Image and video hosting by TinyPic

28 March 2012

Hati Senang Tersentuh

hmmm dh nk masuk 15minggu ni.hati i mudah tersentuh.
Alhamdulillah,kandungan sihat,x banyak ragam,baik je baby ibu ni.hee~


i pon nk kata muntah muntah truk x sgt,cuma sakit kepala kalau sekali dtg
mmg rasa mcm nk pitam.kepala mcm nk pecah.lately i suke sakit kepala.
kalau weekend suamy ada leh lah tolong picit kan.tapi kalau weekday dye takde,
hadapi nya lah sorg-sorg,rasa tyme tu mcm nk lari g kat dye.nk suh dye hug n picit pala.
#ngade kan.but that what i feel.not mengada,but mmg naluri rasa cm tu.
seday actually bila time preggy ni jauh ngan suamy,
masa x preggy x heran pon.tapi skrg lain.

tiap hari i rasa cm fobia sgt,rasa jaga sgt everything agar tak sakit pala.
kalau rasa cm dh nk sakit kepala,cepat cepat lah i rest or tidur kejap.
huaaaaa fobia dgn sakit kepala yg rasa cm nk pecah tu.
seday taw korg........huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

but x pelah,maybe tu dugaan kita,dugaan berbeza setiap insan kan.
suamy selalu suruh i sabar n kuat,sabar n kuat.tapi kadang kadang i x kuat.
i hanya mampu berdoa pada Allah,menangis di tikar sejadah dh menjadi kebiasaan.
i rasa bila i mengadu pada Allah,hati ni meruntun sgt.rasa sedih yg amatamat.
Allah maha mendengar kan.dan lepas tu hati i trus jd tenang.kepala pun ringan sket.
dan masa tu kena cepatcepat naik katil n tidur balik.

maybe sape yg PJJ tu akan rasa benda yg sama.maybe.
malah ada insan yg lg jauh dr i,i harus bersyukur sepatutnya.

hmm rasa sampai sini je kot.i nk g breakfast jap.
entry ni fresh dr microwave taw,bukan dr dlm draft.hehehe.
pg ni terasa cm nk bukak blog nk share something.

# nk tanya : mmg ibu mengandung akan kerap sakit kepala ke?
ni motif sebenarnya.heeee.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 comments:

  1. :) nice...semoga semuanya dipermudahkanNYA

    ReplyDelete
  2. tahniah akak,jaga kesihatan yer :)

    ReplyDelete
  3. awal2 dulu kerap jugak sakit kepala....
    skrg ok dah

    ReplyDelete
  4. x tanye doc ke pura pasal pening ni normal ke x time ngndung? bykkan b'sabar ye n bykkan b'doa smoga u'll be the strongest mom-to-be :)

    ReplyDelete
  5. kesiannye dia..takpe2, org pregnant memng mcm tu. kawan linda, de sorang tu time pregnant asik pitam je..jage diri ye rara

    ReplyDelete
  6. jg dri jg kesihatan jg baby dlm perut ya

    ReplyDelete
  7. wahh kejap je nk masuk 15weeks! akak rini 22weeks. dekatla edd kte hihi.

    akak kenkdg sakit gak kepala. jgn terlalu expose cuaca panas kat luar n minum air masak sebyk yg boleh.

    ReplyDelete
  8. xjgk saket pale...kdg2 jer....tp kalo ari2 saket pale pn sush gk..tkot ad darah tinggi jer...hopefully rara ok la yeh....(",)

    ReplyDelete
  9. sabar ye kak..bile time preggy ni mmg everything yang kiter bt kiter akakn trase nak2 lg bile kite alone..sabar yer..

    ReplyDelete
  10. bile la pulak kan giliran kak long ni? heheheheh

    cik rara, jgn lupa doakan kak long cepat dpt baby tau...amin! :)

    ReplyDelete
  11. depends atas org..ade yg skit kepale n ade yg ok jer...cam akak mmg akn sakit kepala bila preggy..bab2 perasaan plak...mmg mudah tersentuh...kdg2 rasa nk nangis x de sebab..hrp rara tabah hadapi simptom2 ni...byk2 sabar yer...

    ReplyDelete
  12. dear...i paham sgt apa yg u rasa coz i jumpa hubby pon sebulan sekali je...mmg byk kna independant...insyaAllah ada hikmahnya :)

    ReplyDelete
  13. banyakkan berehat yer kak safura :)

    ReplyDelete
  14. tak jugak sebenarnya! tapi maybe keadaan rara masa preggy mmg camtu kot... cuba rara minum air kosong banyak dan rehat secukupnya, insyallah akan kurang sakit kepala tu! satu lagi jangan stress sangat..

    ReplyDelete
  15. biasa tuu dik
    tu belum banyak bulan layie
    macam2 kisah nanti ;)

    jaga kesihatan baik2 ye dear !! ;)

    ReplyDelete
  16. insyaallah semuanya akan dipermudahkan..Insyaallah :)

    & jgn lupe singgah sy nyer salun..ehehe :p

    ReplyDelete
  17. hanya yang alami je tau kan
    moga Allah permudahkan segalanya dear =)

    ReplyDelete
  18. wah..dh nk dpt bby..tahniah!

    ReplyDelete
  19. dah lama tak singgah blog akak.. dh pregnant rupanyer.. tahniah,.. hehe.. banyakkan berehat... cuba la check kt klinik , maybe ada drh tinggi masa mengandung..

    ReplyDelete
  20. rara, nad fhm sgt2...nad pon PJJ dgn hubby...rase sedih sgt2 kan, xper, kite ajar baby kite jadik kuat k dear....InsyaAllah...

    ReplyDelete
  21. sabar eh kakak..:(

    semoga baby sihat selalu..:)

    ReplyDelete
  22. oh, are you pregnant? congrats btw. :) hope sis and baby sehat slalu dan sentiasa berada dalam kondisi yang baik!! :D

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah... ada sekali dua je sakit kepala time pregnant sebab akak ada migrain. tapi dah ok skt. mmg sekali dtg sakitnya yang amat. abah dan sabar la hendaknya. akak time pregnant dok jauh dgn husben jgk. even skg pun still dok jauh. tapi masih sabar. ngeee...

    ReplyDelete
  24. Memang mcm tulah Rara. Like Hana dulu, sebulan tak masuk opis tau sebab sakit kepala teruk sgt. Pantang bangun je terus nk pitam, berpusing2, kepala berat. Hanya Allah je tau apa kita rasa. Susah nak cite kat orang. Harap Rara bersabar ye. Kita sama dear, Hana pun jauh dari Hubby. Weekend je jumpa. ^_^

    ReplyDelete
  25. sabarlah dik, jaga diri bebaik ye

    ReplyDelete
  26. akk jage diri & baby elok2 tau hihi

    ReplyDelete
  27. nice entry :)

    Hai , my dear followers.. Yuyuk ada buat GA utk meraikan followers tersayang.. jom join <3 http://yuyukstandalone.blogspot.com/2012/03/yuyuk-1st-giveaway-sticky-post.html

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com