03 February 2012

sakan naaaaa! 4 hari cuti.


tyme tyme cuti lama ni i lah org yg paling hepy,
kalau boleh tyme tyme cm ni mmg nk berkepit je dgn suamy.
yelah,kami kan jauh,jumpa seminggu sekali jek,so bila cuti lama sket,
i rasa hepy sgt,but rasa seday gak kat kawan kawan yg kerja kat
sabah sarawak,even cuti lama sket pon bukan boleh balik,
tiket mesti mahal,hmmm kadang kadang i bersyukur jugak
dgn diri i,sbb sekurang kurang nya jarak kami x jauh,
macam pasangan lain,malaysia - sabah/sarawak,
lagik jauh,lagi kuat dugaan mereka.

wahai kawan kawan ku,sabar ye.hmmmmmmm.

neway,selamat bercuti kepasa semua kawan kawan blogger.
i rasa harini semua dh start bercuti kan?

suamy i half day rini,dye balik KL,
lepas magrib,kami balik ipoh,
sabtu,attend kenduri,
lepas kenduri straight ke kelantan,
ada kenduri cukur jambul zara n tahlil arwah abah
kat sana,jalan jalan sket sket,
isnin turun kl balik.heeeeeee.

takpelah penat sket,asalkan bersama suamy,
asalkan dpt tgk muka suamy,

bila sakit,dpt tgk muka suamy,hilang semua sakit.
betul x? heeee.i selalu ckp kat suamy,
"syg,kdg kdg duk jauh ni best sbb leh rindu rindu kan"
heeeeee.tapi ada pro n contra dye,Allah maha Adil.

bye korang! hati hati bercuti ye.



39 comments:

YaYaNsMuM said...

Semua tu ada hikmah, dear.Yang penting kita ambik yg positif kan?semoga berbahagia selalu... :)

Cik Kamoo said...

akak semalam ngan hari dah cuti...hehehehhe....heaven cuti lelama

mOoN said...

tu la pasal dear... susah gak.. sesak dada nak tanggung rindu...

kayna said...

bestkan cuti 4 hari.. kayna pun tengah menghitung jam.. ekekekek

shedameor said...

sheda cuti 3 hari je. tak sempat balik perak :'(

Farah Shamsudin said...

memang ade pro and contra nye.. kalau farah, memang tak boleh berjauhan.. ke kursus luar daerah selama 3 hari pn en hubby akan menyusul kemudian.. macamana nak berjauhan..

diana said...

jadi kalau hari bekerja rara dok rumah sorang2 je la ye??

Puan Gojes said...

btl tu syg :) oh i wish encek suami tak perlu kerja jauh² :)

Cikpuan rara said...

@dianaakk.tak duk sorg.duk umah mentua kak.

cik fadh said...

melaka xamik cuti thaipusam . so cuti 3 hari je..sob sob..

KhaiRin - anies said...

4 ari je kami dpt s=cuti semggu since rabu aritu hehehe

hepi cuti2 mesia

lady scooter said...

ingatkan rara dok sengsorang... ok la tu dok ngan mentua...

Zahirah Dzulkifli said...

Awww.. Ni yang cemburu ni. Agagaga. Teringin nak kahwin juga :p

kakchik@ella said...

KC pun cuti 4 hari. bakal berehat di rmh shj sbb aritu dh jln gila2. hihi.

Selamat bercuti, rara dear.

~~Ticer Wann~~ said...

sokong ayat tu... duduk jauh best sebab leh rindu... hehe

happy holiday :)

aimi said...

aish.... tgk akk nie.. rase cm nak kawin cpt je.... =)

selamat bercuti

Niza Romli said...

selamat bercuti dan berhati2 dijalan raya rara :)

tak cukup cuti 4hari ni. akk rasa mcm nak cuti selamanyaje..tensii!

Zara Mohd Yusof said...

bestnye cuti :P

Cik Nasha said...

kalau jarang2 jumpa..
bila jumpa, rindu tu sangat bermakna..
kalau hari2 jumpa, ckp rindu pun dia punya aura tu x sampai.. :)

Ros said...

Salam rara,

Baik2 dalam perjalanan ya rara...semoga selamat lah semuanya...

rara ni ok jugak lah ya...Kak Ros ni,Cek abang pi kerja pagi balik petang pun dah rindu dah...he.he.he....

ABU said...

ya slmt bercuti.. semua.. tapi gua kerja..ot bayar triple hahahahahaha

ADEEYA said...

Happy holiday!

Eyeme said...

selamat bercuti puan rara!

Ca Cik Duyung said...

ish..ni yg jeles ni...bila la nk ade suami gak..hik3.. gatai...

Yana Libra said...

duk jauh dengan suam iye? sedihnye~

nape tak apply keje dekat2?

p/s:company saya takde cuti..ahad je la cuti~..sedih~ :(

YOUsoF said...

Yang dapat cuti 2 hari ni je pun dah syukur sangat..

Correction tu Rara, kita kena selalu bersyukur, not kadang².. ;)


Bila berjauhan, rindu bertaut, kasih sayang makin kuat. chewahh.

Munnafendy said...

selamat bercuti rara =)

ieda said...

syoknyee dpt jumpe hubby
cuti2 nielah masa nak lepaskan apa yg patut kan ...
aah dik kalau berjauhan nie leh rindu rinduan .. bila jumpe leh ramas ramasannnn upssssss terlebey sudaaaaa ahaksssss

PinQib said...

hehe.. same la 3 hr je cuti.. akak happy hols

PinQib said...

hehe.. same la 3 hr je cuti.. akak happy hols

mas saari said...

memang syok cuti lama2 ni, tapi bila nak start keje nanti lemau je rasa...heheheheee

selamat bercuti rara!

Bitt (double IS) said...

happy holiday puan rara :)

Daddylicious said...

seronoknya...

aLyA_syGS said...

akak, slamat cuti dgn suami :)

msredcheesecake said...

Best byk kenuri... Happy holiday...

Rtp Farra Arisha said...

happy holiday and salam maulid to you and family!

A'ishah Kamaludin said...

samalah kita jumpa suami ada jadual..

first time singgah sini, nice header esp wordingsnya...

MaryaYusof said...

Salam maulidur rasul & happy holiday!

Take care :)

HARITH ISKANDAR said...

lame sgt cuti sakit paler oooo :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...