Image and video hosting by TinyPic

07 March 2012

berapa bulan dah?


mempersembah kan! muka yg tak semengah! hehehe.
hai korg~ Assalammualaikum.sihat ke?

kalau tgk muka i skrg sihat ke x?
nampak sihat dan terlebih sihat dan gemok kan.
ahhhh gemok + tembam.sume org ckp cm tu.tapi takpelah,
asalkan i bahagia.skrg ni dh boleh makan nasi.
Alhamdulillah.sekurang-kurang nya boleh mkn,dan x lah mkn megi je.
bg ramai yg tertanya - tanya i mengandung ke.preggy ke?
jawapannya.

heheheh Alhamdulillah i dh pon preggy,kandungan dh nk masuk 3 bulan.
tp x g buat buku merah lg.sbb xde masa,just check up kat swasta je.

and i would like to thanks to yg mendoakan i selalu
cepat cepat dpt baby tu.hehehe.dan i pon doakan korg cepat cepat dpt baby gak.

perasaan bila tahu kita mengandung mmg best sgt.
xboleh nk digambarkan mcm mana,mmg senyum sampai ke telinga.
rasa nk melompat sampai tersangkut kat awan.tp dlm mimpi lah.mmg x boleh kan.
hehehe.sorry sbb i biarkan ramai org tertanya-tanya,
ni semua permintaan suamy i,dye kata benda ni baru lg,tgu dah kuat sket
baru lah bg tahu org.and pada mula nya i memberontak.

benda seronok mst lah nk bg tahu kawan kawan kan.
but lama lama i ikut lah,betuk gak kata suamy,baru lg.
kalau heboh kan sgt,takut jd apa lak nt,and skrg dh nk masuk 3 bulan,
baru lah i berani bagitahu.and dh boleh masuk blog sket2,
kalau x masuk blog nk muntah je keje,pening pala n nak pitam.hehehe.

terok kan.tp bukan i je yg alami semua tu,
rupanya ramai lagik yg mcm tu.hehehe,bg yg tak nk alah tgk blog
masa mengandung,jgn lah mengadap blog lama sgt lepas kawen.
kalau x jd cm i nt.hehehe.

ok lah,rasanya sampai sini jelah.
kepala pon dh naik berat dh ni,tapi pon dh selaju yg mungkin ni.
lain kali i update lg.bye semuaaaaa,bg yg rindu kat i,i pon rinduuuuuu kat korg =)

byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

62 comments:

  1. Bestnya rara akan jadik mommy... Doakan ida lepas ni ok!
    Take care dear~~

    ReplyDelete
  2. akhirnye di umumkan jugak
    tahniah puan rara
    welcome the club
    hehehehe

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah... tumpang hepi utk rara... congratz ya!

    rara take care ya...
    utk kesihatan ibu dan anak! ;)

    ReplyDelete
  4. raraaaa...tahniah dear.Linda doakan rara dan kandungan sihat. Take care dear..:)

    ReplyDelete
  5. tahniah puan rara, jage kandungan elok2 k :)

    ReplyDelete
  6. tahniah rara...:D
    wah...nak masuk 3 bulan ek...aeen pun baru je masuk 3 bulan ni....heheh..t8cre ur self yeh dear...:)

    ReplyDelete
  7. tahniah rara! dah agak dah..
    moga kandungan rara sihat sehingga bersalin nanti!

    ReplyDelete
  8. hehe..selamat kembali. cepat2 g buat buku. Kang doktor marah. Dah start makan folid acid x? penting for ur baby.

    ReplyDelete
  9. yeayyy lps ni dh masuk 2nd trimester...enjoy ur pregnancy k :)

    ReplyDelete
  10. cntiknya muka akk. berseri2. xjemu pndg. serius! tahniah kak! smoga dpt bby comel cm akk :)

    ReplyDelete
  11. patut la lama rara xupdate...hope mama n baby sihat ye...

    ReplyDelete
  12. Wah, pengumuman terus. Tak apa, biasalah tu kak. Macam-macam boleh jadi. Harap-harap semuanya selamat :)

    ReplyDelete
  13. ALHAMDULILLAH. take care darling.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. dah semakin sihat.. jaga diri ok :)

    ReplyDelete
  15. TAHNIAH!!

    apapun, mesti sentiasa jaga2 tau..biras akak baru je keguguran (kandungan 4bln ++).

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah...semoga semuanya dipermudahkanNYA...

    Insyaallah

    ReplyDelete
  17. BILA RARA SELALU SKIP UPDATE BLOG DA AGAK DA MANUK2 KOT.... HHEEEE... BTW, CONGRATS DEAR....

