Image and video hosting by TinyPic

01 January 2012

Tutorial : Tukar Background comels pada Blog

ramai jugak yg tanya,mana i dpt background comels-comels kat blog i.





i pakai template apa.actually i tak pakai template.
i pakai background je.pakai background ni mudah sebenarnya.
cari je piccy comels.then upload je.

ni header transparent.so boleh nmpk background belakang.

yg best nya,blog kite tak berat bila kita pakai backgrond ni.

cara tukar background ni mcm ni.

1 : pergi ke DESIGN > TEMPLATE DESIGNER



2 : klik pada background image tu.
then pilih piccy yg korg nk.

3 : adjust alignment and tile dye.

4 : preview,then SIAP! senang je kan?
blog pon ringan je. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. boleh cuba pd yg belum taukan..tq sis!!

    ReplyDelete
  2. nice share..tq

    salam tahun baru.moga kita sentiasa diberkatinya di hari mendatang =]

    ReplyDelete
  3. ho macam ni rupanya.. thanks..
    * belagak baru tahu kan hahahahah :)

    ReplyDelete
  4. as salam rara.. mmg cantik2 pun background kat blog rara ni.. =D. kalau rara ade masa, boleh la buat tutorial TRANPARENT header mcm blog rara. thnks rara!

    ReplyDelete
  5. blog akak tak de background..:p

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com