12 January 2012

mintak sambal kat mcD.boleh?

ptg smlm konon bad mood lah.ada lah masalah-masalah tertentu melanda.


masa nk balik tu mood dh ok sket.dh sampai sekerat jalan adik ipar i call,
suruh bli mcD,otw i balik rumah mmg akan lalu tepi mcD.
so i drive tru jelah,senang.
nak muka Flawless? klik sini

then order lah kat budak tu cm biasa,
dh bayar g lah kedepan nk amik makanan tu.
konon nya buat muka kelat + garang lah neh.
hahahahahah gelak dulu.
then masa budak tu nk bg mcD i pon ckp.

"dik mintak sambal lebih"

budak tu pon tercengang.

i ckp lagik sekali,konon dgn nada marah.

"dik mintak sambal lebih"

then budak tu buat muka terkejut mcm nampak rasaksa depan dye.

budak tu pon ckp balik kat i.

"hah sambal lebih?!"

aku pon dgn muka yg malu mcm org lari pakai spender,
gelak kuat kuat kat situ.ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh silap.

"eh bukan bukan dik,nk mintak sos"

alamak malunya aku,mmg bapak malu seyes malu.
aku rasa mcm nk pakai topeng sailor moon masa tu.
Ya Allah korg bayangkan lah,dgn muka kelat konon nk marah budak
tu,padahal aku yg ckp salah.g mintak sambal lebih.ingat mcD tu jual nasi lemak ke.
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~

dapat kan berita terkini dgn pantas? ce klik sini

lepas ni aku rasa tak nk g mcD tu dah.rela puasa mkn mcD setahun,tak pon
kalau aku g mcD tu aku tak nk naik kete aku.mst budak tu cam.

sblm aku blah aku siap ckp lagik

"dik jgn cite kat kwn-kwn taw.maluuuuuuuuuuuuuuuu"

hahahahaha korg mesti gelakkan aku kan.
rasa cm aku tak penah buat benda bodoh cm tu.
ni lah kali pertama rasanya.malu giler.seyes weh,tak tipu.
huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

moral of da story,tak payah lah nk buat muka kelat sgt bile g kedai mana-mana,
nanti kalau salah ckp kite yg malu,sblm ni mengata org.lepas kena kat diri sendiri baru padan muka.
saje tepek piccy ni.rendu pulak masa kawen dulu.

32 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,malu gak la..ngeh3..

sailaaf said...

kahhkah! apa ke sengal nye.
terbayang kan sambal belacan.haa

Cik Azizah said...

kahkahkahkah gelak guling2 baca entry kak rara ni...wueekk :P mogok sgt tu la jadinya...hehehe

Aeen said...

hahahahaah..kelakar ar rara ni....mtk sambal ek...heheh.....

cik fadh said...

hahaha ntah ape la yg akak pikir time tu kan..adoiii !

Fathiah Hamim said...

perghhh dah la muka konfidenn. hahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hahaha..kalau akak akak tny, ingat beli nasi lemak ke?keh3...lawaknyer rara ni ngan muka kelat lak tu

mOoN said...

kehkehkeh... boleh salah mintak pulak.. xD

azam said...

lari......hahaha....

malu ni macam ni...hehehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha.. over confident nie minta sambal.. xpe.. mesti budak tu paham.. akak nie penat kerja... tu yg tersasul..hehe

Jerr said...

Laaa , overconfident cakap sambal jadi sos. Haha.

Kalau gua jadi budak tu , maybe akan pening jugak ;)

Phat said...

rara ingat order nasi lemak ke? hehe

saffiya_aleesya @ echa said...

hahaha lawak ar rara ni..saya pun kadang2 macam tu..nak minta lain tapi sebut lain..

Ujie said...

huhu..sungguh haru dan malu!
agaknya sbb rara asik control muka ketat, tu smpai lupa control ayat.

LubLy said...

kak bg sambal lebih gakkk..
hahahahahaha

umie naziera said...

mesti adik tuu nk gelak guling2..hehe

siti kektus said...

hahaha. lain kali tak mau emosi2 sangat kak. :)

mas saari said...

heheheheeeee...memang malu gile!

merahitujambu said...

comel je minta sambal lebih

J.Syazwana said...

hahaha dah la konpiden ulang ayat tuh dua kali. keh keh

~izan~ said...

hehe..takpe,muka comel n confident mesti budak tu tak kata apa2 ehehe

Ati Masrif said...

aduhai..
tak dpt nk bayang camne muka
garang tukar muka popeye :P

KAMIHIDUP said...

haha, sambal pun boleh.

Cik FaRiZaM said...

malu sehhh..sabr jela

wan nurul hezrina said...

nie namanya tekak prg melayu..haha mesti nak sambal!

Cik Saila said...

hehehehe..lawak la u rara..tersengih tau bc citer u ni.. :D

diana said...

ENTAHNYA..
SOS TAK CUKUP PUN NAK JEGIL2 ORANG..KAN DAH SILAP SEBUT..
MUAHAHAHAH...

DOK TERBAYANG GAYA RARA KAT SITU..

nini said...

ahahahahhahaha....boleh plak mintak sambal kat mc d...adoi....=p

Juliet_iRa~" said...

sorry kak tergelakkan akk..hee

tp mmg malu gak la..wuu..

msti bdk tu pelik sgt..haha

✿ pink velvet ✿ said...

hahahaha! ok seyez lawak ... confirm die cerita punye kat sesape :P

liyana said...

haha..lawak2.. :p

Niza Romli said...

hahaha! kena beringat tu lain kali...jgn garang2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...