Image and video hosting by TinyPic

29 March 2012

Takziah Buat kakak....

Ya Allah.meruntun rasanya hati ni bila baca entry k.sha.sorg kakak yg aku kenal di alam maya ni.sungguh mesra dan baik sgt dgn bloggers friend.dan baru kejap td i baca entry dye pasal baby dye.i mmg tau k.sha preggy,dan lama sgt k.sha tak update.dan td terbaca bahawa baby k.sha telah meniggal dlm kandungan sewaktu kandungan berusia 8 bulan.Ya Allah.dugaan kepada k.sha yg kini berpantang tanpa baby di sisi.kalau insan lain seronok bermanja manja dgn baby,tapi k.sha tidak.




Ya Allah,kau tabahkan lah jiwa dan hati k.sha agar tabah menerima dugaan mu ini.Ya Allah,nk menangis rasanya .masuk kali ni,bukan baru sekali ni i dgr berita yg bayi meninggal diusia 8 bulan dlm kandungan,tp dh banyak kali.dlm 3 4 kali agaknya.

disaat ini aku terus memikirkan pasal bayi yg berada dlm perut ku.Ya Allah,kau lindungi lah dia dan keluar kan lah dia dlm keadaan yg selamat dan sihat apabila sampai waktu yg sesuai nanti.Ya Allah aku amat syg kan dye.aku kuat kerana dye.aku tabah kan hati kerana dye.

last but not least,
takziah buat k.sha.moga k.sha tabah.

Allah maha mengetahui.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

32 comments:

  1. berat lagi jiwa yang menanggung. semoga tabah.

    ReplyDelete
  2. Takziah.. Semoga selamat semuanya sehingga kita bersalin ye Rara.

    ReplyDelete
  3. YA ALLAH.. rara, rinie bce entry nie sedih sgt.. takziah bt k.sha..

    ReplyDelete
  4. Dugaan dariNya... Jangan kita leka dengan rezeki yang diberi.. Takziah...=(

    ReplyDelete
  5. takziah..semoga kak sha n suami tabah hadapi dugaan

    ReplyDelete
  6. Takziah bt k.sha..hope beliau tbh harungi semua ini...

    ReplyDelete
  7. takziah
    moga kak sha tenang dan tabah
    insyaallah akan ada sinar buat dia lepas ni

    ReplyDelete
  8. al-Fatihah utk arwah bbynya.. akk pon jg dri bek2 ya.. bnda tnpa dijgka walau kt sudah berhati2..

    ReplyDelete
  9. Takziah juga dari kakak. Benar betapa hancurnya ibu yg sedang berpantang tanpa baby...

    Namun percayalah dia menanti disyurga kelak.

    ReplyDelete
  10. huhu..baby tu akan tg ibu die dekat syurga nnt..bersabar la..huhu

    ReplyDelete
  11. takziah buat beliau...
    memang berat dugaan tu!

    ReplyDelete
  12. dugaan yg hebat utk org yg hebat.. sabarlah.. :"(

    salam takziah
    Al-Fatihah

    ReplyDelete
  13. sedihnya. Allah je tahur asanya mcm mane. semoga kak sha ditabahkan hati. amin..

    ReplyDelete
  14. Takziah utk Kak Sha. Semoga dia tabah di atas ujian yang Allah s.w.t turunkan buatnya.

    ReplyDelete
  15. my dear Rara....t.kasih atas segalanya...insyaAllah, kak sha akan cuba kuatkn semangat utk teruskan hidup spt biasa wpun Adel Shafy tiada lg disisi...

    kak sha x tau rara da preggy...bape bulan dah dik? pls take xtremely care of urself n baby....insyaAllah kak sha doakan semuanya sihat n selamat buat rara sekeluarga...amin

    ReplyDelete
  16. takziah buat kak sha..

    akk take care k.....=)

    ReplyDelete
  17. Allah lebih menyanyangi baby tu..maybe ada hikmah yg lebih membahagiakan dia. InsyaAllah

    ReplyDelete
  18. moge die kuat dan tabah...jon ke blog saye..http://dirikucikguhearty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. lepas baca entry rara nie akak terus call sha .. hope dia be strong .. semua ini dugaan allah
    semua x akan menyangka dan menduga , kalau dah diduga pasti kita x akan dpt menerimanya , ya kan ..

    to sha , semoga dia tabah dan x nak dia susah hati .. not good utk kesihatan dia ..

    dan utk rara , dear .. doa itu perlu , yg menentukannya adalah dia yg satu , kena bersedia atas apa sahaja kemungkian bermula dari awal mengandung lagi , agar sekirannya apa2 yg terjadi rara x terlalu kecewa .. percayalah dik semua ini ada hikmahnya ..

    ReplyDelete
  20. dugaan sme tuh...moga k.sha itu tabah..:)

    ReplyDelete
  21. semoge k.sha tlebih tabah..
    tue sume ujian Allah ..

    ReplyDelete
  22. takziah....ada hikmah disebalik ni..rara jaga diri baik2 k =)

    ReplyDelete
  23. innalillah ~ semoga kak shah tabah . mungkin Allah da atur kan hikmah dan penggantinya . akak pun pregnant hati2 k . doa jangan putus . semoga semuanye selamat . aminnn insyaAllah

    ReplyDelete
  24. takziah...kehilangan di saat2 akhir memang satu yang menguji ketabahan..semoge die bersabar ngan dugaan...

    ReplyDelete
  25. takziah...kehilangan di saat2 akhir memang satu yang menguji ketabahan..semoge die bersabar ngan dugaan...

    ReplyDelete
  26. kirim doa selalu yaaa. semoga semuanya selamat.amin~

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com