra dlm perut lagik.

lagik menguat kan rasa nk baby sbb apa taw?
sbb kawan-kawan sume dh ada baby.
dh nk masuk 2 3 dh.huaaaa sonoknya.bila tgk baby fieza
comels kan? aunty eh bukan baby.hehehe. ni lah bff dr sekolah.love them!
bila tgk anak ecah ~ si sinchan malaysia ni.aduhhhh mmg aktif yg amat.
tgk lah pp dye yg sgt tembam oke!suke giler main ngan dye.
kalau jaga dye ni i rasa kompom kurus.


tahun ni jugak lahirnya Thaqif Nazhan.ahhhh moodak suke nanges ni.
nasib chomels taw.ni anak maksu i.sgt syayang dye ni.


last but not least Yana son,Yana kawan sekolah i jugak.
dye kawen lagik awal dr i,n dh ada baby dh pon.baby dye tembom giler.
mmg sgt geram masa tgk dulu.ahhhhh nk baby cepat.tak sabar nyaaaaaaaaa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
rasa mcm dh tak tau nk cite apa dh ni.
cite pasal wedding i,rasa sume dh tak larat nk baca dh kan.
hehehehe.kawen mmg seronok,so kawen lah cepat.
bila dh kawen ada org jaga kita,take care kat kita.
dulu pon ada org take care,but now lain sket.take care lebih sket.
like suamy ckp kat i, "dulu sayang" tapi skrg " lebih lagik sayang"
hehehe.and dye still treat i like a baby oke! adehhhhh~

rasa mcm dh panjang sgt entry ni.
so cukup lah kot sampai sini.random lah kan.
so teruskan hidup untuk tahun depan!
chaiyok chaiyok!

semoga hidup kita diberkati ALLAH.dunia hanya sementara.
Read More ->>

28 December 2011

Opsyen SBPA : jom sain


saya dh sain? anda sudah?
hahaha sila jangan jeles bila lihat nama saya
masih lagik ditaip CIK,bukan puan oke!

i dh sain dh opsyen SBPA td.
huh settle,tak yah nk pk-pk lagik,
nk tak nk i kena jugak bersara 58 or 60,
so setuju je lah bersara umur 58.

kalau setuju gaji naik.
but start from next year tak boleh lah nk huha huha melampau sgt.
maybe tahun depan dorg akan pantau kerja kita sume
dgn detail lagik.so tak leh lah nk mengadap blog je.
kena lah ringan-ringan kan tulang tu buat kerja lain jugak.
kalo x nt kena bersara paksa pulak.
xnk lah dipaksa-paksa ni,tak besh lah pulak kan,
takpe lah,yg penting gaji.hehehe.gaji lah pembakar
semangat ye dak! heeee.


bersetuju?
ye saya setuju.
benda lain,tahun depan kita sembang.
hahaha.so next move?
apakah?

ahhhhh sakit otak nk pk.
i ingat nk future study.
tapi nk amik pendidikan.tp pendidikan xde pjj.
so cane ngan keje skrg? cane ngan kete.adeh~
pening-pening.



Read More ->>

tentang DHIA

Mesti ramai yg tgh tgk tentang dhia kan.suke lah tu nora danish tu.solat dulu jgn lupa.i dh solat dh td.hee.


Jgn bengang ngan entry ni.saje je nk test.heee.


Published with Blogger-droid v2.0.2
Read More ->>

ucapan paling BEST didengar

"selamat pengantin baru"



"selamat pengantin baru"

"selamat pengantin baru"

"selamat pengantin baru"

"selamat pengantin baru"

"selamat pengantin baru"

ucapan tu mungkin takkan didengar lagi lepas ni.
kite dgr waktu kita kawen je.betul x?
rasanya masa kawen kita akan dgr tu je ucapan dr kawan-kawan,
saudara,even musuh kita pon akan ucap

"selamat pengantin baru"

kat kita kan?betul x?

lg 1 moment yg paling i x boleh lupa masa kami g pre-honeymoon kat melaka.
masa tu tangan i masih merah lagik ngan inai,
bila kami g berjalan,org keliling kami sume wish

"selamat pengantin baru"

ahhhhh so sweet.mulanya kami mcm pelik,knp sume org tgk kami,
but bile dh sampai dekat dgn org tu,dye wish "selamat pengantin baru"
hehehe.i ngan suamy senyum je.senyum sebab suma org wish "selamat pengantin baru"
kat kami.sweet sgt rasa.
skrg inai pon dh habes kat tgn,tinggal kat kuku je.
org pon dh tak wish dh selamat pengantin baru kat i.
huaaaaaaaaaa.yelah,dh nk dekat 2 bulan kawen.
apa yg baru nya,dh jd pengantin lama lah kan.hehehe.

"selamat pengantin baru"
sekurang-kurang nya tu kenangan yg paling i takkan lupakan
seumur hidup.kalau lepas ni,honeymoon kat tempat lain dh xdpt dh
ucapan tu,sbb inai pon dh habes,lepas ni kena tunjuk kad kawen baru
org tau yg kami pengantin baru.hehehe.

perkahwinan adalah klimax dlm hidup i,
segala dosa dan tanggugan telah berpindah pada suamy.
sedih dan gembira menjadi satu.moga kami dapat
mengharungi suka duka gembira dan tangis bersama.

iloveusuamy#

"selamat pengantin baru"

Read More ->>

my wedding BRIDESMADE


ni lah pengapit kesayangan i masa wedding ritu.
hehehe comels x?

