19 January 2012

knp perempuan emo?

kenapa perempuan bila buat sesuatu,tapi ada masalah dye jd emo?

kenapa kalau lelaki dorg boleh still gelak-gelak.
kenapa perempuan bila try sekali tak boleh,trus putus asa?
kenapa lelaki buat pape banyak kali pon dorg tak kisah.

pelik kan? 




21 comments:

LiNda said...

sebab hati perempuan tu lembut dan cepat tersentuh...lelaki memang hatinye lebih kuat dan tabah kan sebab tu dia boleh jadi pemimpin dan ketua keluarga..:)

Cik Saila said...

rara, rasanya kita leh study cara lelaki tp nak follow diorg mmg tak boleh..huhu..
mcm kerja saya, saya sorg je perempuan, yg lain semua lelaki..mmg emo sorang2 jela..hehe

saffiya_aleesya @ echa said...

lelaki ni lebih rileks dari perempuan..kan dah namanya lelaki ada 9 akal 1 nafsu tapi perempuan plak ada 9 nafsu tapi 1 akal..tu laaa bezanya dan sendiri pun boleh pikir..

✿ pink velvet ✿ said...

ha'ah kan ... lelaki lagi pandai control emosi dorang drpd pompuan

Cik FaRiZaM said...

betul tu ...hati perempuan lembut sgt, cepat tersentuh...sbb tu perempuan mudah menangis....

nice entry

Gadis Gingsul said...

the woman has a heart that is very sensitive to any slight problem jdi definitely use feeling,....

nice post

Munnafendy said...

rara

ai terbalik,kalau tunang ai buat something tak menjadi dia yg emo n xnak buat dh..ai yg gelak2...hehe

Ardini Humaira said...

sebab lelaki ada 1je nafsu... pempuan 9.. jadi, sensitifnye lebih sket hik3

mia isma said...

sbb Tuhan jadikan kita begitu. Saling melengkapi. Got positive and negative attitude:)

MaryaYusof said...

Salam Puan Rara,
Perempuan punya instinct yg sgt kuat... Perempuan lebih tahan sakit berbanding lelaki... perempuan lebih penyayang & lembut hatinya... syukurkan kerana Allah jdkan kite seorg perempuan...eh, lari topik ke? kekekek..

Peru bkn di Spain dear... Peru di Amerika Selatan/Latin... Spain di Europe... :))) Bahasa pengantar- spanish :)

wahida said...

tu sbb perempuan tak boleh jadi ketua keluarga..sbb perempuan terlalu ikut perasaan...

Aini Azman said...

sbb hati pmpuan mcm tisu,.hehehe

diana said...

setuju dengan komen2 kat atas..:P

mizzkechique said...

pempuan ni sensitif... :(

Papa Mifz said...

takmo putus2 asa...cubo hingga dapat...;)

cik najihah said...

lumrah Allah jadikan perempuan & lelaki lain2 perasaan..istimewa

liyana said...

Sifat semulajadi seorang wanita yang lembut & selalu ingin dilindungi..

syrupmasin said...

haha..tu la unik nye lelaki dgn perempuan :)

ieda said...

sbb itu adalah perempuan .. itulah kelebihan dia .. sbb org lelaki x cepat emo ekekke ;)

shaFazie said...

kite pon kdg teremo jugak...tk leh elak emosi emo2 nie :D

iizla said...

perempuan ni special. selalu emo sbb nanti lelaki akan datang pujuk. kalau dua-dua emo, sape nak pujuk??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...