08 May 2012

. Aussie day 2



lepas seharian kami rehat kat rumah,day 2 kami decide nk jalan jalan ke bandar pulak.
dr apartment untuk ke city tak lah jauh sgt sebenarnya,but kalau jalan tu agak mengah jugak lah.
i x pasti berapa kilometer,but kami kena seberang sungai,bukan berenang k,tapi naik jambatan.hehehe.

kalau nk naik basikal pon leh,kat sana basikal disediakan,cume masukkan coin je.

jalan untuk ke city,naik jambatan je jalan kaki.
org org kat sana mmg suke jalan kaki,masa kami nk kebandar tu,
mmg ramai yg jalan kaki sama sama ngan kami,dgn cuaca kat sana yg agak sejuk sejuk
so rasa no probs nk berjalan,xberpeluh pon,tapi hubby aku tetap berpeluh.hehehe.

sepanjang perjalanan tu kami sempat lah tgk kereta kereta yg dorg guna kat sana.sume mewah mewah weeehh.nk kata org sana kaya kaya x jugak,tapi kereta kat sana sgt murah.ye sgt murah.kalau tgk iklan dye pon korg mst akan terkejut,dan kereta malaysia pon ada jugak kat sini,tu yg bangga tu.ada kelisa,gen-2,viva pon ada.tapi namanya dh lain lah bila dh sampai ni,bukan kelisa lg dh.heee.

kelisa.heee.

sampai je kat city dye,i jd teruja sgt sbb city dye sgt cantik.city yg sgt korporat.kat sana mmg xde kereta keluar masuk,hanya ada bas je yg boleh masuk,tapi tu pon jalan bawah tanah.so masuk je ke city dye korg akan rasa aman sgt,sonok sgt.kat sana like xde pencemaran asap n bunyi pon.

salah satu bangunan dorg,sume kekal ciriciri bangunan lama.cantik sgt.

then kat bandar dye akan ada bola bola ni,aku tak tau apa function dye,tapi banyak untuk hiasan je kot.tapi mmg cantek.bersepah sepah bola kecik bola besar neh,kalo budak kecik,dye boleh lah memanjat bola bola ni.bola ni krum rasa nya,ahhhh kalo kat malaysia aku rasa dh kena kutip dgn ane jual besi buruk.heehehe.

hehehe.konon comels.

see bola tu lagi besar dr syg.
misi pertama lepas sampai city,kami nk mencari mknan,lapar kot,masa tu dh masuk tgh hari,
kami pusing pusing cr kedai,tp xde,yg ada bar je,dorg ni pelik,siang siang pon lepak bar,
kalo kite mesti mencari kari kepala ikan ke,gulai tempoyak ngan ikan bakar ke,yummeh kan.heee.
mengikut kata aunty syg,org sana,masa lunch dorg banyak dihabeskan dgn lepak lepak santai,baca novel
or excersice,dorg just lunch dgn sandwich je.hebak kan dorg.kalau kita dh cr nasi dh.then tidooo ah nikmat.




lepas jalan sampai hujung city xde pape gak,kami masuk dlm Queen Plaza,so jumpa food court,lucky dlm
foodcourt tu jumpa kedai tulis Asian and Malaysia,kami pon semangat lah g,ahhhhhhh rupanya ada hidang pork,hampeh,untuk cina cina kat situ ok lah,nasib sebelah kedai tu ada kedai india,ada sijil halal,tapi
aku bengong g tanya dye,dye ada hidang pork ke.hahahaha.then org tu kata xde,so kami pon 
semangat order nasi briyani.heeee.kalau perut melayu lah,mesti nk nasi gak.terok.so ok lah,hari tu
kami berjumpa dgn nasi juga.yeayyyyyy!

lepas kenyang mkn,jalan dan jalan lg sampai lebam,
bila dh petang tu,angin kuat,sejuk sgt.aku mulai dh terbatuk batuk,
batuk sampai rasa nk demam,dan besok nya bermulalah episod demam
2 hari aku di aussie.huh! azab nya demam di negara org.
tgu next entry eh korg.dh panjang dh entry ni rasanya.

dimana saya?

kedai gift yg sgt mahal.




sementara tgu aku g toilet,sempat ag dye g bli kebab,sedap oo kebab sini,
daging dye tak kedekut,last2 i suh syg bli lg untuk i.

p/s : dh nk dekat dekat balik,aku rasa nk terkencing,
jenuh cr toilet tak jumpa,last last jumpa gak,tapi mcm biasa,
toilet dorg xde air,sape yg nk travel luar negara bawak siap siap wet tisu
dr malaysia oke,sbb senang nk lap lap,tak de lah rasa xselesa sgt.
then bawak dr malaysia sbb kat aussie,benda benda like wet tisu
ni sgt mahal,i pon xpaham knp mahal.tp mmg mahal sgt.

syg kata,depan toilet pon nk bergambar.heee.



sila lah terliur,sbb saya pon sedang terliur ni.

13 comments:

Munnafendy said...

hakikat sbnr mmg mcm tu rara...kete mesia kalau jual kat luar lg murah dr jual dlm negara sndri...fact#


rara comel la perut..nmpk je awk kat tgh2 org tu..hihi..

Pok Amai-Amai said...

Aik? Terliur dgn gamba sendiri kah? Heheheh...

Gadis Gingsul said...

alhamdulilah....
cik rara boleh naik bsical k...
hehehhe..ikottt

Syazlina Khairuddin said...

cuaca dekat sane nampak best..mendung2 gitu..hihi

LiNda said...

macam best je kat sane x bnyak kereta n x sesak..rara nmpak sgt comel....:)

Aeen said...

owh sdapnye kebab tu.....terliur plak....:D

KhaiRin : anies said...

betul ke tu kelisa? mcm x caya je

Farah Shamsudin said...

bestnye dapat ke Aussie.. bila la pulak dapat merasa..

nampak sedap kebab tuu.. dah terliur dah ni.

~ NANA ~ said...

wahhhh bestnye mak buyong ni berjalan! hehe

shedameor said...

bestnya. toilet takde air ? peliknyaa.

cik najihah said...

senang x nak cari makanan halal kat sane?

MissRhana said...

m2b chumel :)

siti kektus said...

p honeymoon ea kak. hehhehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...