Image and video hosting by TinyPic

18 April 2012

1st tyme appointment KKIA, chekin' baby!


this is my lucky number for today.heee.


i kul 7.30 dh terpacak depan klinik tu td,pintu pon x bukak ag.
yeay tu maknanya i akan dpt num depan sket,and x yah tgu lama.
heee~ mula nya rasa mcm nk g ptg,but bila pk balik ptg mst panas,
so g lah pg2,tyme sejuk sejuk mst x rasa penat sgt kot kan.

masa tgh beratur tu,ada lah lelaki-lelaki aka ayah ayah or
suamy suamy yg beratur utk isteri,tolong amik nombor.
xbg bini berdiri lama lama lah kot gamak nya,and depan aku adalah lelaki.
dlm hati aku,untung laaaaaa suami dekat,boleh tolong beraturkan utk bini.
heee.ada lah rasa jeles sket,but xpe.tu maybe dugaan bg aku,
tp apalah sgt,stakat cek perut kejap je kat klinik,buat apa husband nk tgu kan.
( ayat sedapkan hati ), yelah,nasib org lain lain.

lepas 10 mint misi misi pon sampai,
bukak pintu n sume amik num,nasib xde org memotong aku,
kalo x aku dh flying kick dh.wacchaaaaaaaaa~hahaha.
lepas amik num aku duk jap,xtau nk buat apa.sambil tgk ibu ibu lain bawak
baby dorg utk timbang n ukur tinggi.heee.comels sgt.aku tgk ada baby tu mcm
terpinga pinga bila ibu dye ikur tinggi.mst dye pelik kan,
apa lah yg ibu aku buat ni.

1st tyme n sorg sorg g cek perut,
aku mcm blur,apa yg patut aku buat.dlm hati takut pon ada.
aku teringat ada misi pesan kat sorg ibu dulu masa mula mula buat buku,
tiap kali dtg trus amik air kencing, and now dlm hati aku kata,
harus ke aku g amik air kencing dulu.hmmm aku tgk toilet tu mcm xde org.
malu lah lak jap g nk usung jeee air kencing tu.

then bila dh ada org mula g buat,barulah aku start buat.hehehe.
rupenya aku org last yg amik air kencing,tp ok jugak,xpayah nk beratur.
lepas kencing,aku bg kat misi air kencing,aku x tau apa yg dye buat
ngan air kencing tu sbnrnya.hahahah.hebat kan aku.aku pon mls nk tny.

lepas amik air kencing,aku duk lagik.xsampai 5 minit,ada org panggil
" PUAN ZARITH SAFURA ZAHARI "
ye saye cikgu! hahahaha. wahh cepat nya,xyah tgu lama.besh besh.
masuk n misi tu senyum, " duduk dulu eh "

 "safura,timbang berat ye "
danggggggg! tu lah yg paling aku takut actually,
aku tau berat aku mst naik punye,yes! mmg naik 2kg.
terbaek lah kan! heeee.

lepas timbang misi suruh baring,
dye buat ultra sound kot eh nama nya,
yg nk dgr jantung baby tu.td masa misi buat,
jantung baby dgr kuat,laju sgt dgr.hehehe.suke nya rasa hati.
Alhamdulillah baby ok =)

habis scan tu,borak borak ngan misi lak,
borak punya borak,hari jumaat ni kena dtg balik
sbb kena minum AIR GULA.
fuhhhh cm mana lah keadaannya kan,
aku dh lah mmg x suke benda manis,then kena minum air gula pulak.
mau pitam kot.tp xpelah.hopefully sekali je.tgu lah camner cerita nya jumaat ni.
hehehe.ok lah,sampai sini je,dh xlarat nk menaip dh.byeeeeeeeeeeee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. minum air gula? best giler.. mahu pengsan la kak nanti.. manis giler dah la kena habiskan 1 gelas depan misi.. kuikuikui

    ReplyDelete
  2. sebenarnye kann..
    saya tak nampak tulisan kat dalam entry ni :(

    ReplyDelete
  3. nanti cerita pengalaman minum air gula ye! akak pun kena minum jugak, 18/5 nanti... huhuhuhuuu

    first time gak kena minum sbb mengandung dah lebih umur 30an kan? dulu masa first ngan second baby tak pernah minum pun!

    cuak gak ni sbb tanya member ramai kata tak sedap...huhuhuu

    ReplyDelete
  4. dulu seorang blogger dan seorang isteri sekarang dah nak melangkah ke alam ibu..fuhhh singkat betul perjalanan dunia ini..semoga baby u sihat2 aje..semoga dipermudahkan melahirkan baby u nanti..amin

    ReplyDelete
  5. :) semoga segalanya dipermudahkan

    ReplyDelete
  6. i pn checkup smlm & berat naik 3kg within 2weeks...hihi

    minum air gula ok je...nnti teguk sekaligus je

    ReplyDelete
  7. masa peknen qila je suami akak hantar sbb dr kerteh akak chekup kat kuantan ...sbb tu dia hntr.lain2 akk g sendiri.tak suka somi tgu lama.eh..syafiq pun dia antar sbb check up mlm hehe.klu ada masalah kena g siang akk g sendiri.takpe..jgn rasa down somi takda sama, janji rara dan baby sentiasa sht ye dik

    ReplyDelete
  8. take care safura..first tie pregnnt mesti rasa mcm2 kan?... semuga baby sehat

    ReplyDelete
  9. kena minum air gula? peliknyerr..rara kurang gula ke..hihi..best bace entry m2b nie..

    ReplyDelete
  10. rara baru nk minum air gula yeh...aeen da lepas azab minum air tu...xnak la kene minum lg nant...waaaa..rasanya....uhh..maniss...dah minum tekak rasa pedih sikit..pas 2 agak pening la lps minum air tu...pas 2 da balik rumah cpt2 aeen muntah..sbb xtahan dah...hehe

    ReplyDelete
  11. xpe, minum air gula xla seteruk yg disangka.. ok je sbnr nye :)

    ReplyDelete
  12. yayy..rara dh bt check up.. bestnyaaa :))

    ReplyDelete
  13. semoga semuanya selamat yer kak safura :)

    ReplyDelete
  14. hehehe mau timbang pon tkt kaaa heheh

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah baby ok mama pun ok :)
    hihi

    ReplyDelete
  16. good luck akk...jge kshtn btl2 k =)

    ReplyDelete
  17. moga ALLAH sentiasa melindungi safura & anak

    ReplyDelete
  18. salam

    tahniah...

    sy tidak sempat pun rasa semua tu, bayi dah mati masa minggu ke lapan dalam kandungan dan hanya tahu pada minggu ke sebelas sahaja.. last-last kena masukkan ubat dan gugur. sakit gila..huhu..

    ReplyDelete
  19. wah. akak dah nak jd mumy ea tak lama lagi. kite lambat tau. dah lama tak bw2 ni. hehe tahniah ea kak walaupun lambat. :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com