26 January 2012

susah nk puaskan hati semua org.

isu ni random jelah eh.hope jgn ada yg amik hati,



manusia ciptaan Allah,sememangnya berlainan.
sememang nya tak sama,
rambut pon kaler lain-lain,
apatah lagik hati masing-masing kan.

kadang-kadang seseorg tu berlagak bagus je.
ckp pon mcm bagus je,semua org salah.
org ckp sume tak betul,padahal dye sendiri pon penah buat
kesalahan yg sama.maybe dye tak sedar atau pun sengaja buat buat tak sedar.
tapi nk berlagak mcm bagus like dye tak penah buat salah.

kalo buat entry ni kang,ada org lain bidas ikut ni.
kalo buat entry cm tu kang,ada org bidas ikut tu.
mmg susah kan.susah nk puaskan hati semua org.
so kalau yg tak suke tu,better diam je lah.
kite ikut jelah kata hati kita yg mana betul.
mmg susah kalo nk ikutkan kata hati org lain.

ikut lah kata hati sendiri.masing masing dh boleh
fikir yg mana baik dan buruk kan.so fikir lah.

saya juga budak baru belajar,salah silap sila lah tegur.
n ramai yg buat entry pasal iklan.
hmm iklan tu rezeki,kalau rasa nk rezeki halal,
buat lah cara halal.tak pun kembali lah ke nawaitu asal.
berblog untuk apa sebenar nya.

kalau rasa selagi iklan korg tak salah.
buat lah.kalau salah bg tahu lah tuan blog.

kalau anda tak selesa dgn iklan saya pon bg tau lah yek!

saje letak piccy ni sbb comels!


18 comments:

mas saari said...

isu iklan?
kenapa? tak paham akak..
ada ke yang tak puas hati pasal rara letak iklan kat blog..

shera haifa said...

ya susah nak puaskan hati smua org. yg pasti hati kita puas.

mizzkechique said...

pic tu comel.. :)

cik najihah said...

kite mmg x kn penah dpt puaskan hati org kak..ape yg terbaik buat ape yg kite rase betul & yakin :)
as long as kite x kacau org hee

AnneRaini said...

kadang2 pelik kenapa mesti nak dengki dgn org lain ye????suke ke tak suke ke simpan sendiri sudah..

yana-feehily said...

sokong..manusia ni mana penah nak puas hati..

terima kelemahan dan kekurangan orang, insyaalllah org pun akan terima kita seadanya jugak..

Pn. Sheila@CC said...

hehe... comey pic tu... apa pun sabar n belajar terima apa kritikan baik n buruk... semua ilmu dan pengalaman bg mematangkan kita dlm dunia blog ni kan...

Cik Saila said...

ya rara..susah nk puaskan hati semua org. kita bt je ikut kata hati kita.. kalau kita terlalu fikir apa org kata, mmg xidup la.. huhu

pulsowanie said...

sy selesa dgn blog awk..kmas..iklan tersusun...

KORANG PERNAH KENA TIPU TAK DENGAN KAWAN?
TAK PAYAHLA KAWAN DENGAN ORANG MACAM NI
http://pulsowanie.blogspot.com/2012/01/tak-payah-nak-tipu-pasal-life-sendiri.html

IBU AQIL said...

rezeki semua di tgn tuhan kita hanya mampu berdoa...wish u all the best k...think +ve

IBU AQIL said...

rezeki semua di tgn tuhan kita hanya mampu berdoa...wish u all the best k...think +ve

CAHAYA MATA said...

ermmm...
sedih je baca entrie ni..nape ekk..??huhuhuuu...chill yaww..!!

(^__^)

fura, semua org buat salah..cuma tak semua orang BERANI nak mengakuinya.. just follow the flow kata orang tu.. pandai2 bawa diri dan pandai2 jaga diri.. tu lebih penting dari kita pening2 fikir pasal org lain.... :)

btw.. akak suka je blog fura dan semua layout serta iklan2nya...ok je..sweet... :)

umie naziera said...

jeles pulak org lain kan kan,lantak lerr nak letak seribu iklan pown,blog kita bukn blog dya..yg sibuk dengki apasal..payah kalau PHD tinggi sangt...tapi akak,comels lewr pic tuu,heheh

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

itu perkara biasa. jadi, jangan herankan pasal orang lain. hati sendiri perlu jaga.
kalau orang lain tak jaga hati kita, biarlah kita yang jaga hati sendiri.
terima kelainan orang supaya kita sendiri yang puas hati. hehe. ^^

suri solehah said...

kenapa ni sis,biasalah hati manusiakan..

Cikgu Ma said...

yaa...kita takkan jumpa dengan orang yang memuaskan hati 100%...apa2 pun redha dan mengubah dr buruk kepada baik

spontan K

ABU said...

betul la.. mmg susah.. sbb tu aku kalau buat entry biasa2 aje, takut gak guat yg gah!! kang nnti kena kutuk..hahaha

ieda said...

ermm akak kurang paham maksud rara disini ..

tapi buat2 paham sbb berblog x nak berat2 kan minda .. kita nak go sloww je .. utk relax2 kan diri bukan utk tekanan kan ..

yg penting kita mau kawan x mo lawan ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...