Image and video hosting by TinyPic

03 May 2012

Aussie day 1.

sambungan entry sebelum neh.sape nk baca? jom lah baca,korg x buat pape pon kan tu.bos korg mesti meeting cm bos i, so buat kereja sendiri dulu lah eh.hehehe.





hari pertama kami sampai Aussie, syg dh decide utk rehat je,tak nk g memana dulu memandang kan aku baru je nk sihat.so hari 1st tu kami just kua kejap untuk cari mkn je.


kat sana kul 4.30am dh subuh taw,kul 5.30am matahari dh terpacak atas kepala.aku mulanya cm pelik,eh kenapa cepat sgt siang,tp tgk jam baru kul 6am.heee jakun jap.tapi summer kan kat sana,standart lah cm tu.

dlm kul 9am perut aku dh lapar,tapi disebabkan mengantuk,layan mata sampai kul 12,lepas tu baru lah mengagau lapar n cr makanan.heee.

kami kat sana actually stay kat rumah aunty hubby i.so penjimatan dr segi tempat tinggal susah berlaku ye kawan kawan.heee.aunty hubby kata kat Brisbane ada jugak little Malaysia,kedai makanan halal dan tukang masaknya dr malaysia,tapi masa kami dtg tu dan dan lah tutup pulak kan.so terpaksa lah mkn nandos.nandos halal kan.tapi mulut aku tak lalu nk mkn nandos.xtau lah kenapa.dlm kepala asek ingat nasi je.mmg tak leh g luar negara tol perut aku neh.hehehe


kami berjalan lagik mencari nasik,tapi xde.mmg takde lah kan.hahaha.mana ada org sana mkn nasi,last last kami decide untuk ke kedai n masak makanan sendiri.memandang kan ada sardin kami bawak.apa lagik.bantai sardin dulu lah harini.esoknya baru jalan jalan ke city cr kedai best best.

kat Aussie banyak gak jual beras,mcm mcm jenama beras ada taw.harga pon x lah mahal sgt. 2 3 dollar sekilo,kalo convert pon dlm 9rm cm tu.erk! x mahal ke tu? tapi yelah,dorg kata kalo nk bli barang kat sana xleh convert,kalo kite asek ingat nk convert duet mmg perit lah rasa tekak nk keluar kan duet,heee.

gigih beli barang.hehehe

last last hari pertama kami,kami just makan nasi telur n sardin je kat apartment.heeee.percutian yg hebat kan.



esok story pasal city dye lak eh.dh lunch tyme dh ni.jom g mamam,rindu lak kat sardin n telur.heee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 comments:

  1. makan sardin pn sedap gak nie...uh..terasa lapar plak...hehe..

    ReplyDelete
  2. sweetnye... seri ibu mngandung :)

    ReplyDelete
  3. eh comeinya rara..da lama tak singgah sini..beseri2 wajah preggy momma neh..:)
    nasib baik ada sardin kan..boleyh masak nasi..hehe

    ReplyDelete
  4. Rara yg cute. Sila cpt update lagi cite g Australia. Best! hehehehe....

    ReplyDelete
  5. sardin pun sedap ape... letak cili api bebanyak.. hehe

    ReplyDelete
  6. :) hehehe....MALAYSIA betul....

    ikan sardin xleh tinggal

    ReplyDelete
  7. cian nye makan sardin telur je..dah balik malaysia boleh la pulun nasi kaw2..hehe

    ReplyDelete
  8. best nyaaa dia honeymoon kat obersea. hehe. nak honeymood obersea jugak ! :P

    ReplyDelete
  9. makin cantik rara sekarang, huuu...sardin pun sedap le rara..

    ReplyDelete
  10. beshnya..jeles tgk gmbr2 akk kat album tu tau..hihi.

    ReplyDelete
  11. huhuhu...betul2....perut ni xleh kalau xmakan nasi sehari...rasa xpuas makan.....sweet je rara pregnant.TC :)

    ReplyDelete
  12. eh!!perut rara kecik la..tapi perut akak nampak besaq dah..hahahha...

    ReplyDelete
  13. perut dia dh nampak..comelnyaa dia.sukanyaa

    ReplyDelete
  14. lamanya tak datang blog rara...dah nmpk perut!

    ReplyDelete
  15. ooo.. baby pi jalan oz rupanya :) enjoyyy!!

    ReplyDelete
  16. sardin pown sardin la kan, jnji isik perot..huhu..

    tggu next entry ;)

    ReplyDelete
  17. iyee rara, tmph kt cik bulat.. tgk kat entry ni


    http://www.munnafendy.com/2012/03/how-do-i-look.html

    ReplyDelete
  18. so sweet kak =) suke3...

    akk blh x ajar aimi cm ner nk wt "wishlist" =) kt side bar akk 2

    ReplyDelete
  19. baru pas makan lauk sardin semalam..licin pinggan..hehe..

    nandos kat aussie halal ek? (berangan je ni nak gi aussie)

    ReplyDelete
  20. xpe..janji nasi tu penting..perot jijah tak makan nasi pon xboleh..

    ReplyDelete
  21. WAH BEST NYA G MELANCONG..HEHEHE

    ReplyDelete
  22. auch!!! i wanna go to aussie too!!!!

    ReplyDelete
  23. seronoknya jln2..dh nmpk belly :) comelnya.. :D

    ReplyDelete
  24. nasib baik leh masak..tapi mahal gak beras tu..huhu~~

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com