20 January 2012

hujan di subuh jumaat.

tgh sedap-sedap tidur,tersedar,dgr bunyi hujan lebat kat luar tingkap.
tgk jam baru kul 5,sedap tarik selimut balik,bila dh tarik selimut balik lepas terjaga.
mula lah payah nk bangun balik,tapi ku gagahkan jua kaki ni ke bilik air.
huhhuhuh sejukkk nya air,tapi mandi jugak cm biasa,sedap nya rasa bila badan kena air pagi.

solat subuh,berdoa agar aku dimurah kan rezeki,mendapat zuriat yg soleh dan solehah,
moga Allah melindungi kami semua di dunia dan diakhirat.moga Allah juga lindungi suami ku.

keluar rumah,masuk kereta,bukak hot FM,call suamy,gerak dye bangun.
dgr suara dye mamai-mamai,rasa geram.hehehe.hot fm pulak buat tribute pasal panggilan hangit.
best sgt,aku mmg tergelak sorg-sorg dlm kete.sedar tak sedar dh sampai tempat keje,
sorg office mate cuti.i pon rasa mcm nk cuti.hehehe.tapi tak leh,nk jimat cuti.
best bila tgk org lain ada cuti banyak,so i niat nk kumpul cuti.nt senang bila dh tua.hehe

now kat luar hujan lagi.sambil dgr Hot Fm live streaming,dgr balik panggilan hangit yg lama-lama.best giler.
gelak lagik.tp tak leh kuat kuat,cukup lah slow slow n senyum je.

kadang kadang i rasa panggilan hangit ni kejam,kadang kadang best.

dgr berita hot Fm datuk sharizat nk saman sape ntah sebanyak 100juta.fuhhhh~berpeluh jap.

ok lah.sambung BW lak pas ni.

hari korg cm ne? hujan x?


It's hard to accept, but you can't change the past. 
You can't go back and manipulate things to the way you wanted them to happen. Because life'd be meaningless and boring and just not worth living. 
But you can change the future and that's a beautiful thing about life. 
Yes, you will make mistakes. And yes, you will have bad days, 
but as long as you let the past go, 
you'll have such a gorgeous and bright future ahead of you. 
Knowing that things were meant to happen. 
Knowing that each day you will learn something so that 
you keep growing to be a better person. 
Life is like a rope, twined in all its complexities and yet weaved into one marvelous stream that you have the chance you use something amazing from. 
So grab hold of it.

18 comments:

shaFazie said...

hai rara..
mowing...cuaca mendung...

shedameor said...

hari ni tak hujan lagi tapi malam tadi tido memang sedap la. sejuk je :)

Miss Sunshine said...

tak best kan panggilan hangit dah takde lepas ni.. huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

pg td ujan..syiok aje tido..

cik fadh said...

pagi ni dengar jugak hot fm tp xley tumpukan perhatian sbb fikiran ntah melayang ke mane..xcukop tido kot sbb mlm td panas sgt..hihi

terbalik ngan kak rara..

diana said...

ada backup berani la saman...
eh!!!ekekekek

Cik FaRiZaM said...

waktu hujan adalah waktu yg baik untuk berdoa....insyaAllah ~

cheqna said...

hari ni cuti..jadi just kemas2 umah jela...=)

umie naziera said...

hujaaannnn...rasa xmo bangun pagi tadii..huhuh

Pok Amai-Amai said...

Ms ujan pg td, sy rs mcm...syurga dunia! Sedap oh tido!

Phat said...

kuantan hujan jugak..tp dlm kul 7 benti 7.30 hujan balik dah stat moto tapi terpaksa cancel sebab hujan turun semula so kena bawk kete g keje hari ni

mizzkechique said...

br nk gerak g keje, hujan turun mencurah².. hujan rahmat...

Cik Bambam said...

saper lak yg dok komplen pasal panggilan hangit tuh eh rara?? hurmmm.. manusia xleh berjenakan kot eh..kekke

liyana said...

Kat skudai tak hujan pun pagi tado..skang tak tau la sbb dalam ofis ni..hehe..

yana-feehily said...

hujan jugak tadi..hari ni ofis sunyi je..mode cuti dh mula kot..

amin, moga Allah beri rezeki anak..

p/s-doakan yana jadi ibu jugak ^^

mas saari said...

hujan yang sangat lebat dari rumah sampailah ke ofis...huhuhuuu

KhaiRin - anies said...

sm la kt sini...

siyes ckp..sy x suka ujan ari jumaat n ujan ari isnin waaargghhh liat sggh nk bangun g keje

IntaNBerliaN said...

dkt chemor ni pun ujan gak.. samalah kita.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...