Image and video hosting by TinyPic

03 February 2012

sakan naaaaa! 4 hari cuti.


tyme tyme cuti lama ni i lah org yg paling hepy,
kalau boleh tyme tyme cm ni mmg nk berkepit je dgn suamy.
yelah,kami kan jauh,jumpa seminggu sekali jek,so bila cuti lama sket,
i rasa hepy sgt,but rasa seday gak kat kawan kawan yg kerja kat
sabah sarawak,even cuti lama sket pon bukan boleh balik,
tiket mesti mahal,hmmm kadang kadang i bersyukur jugak
dgn diri i,sbb sekurang kurang nya jarak kami x jauh,
macam pasangan lain,malaysia - sabah/sarawak,
lagik jauh,lagi kuat dugaan mereka.

wahai kawan kawan ku,sabar ye.hmmmmmmm.

neway,selamat bercuti kepasa semua kawan kawan blogger.
i rasa harini semua dh start bercuti kan?

suamy i half day rini,dye balik KL,
lepas magrib,kami balik ipoh,
sabtu,attend kenduri,
lepas kenduri straight ke kelantan,
ada kenduri cukur jambul zara n tahlil arwah abah
kat sana,jalan jalan sket sket,
isnin turun kl balik.heeeeeee.

takpelah penat sket,asalkan bersama suamy,
asalkan dpt tgk muka suamy,

bila sakit,dpt tgk muka suamy,hilang semua sakit.
betul x? heeee.i selalu ckp kat suamy,
"syg,kdg kdg duk jauh ni best sbb leh rindu rindu kan"
heeeeee.tapi ada pro n contra dye,Allah maha Adil.

bye korang! hati hati bercuti ye.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

39 comments:

  1. Semua tu ada hikmah, dear.Yang penting kita ambik yg positif kan?semoga berbahagia selalu... :)

    ReplyDelete
  2. akak semalam ngan hari dah cuti...hehehehhe....heaven cuti lelama

    ReplyDelete
  3. tu la pasal dear... susah gak.. sesak dada nak tanggung rindu...

    ReplyDelete
  4. bestkan cuti 4 hari.. kayna pun tengah menghitung jam.. ekekekek

    ReplyDelete
  5. sheda cuti 3 hari je. tak sempat balik perak :'(

    ReplyDelete
  6. memang ade pro and contra nye.. kalau farah, memang tak boleh berjauhan.. ke kursus luar daerah selama 3 hari pn en hubby akan menyusul kemudian.. macamana nak berjauhan..

    ReplyDelete
  7. jadi kalau hari bekerja rara dok rumah sorang2 je la ye??

    ReplyDelete
  8. btl tu syg :) oh i wish encek suami tak perlu kerja jauh² :)

    ReplyDelete
  9. @dianaakk.tak duk sorg.duk umah mentua kak.

    ReplyDelete
  10. melaka xamik cuti thaipusam . so cuti 3 hari je..sob sob..

    ReplyDelete
  11. 4 ari je kami dpt s=cuti semggu since rabu aritu hehehe

    hepi cuti2 mesia

    ReplyDelete
  12. ingatkan rara dok sengsorang... ok la tu dok ngan mentua...

    ReplyDelete
  13. Awww.. Ni yang cemburu ni. Agagaga. Teringin nak kahwin juga :p

    ReplyDelete
  14. KC pun cuti 4 hari. bakal berehat di rmh shj sbb aritu dh jln gila2. hihi.

    Selamat bercuti, rara dear.

    ReplyDelete
  15. sokong ayat tu... duduk jauh best sebab leh rindu... hehe

    happy holiday :)

    ReplyDelete
  16. aish.... tgk akk nie.. rase cm nak kawin cpt je.... =)

    selamat bercuti

    ReplyDelete
  17. selamat bercuti dan berhati2 dijalan raya rara :)

    tak cukup cuti 4hari ni. akk rasa mcm nak cuti selamanyaje..tensii!

    ReplyDelete
  18. kalau jarang2 jumpa..
    bila jumpa, rindu tu sangat bermakna..
    kalau hari2 jumpa, ckp rindu pun dia punya aura tu x sampai.. :)

    ReplyDelete
  19. Salam rara,

    Baik2 dalam perjalanan ya rara...semoga selamat lah semuanya...

    rara ni ok jugak lah ya...Kak Ros ni,Cek abang pi kerja pagi balik petang pun dah rindu dah...he.he.he....

    ReplyDelete
  20. ya slmt bercuti.. semua.. tapi gua kerja..ot bayar triple hahahahahaha

    ReplyDelete
  21. ish..ni yg jeles ni...bila la nk ade suami gak..hik3.. gatai...

    ReplyDelete
  22. duk jauh dengan suam iye? sedihnye~

    nape tak apply keje dekat2?

    p/s:company saya takde cuti..ahad je la cuti~..sedih~ :(

    ReplyDelete
  23. Yang dapat cuti 2 hari ni je pun dah syukur sangat..

    Correction tu Rara, kita kena selalu bersyukur, not kadang².. ;)


    Bila berjauhan, rindu bertaut, kasih sayang makin kuat. chewahh.

    ReplyDelete
  24. syoknyee dpt jumpe hubby
    cuti2 nielah masa nak lepaskan apa yg patut kan ...
    aah dik kalau berjauhan nie leh rindu rinduan .. bila jumpe leh ramas ramasannnn upssssss terlebey sudaaaaa ahaksssss

    ReplyDelete
  25. hehe.. same la 3 hr je cuti.. akak happy hols

    ReplyDelete
  26. hehe.. same la 3 hr je cuti.. akak happy hols

    ReplyDelete
  27. memang syok cuti lama2 ni, tapi bila nak start keje nanti lemau je rasa...heheheheee

    selamat bercuti rara!

    ReplyDelete
  28. happy holiday and salam maulid to you and family!

    ReplyDelete
  29. samalah kita jumpa suami ada jadual..

    first time singgah sini, nice header esp wordingsnya...

    ReplyDelete
  30. Salam maulidur rasul & happy holiday!

    Take care :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com