Image and video hosting by TinyPic

05 April 2012

Baby dh sebesar buah Avocado?


Today baby dh 16 week.heee,dlm baby centre dye kata anak aku dh sebesar buah avocado.
masalah nya skrg,buah avocado besar mana pon aku x tau.hahaha. #sabo jelah.

dorg kata,selalu nya kalau ibu yg cekap.
16 minggu pon dorg dh boleh rasa baby dorg bergerak.
tapi bagi yg berpengalaman pertama maybe susah kot nk bezakan.
mcm aku ni,kadang kadang rasa mcm ada benda menarik kat bawah perut.
and kadang kadang kat atas,aku tak tau apa rasa tu.
kadang kadang perut rasa tegang sgt,nk kata lapa x jugak.

rasa tu akan dtg bila aku makan pedas,
atau pon aku banyak berjalan.
dlm hati aku selalu kata, " baby marah ibu mkn pedas ke? "
hehehe,sengal kan aku,maybe tu perasaan aku je kot.
and seriously aku dh x sbr sgt nk rasa baby gerak-gerak.
mst awesome kan rasa dye.heee.

tapi,sejak kebelakangan ni,
i kurang bergerak n mkn pedas,rasa senak
or rasa pelik kat perut tu xde,trus aku usap perut aku,
sembang ngan baby n tny dye,
"baby tidur ke?" " knp rini x gerak pon "
hahahaha gila kan.tapi aku rasa ibu lain pon cm tu jugakkan.
tambah lagik cm i yg weekend wifey ney,lagi lah akan kerap ckp ngan baby,
dia jelah kawan aku yg paling rapat skrg ni.mana x rapat nya,dh mmg dye duk dlm perut aku.
hehehehe.


baby,ibuu hope baby akan selalu jd peneman ibuu dikala ibuu sedih @ gembira oke!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 comments:

  1. alhamdulillah....semoga ibu dan anak sihat selalu

    ReplyDelete
  2. sy pn selalu ckp2 dgn baby, dh mcm org giler je ckp dgn perut, haha tp yg bestnye baby respon bile dipanggil, hehe

    ReplyDelete
  3. same la kite rara...da 4 bln ni pun aeen xtau nak bezakn rasa baby gerak cmne?kdg2 tu terasa mcm perot ni masuk angin...rasa mcm perot ni bdenyut2..xtau la tandanye cmne...hahaha..xberpengalaman lg kn..

    ReplyDelete
  4. jaga kandungan elok2 ya rara

    ReplyDelete
  5. gadis pun lebih kurang jgk ni..
    dh nk msk 17 minggu...

    kdg2 dah rase dh baby gerak2..
    hihihi...

    ReplyDelete
  6. bestnye rara..ari2 bace pasal rara n baby membuatkan linda tak sbar nk kawin..hehe, linda lagila sengal

    ReplyDelete
  7. Siiiikit lgi u akn dpt bezakn bby gerak o gas2 dlm perut.. Tggu sabar2 ye...

    ReplyDelete
  8. sweet la bakal ibu nih..hihi..

    ReplyDelete
  9. besar jgk tue..semoga rara & baby sihat. jg diri baik2 rara

    ReplyDelete
  10. takpe, slow-slow...
    nanti rara dpt bezakan dia gerak atau just perut yg meragam...hihi

    jaga diri k...

    ReplyDelete
  11. dah makin besar baby.. harap membesar dgn sihat dan kuat! :)

    ReplyDelete
  12. ~semoga baby sihat..nanti baby kacau ibula..
    baby tengah rehat tue..:)

    ReplyDelete
  13. hope semuanya je berjalan dengan lancar sampai 9 bulan 10 hari ye sis:)

    ReplyDelete
  14. akak dulu 4 bulan++ baru rasa gerak... sblm tu x pasti lak. Almaklum la 1st bby kdg2 dia x perasan sbb kita x tau tu gerakkn bby smpai la bby dh jd sifat

    ReplyDelete
  15. belum rasa layie rara, kbykan ank sulung nie dah masuk 3bln ke atas punn adakalanya x rasa pgrakan, tapi bila dah msuk 5 - 6 bln haaaa baru jelas, atas org lahh kan, tp kbykannye lahhh :-)

    Xcited new momma nie :-)

    ReplyDelete
  16. bila dia gerak tulah saat yang paling indah..

    ReplyDelete
  17. ala so sweet.. nak merasa gak camtu..huhuhu :(

    ReplyDelete
  18. seronokkan bila kita ada pengalaman mengandung...take care ur self dear..

    ReplyDelete
  19. bestkan ada pengalaman mengandung..take care ur self dear...

    ReplyDelete
  20. perasaan kita same...
    tak sabar nak tunggu baby gerak dalam perut.. hehe.
    kita sekarang dah tak boleh jalan laju2... nanti rasa senak kat bawah perut...

    ReplyDelete
  21. As salam Rara,

    Wah, bb dah 16 weeks ye...Tahniah! Syukur Alhamdullillah!

    Kalau ikut pengalaman akak, dulu akak xboleh mkn pedas sebab tu perut mcm sakit je... Time ni bb gerak mcm berdenyut2 gitu... nnt lama2 awak akan rs the most unforgettable experience when bb start kicking! Best sgt.. Bagus Rara selalu ckp2 dgn dia, jgn risau... yg kat dlm pewut tu manusia.. dia mmg jd peneman kite nnt... enjoy k :)

    ReplyDelete
  22. Mesti tersengeh je bila terasa bby gerak.... Happy sgt...hheee

    ReplyDelete
  23. mesti seronokkan bila dpt rasa bb gerak2...pekara yg x dpt dilupakan..love u babe..take care ur self..

    ReplyDelete
  24. akak pun dah masuk 16 minggu 5 hari.anak kita nanti sebaya la..mintak2 tarikh lahir sama..hehehh

    ReplyDelete
  25. 'baby akan selalu teman ibu nanti !' kata baby. hehe


    moga baby akak sihat. :)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com