27 January 2012

sape penah rasa mcm nk hentak kepala sendiri kat dinding ?



ada rasa nk sepak diri sendiri tak kalau jd cm ni.
i penah jd cm ni.malu tak hengat.padahal hp kat tangan sendiri kot.
suamy i pon penah terjadi cm ni.dye beriye-riye cr apa ntah.
jenuh kami sume mencari,last last barang tu kat tangan dye je.
huh! rasa nk smack down je dye masa tu.tak ingat dh
barang apa yg dye cari masa tu.tp mmg kelakar lah.

then lagi satu story,
ada sorg akk ni,i tgk dye cm clumsy sket.
i mula mula pelik tgk dye.
apahal lah akk ni,asek kelam kabut je.
apa dye buat sume kelam kabut,jalan pon mcm kena kejar hantu
then satu hari dye dtg kat kami,
kelam kabut mintak apa ntah,
lepas tu dye blah.

then beberapa saat kemudian dye dtg balik.
i pelik gak knp dye dtg balik,rupanya cr cermin mata dye.
dye kata cermin mata dye hilang! kami pon heran lah,apa yg hilang nya,
padahal ada je tersangkut kat leher dye.pang!!!!!!!!!
masa tu rasa nk hentak kepala kat dinding.
cermin mata yg dye sendiri sangkut kat leher,
dye boleh kata hilang.hahahaha.sabo jelah.

kalau org lain yg jd mcm ni mmg lah kite sonok nk gelakkan.
tapi kalo terjadi kat diri sendiri pulak cane eh.
malu kan kan kan.hehehe.




31 comments:

mOoN said...

penah gak cam tu.. marah2 duit beli barang xtau kat mana sekali cek ada jep atas meja.. masa mula2 cari boleh x nampak.. hakhak...

Hana Soffelia said...

mungkin dlm kepala fkr macam2, tu yg jd mcm tu kot..

iizla said...

penah jugak jadik kes camni.. carik i/c. dah 50 kali cek wallet memang takde. habis 1 rumah kene bambu. tapi hubby cek wallet saya sekali, terus jumpa..terselit celah2 resit..huhu

mas saari said...

pernah gak rasa! hahahahaaaa

zOeY zAu YaH said...

saya selalu jd camnih haha..nsb baik x kene lempang..tp bila tgk katun kt entry nih rasa lawak..asik gelak je..

mizzkechique said...

haha..akak selalu mcm tu... cari kunci umah bagai nk rak, rupenya ngah pegang.. cri enpon, rupenya duk dlm poket je.. haishhh

Aini Azman said...

hahahaha
gelak2.. mmg lawak la klu kene kt org, kene kt diri siapa gelak makan penampo,.hahaha

cik fadh said...

fadh lah org yg salu nk hentak kepala kt dinding . bile mencari manjang je xjumpe . kene marah baru jumpe, bnde depan mata g cari kt tmpt len, sedey kene marah..hihi

e k i n ♥ y u s r i said...

manusia mudah lupe...
hehehehehe

diana said...

selalu jadi gitu..selalunya kuci rumah la..

HARITH ISKANDAR said...

saye saye tp blom sanggup lg la...eheh

fRaMe+LenSeS said...

nadh sllu gak jadi camtu. ahahaha. malu.. :D

Sharif said...

Selalu..

Arina Shamsul said...

hahaha..saya pun pernah gak mengalaminya..hihihi

Zahirah Dzulkifli said...

Wakakaka. Biasalah tu kak. Manusia cepat lupa. Muehehe

Syakirah Rozuan said...

Pernah jadi camtuhh. Selalunya waktu cari Henfon dengan remote tv (; Hehe.

umie naziera said...

haha..memang patut lempang..keh5

CAHAYA MATA said...

hehehe....
i tahu siapa yg dimaksudkan tu... :)

tp jgn kamu gi ambik kepala akak tu hentak kt dinding plak...jd kes polis nanti...hahahaha...

:)

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

shedameor said...

kelakar kan kak ? sheda penah gak jadi. macam otak tak boleh berpikir time tuu. tu yang macam kucing hilang anak dibuatnya.

anismelon said...

comel kartun atas nie..huuuu..memang sengal lah kalo gitu..anis..penah gak cm nie..huuuu

Niza Romli said...

hahaha...rasanya penah jugak jadi mcm tu dl. Lagi2 klu kita tgh gelabah ke panik ke atau nak cepat kan..memang tak nmpk dah brg tu, yg padahalnya ada je kat kita.

Cik Kamoo said...

ahahaha...kdg2 ada juga jadi mcm nie....

Bitt (double IS) said...

huhuhuhuhu dulu selalu cenggitu tapi sejak hubby sound, terus jadi pengajaran..aekekkekee

Cik Bambam said...

selalu cenggituh kan.. ari tuh cari kunci kete.. cari satu umah.. padahal ada dlm poket..heheheh

Cik Aish said...

hehehe..mmg malu..tp nk uat camne...kdg2 kt tak perasann bendA2 mcm tu..tp ....sweet la tgk..haha..ok..tk gelak ni..syum je..

KAMIHIDUP said...

Mana ambil doodle, cantik. :-)

yana-feehily said...

hehehe..penah jugak jadi camni. asik kena marah ngan hubby, dia kata barang depan mata pun tak nampak..habis tu dh tak perasan, nak buat camna kan..

lepas tu turn dia pulak jadi camtu. apa lagi, kata la balik kat dia.hihi

aimaniman said...

alahai lawak tu,.. biasalah ingatan kekadang miss la plak,.. banyak hisap semut kot,. hisap ke telan?

Ros said...

Salam rara,

Ha.ha.ha....terjadi kat orang memang kita gelak....pasai lucu,tapi kalau terjadi kat diri sendiri,memang la malu habis....

Pernah terjadi kat kak Ros sekali dulu,lama dah....Kak Ros dok cari satu rumah remote control TV,marah habis anak2...time tu depa kecik lagi...tiba2 Cek abang Kak Ros kata,kat tangan tu apa,bukan remote ka..... adoih......malunya....

ILA HonEyBuNNy said...

hehehhehe...kadang2 pernah juga..xtau la macam mana boleh lupa kan.

sedangkan depan mata ja..ngeh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...