19 January 2012

kebakaran,dan salah siapa?


kebakaran ni lah yg menyebabkan jem teruk kat bangsar.
dan sedikit sebanyak effect nya kena pada i,
i keje kat area situ,so nk kesana mmg kena lalu kat KL sentral tu.
huh! mmg sgt benci bile jem teruk.tp sabar jelah.takkan nk jalan kaki kan.

just i nk tny lah,kebakaran ni salah sape?
nk salahkan sape?

pekerja? bos? org ramai? engineer?
dulu tak silap i bangunan ni lah yg runtuh tu kan?
ni terbakar pulak.lepas ni apa pulak lah.

disebabkan kebakaran tu di tingkat 29.
bomba pulak terpaksa panjat sendiri bangunan tu.
korg bayangkan lah,besi yg panas tu dorg kena panjat.
kena padam kan api manual sbb paip dorg tak cukup panjang.
mmg bertarung nyawa i rasa.

begitu lah mencabarnya kerja sebagai bomba kan.
kalo i jd bomba rasa nya 3 hari pun belum tentu api akan padam lg.
heeeeee.yelah,demok,mana larat nk panjat.

tapi tgk lah,sebab pembakaran sisa binaan dlm bangunan,
org lain yg mendapat susah.seluruh warga kl i rasa,
org ramai terpaksa redah jem,
bomba terpaksa sabung nyawa,

yg pembakar sampah dlm bangunan tu buat apa?
senang lenang je sbb tak yah keje.
bos pulak kerugian 10juta.
huh bukan sikit taw 10 juta.

yg i pelik tu knp pandai sgt bakar sampah dlm bangunan,
sah sah KL dh bape hari tak hujan,
api mst lah senang merebak.
mana lah letaknya akal dorg ni.

bila dh terbakar cm ni,sape nk jawap?
harini masa lalu sebelah bangunan tu,
i just nmpk pekerja dye berkumpul kat tepi tu,
mesti teruk kan dorg kena.
tak tau lah nk kesian ke nk marah.

silap-silap pekerja asing kena buat keje tanpa gaji.haish!



p/s : menang tiket ke krabi? sini

11 comments:

liyana said...

sebabnya diorang bakar sampah dalam ofis ke?

pelik pelik...

Munnafendy said...

diorang bakar sampah dlm bangunan??? yeke?

puan azie said...

haha smlm smpai opis lambat..b0s I lagi lambat. ni sume psl kes ni la. kbtulan opis kat sblah kl sntral. jd trasa la tempiasnya. eh rara keja mn ek ;-)

e k i n ♥ y u s r i said...

menyusahkan betol

ieda said...

yg pelik ada yg bakar sisa dlm bangunan tuu .. adehhh bengong kan huhuhu

Papa Mifz said...

la apo bengong sgt bakar sampah dalam tuh...

PinQib said...

nasib x da korban jiwa kan??

KhaiRin - anies said...

ish..ni otak ltk kt lutut ka

cik najihah said...

habis 1 kl sentral eh kak? x tengok pon berite huhu

narumi sakura said...

huh nape Naru tak tau pasal ni !! (nmpak sngt Naru macam katak dalm tempurung T^T)

Fakhruddin Aziz said...

giler..bakar sampah dlam bangunan..nak kena lempang ni,,.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...