03 May 2012

Aussie day 1.

sambungan entry sebelum neh.sape nk baca? jom lah baca,korg x buat pape pon kan tu.bos korg mesti meeting cm bos i, so buat kereja sendiri dulu lah eh.hehehe.





hari pertama kami sampai Aussie, syg dh decide utk rehat je,tak nk g memana dulu memandang kan aku baru je nk sihat.so hari 1st tu kami just kua kejap untuk cari mkn je.


kat sana kul 4.30am dh subuh taw,kul 5.30am matahari dh terpacak atas kepala.aku mulanya cm pelik,eh kenapa cepat sgt siang,tp tgk jam baru kul 6am.heee jakun jap.tapi summer kan kat sana,standart lah cm tu.

dlm kul 9am perut aku dh lapar,tapi disebabkan mengantuk,layan mata sampai kul 12,lepas tu baru lah mengagau lapar n cr makanan.heee.

kami kat sana actually stay kat rumah aunty hubby i.so penjimatan dr segi tempat tinggal susah berlaku ye kawan kawan.heee.aunty hubby kata kat Brisbane ada jugak little Malaysia,kedai makanan halal dan tukang masaknya dr malaysia,tapi masa kami dtg tu dan dan lah tutup pulak kan.so terpaksa lah mkn nandos.nandos halal kan.tapi mulut aku tak lalu nk mkn nandos.xtau lah kenapa.dlm kepala asek ingat nasi je.mmg tak leh g luar negara tol perut aku neh.hehehe


kami berjalan lagik mencari nasik,tapi xde.mmg takde lah kan.hahaha.mana ada org sana mkn nasi,last last kami decide untuk ke kedai n masak makanan sendiri.memandang kan ada sardin kami bawak.apa lagik.bantai sardin dulu lah harini.esoknya baru jalan jalan ke city cr kedai best best.

kat Aussie banyak gak jual beras,mcm mcm jenama beras ada taw.harga pon x lah mahal sgt. 2 3 dollar sekilo,kalo convert pon dlm 9rm cm tu.erk! x mahal ke tu? tapi yelah,dorg kata kalo nk bli barang kat sana xleh convert,kalo kite asek ingat nk convert duet mmg perit lah rasa tekak nk keluar kan duet,heee.

gigih beli barang.hehehe

last last hari pertama kami,kami just makan nasi telur n sardin je kat apartment.heeee.percutian yg hebat kan.



esok story pasal city dye lak eh.dh lunch tyme dh ni.jom g mamam,rindu lak kat sardin n telur.heee.

27 comments:

Aeen said...

makan sardin pn sedap gak nie...uh..terasa lapar plak...hehe..

Sue Echan said...

sweetnye... seri ibu mngandung :)

Prettywrite said...

eh comeinya rara..da lama tak singgah sini..beseri2 wajah preggy momma neh..:)
nasib baik ada sardin kan..boleyh masak nasi..hehe

S.n.Fariza said...

:) seronok

Pok Amai-Amai said...

Rara yg cute. Sila cpt update lagi cite g Australia. Best! hehehehe....

Liyana said...

sardin pun sedap ape... letak cili api bebanyak.. hehe

azam said...

:) hehehe....MALAYSIA betul....

ikan sardin xleh tinggal

puan.mila said...

cian nye makan sardin telur je..dah balik malaysia boleh la pulun nasi kaw2..hehe

miss farhah said...

best nyaaa dia honeymoon kat obersea. hehe. nak honeymood obersea jugak ! :P

LiNda said...

makin cantik rara sekarang, huuu...sardin pun sedap le rara..

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya..jeles tgk gmbr2 akk kat album tu tau..hihi.

hakamah hamyadi said...

huhuhu...betul2....perut ni xleh kalau xmakan nasi sehari...rasa xpuas makan.....sweet je rara pregnant.TC :)

diana said...

eh!!perut rara kecik la..tapi perut akak nampak besaq dah..hahahha...

merahitujambu said...

perut dia dh nampak..comelnyaa dia.sukanyaa

Munnafendy said...

lamanya tak datang blog rara...dah nmpk perut!

ibuhebat said...

ooo.. baby pi jalan oz rupanya :) enjoyyy!!

cik fadh said...

sardin pown sardin la kan, jnji isik perot..huhu..

tggu next entry ;)

Munnafendy said...

iyee rara, tmph kt cik bulat.. tgk kat entry ni


http://www.munnafendy.com/2012/03/how-do-i-look.html

aimi said...

so sweet kak =) suke3...

akk blh x ajar aimi cm ner nk wt "wishlist" =) kt side bar akk 2

Shakina Farhan said...

baru pas makan lauk sardin semalam..licin pinggan..hehe..

nandos kat aussie halal ek? (berangan je ni nak gi aussie)

shedameor said...

next entry pleaseee ! :)

CikPuan Azizah said...

xpe..janji nasi tu penting..perot jijah tak makan nasi pon xboleh..

Bui Junaidi said...

WAH BEST NYA G MELANCONG..HEHEHE

Cik tikah said...

auch!!! i wanna go to aussie too!!!!

Cik Saila said...

seronoknya jln2..dh nmpk belly :) comelnya.. :D

Puan Gojes said...

ala comel:)

Yana Libra said...

nasib baik leh masak..tapi mahal gak beras tu..huhu~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...