    MSRED MASA MULA2 TAU PREGNEN ANAK FIRST DULU PUN CAM TU... TAK BOLEH BERENTI TERSENGEH... HEEE

    ReplyDelete
  18. c0ngratz rara. jgn lupa doakan azie ikot jejak lgkah rara yer..smoga selamat sumenye :-)

    ReplyDelete
  19. akak pun dah makin ok la dengan blog..
    3 bulan dah???
    akak baru nak masuk 12 minggu..
    makin tembam la pipi rara..
    sama dengan akak sampai misi cakap kurangkan makan nasik..heheh..

    ReplyDelete
  20. tahniah rara...
    tah2 due kite lebih kurang je...
    akak pn 3bln jgk skang ni...
    dh leh wat buku dh 2...
    jgn tgguh2...
    lgpn ank first kn mst rara xsbr nk lalui pengalaman ni...

    take care ye dear...

    ReplyDelete
  21. tahniah kak :) jaga kandunga elok2.

    ReplyDelete
  22. elok pi buat buku awal2.ni dah sesuai sgt masanya... leh amik pil vitamin b, vitamin c dgn asid folik..asid folik tu penting utk pertumbuhan otak bayi...sangat penting tau...

    ReplyDelete
  23. tahniah Rara..tumpang happy untuk awak..
    memang bagus tindakan asben awak tu..dalam masuk 3 bulan bolehla nak share..ni tak, ada yang baru 6 minggu dah heboh satu malaysia.

    ReplyDelete
  24. Tahniah Rara. Akk tumpang gembira :) Tapi akk tgk muka rara mcm cengkung je..sbb tgk gmbr kawen tu mcm berisi sikit..rara alah ke?

    ReplyDelete
  25. moga sihat-sihat slalu ye~~ :)

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah. jage baby & jage diri akk elok2 ye..pas ni boleh tukar yg kat komen tu "doakan rara dapat twins "
    hihi

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah,
    jaga diri baik baik.makan yg sihat2,
    jangan stress,jgn keje berat2.mesti excited kannn.hihi

    ReplyDelete
  28. tak pe rara..
    org kata after 3 bulan hilang lah segala alahan tu..
    akak tak de pengalaman alahan sebab tak kena pun masa ngandungkan Wafiq..

    ReplyDelete
  29. tahniah rara...jg kesihatan baik2 ..

    ReplyDelete
  30. walaupon dah tau awal2 lagi..tapi harini baru awak announce...tahniah rara..alhamdulillah..jage diri dan kesihatan key...nanti dah masuk 4-5 bulan insaallah akan lagi ok dan lebih bertenaga..:)

    ReplyDelete
  31. hope semua dipermudahkan utk u! hehehe berseri2 la muka ibu mengandung nehh :)

    ReplyDelete
  32. wahhhhh..tahniah! nak dpt baby dh

    ReplyDelete
  33. cantiknya muka rara....berseri2...seri ibu mengandung dah kuar dah tu =)

    ReplyDelete
  34. tahniah..semoga selamat semuanya..peringkat awal kehamilan makan folic acid tu penting..

    ReplyDelete
  35. tahniah..
    sy doakan smoga d permudahkan segalanya n sihat2 belaka..amin

    ReplyDelete
  36. yeayyyy, tahniah sis dh pregnant!!! semoga mummy to be and the baby inside the perut sihat2 selalu!... muahhhh!

    ReplyDelete
  37. tahniah mommy to be..take care tau.. =)

    ReplyDelete
  38. alhamdulillah ...
    harap doakan kami pulak cpt dpt beby .amin

    ReplyDelete
  39. congrats dear!!! happy for you!

    ReplyDelete
  40. waaaaa kak rara , at last . tahniahhh :D

    ReplyDelete
  41. mom to be! tahniah kak. doakan jijah pula yer :))

    ReplyDelete
  42. waaaa tahniah... jaga kesihatan okay...

    ReplyDelete
  43. Taniah kak.. Wow.. Bru tau ni... :) Take cre of urself always!

    ReplyDelete
  44. tahniah rara..jaga diri tu bebaik

    ReplyDelete
  45. Wahh! Saya yang terlebih happy baca entri ni. Tahniah Puan rara :D Semoga dengan hadir orang baru. Keluarga kak Rara akan bertambah bahagia dan dimurahkan rezeki. Aminnnnn xD

    ReplyDelete
  46. Tahniah dah pregnant. Moga rara dan bb sihat hendakNya

    ReplyDelete
  47. tahnih rara.. 3 bulan dah..

    ReplyDelete
  48. syukur....alhamdulillah...skrg giliran kak long lak tgu masuk listing m2b kan..

    cik rara doakan kak long ye sayang...:)

    ReplyDelete
  49. tahniah rara...ni gemuk seb ngandung....yeay...tak sabo tunggu baby kaur..aip terlebih sudaaa

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com