Image and video hosting by TinyPic

10 January 2012

Suami isteri perlu ikut adab ketika berjimak

SAYA bakal melangsungkan perkahwinan bulan depan. Apakah hukum suami isteri berjimak dalam keadaan berbogel? Benarkah hasil benih berhasil jimak begitu, bayi yang dilahirkan nanti akan terencat?
MAT,
Johor


ANTARA adab yang baik ketika bersama dengan isteri ialah menutup atau menyelimuti diri dan isteri dengan kain dan jangan berada dalam keadaan bogel. 

Ini bagi menjaga aurat sesama pasangan dan melindungi daripada pandangan luar seperti intipan. Al-Tabrani meriwayatkan bahawa : “Apabila di antara kamu mencampuri isterinya, hendaklah ia menutupi dirinya dan menutupi isterinya dan janganlah kedua-duanya (suami isteri) bertelanjang bulat seperti keldai.”
(Tabarani).

Pandangan bayi lahir akan terencat dengan sebab itu tidak benar. Ia ditentukan Allah dan bukan atas sebab persetubuhan begitu. Seterusnya hendaklah dibaca doa berlindung daripada syaitan.

Jika dikurniakan anak ia tidak dimudaratkan syaitan - metro (soal jawap agama)


-------------------------------------------------------------------------------------------------

hah,pagie ni kite awal-awal lagi dh bersoal jawap agama,
hehehe ni just for sharing ngan kawan-kawan yg baru kawen je.
benda kalau x bertanya kita takkan tau kan,kadang-kadang malu nk bertanya
kalau berkaitan dgn bab-ban mcm ni.kan kan?ala jgn tipu lahhh.eeee.

so mcm mana pagie ni?semua sihat? i sihat Alhamdulillah.
rini bangun awal taw.heee.sampai opis pon awal giler,7.30 dh sampai dh.
best jugak bila bangun awal ni,boleh makeup secara berhemah,
n tak payah nk kelam kabut.kan kan.sok pon nk bangun awal lg lah.
neway,have a nice day korgggggg~ *_________*

Bayaran Gaji Penjawat Awam Untuk Januari | Gaji Januari 2012 Berdasarkan SSM - Sedikit info untuk para penjawat awam yang akan menerima gaji awal sempena Tahun Baru Cina.Gaji akan dibayar pada 16 Januari 2012 ini akan berdasarkan gaji Sistem Saraan Malaysia SSM.Pembayaran gaji SBPA tidak dapat dilakukan sepenuhnya pada 16 Januari 2012 berikutan keputusan kerajaan untuk melanjutkan tempoh opsyen SBPA dari 31 Disember 2011 kepada 15 Januari 2012.
Perbezaan gaji penjawat awam yang memilih opsyen Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) akan dibayar pada 31 Januari ini.Pembayaran gaji bulanan di bawah SBPA akan dibuat seperti biasa mengikut jadual mulai Februari 2012.


13 comments:

diana said...

YE LA..KALAU TAK TUTUP2 NANTI ORANG INTAI DIA RAKAM CEMANA..KAN??MALU LA...

mas saari said...

betullah, benda ni kadang2 orang tak tahu pun!


syoknya bulan ni gaji 2 kali, tapi kena jimat tu! nak tunggu bulan 2 lambat lagi..

najihatussolehah said...

tahniah2...selamat penganti baru,,

ieda said...

suke nie .. sukeeee ;)

Cik Azizah said...

yes ramai pandang remeh benda macam ni kan...tapi inilah sebaiknya..berselimut ketika berjimak :)

ibuhebat said...

Morning Rara! Betul, kalo bangun awal.. rasa ceria.. sebab tak kelam-kabut! hehe.. Thanks for both info sharing! nampaknya bulan depan la baru merasa gaji baru ;)

maszmadi said...

nice info, kekadang orang yang dah lama kawin pon x tahu adab nieh kan..

erm, SSM oh SBPA... huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

owh..lom perlu amik tau..tp baca gak..hikhik

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thx for Sharing rara..^_^

Myra Jay said...

Betul, kekadang orang malu bertanya hal dalamm bilik ni..

Nice sharing..

mizzkechique said...

nk komen ke x yer..



no komen la.. :P

fierrasofea said...

tq for sharing the info. like like...:)

KAMIHIDUP said...

ilmu yang baik. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...