Image and video hosting by TinyPic

07 May 2012

1st baby kickin'

Alhamdulillah,jumaat lepas i selamat sampai ipoh,dan harini i selamat sampai kl balik.



Alhamdulillah,drive wif baby mmg menyeronokkan,bila i mengantok,tibe tibe rasa baby kick kick,
hilang segala rasa mengantok.ngeee,noty baby ibu neh!

jumaat lepas masa tgh drive balik ipoh,i rasa tu lah pertama kali nya
i merasakan betul betul pengalaman baby kick perut.sebelum ni i tertanyatanya
bila lah baby nk kick perut ni.teringin sgt nk rasa,last last,masa tgh drive balik ipoh jumaat tu,
i dpt rasa,masa tgh drive pulak tu,korg mst tau rasa dye cm ne kan.

wif my lovely Thaqif,lena tido kat dada aku.heee

rasa nya like ada objek kecik yg tekan tekan perut,
tup tup cm tu.2 kali rasa tu dtg.heee.masa tu rasa hepy sgt.
mula nya rasa mengantok gak,lepas kena tendang trus hilang mengantok.
mcm tu jugak masa drive balik td,start naik highway i dh ckp kat baby,
" baby kite dh nk balik kl dh ni,baby teman ibuu taw,"
then lepas sejam perjalanan aku mula lah rasa mengantok,
nk terpejam pejam dh mata ni,tapi lepas tu rasa perut ni mcm berpusing,
cm ada thing menyiku perut ni,pusing sana pusing sini.lepas tu diam.
lepas tu pusing balik.hehehe.kelakar rasa,bila i pegang perut ni,
rasa mcm ada benda gerak.Ya Allah,nikmatnya rasa tu.best sgt kan!

skrg ni baby i dh diam balik.dh tido kot,
dh 3 jam teman i drive,now tidor balik.hehehehe.
satu je i perhatikan baby i ni,dye hanya akan bergerak bila i tgh mkn or baru nk makan
or lepas makan,kalo makan makanan manis ke,minum air manis ke,dye mesti gerak gerak aktif.
lepas tu dye tido balik.hehehe.my mom tny,mlm dye ada gerak gerak x?
i kata xde pulak,mlm dye diam je.tido kot,sbb sblm tido i akan bacakan
doa tido kat dye,then ajak dye tido skali,tu dye diam kot.
dh mandi,lepas subuh,nk g keje baru dye gerak gerak.hehehe.
baby ibu yg bijak n noty kan.geramssss.

ibu hope baby ibu membesar dgn sihat ye syg.
i love u so much!

double buyongs,me n my aunty!

p/s : rasa sedih nk tinggalkan ipoh td,sesekali balik,mkn dgn mak papa n adik beradik
rasa best sgt.but nk buat camner kan,bila jauh lah baru kita rindu rinduan.
kalau dekat asek nk bercakaran je.heee.lumrah alam.bulan depan balik lg!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. lagi best kalau masa baby gerak tu ade huby pegang same kan.same2 rase :)

    ReplyDelete
  2. wah...best ni....

    saya as suami pun suka bila baby kicking....best sgt

    ReplyDelete
  3. rara sudah tembam.. cute! hehe :)

    ReplyDelete
  4. best kan rasa baby kick..rasa sama2 dgn suami pastu bila rasa 2 2 pandang serentak sebab rasa..happy gile..

    ReplyDelete
  5. rara drive sorg2 ke tgh preggy ni..? beraninya...

    ReplyDelete
  6. alala. comelnye thaqif tido. :) nama anak buah kita pun thaqif..same je kan..^__^

    ReplyDelete
  7. rara, awk mkin comel dear.. berseri²..

    ReplyDelete
  8. ahh! rindu pulak dgn perut buyung ...hehe

    ReplyDelete
  9. sue bujang lagi..xtau lagi prasaanya mcmane.. hehe..

    ReplyDelete
  10. baby kita tendang2 kalau kita tak makan... hihi...

    ReplyDelete
  11. rasa rindu lak saat2 ni...hehe

    ReplyDelete
  12. a moment to be remembered, take care ye!

    ReplyDelete
  13. so sweet moment tu kak,,bile akak due?

    ReplyDelete
  14. seronok nye..... ade peneman dh akk skrg =)

    ReplyDelete
  15. alaa, bestnya rasa macam tuu. kakak sheda dulu sampai rakam2 setiap kali baby gerak tau. hehe

    ReplyDelete
  16. alaa, bestnya rasa macam tuu. kakak sheda dulu sampai rakam2 setiap kali baby gerak tau. hehe

    ReplyDelete
  17. Akak dulu paling selalu rasa baby kick time nak tidur, tenga baring....

    Untungla gi haneymoon australia.... Second haneymoon ke?

    ReplyDelete
  18. manisnya ibu mengandung ni..berseri2 muka :)

    ReplyDelete
  19. alahai sweetnya sis..jelesnya dengar.. doakan jijah preggy sis...huhhu

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com