17 January 2012

lesen AUTO? aku lagik dasyat bawak kereta MANUAL!

dulu sebelum beli kete myvi yg auto ni,

i pakai kete my mum,pakai kete kancil,
kancil tu manual je,ulang alik dr kedah ke ipoh pakai manual.
relax je,i mmg hebat bawak manual satu masa dulu.hehehe.
mmg rempit habes lah.relax je bawak kancil kan?

then lepas bli myvi,aku berkira-kira nk amik manual ke auto.
sampai nk dekat seminngu aku pk nk amik jenis apa.
lastly pk punye pk amik lah auto.
suamy pon suh amik auto,senang dye kata.
ahhhhh bila bawak auto mmg rasa mcm gurlishhh sgt lah kan.
heeeeee.and now bila bawak manual,mmg rasa cm bodoh sgt.
rasa mcm dh tak reti bawak,boleh pulak i bawak kete tapi tak masuk clutch.
kelakar kan?aku rasa mcm nk hentak kepala kat stereng.

lepas tu tetibe-tibe i dpt keje gov kat rtm.
so nasib lah i mmg amik auto.kalau tak mmg mampus.
paham paham lah kl punye jem cane.boleh tercabut kepala lutut ooo.

and bila kerajaan kata nk buat lesen auto je,i rasa mcm xpatut lah.
i pon tak paham lah cane.knp nk buat lesen auto saje lak.
kalo tibe-tibe ada kecemasan cane?
kalau kete yg ada just manual je.huh! xpk ke.
hopefully tak de lah manusia yg nk amik lesen auto ni.
dh lah mahal,lg pon bg i merugikan.
bila ko dh pandai bawak manual,korg automanik akan pandai bawak auto.
dan kalau bawak auto,korg takkan boleh bawak manual.
so better amik lah lesen manual.sekurang kurang nya basic korg tau.

fikir lah masa depan.dan jgn fikir nk senang je.
dah lah lesen auto lagik mahal kan? so better amik yg manual je.

kete cm ni kena amik lesen x?

16 comments:

Nor Idayu Abd Rahman said...

memang tak logik... coz kereta manual lagi susah dari auto...dan lagi berguna... boleh bawa van ok kalo manual...cam aritu terdesak...ayu bawa van...hhahahah!!sempoi gile...auto mmgla snng...tpi kebykkn kete kt msia ni....ada lg yg gne manual...mmg xptt...camne nk wat club pembangkang ha??

syaz@rozelt said...

nasihat yg bgos utk yg baru berkira2 nak mik lesen mcm syaz..dh tuo bru nak amik..huhu

kaklong said...

cik rara, buat pngetahuan semua...ehem2..kak long smapi la ni pkai kete manual...auww!!!1 (bangga lak) hahahah

tapi kete ringan la, viva je pun, tapi MANUAL hokey...ada bran...hahahahah :)

leh jadi cikgu belajar kete tak? hahahah

KAMIHIDUP said...

bergantung pada individu tu, kalau dia fikirkan kecemasan, baik dia ambil lesen manual sekali. :)

Liyana said...

sy pandai bwk manual je, auto x reti sbb x pnh belaja bwk auto... mcm x mencabar je auto, hehe

n sgt x adil bila ujian memandu skrg bwk kete auto, huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,better amik lesen manual..snng dua2 leh guna..

::EIDA:: said...

Ida bodoh gak dlm manual.. tapi auto daku TERROR! hihihi

cik fadh said...

sokong ! fadh masih setia ngan manual . hehe..

azam said...

nak racing amik manual la....hehehe

auto ok sebenarnya cuma cara bawak kereta kena lebih sopan....hehehe
nanti gearbox hancur....hahaha

~ yus ~ said...

betul2, kalau dah pandai bawa manual, mesti pandai bawa auto kan. Kenapa perlu ada lesen auto aje pulak...huhu

Dulu pun selalu merempit bawa iswara manual. masa tu kerja kat JB, ulang alik dari Skudai ke Tampoi, balik Melaka pun selamba je dari JB bawa manual....laju lagi...haha.

Sekarang bawa auto lebih selesa, tp bila sekali sekala kena bawa manual, mula2 tu tersangkut juga, lepas tu ok dah...

Cik Kamoo said...

akak baru pandai bawa kete auto sbb adik beli myvi auto. kete akak manual je...senang nk rempit kalau manual...heheheh

Fathiah Hamim said...

fa lagi suka bawak kete yang dah lama. macam masa amek lesen, kancil buruk.
senang tak yah jaga2 sangat. hehehehe

Edura Hanum said...

nasib baik dulu xde watcamnie.kalau tidak mengagau juga nak cari duit.dah ar abik lesen time study.
tapi skrg pandai bawa keta auto jek.bila kena bwa manual mmg xreti dah skrg

Mila Ahmad said...

mila pandai bawak manual
auto xreti haha..
sape kata pempuan x coOl bila bawak manual..cute Oke hihihihi...^______^

wan nurul hezrina said...

so sesiapa nak amek lesen auto kenalah pikir panjang2 sebelum amek..nnt mmg takleh bawak manual..rasa rugi plak.

aTy _faRed~ said...

saye dah 10 tahun memandu manual...[nangis]..tak kisah pon sebenanrnyer..bagi saye..auto ker manual ker yg penting bawak keta harus elok2 dan tak susahkan orang lain..tapi since pegnan ni..tak larat dah nak drive manual biler asben gi out stesen..kaki mudah cramp..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...