03 January 2012

Jari menaip menyebar DOSA

i mmg selalu cm ni.lepas taip entry,lepas publish entry,lepas org baca,lepas org komen,i menyesal.menyesal menyebarkan aib org.tp i tak publish piccy dye pon.but i tetap menyesal.like sorg blogger komen entry i bout Amalina td,dye kata kite tak kenal dye,knp kite ckp mcm-mcm pasal dye.



suamy i pon penah ckp.bila kite nk judge org,jgn lah telalu emo.sbb Allah tau apa yg dye buat.kite tak tahu apa yg dye buat.silap-silap haribulan,kita yg ke neraka.dye elok je masuk syurga.

maybe ayat i ni agak kasar.sorg lagi blogger merangkap opismate i pon penah pesan.kalau i terpublish entry yg ada artis sexy,dye suruh i delete entry tu.sbb dye kata jgn lah kite yg dpt dosa sbb sebarkan gambar dye.nk dpt dosa free buat apa.

thanks bg yg menasihati i.mcm entry Amalina td,i tak attach pic sexy dye,but i judge dye like dye culture shock.but i tak tau reality dye cm ni.sepatut nya i mendoakan dye kembali ke jalan yg betul.mcm tu jugak dgn blogger lain.ada yg buat entry positif dan ada jugak yg negative.

pandangan manusia lain-lain,cara pemikiran kita lain-lain,but pandai-pandai lah kite menjaga diri,megawal jari yg menaip.sekarang ni bukan lidah je tajam.jari pon tajam jugak.membunuh dlm diam.ahhh takutnya.

i will delete all entry bout insan-insan n artis yg sexy sume tu.dulu rasanya mcm dh delete dh.skrg ni nk recheck balik.biar lah online diary i ni bersih dr dosa dan hanya menulis tentang diri i,kebahagiaan i,kehidupan i.moga apa yg kite buat ni desenangi org keliling dan tak mengaibkan org.Amin

p/s : td tgk berita,ada blogger kena saman 10juta sbb entry dye.huh,takut!

16 comments:

diana said...

betul tu rara..
akak dulu pernah letak gambar artis seksi tau..
tapi sejak ada blogger yang pesan jangan sebarkan gambar tu rasa macam bersalah sangt2...sekarang ni kalau nak cerita pasal artis dan nak letak gambar akak blur kan part yang seksi2 tu supaya gambar dia kalau tersebar pun dalam keadaan yang orang tak nampak dia dalam keadaan menghairahkan..

tapi kalau malas tak letak gambar langsung..:p

Bitt (double IS) said...

alhamdulillah... ;)

Bitt (double IS) said...

tu baru yg benar...hahahhahhaha sebab dia artiskannn adat la...cuba laki kite gituw...mau berpuluh2 gambo berkepit tersepit konpem kite lambakkan jek akakkakaka

Cikgu Ma said...

kdg2 kita rasa x salah..tp bila ada teguran kita menyesal...bese la tu...saya pun selalu jd cmni...

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Itu yang sepatutnya. Apapun, kalau komen Akak dalam entri ada menyakitkan hati, Akak minta maaf ok. Akak taknak kita ni semua terus hanyut tanpa sedar. Kan kena sama mengingatkan kan?

Apapun, esok beli paper Metro. Statement dari Mak Amalina akan keluar perihal anaknya yang dah kecok dekat dunia maya ni. ;)

Gen2Merah said...

iya betulll... saya setuju tu..,. lebih baik kita mendiamkan diri daripada jude dan menyebarkan keaiban orang..

Insya Allah, sya pun tengah berusaha utk mendelete segala entri2 saya yang mengaibkan dan mencaci org segala tu..

Niza Romli said...

sy pun penah buat dl dan skrg sy dah menyesal...dah delete smua entry2 mcm tu ;(


sekurang2nya kita sedar kesalahan tu...syukur :)

~~Ticer Wann~~ said...

emm... tak pe la.. Rara pun tak sengaja kan.. apapun mana-mana entri yang Rara rasa boleh menyumbangkan saham yang tak elok tu better di delete.. :)

sorry lama tak menjenguk...

CIK TOM said...

wah bagusnya..positif n ingin berubah..ciktom doakan yg terbaikk..

eh blogger kena saman 10juta?byknyeee!

Ca Cik Duyung said...

ca pon da delete da entry yg ade citer pasal artis ..baik citer pasal life sendiri..kdg2 kita xsedar apa kita post tu boleh mendatangkan dosa..

.:shura shushi:. said...

Siapa yang kena saman tu..Mak ai... 10juta kot

mas saari said...

sebab tu akak tak suka buat entri pasal artis atau gambar2 seksi ni... kita tak tahu kebenarannya jadi lebih baik kita diam je kan?

takut nanti salah sebar fitnah kita yang dapat susah..

InaAchik said...

yer2... itu yg sebetulnya...
xper, kita saling mengingati. biasalah terkadang kita ter'excited' meluahkan pendapat kita smp kite terlepas pandang. nway, thanks for this entry... :)

lady scooter said...

dulu orang kata lidah bile berbicara tajamnya lebih tajam dari pedang... sekarang rasanya perlu ubahsuai sikit kot... jemari yang menaip juga berpotensi jadi tajam setajam mata pedang...hmmm...

cik najihah said...

yup..bende yg belum tentu sahih lagi kite dah sebar2 kan..kite dpt 2 dose,,
dose fitnah & buka aib orang

♥ wawawawa ♥ said...

sy pun salu camtu..da publish baru nyesal post.. -.-

xpe kak, belom terlambat untuk buang smua entry2 tu sume..chill~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...