07 March 2012

berapa bulan dah?


mempersembah kan! muka yg tak semengah! hehehe.
hai korg~ Assalammualaikum.sihat ke?

kalau tgk muka i skrg sihat ke x?
nampak sihat dan terlebih sihat dan gemok kan.
ahhhh gemok + tembam.sume org ckp cm tu.tapi takpelah,
asalkan i bahagia.skrg ni dh boleh makan nasi.
Alhamdulillah.sekurang-kurang nya boleh mkn,dan x lah mkn megi je.
bg ramai yg tertanya - tanya i mengandung ke.preggy ke?
jawapannya.

heheheh Alhamdulillah i dh pon preggy,kandungan dh nk masuk 3 bulan.
tp x g buat buku merah lg.sbb xde masa,just check up kat swasta je.

and i would like to thanks to yg mendoakan i selalu
cepat cepat dpt baby tu.hehehe.dan i pon doakan korg cepat cepat dpt baby gak.

perasaan bila tahu kita mengandung mmg best sgt.
xboleh nk digambarkan mcm mana,mmg senyum sampai ke telinga.
rasa nk melompat sampai tersangkut kat awan.tp dlm mimpi lah.mmg x boleh kan.
hehehe.sorry sbb i biarkan ramai org tertanya-tanya,
ni semua permintaan suamy i,dye kata benda ni baru lg,tgu dah kuat sket
baru lah bg tahu org.and pada mula nya i memberontak.

benda seronok mst lah nk bg tahu kawan kawan kan.
but lama lama i ikut lah,betuk gak kata suamy,baru lg.
kalau heboh kan sgt,takut jd apa lak nt,and skrg dh nk masuk 3 bulan,
baru lah i berani bagitahu.and dh boleh masuk blog sket2,
kalau x masuk blog nk muntah je keje,pening pala n nak pitam.hehehe.

terok kan.tp bukan i je yg alami semua tu,
rupanya ramai lagik yg mcm tu.hehehe,bg yg tak nk alah tgk blog
masa mengandung,jgn lah mengadap blog lama sgt lepas kawen.
kalau x jd cm i nt.hehehe.

ok lah,rasanya sampai sini jelah.
kepala pon dh naik berat dh ni,tapi pon dh selaju yg mungkin ni.
lain kali i update lg.bye semuaaaaa,bg yg rindu kat i,i pon rinduuuuuu kat korg =)

byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~



62 comments:

mizzkechique said...

tahniah sekali lg sayang.. =)

::EIDA:: said...

Bestnya rara akan jadik mommy... Doakan ida lepas ni ok!
Take care dear~~

e k i n ♥ y u s r i said...

akhirnye di umumkan jugak
tahniah puan rara
welcome the club
hehehehe

InaAchik said...

alhamdulillah... tumpang hepi utk rara... congratz ya!

rara take care ya...
utk kesihatan ibu dan anak! ;)

LiNda said...

raraaaa...tahniah dear.Linda doakan rara dan kandungan sihat. Take care dear..:)

Liyana said...

tahniah puan rara, jage kandungan elok2 k :)

Cik Saila said...

tahniah rara!! :)

Aeen said...

tahniah rara...:D
wah...nak masuk 3 bulan ek...aeen pun baru je masuk 3 bulan ni....heheh..t8cre ur self yeh dear...:)

mas saari said...

tahniah rara! dah agak dah..
moga kandungan rara sihat sehingga bersalin nanti!

♥ wawawawa ♥ said...

congrats sis!!!

✿ pink velvet ✿ said...

sobs sobs sobs *tumpang gembira*

Hana Soffelia said...

hehe..selamat kembali. cepat2 g buat buku. Kang doktor marah. Dah start makan folid acid x? penting for ur baby.

aisya said...

congrats kak. =)

~ NANA ~ said...

yeayyy lps ni dh masuk 2nd trimester...enjoy ur pregnancy k :)

Atie iskandar said...

cntiknya muka akk. berseri2. xjemu pndg. serius! tahniah kak! smoga dpt bby comel cm akk :)

suriani azwan said...

patut la lama rara xupdate...hope mama n baby sihat ye...

Zahirah Dzulkifli said...

Wah, pengumuman terus. Tak apa, biasalah tu kak. Macam-macam boleh jadi. Harap-harap semuanya selamat :)

S.n.Fariza said...

ALHAMDULILLAH. take care darling.

ibuhebat said...

Alhamdulillah.. dah semakin sihat.. jaga diri ok :)

Ujie said...

TAHNIAH!!

apapun, mesti sentiasa jaga2 tau..biras akak baru je keguguran (kandungan 4bln ++).

azam said...

alhamdulillah...semoga semuanya dipermudahkanNYA...

Insyaallah

msredcheesecake said...

BILA RARA SELALU SKIP UPDATE BLOG DA AGAK DA MANUK2 KOT.... HHEEEE... BTW, CONGRATS DEAR....

