Image and video hosting by TinyPic

23 February 2012

aktiviti setelah meninggal kan blog


safura KINGDOM!
hehehehe.ni lah kingdom saya.
lepas je tak boleh bukak blog,i trus addict main game.
secara tibe tibe.mmg tak dirancang.habes semua game kat fb i main.
tapi yg paling addict sekali Castle Ville lah.hehehe.
sape nk jd neighbour i sila lah add yek.hehehe.

kalau dulu pg pg i akan bukak blog n update
blog dulu.tp skrg ni masuk opis i akan bukak game dulu.
harvest dulu,kutip cukai dulu,baru wat keje lain.
aduuuuuuuuuuuuuhhhhh bayangkan lah i bukan jenis org yg suke main game
dan dgn tibe tibe i jd suka main game.tp game yg educated lah.
kalo yg merepek repek i tak main lah.malas.hehehe.
*educated ke main Castle Ville? hahaha.

layan lah labu.dh game yg dye nk.main jelah.
ni pon xleh nk taip panjang-panjang.dh rasa lain mcm tekak ni.
ok lah.bye.nk BW sket sket.kalo x rasa lain mcm dh tekak ni.
kena tekan X je trus.kalo x ada yg wek depan pc nt.hehehe




22 February 2012

bukan senang nak buat seseorang MENANGES apabila baca entry kita.

YES! satu blog ni telah berjaya buat aku menanges bila baca entry dye,tak sedar air mata dh menitik.ahhh malu,dh lah kat opis ni.org ramai,fuhhhhhhh bahana nya baca blog cm ni tyme tyme opis hour ni.





bukan senang nk buat org menanges baca blog kite kan.kecuali entry tu betul betul berkaitan dgn kehidupan seharian dan menyentuh jiwa,dan 1st tyme i rasa i baca entry ni sampai menanges.yes menanges oeekeee! keluar air mata maknanya! 

satu entry yg dilahir kan dr jiwa,dr hati.mmg boleh menyentuh jiwa.

Ya Allah,hebat nya seorang wanita.nk menangis jugak?
baca entry NI, sumber dr aty_fared.thanks aty sbb share.


21 February 2012

welcome back safura!

Bismillah.

Assalammualaikum.

tarik nafas dlm-dlm,dgn sepenuh tenaga dalaman yg ada,
i berjaya bukak blog ni.Ya Ampun,mmg lama kan xbukak blog.
tp Alhamdulillah,tgk kat stat,ada jugak org yg jenguk blog ni.
hmmmm thanks banyak-banyak bg sape yg sudi dtg even tuan rumah x sihat.
heeeee.

banyak benda yg nk di share n diceritakan sbnrnya,
tapi xtau lah nk mula dr mana.

knp i menyepi?
sbb nya saya xboleh nk bukak blog,
tgk je "blogger.com" rasa nk muntah.
pelik kan,tp mmg tu yg i rasa.seyes x tipu.
harini rasa cm dh ok sket.much better than hari hari sebelum.
dh badan pon rasa cm dh ok sket.dh boleh berdiri dgn baik.

bak kata my mom "lawan ra lawan"
yes,mmg mulanya xboleh nk lawan,
tak terdaya,tapi kdg-kdg bila ter dtg semangat nk lawan.
i got it, i boleh lawan. berkat doa harian dan semangat.

rasa nya ni satu permulaan entry yg agak suram kan?
heeee,nt lah sok sok lusa i up entry yg ceria lak eh =)
heeee.but seriousely mmg i rindu kan all bloggerians,
rindu sgt nk update blog,rindu nk baca blog.

kdg kdg i singgah gak blog kwn kwn,but
xsanggup nk tinggal kan jejak,hehehe.knp?
jgn ditanya lah.xleh bukak lama-lama.hehehe.

ok lah,jumpa lagik sok lusa eh =.= daaaaaaaaaaaa~


09 February 2012

Dang Suria yg Mulut Celupar

sape tgk ON AIR semalam? sakit hati x tgk Dang Suria tu?


i tak penah tgk,ni baru 2nd tyme tgk lah.1st tyme dulu tgk sket sket je.
smlm tgk full.best gak tgk gelagat org org yg dtg audition,
best jugak tgk aznil yg baik hati dlm percakapan,dye mmg polite sgt sgt.
no wonder lah ramai yg suke dye tak kira tua atau muda kan kan.


