01 January 2012

Tutorial : Tukar Background comels pada Blog

ramai jugak yg tanya,mana i dpt background comels-comels kat blog i.





i pakai template apa.actually i tak pakai template.
i pakai background je.pakai background ni mudah sebenarnya.
cari je piccy comels.then upload je.

ni header transparent.so boleh nmpk background belakang.

yg best nya,blog kite tak berat bila kita pakai backgrond ni.

cara tukar background ni mcm ni.

1 : pergi ke DESIGN > TEMPLATE DESIGNER



2 : klik pada background image tu.
then pilih piccy yg korg nk.

3 : adjust alignment and tile dye.

4 : preview,then SIAP! senang je kan?
blog pon ringan je. 


12 comments:

ieda said...

TQ dik ! ..

nuyui a.k.a miss YUI said...

boleh cuba pd yg belum taukan..tq sis!!

Cik Bhulat said...

nice share..tq

salam tahun baru.moga kita sentiasa diberkatinya di hari mendatang =]

Daddylicious said...

ooo patut la chomel2...

ABU said...

ho macam ni rupanya.. thanks..
* belagak baru tahu kan hahahahah :)

Zefa said...

as salam rara.. mmg cantik2 pun background kat blog rara ni.. =D. kalau rara ade masa, boleh la buat tutorial TRANPARENT header mcm blog rara. thnks rara!

diana said...

blog akak tak de background..:p

merahitujambu said...

cantik lah layout baru

アヌムちゃん said...

mmg seriyes sng kn.heee

shedameor said...

laa, senang je. hehe

saffiya_aleesya @ echa said...

senang sikit kalau blog dh ringan..;-)

wan nurul hezrina said...

gud tuto pd blogger2 baru=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...