gaun ni i bli khas utk dye taw.
gagah gak g cari ngan my mom sehari before wedding.
i cari gaun paling kecik punye bagi nyet pakai.
ni kucing my mom.nama dye NYET.
nama panjang dye MONYET.sbb muka dye cm monyet.
kejam kan adik i bagi nama.

nyet kan,dye suke taw pakai benda-benda cm ni.
kalau kite pakai kan kat dye,dye diam je,tak lari pon.
kalau pakai kan reben-reben kat leher dye lagik dye suke.
hehehe.tapi masa hari wedding tu,dye pakai gaun tu dye panas kot.
dye mcm tak tentu arah.then diam je.maybe dye takut sbb ramai org kerumun kat dye.

lastlast adik i bukak baju dye nk bg tidur dlm bilik.
dye duduk dlm bilik sampai malam.sian dye,takut punya pasal.hee.
now nyet dh preggy,ntah sape bapak dye.ich sabo jelah nyet ni.
bukan nk kawen dulu kalau ye pon.hehehe.

so sgt tak sbr nk tunggu anak nyet.mst gebus.



Read More ->>

GLAM. Apex yg jantan




Read More ->>

Geng Popular Sekolah

kalau terkenang kan zaman sekolah dulu mmg kelakar kan.


dari sekolah rendah,sampai sekolah menengah,sampai lah ke poly,
mst ada kumpulan-kumpulan yg akan dpt gelaran.
like geng toilet lah,geng hot lah,geng gedik lah,geng kipas lah,
geng bodek lah.GiPang pon ada."gila pangkat"haihssss mcm-mcm lagik lah.

mcm i dulu masa sekolah rendah biasa je,sbb i ni bukan lah
jenis popular pon,duk pon kelas tgh-tgh,pandai x,bengap sgt pon x.hehe
i ngan geng geng i buat hal sendiri je,waktu rehat je main getah.hehe.
sape tau main getah cane?ala yg mula-mula getah tu letak bawah skali,then kat pinggang,
then kat telinga,then kat kepala pulak,pas tu lompat lah.ahhhhhh
sweet nya.lama giler x main,rasanya budak skrg tak main dh kot.

masa i sek menengah pulak i ada lah geng.
ustazah panggil geng kami geng towel.
hahaha.sbb kalau g sekolah mst bawak towel panjang.
ala mcm towel good morning tu.
motif?

ah i pon tak tau apa motif bawak towel tu.
masa tu dh form 3,konon dh senior sgt lah tu kan.
so nk bg budak-budak junior takut lah.
ahhhhh geli kotiak bila ingat balik.kikiki.
masa tu pulak kami xleh tgk budak yg gedik sket ke,
lawa sket ke,mengada ke,nt kami g kat budak tu,
kena sound lah setepek.motif? i pon xtau knp.
konon senior kan.heeee.

sampai poly pulak dh xde dh nk buat cm tu.
masuk poly pulak motif lain,nk blaja.hehe.
tapi nekad nk blaja pon xde gak dpt 4flat.
i yg flat ada lah.heee.tapi masa kat poly belagak jadi
aweks yg sweet-sweet lah kan.masa tu kan dh agak dewasa sket.
misi gedik-gedik depan abg-abg senior yg hensem
hahaha.sabo jelah.but xde lah gedik sgt.biasa je.

kredit : google
agaknya zaman skrg ada lagik ke geng-geng cm tu eh?
budak budak skrg i rasa mana nk heran dh ngan org lain.

g skolah pon mst bwk ipad,bawak bb,pg-pg
dh update status.adehhhh~ untung lah kan.
but kesian gak kat dorg sbb tak dpt nk merasa
keseronokan zaman budak-budak n remaja.

p/s : teringin nk main lompat getah lagik =)
Read More ->>

27 December 2011

Aqasha,cukur jambul anak sulung.

gambar majlis cukur alehandra

Alehandra Ahmad Firdee.
wahhhh kelas kau jah nama anak aqasha.hehe.
actually i tak tau pon yg aqasha ni dh ada anak.
ke i yg dh lupa,yelah skrg ni cepat sgt lupa.dh nyanyuk agak nya.
umur baru nk masuk 25tahun depan dh nyanyuk.adeh~

muka anak dye i tgk xmcm muka dye sgt.
rasa mcm muka wifey dye kot.kening ye mcm aqasha.heee.
kan kan.betul x kening mcm kening bapaknya.



gambar majlis cukur alehandra

gambar majlis cukur alehandra

i tak tau knp i excited bile tgk anak artis ni.
sbb i membayangkan anak dorg mst comels-comels sbb dorg
kan selalu je nmpk cantek n hensem bile dlm tb.hehehe.
Read More ->>

Lisa & Yusry Akhirnya~



owh akhirnya persoalan terjawap.
bersatu juga dorg kan.tu lah artis,mula-mula kata xde pape.
tuptup buat press conference umumkan tarikh kawen.
untung laaaaaa dpt kawen ngan yusry.
i tak jeles pon sbb skrg yusry dh tua.
oppppsssss terlebay sudah.hehe

eh tapi btol lah.skrg yusry dh tua sket.dh tak hensem cm dulu.
dulu masa dye kawen ngan erra dulu i minat lah jugak.
skrg tak jeles dh ngan lisa.amik lah yusry.i tak nk.

eloklah yusry tu kawen lagik.
mcm-mcm tuduhan yg kata dye gay lah,apa lah.so
bila kawen ni xde lah org kata dye gay lagik kan.
erra pon dh ada anak sorg.so yusry pulak lepas ni.
mst anak yusry pon comels kan.tgk lah lisa cane.

neway congrats for them!

gambar lisa dan yusry
tapi piccy ni mcm tak sesuaizzz lah.heee~


Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...