tapi yg i bengang sgt dgn DS smlm.mulut dye kurang ajar btol.
dye kata org tak hensem lah,gemok lah,tu lah ni lah.
eh hellooooo,awak tu cantek sgt ke.adoiiiii,
stakat muka tegang mcm tali rapia,tapi leher dh ada 2 3 baik tak payah,
dulu dye pon tak hebat mana,yg dtg tu of course lag bukan bagus sgt,
tapi boleh x guna bahasa yg baik sket,yg sopan.

tak payah lah cakap sampai yg tak hensem tu,
gemok tu,org pon ada perasaan lah.suke ke buat org benci?
kalau i,i paling tak nk buat org benci i,huh biar lah org selesa ngan kita.

huh pg pg dh entry geram.apekah!!!!
xde lah.i rasa mst ramai yg tak suke gak dgn DS smlm.
tol x?pape pon budi bahasa budaya kita.tu je i nk ckp.
ich terok terok.

p/s : sape yg dtg blog i smlm,thanks ya,rini i BW balik.
ada kekuatan sket nk bukak blog.heee.bg sape yg tertanya tanya adakah i
preegy tu.hmmmmmm jawapan dye,nt i buat annoucement. poyos kan?hehehe,nampak cm ada yg pandai teka.but nt i bagi tau bila dh betulbetul
confirm eh.ni salah satu permintaan suamy.heeee.

08 February 2012

nk muntah tgk blog!

salam kawan kawan.ni entry ke 2 rara harini.oh sgt tak percaya

maaf lah sbb tak larat nk tgk blog sebenar nya.
tak tau knp.berpinar mata bila bukak blog.
nk g BW entry org lain pon cm nk muntah.
ni bukan cite tipu.cite betul.

patut lah kite tgk setengah blogger yg dh kawen,
blog selalu terbiar beberapa bulan sampai hilang rasa nk muntah tu kan.
ohhh hopefully rasa nk muntah tgk blog ni tak lah berpanjangan.
kalau tak sian kat blog i ni,terbiar bersawang pulak nt.
huaaaaaaaaaaaaaa namau lah cm tu kan.

currently i tgk sebok main game kat fb lak.
dulu menyampah giler nk main game.
skrg ni suke main game,mls nk berblog.
oh ini sgt tidak adil!

maafkan saye.ada masa saya akan dtg balik jenguk semua
yg dtg blog rara eh.thanks semua.



06 February 2012

masuk 30sen

Hai kawan kawan.sihat ke? Hehehe dh rasa mcm rancangan kanak kanak kat tb tu pulak. I otw nk balik kl ni.kul 1 lebih td gerak.now batu kat bentong pahang.hmmm penat nya jgn ckp lah.mengalahkan org yg drive,dh xboleh kira bape kali bangun n tido.nak makan x lalu nk mkn sgt.fuhhhh hopefully cepat lah smpai kl.dr ada matahari,sampai lah gelap.mmg jenuh kalo naik kereta ke kelantan.syg kata lepas ni kalau balik kelantan naik flight pulak.tp bila naik flight mst lain rasa nya kan.


Oh lupa lak nk citepasal gambar kat atas,ms singgah nk buang air kt merapoh td.i tny kat suamy,syg mana org jaga toilet ni,then suamy kata mmg xde org jaga.kena letak je duet dlm meja tu.i intai dlmeja tu mmg meja tu banyak syiling.i teruja sekejap.dlm hati i terpk zde ke org tipu eh.mst ada kan.tp terpulang lah pada diri masing masing kan.hope ramai yg jujur.


Oh sory kalau entry syok sendiri.sbb i sajesaje je update ni.dh bosan sgt dlm kete.heeee.


Destinasi harini, kelantan pahang kl.layannnnn.heee


Published with Blogger-droid v2.0.2

03 February 2012

sakan naaaaa! 4 hari cuti.


tyme tyme cuti lama ni i lah org yg paling hepy,
kalau boleh tyme tyme cm ni mmg nk berkepit je dgn suamy.
yelah,kami kan jauh,jumpa seminggu sekali jek,so bila cuti lama sket,
i rasa hepy sgt,but rasa seday gak kat kawan kawan yg kerja kat
sabah sarawak,even cuti lama sket pon bukan boleh balik,
tiket mesti mahal,hmmm kadang kadang i bersyukur jugak
dgn diri i,sbb sekurang kurang nya jarak kami x jauh,
macam pasangan lain,malaysia - sabah/sarawak,
lagik jauh,lagi kuat dugaan mereka.

wahai kawan kawan ku,sabar ye.hmmmmmmm.

neway,selamat bercuti kepasa semua kawan kawan blogger.
i rasa harini semua dh start bercuti kan?

