Image and video hosting by TinyPic

02 February 2012

safeee dan 2 juta

fuhhh fuhhh ada habuk sket lah kat blog ni.rendu nyaaaa nk update,tapi tak larat sgt sgt,asek nk tido je.sorry! heeee.ada yg rendu ke? mesti takde kan? xpelah,majuk! ahaksss.majuk lah,xde sape nk pujuk pon.



so,apa cerita harini? pg pg i masuk kete,hot Fm bukak story pasal saffeee sali terima sambungan kontrak dgn pelita jaya selama 2 tahun n dye dpt habuan sebanyak 2 juta.

ada yg kata dye mata duitan sbb terima 2 juta n tak nk main utk negara,ada yg kata negara masih perlukan dye,ada yg kata dye kena amik duet tu sbb malaysia boleh bg apa kat dye.oppppppssss sgt pedas ayat abg caller tu td.


bg pendapat i pulak,kalau i ditempat dye,i terima 2 juta tu,sbb nya 2 juta,sape tak nk kan? kehidupan lepas ni mmg dh stable,dh tak yah pk apa apa dh,boleh fokus dgn bola je,duet yg dpt boleh lah tampung untuk bukak perniagaan dihari tua nt.

dan kalau ada org pertikaikan knp tak nk tolong negara sendiri,dan jawapan saye,negara pon tak nk tolong saye,cane saye nk tolong negara,what u give u get back.

i baru lepas dgr berita kat tv3 last 3 days rasanya,pasukan bola kite tak dibayar gaji,dan disebabkan itu dorg terima rasuah dan presiden bola sepak kita akan bayar gaji dorg beransur ansur,malah dorg nk siasat pulak gaya hidup mewah pemain dan nk siasat GF dorg lagik.masa i dgr tuh! huh,biar lah dorg nk buat apa,dorg dh penat penat main,then tak dpt gaji,sape x marah.

mcm tu safee nk kembali bermain dgn pasukan negara? i rasa dye ada alasan dye sendiri, bukan kata tak nk tolong negara,dah negara pon kesesakan, takkan dye nk sesak kan diri dye pulak.entry i ni menunjukkan mcm i ni selfish kan? but im not selfish,kadang kadang kita kena jugak fikirkan pasal kehidupan kita,pasal masa depan kita.

lagi pon 2 tahun je.bukan lama pon.lepas ni boleh lah bermain dgn negara balik,bg yg kata safee metarialistik tu pk lah balik bila korg berada di tempat dye.korg nk tolak ke 2 juta???? fikir lah.kalau i dgn bakat yg i ada,i takkan tolak.lagi pon sekejap je 2 tahun.just go on.

to safeee chaiyok chaiyok!

i believe i can fly....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. die mmg hebat kan.. klu sy pun sy terima je. 2 juta kotss... hewhew

    ReplyDelete
  2. stuju ngn akk..

    biarlah kat safee..

    t dia balik mlysia gak..hiih..

    2 juta,sapa nak kasi?? pnt men lg tuuu..

    ReplyDelete
  3. bila negara sendiri tak hargai...
    hurmmm

    ReplyDelete
  4. Kan? Huehue. Kalau saya pun nak kak. Berita malam tadi memang syok je bila dengar duit banyak-banyak. Lagipun coach dia tu memang ada beli 1 kelab dekat luar negara. No wonder la dia boleh bagi duit sebanyak tu dekat Safee ;)

    ReplyDelete
  5. safee dah kuar statement smlm dan dia kata dia masih boleh main untuk Msia..kalo phat pun phat sain kontrak ni hehe sapa x nk kan...dah tu periuk nasi kita

    ReplyDelete
  6. Tapi salute lagi ahli sukan zaman2 dulu, "sukan untuk negara" walau gaji ciput dan ada yg beli peralatan sendiri kerana minat dan nak julang nama negara....dorang tetap harumkan nama Malaysia walau imbuhan tak setimpal langsung.


    Itu dulu, sekarang nie dah lain sangat. Kebanyakan bersukan untuk duit! Sebab tu ada rasuah ...

    ReplyDelete
  7. aduhh duit .. duit ...
    macam2 kita boleh cakap kan ..
    hurmm kena fikir betul2 kalau nak terima duit macam tuu ;)

    ReplyDelete
  8. I pun setuju safee pergi join pelita jaya. it is not solely on the money la...money wise mmg menarik tapi looking forward, safee is not young anymore. it is about time for him to gain some experience outside of his comfort zone kan. And his experience can be utilized bila dia balik ke Malaysia. Still yang untung Malaysia. Meantime, Malaysia kena gilap lagi good players. Ada ramai cuma x berpeluang je hihi

    ReplyDelete
  9. ofcos lah trima. biar apa orang nk cakap kan. ini juga strategi utk dia mlebarkn syp ke pringkat antarabangsa

    ReplyDelete
  10. haha semua ni atas diri masing2...kalo pk utk jangka ms pendek je, apa slhnye terima 2 juta tu ;p utk jangka ms panjang pulak, berkhidmat la balik utk negara...haha memandai je i ni ;p

    ReplyDelete
  11. biarlah dia terima kan? itu demi masa depan dia... lagipun tak kan malaysia nak harapkan dia je! banyak lagi pemain lagi yang bagus2!

    dia pun nak matlamat dalam kerjaya dia kan?

    ReplyDelete
  12. kayoo safee ni nty. jutawan baru kte. hehe

    ReplyDelete
  13. hai puan rara! ni puan lala!hehe

    bestnyer kalau gaji sebulan 100++ ribu kan??untung safee! untung wife dia!!hehe

    ReplyDelete
  14. caller tu mungkin tak tau yang sebenarnya bukan tujuan duit je dia kekal kat pelita jaya..nak tau pasal apa..jom tengok apa sebab nya kat blog akak..heheheh

    ReplyDelete
  15. love safee..eh..hehehe..nasib dia dh kawin lau x nk ngorat dia..XD

    ReplyDelete
  16. betul lahh ape akak cakap . dia fikir pasal masa depan dia . tak salah kan . lagipun dah karier dia . kalau orang lain nak pertikaikan nape tak nak bantu negara sendiri , bis yang orang malaysia ade kerja kat luar negara tu nape . same je lahh . dia just buad ape yg terbaim untuk dia

    ReplyDelete
  17. dia msti dh fikir dlm2 kan..hormat jelah keputusan dia..

    eh,i pun doakan u jd ibu ye..:D

    ReplyDelete
  18. xpe la..tu utk masa depan dia kan..main bola ni bukan tau lagi nasib masa depan mcm mana..kalo injured..pastu xleh main lg..ada la duit simpanan...lgpun main bola ni..bukan leh main sampai tua mcm org keja gomen leh la keja sampai 60 tahun..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com