Image and video hosting by TinyPic

10 May 2012

anak ibu suka makanan manis.

heee salam khamis semua.dh hari khamis kan rini,cepat nya rasa,sok jumaat.
sabtu syg balik,yeay! rindu rasanya kat cinta hati tu.kelmarin,xdpt nk menahan air mata,
meleleh jugak sekejap sampai tertidur,alahaiiiii untung lah dpt bini manja.haaaa ( muntah hijau + pink )

aduuuhhh tiba tiba takde idea lak nk menaip neh.
td mcm banyak sgt,haihssss~ xlah,just nk story pasal baby dlm tummy neh.
i xtau sama ada perasaan i or mmg betol pasal movement baby ni.
baby i ni skrg,i dpt rasa dye gerak bila taw,bila i mkn makanan manis,
bila i minum air jus ke,i mkn coklat ke,lepas beberapa second i akan rasa
dye gerak gerak n tendang tendang sket.

tapi kalau i x mkn,dye diam je,tido kot.
i skrg dh tau dh tyme bila dye akan gerak,
tyme lepas breakfast,sbb i akan minum milo tiap tiap pagi.
lunch i akan makan buah,then dye akan gerak kejap.
( mcm smlm i xde mood nk mkn buah,dye gerak sket je )
mlm pulak lepas dinner i akan minum susu,tyme lepas minum susu
tu lagik kuat rasa pergerakan nya,kadang kadang tiba tiba perut keras.
hahahaha nk tergelak pon ada masa tu,nk nangis pon ada,
sbb dpt cite kat suami tru fon je.hmmm...

suami i siap ckp lg,kalau dye suka mkn manis,
dye suh i selalu mkn manis,bijak tol suami ku.
tapi xleh sgt lah nk mkn makanan manis kan,nt tyme cekup aku yg
merana pulak.xpelah,ibu mkn sekali sehari je coklat ye syg.
nanti baby dh kua boleh mkn coklat hari hari.heee.

dlm proses menghabis kan coklat ni,borong kat aussie.

itu saja bebelan harini.fresh dr ladang taw entry ni.heee.

p/s : now dh x suke main game,dh boleh berblog balik,dh xrasa nk muntah dh.ngee~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. semoga rara & bby sihat..
    wahh byk coklet....nk sikit hehe

    ReplyDelete
  2. huhuhu.. bile dah dapat benda manis tu yg jd hyperaktif dalam perut tu kut.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Orang kata kan rara, kalau suka makan manis, dapat bby gurl.. heee~ Tp jgn mkn kerap.. Kene minum air gula lagi kang.. heee~ Take care!

    ReplyDelete
  4. banyaknye coklat......nak 1 leh??hehehe.....kite plak skg ni xbpe suka manis sgt....kalo masa mgandung 3 bulan ari tu..kerap nk mkn bnde manis....

    ReplyDelete
  5. semoga rara dan bb sihat sokmo
    but manis is not good utk kesihatan bb dan rara .. kena kurangkan takut last minute bila nak bersalin ada kencing manis ..
    kalau makan berpada2 ye dik ;)

    ReplyDelete
  6. baby, baby tak boleh makan mkn coklat je tau. nanti gigi rosak. hehe

    ReplyDelete
  7. wahhh! best moment ever kan ade baby dlm perot tu, hehe!

    ReplyDelete
  8. bak sini sikit akak tolong abiskan. org peknen takleh byk sgt mkn manis2.. nt baby besor ;p

    ReplyDelete
  9. Wow! Baby suke cokelat ye? Heheheh...jgn mkn byk2. T gigi rongak. Hahahah...

    Terus-terang, sy tak suke Cadbury buatan Australia. Cokelatnya tak milky dan lebih manis. Compare dgn yg dipasarkan kat Msia, Msia punye cadbury 10x sedap dr sane punye. Sy pnh bt perbandingan between Black Forest Msia dgn Australia. Mmg Msia lagi sedap! Err...sy nie sibuk je cite psl cokelat cadbury. Hahahaha...

    Anyway, selamat makan cokelat! Yummeh!

    ReplyDelete
  10. mengelak dari makan coklat bebanyak even hubby dah penuhkan peti ais ngan coklat.. hehehe.. bukan apa,, takut baby besar.. nak kuar nanti susah.. :)

    ReplyDelete
  11. salam

    budak2 sebenarnya tak digalakkan mkn coklat, sbb nnti jd nakal,, cikgu pemulihan ckp.

    ada baiknya kawal dari dlm kandungan lagi.

    ReplyDelete
  12. i dulu pon suka manis2 n coklat...baby boy kot? hihi

    ReplyDelete
  13. makan manis, nanti anak pon manis jugak kot kak. hehe

    ReplyDelete
  14. ada org cakap kalau suka manis2 ni baby boy..hehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com