suamy i half day rini,dye balik KL,
lepas magrib,kami balik ipoh,
sabtu,attend kenduri,
lepas kenduri straight ke kelantan,
ada kenduri cukur jambul zara n tahlil arwah abah
kat sana,jalan jalan sket sket,
isnin turun kl balik.heeeeeee.

takpelah penat sket,asalkan bersama suamy,
asalkan dpt tgk muka suamy,

bila sakit,dpt tgk muka suamy,hilang semua sakit.
betul x? heeee.i selalu ckp kat suamy,
"syg,kdg kdg duk jauh ni best sbb leh rindu rindu kan"
heeeeee.tapi ada pro n contra dye,Allah maha Adil.

bye korang! hati hati bercuti ye.



knp lah kamu ni!

salam jumaat semua.huh! kadang kadang i rungsing memikirkan hal diri i ni.

tak tau lah knp skrg ni jd cm ni,cm lemau je,then lalai.
nk kata banyak urat putus,belum lagik,umur baru nk masuk 25tahun,
tapi nyanyuk nya mengalahkan org umur 52 tahun.
mybe i have to do something to my self,
any idea?

korg bayang kan lah,
smlm patut nya i kunci jam 5.45am,as usual i bangun lah.
tapi smlm bantai nya kunci jam 6.45am.WTFishhhhhhh!
bangun bangun tgk jam nk dekat kul 7 dh.mampos aku,
subuh gajah lah apa lagik kan.

rini pulak,kunci jam dh betul,
dah siap solat sume,nk start conteng conteng kat muka,
cari beg makeup xjumpa.mana pulak beg makeup aku ni.
sah! tinggal kat opis,
sllu lepas solat kat opis,beg makeup i trus letak kat tepi meja,
yelah kan,takut lupa,kan dh 52 tahun,
tp smlm xkeluar kan,i sampai sampai opis,tgk kat tepi meja takde,
rupa nya dlm beg solat lagik,
aduhhhhh xpenah penah jd cm ni.

knp lah kamu ni safuraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
knp knp? apa yg kamu pk!
letih lah cm ni.i rasa i kena makan kismis banyak banyak lah,
nyanyuk tahap dewa dh ni.dh xlalu dh asek cm ni je.

so cane nk keje sampai 60 ni?
cuba lah bayang kan.heeeeeeee.

xpelah,rini hari jumaat,nk merungut sgt pon xelok kan.
pandai pandai lah lepas ni jd insan yg tak nyanyuk.
makan kismis banyak banyak oke!


bye~ rini nk g mkn roti canai,
roti kosong 2,siap!

sumber : google

02 February 2012

makcik,please behave urself!

sampai je ke kantin td,nk pilih pilih lauk,
dtg lah sekumpulan makcik ni.ramai oohhhh.
aku pon disebabkan nmpk makcik makcik ni ramai sgt,
cepatcepat aku g buat pilihan makanan,sbb mls nk bersesak ngan makcik
makcik tu,dh lah badan ni rasa cm tak sihat sgt.xde mood nk berebut lauk ngan
makcik makcik tu.dh pilih ikan goreng,trus i ke kaunter bayaran.
tgu abg tu nk kire,salah sorg dr makcik makcik tu pon
trus duk depan i,kire memotong kawan i yg dekat blakang i,
i tgk muka makcik tu,dye buat muka tak bersalah,
siap ckp kat abg tu " dik ni bape"
sambul hulur bungkusan kuah tomyam dye,
ni sayur n ikan seketul.


dlm hati i " boleh sabar x,bg dye kira aku punye dulu"
tak reti nk beratur satu hal,kelam kabut satu hal.
pelik tgk perangai org cm ni.

yg paling best nya bila,
dye dh berjaya potong kwn i then 
lepas bayar dye boleh ckp kat kwn kwn dye
sambil tunjukan plastik lauk dye,
"mcm ni je 2.50"

huh dlm hati i," makcik what do u aspect harga dr abg tu?"
kuah tomyam sayur with ikan 1.50 ke?
makcik sedar tak makcik duk KL?
tak yah nk jd gangster sgt lah kan.relax sudah.

yg i geram ngn sikap makcik ni,
dh lah memotong,kelam kabut,then dh org kire harga lauk dye,
bising bising lak.malunya i tgk.kalau rasa mahal,
masak lah sendiri,jgn bli kat kantin.faham.
haihssss masalah org cm ni.bikin org pening n sesak nafas.

