10 January 2012

Trifel 2nd time menjadi.

haiiiii heeee~ last week i buat lagik sakali trifel.menjadi taw.



buat masa 1st tyme tu tak jadi,i punya castard berketul,sbb nya i buh
1/2 paket kastart,org buh 2 sudu je,aku g bantai 1/2 paket.
i rasa mcm xcukup je.hehehe.tu lah,ada resipi tak nk tgk.main bedal je.
ingat ko master chef ke hah.heeee.


best nya buat 2nd tyme menjadi,but kuciwa gak sbb kastart bahagian bawah
dye mcm lembik sket.kalau keras sket mesti sedap.then i gunakan NONA jelly.
masa buat 1st tyme tu i tak pakai jenama nona,tu yg tak sedap tu.keras.
but NONA jelly ni mmg best sgt.sedap n tak manis sgt.


kastart kali ni i pakai 2 sudu,n susu cair satu tin.gula tambah 2 sudu.
so tak manis sgt.lite-lite je.i pon bukan suke manis sgt.goli tokak neh.
hehehe.tapi harus diingat lepas ni.pastikan kastart tu bg due masak pekat sket.
kalau tak dye cair sgt,masuk dlm peti dye jd lembik.tapi sedappppp.heee.


so lepas ni boleh buat ag as a dessert lepas mkn kan.korg try lah jugak taw.best.
oh lupa pasal jelly tu.jelly tu masak je,buh serbuk jelly dlm periuk,
tambah air.then tggu sampai dye berbuih n buih tu hilang.sejukkan dlm peti.
jelly ni i tak tambah gula pon sbb dye dh manis-manis buah dh.


so selamat mencoba yaaaa~

p/s : nk muka flawless x?klik SINI 
churp churp SINI

23 comments:

syaz@rozelt said...

semaken rajen la bini org nie..hihi

Cho Zila said...

kalau rajin macam2 boleh kan... akak kalau jellyni kurang sikit...

KAMIHIDUP said...

rajinnya, nampak sedap. :)

cik fadh said...

wuuuu dapnyer..akak xletak layer kek swissrol ea ? ermm fadh bt kastard pown ritu ketul2 . tp skang da expert da..hehehehe

KAMIHIDUP said...

untunglah suami. :)

Ieda AlHabsyi said...

morning raraaaaa!!! :)

weh rajin ko, salute! nak sikit weh, hehhehehe! :)

sailaaf said...

sdap2..update lg pasal masak2 ni. suka ai baca taw! hehe

Prettywrite said...

yna pernah buat puding koktel sekali haritu masyallah jadi lembik sangat..last2 buang jer..boleh ambik tips rara nih..:)

My Life's Journey said...

salam pekenalan ..hrmm sedapnya .. leh mintak cikit ...pangg!!

Fariza said...

nk cuba jugalah.
sejak kawin ni, pk masak je.
hik3. untuk hubby juga kan :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka guna jenama nona..mmg besh.

Daddylicious said...

mencoba makan boleh laa...hehe

fyna said...

erkk...nih yg jadi lapar nih..

Niza Romli said...

rajinnya cik puan jelita ni kan..

yg ni k.nza tak penah try lagi...nak buat gak la weekend ni.

wantie said...

dah berpuluh kali wat menda ni asyik fail jerk. hahaha...

cayaklah ko pandai buat.

Cik Kamoo said...

boleh try buat pasnie..akk tak pernah wat pun

saffiya_aleesya @ echa said...

kalau buah2an tu buh banyak lagi sedap kan

cik najihah said...

nmpak sedap la hihi

diana said...

rajin dah rara buat entry masak2 ni..;P

shedameor said...

rajin akk mencuba resepi2 yea :)

J.Syazwana said...

my feveret !
hehehe
sedap kan.
ade org tak suke sebab manis sangat.
kite rase biasa je.
takde lah manis sangat pon.
hehe

.:shura shushi:. said...

Biasanya percubaan kali kedua mesti menjadi..InsyaALLAH :)

siti kektus said...

tengok cara nampak senang je ni buatnya. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...