29 March 2012

Takziah Buat kakak....

Ya Allah.meruntun rasanya hati ni bila baca entry k.sha.sorg kakak yg aku kenal di alam maya ni.sungguh mesra dan baik sgt dgn bloggers friend.dan baru kejap td i baca entry dye pasal baby dye.i mmg tau k.sha preggy,dan lama sgt k.sha tak update.dan td terbaca bahawa baby k.sha telah meniggal dlm kandungan sewaktu kandungan berusia 8 bulan.Ya Allah.dugaan kepada k.sha yg kini berpantang tanpa baby di sisi.kalau insan lain seronok bermanja manja dgn baby,tapi k.sha tidak.




Ya Allah,kau tabahkan lah jiwa dan hati k.sha agar tabah menerima dugaan mu ini.Ya Allah,nk menangis rasanya .masuk kali ni,bukan baru sekali ni i dgr berita yg bayi meninggal diusia 8 bulan dlm kandungan,tp dh banyak kali.dlm 3 4 kali agaknya.

disaat ini aku terus memikirkan pasal bayi yg berada dlm perut ku.Ya Allah,kau lindungi lah dia dan keluar kan lah dia dlm keadaan yg selamat dan sihat apabila sampai waktu yg sesuai nanti.Ya Allah aku amat syg kan dye.aku kuat kerana dye.aku tabah kan hati kerana dye.

last but not least,
takziah buat k.sha.moga k.sha tabah.

Allah maha mengetahui.

32 comments:

Niza Romli said...

berat lagi jiwa yang menanggung. semoga tabah.

Hana Soffelia said...

Takziah.. Semoga selamat semuanya sehingga kita bersalin ye Rara.

MrS dOdOt_ShyG said...

YA ALLAH.. rara, rinie bce entry nie sedih sgt.. takziah bt k.sha..

::EIDA:: said...

Dugaan dariNya... Jangan kita leka dengan rezeki yang diberi.. Takziah...=(

Tentang Kita said...

takziah..semoga kak sha n suami tabah hadapi dugaan

shaFazie said...

Takziah bt k.sha..hope beliau tbh harungi semua ini...

cheqna said...

takziah
moga kak sha tenang dan tabah
insyaallah akan ada sinar buat dia lepas ni

e k i n ♥ y u s r i said...

kakak opis ekin
sebelah meja je rara

nuyui a.k.a miss YUI said...

al-Fatihah utk arwah bbynya.. akk pon jg dri bek2 ya.. bnda tnpa dijgka walau kt sudah berhati2..

Kakzakie said...

Takziah juga dari kakak. Benar betapa hancurnya ibu yg sedang berpantang tanpa baby...

Namun percayalah dia menanti disyurga kelak.

syaz@rozelt said...

huhu..baby tu akan tg ibu die dekat syurga nnt..bersabar la..huhu

mas saari said...

takziah buat beliau...
memang berat dugaan tu!

puan.mila said...

takziah buat k.sha..

Cik Bambam said...

dugaan yg hebat utk org yg hebat.. sabarlah.. :"(

salam takziah
Al-Fatihah

Cik tikah said...

sedihnya. Allah je tahur asanya mcm mane. semoga kak sha ditabahkan hati. amin..

♥ dak pink said...

Takziah utk Kak Sha. Semoga dia tabah di atas ujian yang Allah s.w.t turunkan buatnya.

sha a.s said...

my dear Rara....t.kasih atas segalanya...insyaAllah, kak sha akan cuba kuatkn semangat utk teruskan hidup spt biasa wpun Adel Shafy tiada lg disisi...

kak sha x tau rara da preggy...bape bulan dah dik? pls take xtremely care of urself n baby....insyaAllah kak sha doakan semuanya sihat n selamat buat rara sekeluarga...amin

aimi said...

takziah buat kak sha..

akk take care k.....=)

Alin Marlini said...

Allah lebih menyanyangi baby tu..maybe ada hikmah yg lebih membahagiakan dia. InsyaAllah

♥ CikguHearty ♥ said...

moge die kuat dan tabah...jon ke blog saye..http://dirikucikguhearty.blogspot.com/

Miss Ika said...

Takziah.
Semoga dia tabah.

ieda said...

lepas baca entry rara nie akak terus call sha .. hope dia be strong .. semua ini dugaan allah
semua x akan menyangka dan menduga , kalau dah diduga pasti kita x akan dpt menerimanya , ya kan ..

to sha , semoga dia tabah dan x nak dia susah hati .. not good utk kesihatan dia ..

dan utk rara , dear .. doa itu perlu , yg menentukannya adalah dia yg satu , kena bersedia atas apa sahaja kemungkian bermula dari awal mengandung lagi , agar sekirannya apa2 yg terjadi rara x terlalu kecewa .. percayalah dik semua ini ada hikmahnya ..

cik najihah said...

takziah buat akk tu

miszatie said...

dugaan sme tuh...moga k.sha itu tabah..:)

eyryn said...

semoge k.sha tlebih tabah..
tue sume ujian Allah ..

Munnafendy said...

takziah....ada hikmah disebalik ni..rara jaga diri baik2 k =)

deeya said...

innalillah ~ semoga kak shah tabah . mungkin Allah da atur kan hikmah dan penggantinya . akak pun pregnant hati2 k . doa jangan putus . semoga semuanye selamat . aminnn insyaAllah

aTy _faRed~ said...

takziah...kehilangan di saat2 akhir memang satu yang menguji ketabahan..semoge die bersabar ngan dugaan...

aTy _faRed~ said...

takziah...kehilangan di saat2 akhir memang satu yang menguji ketabahan..semoge die bersabar ngan dugaan...

shedameor said...

takziah. dah takde rezeki.

cha zainol said...

kirim doa selalu yaaa. semoga semuanya selamat.amin~

anisalya said...

semoga dia terus tabah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...