tapi nk buat cane kan.mata hanya mampu memandang,
hati hanya mampu berckp didalam,
tak tau nk luah kan macam mana kat makcik tu.
sabo jelah.anggap jelah sikap makcik makcik mmg cm tu kan.
tettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt! heeeeeee.



antara betul betul berubah atau nk cr publisiti.

gambar ppmh2011

masa tgk piccy ni kat beautifulnara.
i mmg terkejut sgt sgt,mmg betul betul berubah irma ni.
blouse labuh n syiria labuh.simple tapi memukau mata yg memandang.
Ya Allah,aku pon x boleh jd cm dye ni kot.bukan tak boleh jd,
mungkin satu masa nt,tp lambat,tp irma berubah dan berubah terus.
lepas dye pakai tudung,pakaian dye mmg berubah habes,
dh tak nmpk dh baju ketat metat.aku sendiri pon pakai tudung kadang
kadang baju mcm sarung nangka.oppppsssss heee.
sbb badan dh naik,sume baju ketat.

kdg kdg i tertanya tanya kat diri sendiri,boleh ke aku jd cm ni?
boleh ke pakai blouse labuh cm ni.irma relax je g majlis anugerah cm ni.
kite ni yg tak ke majlis anugerah apa salah nya pakai cm ni kan.

 like sesetengah artis yg berubah mybe utk berfesyen.
dan yg bukan artis pon mungkin cm tu.pakai tudung utk berfesyen.
hmm ntah lah.tapi yg i nk sampai kan kat sini.mmg seronok tgk Irma,rugi lah Nabil.
heeee ada kena mengena ke.jodoh pertemuan di tangan Allah kan.
Allah yg tentu kan.nt i pon nk jd mcm Irma,sopan dlm pemakaian.
tak salah kalau berangan dulu kan.dr angan angan lah ianya akan menjadi nyata.
InsyaAllah.Amin.



safeee dan 2 juta

fuhhh fuhhh ada habuk sket lah kat blog ni.rendu nyaaaa nk update,tapi tak larat sgt sgt,asek nk tido je.sorry! heeee.ada yg rendu ke? mesti takde kan? xpelah,majuk! ahaksss.majuk lah,xde sape nk pujuk pon.



so,apa cerita harini? pg pg i masuk kete,hot Fm bukak story pasal saffeee sali terima sambungan kontrak dgn pelita jaya selama 2 tahun n dye dpt habuan sebanyak 2 juta.

ada yg kata dye mata duitan sbb terima 2 juta n tak nk main utk negara,ada yg kata negara masih perlukan dye,ada yg kata dye kena amik duet tu sbb malaysia boleh bg apa kat dye.oppppppssss sgt pedas ayat abg caller tu td.


bg pendapat i pulak,kalau i ditempat dye,i terima 2 juta tu,sbb nya 2 juta,sape tak nk kan? kehidupan lepas ni mmg dh stable,dh tak yah pk apa apa dh,boleh fokus dgn bola je,duet yg dpt boleh lah tampung untuk bukak perniagaan dihari tua nt.

dan kalau ada org pertikaikan knp tak nk tolong negara sendiri,dan jawapan saye,negara pon tak nk tolong saye,cane saye nk tolong negara,what u give u get back.

i baru lepas dgr berita kat tv3 last 3 days rasanya,pasukan bola kite tak dibayar gaji,dan disebabkan itu dorg terima rasuah dan presiden bola sepak kita akan bayar gaji dorg beransur ansur,malah dorg nk siasat pulak gaya hidup mewah pemain dan nk siasat GF dorg lagik.masa i dgr tuh! huh,biar lah dorg nk buat apa,dorg dh penat penat main,then tak dpt gaji,sape x marah.

mcm tu safee nk kembali bermain dgn pasukan negara? i rasa dye ada alasan dye sendiri, bukan kata tak nk tolong negara,dah negara pon kesesakan, takkan dye nk sesak kan diri dye pulak.entry i ni menunjukkan mcm i ni selfish kan? but im not selfish,kadang kadang kita kena jugak fikirkan pasal kehidupan kita,pasal masa depan kita.

lagi pon 2 tahun je.bukan lama pon.lepas ni boleh lah bermain dgn negara balik,bg yg kata safee metarialistik tu pk lah balik bila korg berada di tempat dye.korg nk tolak ke 2 juta???? fikir lah.kalau i dgn bakat yg i ada,i takkan tolak.lagi pon sekejap je 2 tahun.just go on.

to safeee chaiyok chaiyok!

i believe i can fly....

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com