MSRED MASA MULA2 TAU PREGNEN ANAK FIRST DULU PUN CAM TU... TAK BOLEH BERENTI TERSENGEH... HEEE

puan azie said...

c0ngratz rara. jgn lupa doakan azie ikot jejak lgkah rara yer..smoga selamat sumenye :-)

diana said...

akak pun dah makin ok la dengan blog..
3 bulan dah???
akak baru nak masuk 12 minggu..
makin tembam la pipi rara..
sama dengan akak sampai misi cakap kurangkan makan nasik..heheh..

MaMADeBOt said...

tahniah rara...
tah2 due kite lebih kurang je...
akak pn 3bln jgk skang ni...
dh leh wat buku dh 2...
jgn tgguh2...
lgpn ank first kn mst rara xsbr nk lalui pengalaman ni...

take care ye dear...

shedameor said...

tahniah kak :) jaga kandunga elok2.

lady scooter said...

elok pi buat buku awal2.ni dah sesuai sgt masanya... leh amik pil vitamin b, vitamin c dgn asid folik..asid folik tu penting utk pertumbuhan otak bayi...sangat penting tau...

Anonymous said...

tahniah Rara..tumpang happy untuk awak..
memang bagus tindakan asben awak tu..dalam masuk 3 bulan bolehla nak share..ni tak, ada yang baru 6 minggu dah heboh satu malaysia.

fazzlim said...

tahniah akk :p

Hunny Kitty said...

take care ye

Niza Romli said...

Tahniah Rara. Akk tumpang gembira :) Tapi akk tgk muka rara mcm cengkung je..sbb tgk gmbr kawen tu mcm berisi sikit..rara alah ke?

Yana Libra said...

moga sihat-sihat slalu ye~~ :)

cik najihah said...

alhamdulillah. jage baby & jage diri akk elok2 ye..pas ni boleh tukar yg kat komen tu "doakan rara dapat twins "
hihi

syafiqakarim said...

alhamdulillah,
jaga diri baik baik.makan yg sihat2,
jangan stress,jgn keje berat2.mesti excited kannn.hihi

Cik tikah said...

akak sgt cantik! :)

YAYA AZURA said...

tak pe rara..
org kata after 3 bulan hilang lah segala alahan tu..
akak tak de pengalaman alahan sebab tak kena pun masa ngandungkan Wafiq..

shaFazie said...

tahniah rara...jg kesihatan baik2 ..

aTy _faRed~ said...

walaupon dah tau awal2 lagi..tapi harini baru awak announce...tahniah rara..alhamdulillah..jage diri dan kesihatan key...nanti dah masuk 4-5 bulan insaallah akan lagi ok dan lebih bertenaga..:)

Bitt (double IS) said...

hope semua dipermudahkan utk u! hehehe berseri2 la muka ibu mengandung nehh :)

Lea Isnawi said...

wahhhhh..tahniah! nak dpt baby dh

Munnafendy said...

cantiknya muka rara....berseri2...seri ibu mengandung dah kuar dah tu =)

Salina said...

tahniah..semoga selamat semuanya..peringkat awal kehamilan makan folic acid tu penting..

LYAfrina said...

tahniah..
sy doakan smoga d permudahkan segalanya n sihat2 belaka..amin

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

yeayyyy, tahniah sis dh pregnant!!! semoga mummy to be and the baby inside the perut sihat2 selalu!... muahhhh!

!k@ said...

tahniah mommy to be..take care tau.. =)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah tahniah rara. welcome 2 da club.

erin moshimoshi said...

alhamdulillah ...
harap doakan kami pulak cpt dpt beby .amin

Cik Aish said...

congrats dear!!! happy for you!

mySara said...

congrate sis RARA! :)

gdsbnga said...

waaaaa kak rara , at last . tahniahhh :D

CikPuan Azizah said...

mom to be! tahniah kak. doakan jijah pula yer :))

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaaa tahniah... jaga kesihatan okay...

Liyana Zahim said...

Taniah kak.. Wow.. Bru tau ni... :) Take cre of urself always!

AnneRaini said...

tahniah rara..jaga diri tu bebaik

Che Izwa said...

Wahh! Saya yang terlebih happy baca entri ni. Tahniah Puan rara :D Semoga dengan hadir orang baru. Keluarga kak Rara akan bertambah bahagia dan dimurahkan rezeki. Aminnnnn xD

Alin Marlini said...

tahniah

Cik Kamoo said...

Tahniah dah pregnant. Moga rara dan bb sihat hendakNya

Papa Mifz said...

tahniah..take care yer...:)

ABU said...

tahnih rara.. 3 bulan dah..

kaklong said...

syukur....alhamdulillah...skrg giliran kak long lak tgu masuk listing m2b kan..

cik rara doakan kak long ye sayang...:)

Cik Bambam said...

muka pon dh chubby!!! :P

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

tahniah rara...ni gemuk seb ngandung....yeay...tak sabo tunggu baby kaur..aip terlebih sudaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...