Image and video hosting by TinyPic

31 January 2012

yelah,tau lah raya korg,tapi agak agak lah bakar mercun

smlm,lepas hantar suamy ke pudu,balik tu trus golek golek nk tidur,


semangat lah konon nya nk keje,nk tido awal.padahal sehari suntuk tidur je keje.
then lepas borak borak ngan suamy,sambung pulak ngan msg,
dh lali mata ni,stop lah msg,tidur lah dgn lena.

tgh seronok seronok nk start mimpi tiba tiba.

pommmm panggggg kechinnnnnnnn syiummmmmm
mcm mcm lah bunyik lagik yg keluar,aku ingat sape yg nk berperang,
rupanya bunga api, start dr 11.45 sampai lah nk dekat 12.15 cm tu.
korg bayang kan lah cm mana rasa nk maki kepada pemain mercun tu.
bunyi mercun tu betul betul sebelah i,belakang umah MIL i mmg cina,
n belah belakang umah tu kebanyakan nya cina.fuhhhhh mmg membara lah telinga ni.


dh tekup telinga dgn bantal pun bunyik still kuat lg.
i rasa dorg pakai bunga api yg besar tu,yg selalu org bakar utk countdown new year tu.
kalau yg tu mmg kuat lah.sebelum dye nk meletup kat langit tu,
mmg bunyi kuat sgt.Ya Allah,rasa sampai nk nanges.tak suke bunyi kuat cm tu.

td i terbaca kat blog ujang ada yg kata hari ke 8-9 dorg akan membakar mercun tanda
completion day dorg beraya,dan lepas tu dh boleh berkerja cm biasa.

ok yes kalau ye pon nk celebrate pape,but agak agak lah der,
bakar mercun yg biasa biasa je tak leh ke? knp yg besar n kuat tu.
tak pikir ke jiran jiran,yes masa kita raya pon kita main mercun,
but stakat mercun bodo je,takde lah meletup kuat kuat cm tu.
lg pon pk lah sok nya nk keje.sket sket je bakar xleh.
haihsssssssssssssssssssssssssssssssssss~

tapi xpelah,nk buat cane.
perkara dh lepas,kes mlm td punye,
but ianya still berbekas dihati i.hehehe.sakit hati taw.
di sebabkan tu i trus jd tak lena tidur.
sian kat i kan!

tempat korg cm ni jugak ke?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. kat umah akak ni lagi la rara.majoritinya cina...
    maisara pun tak boleh tidur..dah la pagi2 nak bangun pi sekolah...

    jiran akak kata mercun kali ni untuk hantar balik tok nenek depa yang balik beraya minggu lepas.

    ReplyDelete
  2. ptotla mlm td bunyi mcm je..mggngu tido yui mlm td..tp nsb telinga ni "pekak" lau penat sgt..hihi

    ReplyDelete
  3. tempat akak org cina kurang..
    tapi cina raya melayu yg over..
    main mercum macam dia yg raya.

    ReplyDelete
  4. patut la dkt timeline twitter ramai yg bising, padehal dkt tempat kita sunyi sepi je. Oh lupa yg kita duk kampung rupanya, takde cina. hahaha! ;B

    ReplyDelete
  5. patutlah semalam pun ada bunyi mercun jugak. Haish! bising betol .hukhukhuk -.-

    ReplyDelete
  6. masa stay klang mcm tu la akak kena..then lps 1thn akak pindah bangi. stay area melayu muslim..aman!

    ReplyDelete
  7. a'ah same la. arini atas bas ramai yg tido. mybe smlm tak leh tido kot

    ReplyDelete
  8. tmpt fadh xramai cina, so aman skit..tido pown lena..hihihihi

    ReplyDelete
  9. amboi dah habez dah pun main lagi,, melampau..

    jom hayati sekejap.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

    ReplyDelete
  10. amboi dah habez dah pun main lagi,, melampau..

    jom hayati sekejap.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

    ReplyDelete
  11. tension kan...klau nak main pun takyah la lewat malam..fikir le jiran yang nak tidur or ada anak kecil..

    Kat kawasan saya bkn bunyi api.. tapi bunyi budak2 main lari2 jerit, maki hamun lewat malam..tak tahu le parent tak cari anak dorang ke.. sb semua budak tu, masih skolah rendah..lg sakit jiwa.. tambah plak musim cuti skolah..

    ReplyDelete
  12. bila org kita bakar mercun cina kena tahan... kita pun cam tu lah.... tak leh nak elak dah...

    ReplyDelete
  13. btl2..mlm td semua org harok sla bnde ni... kite bakar xd r cm dyorg kn....

    ReplyDelete
  14. nasib la si akiff tido buat deeek ja walaupun ada gak terkejut skit.. rasa macam zaman perang pun ada gak...

    ReplyDelete
  15. dulu duduk tmn memang byk giler cina. Memang tahap kesabaran kene tinggi la...

    ReplyDelete
  16. oh patutlah semalam pun kat umah dengar mercun kemain banyak n kuat lagi..rupanya diaorang bakar sempena completion day..hurm..tapi nasib baik bunyi tu tak dekat sangat ngan rumah..macam rara ni alahai..kenapa tak keluar maki je diaorang..hehe

    ReplyDelete
  17. Ada gak rara..tp sayup2 je..hihi..

    ReplyDelete
  18. kt kawasan umah akak takde la dorang main mercun tp jauh skit tu ada la. dgr la jugak ponpang tu.. nampak la jugak warna warni bunga api tu dari tingkap umah.. apa yg penting lala tidur tak bgn. kalau dia x blh tido memang masalah

    ReplyDelete
  19. uuuhu akak paling sakit ati kalau mereka main mercun tala kerumah kitee haaaaaaa pantang

    tapi x semeriah dulu sebenarnya .. zaman x haram layie aduhh sampai tgh malam2 masih main .. katenya halau hantuu huhuhuh

    ReplyDelete
  20. tempat saya pun camtu semalam..hehe..dahla mimpi hantu, tetibe dengar bunyi-bunyi tu lagi~

    ReplyDelete
  21. tuelah umah azie pon sme..dh rse kene bom lak....elok2 tdo terus tk boleh nk tdo sbb terlampau kuat sgt bunyi mercun tue

    ReplyDelete
  22. taman KAMI semua cina, lagilah haprak. dah macam perang malam tadi.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com